את מתיימרת להציג בקיאות בהלכה היהודית,
אך צר לי לבשר לך, אינך מבינה דבר וחצי דבר בהלכה היהודית (כמו הרבה מאמינים ושומרי מסורת שרק מתיימרים להבין).
אם בתור מאמינה, היית טורחת, לברר בירור קצר, אפילו באינטרנט (לא, אני לא שולחת אותך לרב כמו שמאמינים נוהגים לעשות כשאין להם תשובות לשאלות), על ההלכה היהודית, אולי (ורק אולי) היית חוסכת את הבושות שעשית לעצמך כרגע בתור מאמינה באלוהים המתיימרת להציג בקיאות בהלכה היהודית. אני חושבת, שאף פעם לא טרחת לברר מעט על הדת בה את מאמינה בצורה עיוורת, ואף פעם לא טרחת לברר מה עומד מאחורי המצוות השונות אותן את, סביר להניח, מבצעת באופן אוטומטי, כי זה מה שלימדו אותך בבית הוריך (או זה מה שרבנים פנאטים לימדו אותך), כמו הרבה מאמינים, דתיים ושומרי מסורת למיניהם.
על פי ההלכה היהודית, יהודי הוא אדם שנולד לאם יהודייה (כאמור, הילוד ייחשב ליהודי עם או בלי תהליך ברית מילה) או אדם שעבר גיור כהלכה (אך ורק אדם שעובר גיור מוטלת עליו החובה הדתית לעבור תהליך ברית מילה, מהסיבה הפשוטה שזהו חלק בלתי נפרד מתהליך הגיור עצמו). אדם שנחשב ליהודי מבטן ומלידה, כאמור, אדם שאמו נחשבת ליהודייה על פי ההלכה היהודית, לא מחויב בתהליך ברית מילה על מנת להיחשב כיהודי כשר למהדרין.
הבהרה - אני אמנם חילונית ואתאיסטית בדמי ובנפשי, ואיני מאמינה בכוח עליון באופן מוחלט ואבסולוטי, אך איני מתעבת מאמינים ו/או דתיים ו/או שומרי מסורת, עד כמה שמפתה לחשוב עליי כך (טוב, אם אני מודה, אולי רק מאמינים המתיימרים להציג בקיאות בהלכה היהודית ולמעשה, אינם מבינים, בדיוק כמוך).