שלום לכולם

eoli

New member
מה את שחה?

איך לא שמתי לב לזה.
אם כך, מה הבעיה שלכם במה שאני טוענת? למה חשוב לכם לקבל לגיטימציה הלכתית להיותכם יהודים? או הוכחה לטעותי בהלכה? או שאת חושבת שלהלכה אין קשר לדת? אתם הזויים ....

חדשה31

New member
אם שמת לב לזה -

אז מה את דנה פה בהלכות ובמיהו יהודי?

כבר כתבתי לך שאין לי שום בעיה עם מה שאת כותבת מלבד הבורות שבכתיבתך וחוסר הדיוקים.
מה הבעיה שלך עם העמדת הדברים על דיוקם?
בין אם זה נוגע לי ובין אם לא - אני אתקן.

גם אם מישהו יטען ש- 2 + 2 = 3 זה לא ממש ישפיע על עולמי, ונפשי לא תזדעדע,
אבל אני אתקן את טענתו.

אין שום רצון או כוונה ומעולם לא פעלתי לקבל שום לגיטימציה הלכתית להיותי יהודיה.
קיבלתי אותה - בלי קשר לרצוני או כוונותי.
מי שיש לה בעיה עם זה והיא מערערת על כך - זו את, לא אני.
אני פשוט מתעלמת ממה שיש להלכה היהודית לומר עלי (שאני יהודיה) וממה שיש למדינת ישראל לומר עלי (שאני יהודיה).
את לא מתעלמת מכך וכופרת בתוית שהודבקה לי.

היחידה שעוסקת פה ביהדותי - זו את, ולא אני.

את מוזמנת לקרוא את הודעותי, ולגלות שאני מעולם לא טענתי להיותי יהודיה.
אין לסטאטוס הזה משמעות בחיי.

אני כן טענתי לכך שהדת היהודית ומדינת ישראל החליטו שאני יהודיה.
את רוצה לנפץ בועה?
תנפצי לרבנים האורתודוקסים ולמשרד הפנים את הבועה.
בהצלחה!

חדשה31

New member
בהצלחה לך - גם בשינוי ההלכה היהודית,

וגם בשינוי מדיניות משרד הפנים, לפי ההלכה המומצאת שלך.

trilliane

Well-known member
מנהל

trilliane

Well-known member
מנהל
מספיק עם הריטואליות ההזויה הזו של חיתוך הגוף

ועוד גוף בריא של תינוק שרק נולד, ללא צורך רפואי.
זו לא בדיחה, אלא מציאות עגומה.

eoli

New member
אבל יש מחקרים

רפואיים המדברים על חשיבות המילה לבריאות הוולד. את לא רוצה שתינוקך יהיה בריא?

trilliane

Well-known member
מנהל
אין מחקרים כאלה. יש מחקרים שנויים במחלוקת

שמצביעים על יתרונות רפואיים מסוימים, ועדיין, אפילו אגודת רופאי הילדים האמריקנית (שהיא הכי פרו מילה כי היא מתפרנסת מזה) כתבה באותו קישור שהבאת שהיתרונות לא מצדיקים הליך אוטומטי של מילה סתם כך (והם הכי בעד, כן? יש אגודות רופאים שממש נגד).

למעט זיהום בדרכי השתן, שהוא גם ככה נדיר אצל בנים (כן, גם אצל שלמים) ובכל מקרה רלוונטי רק לשנת החיים הראשונה, שאר ה"יתרונות" רלוונטיים לגילאים מבוגרים הרבה יותר (מחלות מין מהגיל שבו מתחילים לקיים יחסי מין, סרטן הפין הוא סרטן נדיר ורלוונטי מגיל 50+). בקיצור, אין שום דחיפות או נחיצות רפואית לבצע את ההליך דווקא בתינוק בן 8 ימים.

זאת ועוד, מילה לא מונעת מחלות מין, רק מפחיתה את הסיכוי. הקפדה על מין בטוח ושמירה על הגיינה, כן מונעות, ולא צריך לבצע שום ניתוח לשם כך. שלא לדבר על כך שייתכן שבעתיד יהיו חיסונים.

לא יודעת אם שמת לב, אבל בעולם הרפואה משתדלים לא לבצע טיפולים לא נחוצים (למעט ניתוחים אלקטיביים שאדם מבצע בעצמו כי הוא רוצה לשנות את גופו) ולרוב משתדלים להימנע מניתוחים כשיש פתרונות אחרים. הפתרון הכירורגי הוא לרוב הפתרון האחרון.

אז פתאום הוא הפך להיות ה"פתרון" הראשון? בתינוק בריא? כן, אני בעד תינוקות בריאים, לתשומת לבך תינוקות שמלים אותם הם תינוקות בריאים (אם הם חולים או יש בעיה, דוחים את המילה).

אז כן, אני רוצה שהתינוק שלי יהיה בריא ושיהיו לו כל האיברים שלו בריאים ותקינים, כפי שיצא מבטן אמו (אלא אם יש בעיה שמצריכה התערבות רפואית או שהוא יחליט בבגרותו שהוא רוצה לשנות את גופו, וזה כבר עניין שלו).

אם זה מורכב ומחייב, תפסיקי להשטיח את זה

ואם האנשים כאן אינם יהודים בעיניך, למה את מוטרדת מבחירותיהם? רוב היהודים בישראל אינם יהודים לפי ההגדרות שלך. לכי לך, היי את היהודית האמיתית לתפיסתך, זה לא יטריד אף אחד, מבטיחה לך.

חדשה31

New member
רוב היהודים בעולם אינם יהודים לשיטתה.

לא רק בישראל.
היא המציאה לה הלכה יהודית פרטית משלה, ומנסה להחיל אותה על כל דיכפין.
(לא שההלכה האורתדוקסית וניסיונות החלתה בכוח יותר טובים..)

אגב, להערכתי גם יהודים רפורמים הם כנראה לא יהודים לשיטת הרפורמית שצצה פה בפורום.

האמת שזה גם הכיוון שהרבנות צועדת אליה

כמו שהיום הדרישה להוכחת יהדות התרחבה למעגלים שהיו פטורים ממנה בעבר זה לא נשמע לי בלתי אפשרי שבעתיד הלא רחוק, כשתופעת האי-מילה תגלוש לתוך המיינסטרים החילוני, יהיה ניסיון להגדיר יהודי כמי שנולד לאם יהודיה אבל גם נימול אם הוא זכר.

חדשה31

New member
אני לא שמעתי ששינו את ההלכה היהודית לאחרונה -

וגם מימי לא שמעתי על רב שנחשב רציני שיטען שבן לאם יהודיה אינו יהודי אם אינו נימול,
ושאי מילתו זו הוכחה לאי יהדותו.

אבל אם תשתנה ההלכה היהודית - אז בכבוד, אני האחרונה שזה ישפיע על חייה.
אבל כצופה מהצד: אולי סופסוף יפתח הפתח (לפחות לגברים) שלא חפצים בתוית ה"יהודי" לחיות בלעדיה -
במידה ותיפסק הלכה שמי שאינו נימול אינו יהודי, ושמילה צריכה להוות הוכחה ליהדותו של גבר.

(מעניין איך נשים תוכחנה יהדותן, לאור פסיקה כזאת?... אני מאז ומעולם חשבתי שלא מסמנים את המין הנכון -
מאחר ולפי היהדות - רק נשים מורישות את היהדות, אז מה המשמעות של סימון הגברים?
הרי ממילא תרומתם להגדלת העם היהודי היא אפסית, אז מה זה משנה אם הם מזוהים כיהודים או שלא?...)

לא שינו. לדעתי זה הכיוון.

בעבר הוכחת יהדות היתה רק נחלתם של עולים ממדינות מסוימות שזכו לכבוד המפוקפק הזה. עכשיו גם כל מי שהוריו נישאו מחוץ לישראל עובר את התחקיר. גם בעניין הזה ההלכה לא השתנה אבל הפקידים יכולים לעשות בה כבשלהם כי ניתן להם הכוח להתעמר באנשים ולהראות על גבם כמה קפדנים הם ומהמדרים במצווה. מאותה מידה גם הגיוני לדרוש מאנשים שיוכיחו שהם שומרים נידה או צמים. ככל שיש יותר החמרות מגוחכות זה רק מזמין החמרה נוספת.
גם אני לא רואה בעסקונה הפוליטית דתית כגוף שקובע משהו לגבי הזהות האישית שלי. זה מפריע לי רק במקומות שיש להם נגיעה כלשהי לחיי, תמיד בעל כורחי ובכפייה ובכוחנות. .

חדשה31

New member
וזה בדיוק הכיוון שתורם לבורות של "יהודים"

בהלכה של הדת שהם כ"כ אוהבים. (כמקרה שלפנינו)

בכל מקרה, לדעתי ההחמרות האלה רק מרחיקות עוד ועוד יהודים ואנשים ממוצא יהודי מהאורתודוקסיה,
ורק מחזקות את היהדות הרפורמית והחילונית.

לפעמים - עד כמה שהדקדוקים האלה והחיטוט בתחתונים (תרתי משמע?) נראים לי מגוחכים ומטופשים מהצד, אני חושבת שאולי טוב שהם קורים.
(למזלי, אני לא צריכה לעבור את זה, אז אולי יותר קל לי להתבונן מבצד ולגחך, ולחפש מה יכול להיות חיובי בהשפלות האלה....)

לדעתי כמה שאנשים יושפלו יותר בדרך להוכחת ו/או השגת היהדות "הנכספת" - ככה יותר ויותר אנשים יבינו שזה לא שווה את המאמץ,
ויתחילו לראות את המגוחך שבעניין, ויוותרו.

הבעיה כשכורכים בכך זכויות שונות

אני מסכימה איתך ברמה העקרונית אבל הבעייתיות היא שהזרם הכי קיצוני והכי חשוך מחזיק בכוח של ממש להשליט את מרותם גם על מי שלא מעוניין בדרך הזו.

אני יהודיה. חיפשתי ושאלתי ולא מצאתי תשובה

שתהיה מספיק חשובה כדי שאגרום לבני כאב וסבל.

eoli

New member
נו באמת.התחלת עם השטויות

והשקרים. איפה חיפשת תשובות?
"סבל וכאב" - אם כך אני מבינה, שאת נמנעת מלתת לתינוקך זריקות חיסון,כי התינוק שלך סובל נפשית ופיזית. את נמנעת מלתת לו תזונה לקויה,קרי: מוצרי חלב ובשר,שכידוע הם מסוכנים ביותר לתינוק [מלבד הנקה,וגם אז תצטרכי לבחור היטב את סוג המאכלים שאת דוחסת לגופך]. את אינך שולחת את תינוקך לפעוטונים ,שברור שהם פוגעים בתינוקך ברמה הנפשית,ואם הגננת ועוזרותיה מכות,אז גם ברמה הפיזית. הדבר אמור לגבי שאר המוסדות.
תעשו לי טובה, ודי עם השטויות שלכם. הסיבה היחידה שאתם מתנגדים למילה,היא שנאה תהומית לדת היהודית. אתם הגיס החמישי שרוצה למחוק את היישות היהודית. אני מאמינה שכל מי שמתנגד למילה אינו יהודי. אני לא מבינה מדוע האמירה הזו מקוממת אותכם! כן אתם ערב רב,אתם לא יהודים. נקודה.

למעלה