שלום לכולם

חדשה31

New member
אענה ברצון:

(דווקא שאלה פשוטה ביותר, מבחינתי):
אני אישית ממש לא חובבת עריכת שינויים וניתוחים ללא צורך רפואי מובהק (כלומר - כאשר ממש אין כל ברירה אחרת וכל האופציות הרפואיות האחרות מוצו....) בגוף האדם.
באותו אופן - אני ממש לא חובבת קעקועים, חירורים, וכל שינוי פרמננטי אחר (שהוא בגדר הקוסמטי ולא רפואי) בגוף.

ולכן - אינני עושה שינויים בגופי אלא אם כן עלה/יעלה צורך רפואי מוכח שאין שום דרך אחרת לפתור אותו אלא ע"י שינוי הגוף. (ניתוח....)

אבל - מצד שני אני חושבת שזכותם של בוגרים לערוך אילו שינויים שירצו בגופם.
כל עוד האדם הוא בוגר, אחראי למעשיו וצלול בדעתו - מצידי שיעשה בגופו כל העולה על דעתו.
אולי אני לא אוהב את מה שעשה לעצמו, אבל זה ממש לא ענייני - כל עוד הוא זה שבחר בזאת ועשה זאת לעצמו.

עונה לך על השאלה?

ניתוחים קוסמטיים מזעזעים אותי

ניתוח קוסמטי שמבוצע ללא התוויה רפואית כדי להתאים את הגוף (שאכן נברא מושלם!) למודל בלתי אפשרי של יופי - בעיני מדובר סוג של השחתה עצמית וקשה לי לדמיין מצב בו הייתי עוברת ניתוח כזה מבחירה. גם אם הכל עובר כשורה, לעולם המקום לא יחזור למצב הקודם שאין ברקמה המנותחת טראומה וצלקת. אני גם לא יכולה לדמיין את עצמי עם קעקועים או פירסינג, אפילו הסימנים שנותרו בתנוך האוזן מהעגילים שהייתי עונדת פעם מפריעים לי ואני מתחרטת עליהם אבל כל עוד מדובר בבגיר שבוחר לנתח את עצמו, אין לי מילה בנושא.

eoli

New member
אבהיר שוב את עצמי.

שמעתי כאן תגובה על מילה,שטוענת כך, שאין צורך [גם כשהאדם בגיר ועומד על דעתו] לעשות מילה,היות וגוף האדם מושלם, ושאלתי היתה, האם ניתוחים קוסמטיים [לא מחייבים ברמה הרפואית] עומדים באותה רמה של טענה . לא ביקשתי דעה אישית. ובכ"ז תודה ששיתפת אותי.

חדשה31

New member
אכן - ניתוחים קוסמטיים עומדים באותה רמה של

טענה.

(ואגב - זו דעתי האישית בלבד.
אני מבינה שאת לא מעוניינת בדיעה אישית - אבל תיאלצי להסתפק בכאלה כי כל אחד בדיון הזה אומר את דעתו.
ככה זה בדיונים.)

אכן - גוף האדם הוא שלם ואין צורך לעשות בו שינויים (לדעתי!), לא שינויים קוסמטיים, וגם לא מילה.
אבל אם אדם בוגר רוצה בכך ובוחר בכך בדיעה צלולה - לדעתי יש לאפשר לו בחירה זאת.
(בין אם זה הגדלת שדיים, ניתוח אף, הסרת יד או רגל, או הסרת עורלה. מבחינתי - מה שאדם בוגר רוצה לעשות בגופו - שיעשה. בין אם זה מוצא חן בעיני ובין אם לוא)

לא ברור לי מה את שואלת

כאשר מדובר באדם בגיר בדעה צלולה, הוא רשאי לכרות, להשתיל, להקטין, להגדיל, לצבוע, לקעקע וכיוצא בזה כל איבר בגוף שלו, ככל העולה על רוחו. הגוף שלו - ברשותו. אני לא רואה הבדל של ממש בין ניתוח אף להשתלת שדיים מלאכותיים או כריתת עורלה. כולם שינויים בגוף שבעיני הם מיותרים ולא רצויים - אבל זכותו לבצע אותם.

ואם את לא רוצה לשמוע דעה אישית, אז איזו דעה את מצפה שאנשים יביעו? אין "מניפסט הפורום" שאפשר לצטט ממנו. כל התגובות פה הן דעות אישיות, גם שלך.

trilliane

Well-known member
מנהל
דעתי שגופו של אדם שלו, וזכותו לעשות בו כרצונו

לכן אני מתנגדת למילה כשהיא נעשית בתינוק שאיש לא שאל לרצונו. לתינוק זכות ליהנות בבגרותו מכל איברי גופו, אלא אם נוצר צורך רפואי לנתח אותם. אם בבגרותו יחליט שהערלה היא סרח עור מיותר מבחינתו והוא מעדיף לחיות בלעידה, יסיר אותה. אם יחליט שאפו לא לטעמו, ינתח גם אותו. הוא מרגיש אישה ולא גבר? יש ניתוחים לשינוי מין. כל עוד מדובר באדם בוגר וכשיר שמחליט עבור עצמו, לאחר שהתייעץ עם מומחים והוסברו לו ההליכים, ההשלכות והסיכונים – תפדל.

eoli

New member
הבנתי.

האמירה ששמעתי פה,שאלוהים ברא את האדם מושלם,ואין צורך לשנות בו מאומה היא סובייקטיבית ולא עקרונית. כשנוח לסרב למילה טוענים כך,וכשלא נוח,אז ניתוחים פלסטיים זה סבבה כל עוד הוא בוחר בהם באופן מודע. מכל הלב, שיהיה לכם רק טוב.

trilliane

Well-known member
מנהל
תבדילי בין דעה אישית ובין זכויות הפרט

זכותו של כל אחד להחזיק בדעה שהאדם מושלם ולא לשנות בו שום דבר, ו שניתוחים פלסטיים הם תועבה, ועדיין זכותו של אדם אחר לחשוב אחרת ולשפץ ולנתח את גופו עד אין קץ (ויש מקרים כאלה, זה די עצוב...
). אבל אין לאף אדם זכות להחליט זאת עבור אדם אחר, זו הנקודה.

KallaGLP

New member
כמו שאדם לא דתי ולא מאמין

לא יתייעץ עם כומר, עם איש דת מוסלמי או עם נציג כל דת אחרת, כך הוא לא יתייעץ עם רב. כי תחום ההתמחות של רב פשוט אינו רלוונטי עבורו.

eoli

New member
את טועה בגדול. אדם חילוני

לא יכול לענות לך על חשיבות המילה ברמה הדתית,מה שכן הוא יכול לומר לך מהם יתרונותיה ברמה האישית, וכן, ישנה האנטי- תיזה לתיזה שאתם מאמצים. אם פן אחד יספק אותך,אז סבבה.

KallaGLP

New member
אין היום בעולם פרקטיקה רפואית

של רפואה מונעת הממליצה על כריתת איברים בריאים כדבר שבשגרה (אלא אך ורק במקרים כמו של נשים שיש להן גן המעלה את הסיכון לחלות בסרטן השד, שהיא מחלה קטלנית, במאות אחוזים, וגם אז לא בילדות אלא בגיל מבוגר). ברור שכל איבר שתכרתי מהגוף לא יהפוך לחולה ולא יגרום למחלות, פשוט כי הוא כבר לא שם, לא צריך להיות גאון כדי להבין זאת. ויחד עם זאת, זהו לא נוהג מקובל ברפואה. אפילו שקדים הפסיקו לכרות כדבר שבשגרה, ועכשיו כורתים אותם רק במקרה של דלקות גרון חוזרות ונשנות ברמה קשה. לכן אף אחד לא ישכנע אותי שיש הצדקה רפואית לכרות דווקא את העורלה. ואף ארגון של רופאים בעולם גם לא ממליץ על כריתת עורלה כדבר שבשגרה אצל אדם בריא. הגישה נכון להיום: כל עוד איבר כלשהו בגוף בריא ולא ידוע על סיכון מיוחד וספציפי לאותו אדם הכרוך בהשארתו במקומו, לא נוגעים בו, אלא אם כן בא אדם בוגר ומחליט שהוא רוצה להסירו מרצונו החופשי וכשהוא צלול בדעתו. אז כמו שלא יעלה על דעתי לכרות אף איבר בריא ומתפקד אחר מהגוף, אף על פי שברור לי שאם אכרות, אין סיכוי שהאיבר הזה יגרום לבעיות בעתיד, כך אין שום סיבה לכרות דווקא את העורלה. הסיבה היחידה לביצוע ברית מילה היא סיבה דתית, והסיבה הזאת פשוט לא רלוונטית מבחינתי.

עוד מקדמת מכירות של סמינרים בגרוש?

תצטרכי למצוא דרך אחרת להתמודד עם האמת הפשוטה שאי אפשר לשכנע מישהו אחר להאמין במה שאת מאמינה בו. אמונה היא עניין רגשי, עניין שבלב. אמונה היא לא עניין להסברים רציונליים, כי תמיד אפשר לשאול עוד שאלה ועוד "למה" ותמיד מגיעים בסוף ל"ככה זה" או "לא יודעים" ואז או שמאמינים - או שלא.

eoli

New member
חבל שדעותייך

צרות כעולמה של נמלה. לא היית רוצה לצאת קצת לטייל במרחבי הדעת? כדאי לך. זו חווייה מהממת.

טיילתי, שמעתי, קראתי ובחרתי בחירה שלמה ומודעת

הטיעונים שהעלית הם בסך הכל המיתוסים הרגילים שכל מחב"ת מתחיל מפזר כשהוא בא לכאן לגלות לכולם את האור. קראתי אותם מאות אם לא אלפי פעמים על גבי פורום זה ממש וכולם היו ידועים לי גם בעת שהחלטתי סופית שבני ישאר שלם כפי שנברא. לכן כאשר אני שומעת אותם בפעם ה- 1,001 זה לא מחדש לי דבר ולא מאיים עליי - been there, done that.

לעומת זאת חוסר היכולת שלך להשלים עם האפשרות שאפשר לחקור, להכיר, לשמוע, ללמוד ולהתעמק ועדיין לבחור אחרת ממך. שיש בחירה שנובעת מתפיסת עולם ברורה ומגובשת לא פחות משלך רק מה? לא דתית. אבל זה שלך, לא שלי.

eoli

New member
תגובה פייסנית משו

אם באמת,באמת את שלמה עם הידע שצברת בנושא מכל הביטיו באופן אוטודידקטי וגם נרכש ע"י מומחים,ואת גיבשת דעה בנושא,אז סבבה . אני לא יודעת אם שמת לב,שאני לא סיפקתי ידע,אלא הפניתי לקבל מידע, כך שממני לא יכולת לגבש דעה.

MotheRonit

New member
הפוך גוטה הפוך

אני יהודיה כי אמא שלי יהודיה. נקודה. ההלכה עשתה את זה פשוט מאוד.
אה כן ואני גם מתגנדת לברית מילה
דווקא לא בגלל היותה מצווה (זאת אומרת מי שרוצה לעשות מסיבה זו, בבקשה)
אלא בגלל טיעונים מודרניים שהושרשו כהפחדות כאשר הסיבה האמיתית לעשייה (מזכירה: קיום המצווה) כבר לא הספיקה
וכיום גם המיתוסים (בעבר טענות, כי אולי פעם היו אמיתות) אינם רלוונטים עוד ולכן לא מוצאת סיבה לעשות זאת.
ולסיום סיומת: אני לא שונאת את הדת היהודית. אני חושבת שהיא יפה מאוד, ורק יש לה שליחים שהופכים אותה למכוערת.
בכלל זאת כאלה שתופסים עצמם כיהודים "נכונים וטובים" יותר
כאלה שתופסים עצמם בעלי הידע והסמכות (אוטוריטה)
כאלה שקובעים לי אילו מצוות לקיים, אם בכלל...

eoli

New member
אהבתי את התגובה

אימא רונית! יש הרבה סיסמאות כגון "את יהודיה כי נולדת לאם יהודיה". או קיי, זה נכון, אבל זו רק מחצית מהאמת. לדוגמה, אני בת של מדען ב.. ואני גם מדענית. את יכולה לנתח את המשפט הזה בכמה אופנים. או קיי, היא מדענית כי היא בת של מדען [חצי אמת], או ,היא מדענית כי יש בה את הגנטיקה להיות... אבל אילו לא היתה משקיעה מאמצים רבים היא לא ... [אמת שלמה].
אם קיום המילה,או שמירת שבת, או כיפורים ... היו מיתוסים, מזמן הם היו נעלמים, כדרכם כל המיתוסים שבוודאי ידועים לך,אבל שמירת המילה ושבת ו... עדיין מקויימים בבחינת "יהרג ובל יעבור", ולא רק ע"י יהודים בורים ועמי ארצות, אלא גם מהאליטה התרבותית. הכיצד? אני חושבת שזו שאלה שכל אחד אמור לשאול את עצמו.
את בהחלט צודקת כשאת כותבת :"... ורק יש לה שליחים שהופכים אותה למכוערת.". רונית! אני בוחרת לשמוע לשליחי - הדת הנכונים, ולא למכערים את הדת שלי, כי אני רוצה להכיר ולהבין אותה, ולא לבעוט בה, כי היא היסוד המהותי של תרבותי.

MotheRonit

New member
קודם כל זה לא סיסמא, זו עובדת הלכתית

אני אפילו מרגישה קצת צביעות שבדבר הכי בסיסי (שכן, עושה לי חיים קלים) אני נאחזת בהלכה ופונה אליה - אבל בפנייתי לאנשים מאמינים אני מדברת אליהם בשפה שלהם מתוך המקורות שלהם.
כל מצווה (דווקא ממש לא הייתי קוראת לה מיתוס) בחיים שלי אכן נעלמה. צר לי, היא לא מקוימת והיא אכן בבחינת עבור ובל יהרוג. אני מאמינה שלא רק אצלי (אבל בכוונה נמנעת מלתייג את עצמי בתוך קבוצה מסוימת, או לעשות הכללות) אבל מספיק שאני אחת אז כבר האמירה של כולם איננה יכולה להיות נכונה (זאת אומרת ששאלת הכיצד פשוט נשללת) ולא משנה אם הם בורים או משכילים.

אהבתי את היפוך הביטוי-יעבור ואל יהרג

זה מקורי שלך?

בכל מקרה יש הרבה מצוות בין אדם לחברו שאת בטח מקיימת

למעלה