שלום לכולם

כבר אמרתי את זה בפורום אחר, שהיינו>

היינו צריכים לקבל את אוגנדה בתור תחליף לישראל כשניתנה לנו ההצעה, החרדים לא הסכימו לצאת מהפרעות באירופה לאף מקום אחר פרט לא"י... תחשבו כמה טוב היה לנועכשיו באוגנדה...אוצרות טבע בשפע, סביבה לא עויינת, בלי דאגות וויכוחים על האם לתת למישהו נתח מארצנו או לא... הבנתם אותי , אני חושבת... מה דעתכם?, לא היה עדיף לחיות באוגנדה (מצד אחד בלי ירושלים אך מצד שני היתרונות הנ"ל...) כמו שהתאפשר לנו???

Another Brick

New member
חוץ מצבע העור

השחום והיפה שהייתי מקבלת, לא רואה יותר מדי יתרונות באוגנדה. נכון שלהקים מדינה יהודית מוקפת במדינות ערביות לא נראה כמו צעד חכם במיוחד, אבל בכל זאת- אין לי ארץ אחרת, ישראל היא הבית שלי <מסע הבחירות של מפלגת העבודה ב93´ בערך, אבל אני בטח טועה>. אוגנדה, עד כמה שזכור לי, לא יותר מדי מפותחת, מבחינה טכנולוגית, כלכלית ועוד כל מיני כאלו שמזכירים בשיעור אזרחות/היסטוריה. למעשה, פרט לטרור (ולצבע העור שכבר הזכרתי) אני לא רואה יתרונות במקום מישהו יכול להביא כמה בשבילי?
מור

BLUE SPOT

New member
אוגנדה?? חס ושלום. ../images/Emo12.gif

א. אני כ"כ מצער לשמוע על החסר הבסיסי של ציונות שיש כאן לאנשים... ואולי אמרת את זה בצחוק- אבל זה מבטא הלכי רוח כאן בארץ. החרדים מפריעים לי לא פחות ממך, הערבים מפריעים לי לא פחות ממך- אבל בארץ ישראל אני מרגיש כאילו אני סוגר מעגל של מעל 3000 שנה. 3000 שנה!! זה מספר שלא נמצא בלקסיקון של אף תרבות אחרת. זאת הארץ שלנו. אתם לא מרגישים שום מחויבות? אתם לא מרגישים קשר "רוחני" (ואני לא מדבר על דת) למקום הזה? אני מרגיש.

BLUE SPOT

New member
אני לא רוצה לרדת לפסים אישיים..

אבל זאת ראייה שטחית מאד.

בקשר לאוגנדה-והראייה השטחית שלי....

לא פוסלת, אולי אתה צודק, אולי יש לי ראייה שטחית, בהחלט אין לי זיקה לארץ ישראל, ואתה יודע מה?, אני מקנאת בך שיש לך את זה...שלך יש סיבה לחיות פה... אם הייתי נולדת בתקופת הדיפלומטיה של הרצל, הייתי מתנפלת ישר על אוגנדה כשהייתי מקבלת את ההצעה לחיות שם במקום בארץ. ויש לי שאלה, אתה דתי?

BLUE SPOT

New member
דתי??? לא! אני חילוני פעיל נוער..

מר"צ לשעבר. אני חשבתי שנית על מה שאמרתי- ואני מתנצל מעומק הלב על כך שאמרתי שיש לך חשיבה שטחית. כל מחשבה לגיטימית ואף מחשבה איננה שטחית. כל מה שאני יכול להגיד זה שאני מתנגד. לגבי זה שהיית קופצת על אוגנדה- את בחברה טובה. רבים וטובים בקונגרס הציוני היו בעד רעיון אוגנדה. לי בהחלט יש זיקה למדינה הזאת. העובדה שאני שמאלני לא פוגעת בזה. כפי שאמרתי- זה לגמרי לגיטימי לרדת מהארץ. אנחנו מדינה חופשית ואנחנו לא כופים על אף אזרח להישאר כאן. להגיד לך את האמת- אחת הסיבות לכך שיש לי זיקה למקום הזה היא בעצם העובדה שנולדתי כאן. אף מקום אחר בעולם לא יהווה את המקום שנולדתי בו. לא משנה כמה אני אתאמץ, אקבל אזרחות זרה, אקבל דרכון זר, אשיר הימנון זר- עדיין שום מקום לא יהיה.. המממ.... אני אשתמש במינוח קצת נדוש.. המולדת. אני ציוני שרוף.

BLUE SPOT, גם אני לא יעזוב את הארץ.

כרגע , אני לא רואה את עצמי עוזבת, כשדברתי על אוגנדה זו היתה חשיבה של "אם היינו הולכים על אוגנדה אז, היום היה אחרת" אבל כרגע אני ישאר פה מכמה סיבות שקשר רוחני לארץ הוא לא אחת מהן, רציתי להוסיף שאני לא לגמרי בן אדם שלא איכפת לו מהארץ, יש לי קשר כלשהו (אי שם עמוק עמוק...מאוד עמוק בתוכי) לארץ ישראל, אבל אני מהאנשים שצריך כל הזמן לחזור ולהזכיר להם ולעורר מחדש את הציונות שטמונה בתוכם, בשנה שעברה ערכו לכל השכבה שלי סמינר ציונות שאחריו כולנו יצאנו עם ראיית עולם (יותר "ראיית ארץ") שונה לחלוטין, פתאום הארץ נראתה לי כל כך חשובה והתחלתי להעריך אותה...היום , שנה אחר כך שכחתי כמעט כל מה שקבלתי באותו סמינר... חוץ ממשהו אחד שגורם לי לחשוב פעמיים על עזיבת הארץ: הצעירים שמתו במלחמות ישראל למען הדורות הבאים. זה הדבר שהכי כאב לי בסמינר הזה, לראות בבית הקברות נערים יותר צעירים ממני שנלחמו בהתנדבות למען מדינה שחלקם לא זכו לראות...בני 14(!) לחמו במלחמה כשצה"ל עדיין לא היה קיים, בתקופה מאוחרת יותר צה"ל אימץ אותם כחייליו, בעצם, מה שאני אומרת פה זה שאם יסבירו לי ויתנו לי סיבות שחשבות לי, אולי אז תהיה לי זיקה לארץ ויהיה לי יותר איכפת ממנה, מה שלא יהיה, אני תמיד בראש פתוח, מוכנה ורוצה ללמוד מאחרים. שרון

BLUE SPOT

New member
במדינה כ"כ מפולגת כמו שלנו צריך...

להתעקש יותר בשביל עצמך. גם אם החרדים פוגעים בך והערבים פוגעים בך- זאת לא סיבה להרגיש חוסר קשר וגם לא להתייאש! אני שמח שיש בך לפחות שריד כלשהו של זיקה. כשסיימתי לקוא את הספר אלטנוילנד של הרצל- הרגשתי אחרת לחלוטין. פתאום כ"כ קינאתי בכל אותם חלוצים שזכו להקים את המדינה שעליהם כ"כ חלמו. אבל המצב לא אבוד- אני מתכוון ללכת לגרעין שדרכו אני אקבל דחיית גיוס בשנה ואז אתנדב להיות "חונך" בערי פיותח ושכונות מצוקה. כמו כן- בנח"ל (שזוהי יחידה צבאית שפירושה- נוער חלוצי לוחם) , יש מסגרת של התיישבות בחולות חלוצה. נהדר לקבלת מיקרוקוסמוס על ההתיישבות הציונית בתחילת הדרך. אם תרצו- אין זו אגדה!

(מיכל)

New member
היי

אני כאן חדשה בפורום אני בת 15 מרחובות ואני ח8ושבת שברור שצריך לתת להם חלק איך אפשר להשמיד עם שלם??? אני אפילו לא תופסת איך אפשר להגיד שצריך להשמיד אותם

xflil

New member
רק 2 אופציות יש לך?

בשביל לקחת ת´מדינה את חייבת להשמיד ערבים? מזה דומינו? לא צריך להשמיד שום עם בכל מקרה לזה קוראים נ*א*צ*י*ז*ם

Kgt1

New member
בהחלט לא צריך להשמיד שום עם. צריך

להשמיד רק את אלו שרוצים לפגוע בנו. ומשום שמדובר בלפחות 50 אחוז מהעם הפלתשינאי (האמת היא שזה הרבה יותר אבל לא רציתי לגרום לוויכוחים) אז צריך להשמיד חצי עם. ואגב אני שוב פעם אגיד שרוב האנשים הללו לא רוצים במותנו משום שהם החליטו כך. אלא פשוט שכך חונכו מגיל 0. ושוב פעם מצטער מאוד על אובדנך.

BLUE SPOT

New member
לא מדויק.

יש הבדל בין הרצון לבין המעשה. טכנית, אסור להשמיד מישהו שמסיט נגדך ואומר שצריך להשמיד אותך. אפשר להעמיד אותו לדין על הסטה. מישהו שרצח- אפשר להכניס לכלא. אם אתה חושב שצריך להוציא אותו להורג- תכתוב מכתב לח"כ כלשהו לפי בחירתך ותאמר לו שאתה מעוניין שהוא יציע חוק על כך שצריך להוציא מחבלים להורג. אין לזה צורה לבקש הצעת חוק של גזר דין מוות נגד מסיטים. אפילו החוק הקדמוני של עין תחת עין ושן תחת שן לא עומד כאן. זהו.

Kgt1

New member
אוקיי אז לא צריך להוציא להורג את

אנשי הדת הקוראים להרג? בסדר... ומה קורה אם בגלל ההסטה הזו האנשים המוסטים הורגים ומבצעים פיגועים? אני חושב שהמסיטים פה אשמים לפחות כמו מבצעי הפיגועים אם לא יותר.

Kgt1

New member
עונש מוות על גרימת מוות בכוונה

תחילה... האנשים הללו בהחלט יודעים מה הם אומרים ולמה זה יכול לגרום.

אפרת*

New member
אז אם נהרוג כל מי שגורם להסתה

לא צריך להרוג גם את אלו שהסיתו נגד רבין ז"ל? מה ההבדל? בנאדם זה בנאדם...

Kgt1

New member
אלו שהסיטו לרצח רבין בהחלט צריכים

להישפט... אבל בניגוד למקרה שאני מדבר עליו כאן נרצח אדם אחד בלבד בגלל מעשה של איש אחד בלבד. בסוג ההסטה שאני מדבר עליה מדובר על הסטה מתמשכת של הרבה מאוד אנשים שנגמרת ברצח של הרבה מאוד אנשים. אם כי בהחלט הנקודה שלך שווה הרבה. קיבלתי.

למעלה