שלום לכולם

Charles Darwin

New member
קודם כל סליחה על...

השגיאות (נא להתחשב בשעה..), התבלבלתי בין 'מילה' (נקבה) ו'מונח' (זכר) ויצא לי לפחות פעמיים להתייחס למונח (
) כאל מילה (
) (בלשון נקבה). ולענייננו. לגבי העליה במורכבות, יש שרשור בעמוד הזה (ברור שאין בהכרח עליה במורכבות, אבל למה לא להודות בזה שחיידק הוא פחות מורכב מיונק?). לגבי טלפתיה, הבעיה שאם התופעה היא אמיתית, אז כמה דברים בסיסיים ממה שאני יודע על העולם כנראה לא נכונים...והעדויות נכון לעכשיו עדיין נוטות לטובת ה'סדר הישן'. נכון שאפשר להגיד אותו דבר לגבי המודעות, שגם היא לא בדיוק מתיישבת עם התפיסה הפיזיקלית הנוכחית, אבל קודם כל טלפתיה עוד יותר לא מסתדרת ובנוסף, יש את אלמנט העדויות (או חוסר עדויות במקרה הזה) ואת אלמנט ה"מגניב". טלפתיה היא דבר מגניב, כמו כל מיני סוגי הילינג למיניהם וכמו אמונה ב
ות וב
ים. לכן אני במיוחד סקפטי. אם היתה טלפתיה, אני מניח שאפשר היה לבדוק את זה ושלא שרלטנים סטייל אורי גלר יהיו ב"חזית" ה"מדע" הזה. תעשי לי טובה, מה כבר ראית? זה לא מאוד משכנע כשאת אומרת "ראיתי דברים שמאוד לא פשוט לסווג אותם כמקריות" מבלי לציין אפילו אחד מהם... לי, למשל, יש תאום זהה שגר בחו"ל. איך הטלפתיה בינינו אמורה להתבטא? עכשיו בטח יבואו חסידי תומאס קון ויגידו שאני בפרדיגמה המדעית הנוכחית ורק כשתהיה מהפיכה מדעית אני אוכל, אולי, לקבל את המדע ה"חדש". אז שני דברים, קודם כל אין יותר מהפיכות מדעיות של ממש, ודבר שני, גם הפסבדו-מהפיכות שהיו לפני 100 או 300 שנה (קוואנטים, יחסות, ניוטון) תמיד באו מתוך המדע, בזכות מדענים חכמים ומשכילים ולא חבורה של
ים... (והמדענים שעוסקים היום בטלפתיה הם
ים, למרות שקון בטח יטען שאמרו את זה גם על איינשטיין הצעיר..).

demoloc

New member
קודם כל

תתעלם מהמיסיונר למעלה, ההודעה שהוא הביא זה בכלל מפורום אחר,לא יכול להיות שאני הרחקתי אותה או השפעתי באיזה שהיא צורה. ועכשיו לנושא. אין חיה שהברירה הטיבעית בה כמעט נעלמה, רק אצלנו , כי אנחנו נותנים לטפל בלא-כשירים , לעומת זאת בטבע הם שורדים. הברירה הטיבעית אצל בני אדם כן יכולה לחזור במקרה של קטסטרופה. רק הכשירים ישרדו לדוגמא מגיפה, וגם אם זה מטאור , אז השורדים לא יוכלו להרשות לעצמם לטפל בלא-כשירים. דוגמא קיימת לברירה טיבעית אצל בני אדם: סרטן , הכשירים ישרדו , החלשים ימותו , ואם נגיד הקרינה תשאר זה לאורך אלפי שנים ולא ימצאו תרופה לסרטן. אז בסופו של דבר , כולנו נהיה חסינים לסרטן. גם מחלות שונות. באפריקה מספר הולך וגדל של אנשים (עדיין מיעוט זניח) מפתחים חסינות לאיידס. והרבה מן הערבים מחוסנים למלריה. הדוגמאות עוד רבות.

אמנון כ

New member
האנושות תתחיל לפתח את הגנטיקה בעצמה

האדם יגיע בקרוב (טווח של כמה עשרות שנים) לשלב שבו האבולוציה תהיה נתונה בידיו. בקרוב נוכל לראות איך מדע הגנטיקה יתפתח ומוביל את האנושות לקפיצה גנטית אדירה. השאלה היא - באיזה מחיר?? כתבתי על זה באחת הכתבות האחרונות שלי שנקראת "פער הדורות מבחינה טכנולוגית, והצרות (הקשות) של הדורות הבאים". אשמח לשמוע תגובות. ואגב, לגבי אחרון הפילוסופים - אני כבר מתעלם ממנו מזמן, ואני קורא לכולכם לעשות כמוני. אל תיגררו לשטויות שלו, למרות הפיתוי הרב. פשוט לא להגיב בכלל!

לפי החישוב שלי,אמנון, הסיכוי למשל

שנתפתח כך שנוכל להשתמש בגנים ולברוא אדם, או לעבור כוכב לכת, או בכלל כל מיני דברים,יקח עוד כמה מאות שנים וגם אם אפילו עוד מאה שנה זה יקרה,אז לדעתי בחמישים שנים הקרובות יש את הדברים הבאים שאנו עתידים להתמודד מולם: 1-נשק גרעיני לכל מדינה רביעית והסיכוי שמדינה ערבית כבר תשיג נשק שכזה ב50 שנה הקרובות גדול מאוד 2-קבוצות טרור בכל מקום וכל מדינות ערב ממנות אותן, לדעתי יש להן כבר נשק ביולוגי או כימי כלשהוא והן גם תשמנה את ידן על אטוס צ'רבנובילי.. 3-פשע,סמים,שחיתות מפיה וצווארון לבן... 4-חור באוזון,השמדת היערות אשר חושפת חיידקים חדשים לעולם כולו ומחלות מאוד מעניינות... 5-התחממות הקרחונים,הפיכת כדור הארץ למדברי בחלקים רבים ועוד אסונות.. בקיצור לדעתי הסיכוי שתהיה לנו קפיצה אבולוציונית מבחינה מדעית היא אפסית.לא זו בלבד שכל מי שמעורה בעולם המדע כבר ידוע שכיום המדע תקוע לחלוטין; מתגלים כל הזמן חלקיקים כשנראה שזה הסוף כבר וכולי...היקום מתרחב ומאיץ בקצב אדיר מעל כל חישוב...החומר האפל וכל הגילויים לגביו וכולי... הקפיצה האבלוציונית לדעתי,תתרחש מכיוון רוחני ותודעתי. לדעתי תהיה קבוצה של אנשים אשר המודעות שלה עלתה והם ישבו ללמוד יחד את מה שקורה להם. הם יגלו שהלימוד עצמו מביא להם משהו מעבר לידע והוא:"השגה רוחנית", כלומר, הם מתחילים לראות מציאות בדרך אחרת ממה שאנו רואים.הם ידעו את החוקיות והסיבתיות... תפיסת הזמן שלהם תהיה שונה. ואז לדעתי הם יפיצו "אור" שימשך על כל מי שיגיד כן לאור. והנה ראה; זו אבולוציה: מי שלא ירצה ויגיד שהוא עדיין מאמין בכסף ובשליטה ובסקס ובמושכלות,לא ישרוד. מי שידע שיש משהו מעבר לכל זה ושהרוחניות היא ההתפתחות, יצטרף לאותה קבוצה וישרוד. הקבוצה תבצע קפיצה אבלוציונית ולדעתי הקבוצה הזו כבר קיימת והיא נמצאת בארץ.הייתי כותב לך עליהם או על מה שלומדים שם אבל אנשי הפורום לא אוהבים לשמוע אמת, הן מעדיפים להמשיך לשאול אחד את השני שאלות כמו: איך נוצר כלב? למה יש שפם לחתול?...כשהם(לא כולם) לא מבינים שלידע אין מטרה לכשעצמו,אלא להשגה הרוחנית אשר נובעת מן הידע. יש ידע כלשהוא שאם מתעסקים בו הוא מביא להשגה שכזו כי הוא מושך "אור מקיף". אם תרצה לדעת על המושג הזה...אשמח לספר לך בפרטי. בייי...

qet1

New member
בקשר ל 3: הפשע המאורגן בעולם רחוק

מאוד מהשיא שלו שהיה מזמן. היום הוא קיים במידה סבירה בהחלט ולא בגדר סכנה ממשית.

מה??????? איך הגעת לזה? הפשע ה

מאורגן כבר נמצא בשלטון..ראה גונן שגב היבואן...עסקני הליכוד ושורת תיקי הפלילים נגד כל שר שני...האחים לבית שרון...האי היווני... אחי, אם תצטרך פעם טיפול מבחינה משפטית ואתה מקרוב לשילטון עונשך מומתק. יש בארץ כמויות של ראשי ערים ומועצות שהם מפיונרים. כל מדינה שניה בעולם השלישי נראית כמו שהיא נראית בגלל שחיתות...

qet1

New member
ההודעה שלך והשרשור כולו מדברים על

מצב העולם והמין האנושי באופן כללי. על על המצב שלנו בישראל (תאמין לי שהחור באוזון הוא לא אחד מהבעיות הגדולות של ישראל)...ככה שאני ממש לא רואה איך זה שלישראל יש ראש ממשלה מושחת מהווה סכנה להמשך קיום המין האנושי.

Levos

New member
אף חוקר לא יגיד שהמדע תקוע

אם חוקר כלשהו היה חושב כך אז הוא היה מן הסתם מתפתר והולך ללמוד גמרא. להפך, קצב התקדמות המדע רק גדל כל הזמן.

Levos

New member
הנדסה גנטית

ההנדסה הגנטית כבר הוכיחה את עצמה כבעלת כוח עצום, אם כי כרוכה בסיכונים רבים. בעוד מספר דורות, לדעתי, יתחילו לבצע הנדסה גנטית בבני אדם בצורה גורפת ויפתרו את תפוצת המחלות שחוסר בברירה טבעית גרם להם. כמו ברוב עניני האדם- הוא מעדיף לעצב בעצמו מאשר להיות נשלט על ידי הטבע. כך גם פה, ברירה מלאכותית (לא על ידי איסור רבייה אלא למשל על ידי בחירה תאי זרע בריאים והפריות מבחנה) והנדסה במקום ברירה טבעית.

אחמס1

New member
אתם צודקים

ב"הינדוס" של הגנום האנושי יש הרבה מאוד יתרונות. למעשה לא צריך להתייחס לזה כאל יתרונות, אלא כאל הכרח. אם אנחנו מטפלים, ודואגים להישרדותם של ה"נחותים" גנטית*, חייבים לדאוג למיגור הבעיות הגנטיות כדי שלא יטמעו בגנום של כלל האוכלוסיה. השאלה היא אם מדע ההנדסה הגנטית יתפתח מהר מספיק. כי במצב שאנחנו נמצאים בו עכשיו - שבו פגמים גנטיים לא מתמגרים ומחלות גנטיות רק מתפשטות - יכול להיות שעד שימצאו פתרונות זה יהיה כבר מאוחר מידי. * סליחה אם הדיבור הזה אולי נשמע קצת נאצי. הכוונה שלי היא לפרטים בעלי מחלות תורשתיות וכדומה, המסוגלים להתרבות, אבל זה רק כי הם חיים בחברה שתומכת בהם.

Charles Darwin

New member
אין שום סיכוי שזה יקרה...

עם או בלי הנדסה גנטית, המצב הבריאותי שלנו רק משתפר כל הזמן. תוחלת החיים רק עולה ואין שום סימן ושום סיבה להתדרדרות שאתה מנבא (אולי חוץ מהעובדה שיש הרבה זקנים...וזקנים באופן כללי לא בשיא הבריאות). לדעתי התחרות האמיתית מבחינת שרידות האדם היא בין טרור ביולוגי לבין טכנולוגיית החלל שתאפשר לנציגים שלנו להימלט מפצצת הזמן המתקתקת שנקראת ארץ.

אחמס1

New member
לדעתי המצב הבריאותי משתפר

במשך השנים בגלל התקדמויות טכנולוגיות בתחום הרפואה והביולוגיה. הבריאות לא משתפרת בגלל שיפור בגנטיקה הציבורית. אני לא חושב שנראה סימנים לדבר כזה כל כך מעט דורות אחרי המהפכה התעשייתית. אבל תחשוב על העובדה שהיום מספר עצום (ועולה?) של אנשים חיים בצמוד לתרופות, שהם לוקחים כל יום בחיים שלהם, והכוונה לא לאנשים מבוגרים בלבד. בעבר אנשים כאלה לא שורדים כלל.

מממ...לפי מה שאני רואה ובוחן איכות

החיים מדרדרת. אנשים היום פונים בהמוניהם לכל מיני שיטות רפואה רוחניות כי יש להם חוסר אדיר כל דבר שהם עושים,אפילו ובעיקר המליונרים שבהם, שיש להם יכולת לעשות ולהשיג הכל כביכול. אנורקסיה/בולמיה מחלה שלא הייתה פעם,שומן וכולסטרול,סיגריות,יותר מחצי מהזוגות מתגרשים,הפסיכולוגים והסדנאות למיניהן מפוצצות בחולי דעת ונפש... לעומת זאת יש את רפואת השיניים למול תחלואו תהשיניים,אבל אל נשכח שהבעיות האמיתיות החלו כאשר הסגנון של המזון השתנה ואם אתה זוכר אני לא טענתי שמדע הוא לא טוב אלא טענתי שרב הנזק על התועלת ולא בגלל המדע אלא בגלל האדם עצמו בעצם ואין דרך אחרת לפעול עם מדע. בחינה הסטורית של החיים ואיכותם לא עקרונית, מה שעקרוני זה להביט ק דימה-ואיך שלא מביטים על זה,קרוב היום שנושמד על ידי עצמנו יותר מאי פעם. המלחמה הבאה היא עם טרור וכל מדינות ערב ופצצות גרעין וערביי יפו ולוד וכבר לא ישנה ביבי או ברק ולא ישנה עוד במצב הזה איזה נשק יש לנו... כאן המדע כבר לא יעזור, כי גרול כל העולם עתיד להיות זהה;מוות. לא?

זה נכון, אבל לא מהסיבה שציינת

איכות החיים מדרדרת בגלל העזיבה ההמונית את הדת. אנשים כמוך, אתאיסטים ועוכרי האלוהות, מביאים חורבן על האנושות. אתם מזרזים את בוא יום אחרית הימים ככתוב בספר חזון יוחנן: מלחמת גוג ומגוג בין האור לחושך שסופה בהשמדת המין האנושי (רק אל תכנסו לפאניקה: לאחר מכן יביס ישוע את השטן ותשכון ממלכת יהוה בארץ וכל המתים אוהבי בן האלוהים יעורו לחיים, והעולם יהיה אוטופי כבימי הבריאה). חֲזוֹן יוֹחָנָן פֶּרֶק כ כ וָאֵרֶא מַלְאָךְ יוֹרֵד מִן־הַשָּׁמָיִם וּבְיָדוֹ מַפְתֵּחַ הַתְּהוֹם וְכֶבֶל גָּדוֹל׃ 2 וַיִּתְפֹּשׂ אֶת־הַתַּנִין אֶת־הַנָּחָשׁ הַקַּדְמוֹנִי הוּא הַמַּלְשִׁין וְהוּא הַשָׂטָן וַיַּאַסְרֵהוּ אֶלֶף שָׁנִים׃ 3 וַיַּשְׁלִיכֵהוּ אֶל־תְּהוֹם וַיִּסְגֹּר עָלָיו וַיַּחְתֹּם עָלָיו לְמַעַן אֲשֶׁר לֹא־יַדִּיחַ עוֹד אֶת־הַגּוֹיִם עַד־מְלֹאת אֶלֶף הַשָּׁנִים וְאַחֲרֵי־כֵן יֻתַּר לִזְמַן מִצְעָר׃ 4 וָאֵרֶא כִסְאוֹת וַיֵּשְׁבוּ עֲלֵיהֶם וְהַמִּשְׁפָּט נִתַּן בְּיָדָם וְנַפְשׁוֹת הַהֲרוּגִים עַל־עֵדוּת יֵשׁוּעַ וְעַל־דְּבַר הָאֱלֹהִים וַאֲשֶׁר לֹא הִשְׁתַּחֲווּ לַחַיָּה וּלְצַלְמָהּ וְלֹא קִבְּלוּ אֶת־תָּוָהּ עַל־מִצְחוֹתָם וְעַל־יָדָם וַיִּחְיוּ וַיִּמְלְכוּ עִם־הַמָּשִׁיחַ אֶלֶף שָׁנִים׃ 5 וְיֶתֶר הַמֵּתִים לֹא־חָיוּ עַד־מְלֹאת אֶלֶף הַשָּׁנִים זֹאת הַתְּחִיָּה הָרִאשׁוֹנָה׃ 6 וּמִי שֶׁיֶּשׁ־לוֹ חֵלֶק בַּתְּחִיָּה הָרִאשׁוֹנָה אַשְׁרָיו וְקָדוֹשׁ הוּא בָּהֶם לֹא־יִשְׁלֹט הַמָּוֶת הַשֵּׁנִי כִּי יִהְיוּ כֹּהֲנִים לֵאלֹהִים וְלִמְשִׁיחוֹ וּמָלְכוּ אִתּוֹ אֶלֶף שָׁנִים׃ 7 וְאַחֲרֵי כְלוֹת אֶלֶף הַשָּׁנִים יֻתַּר הַשָׂטָן מִבֵּית מִשְׁמָרוֹ׃ 8 וְיָצָא לְהַדִּיחַ אֶת־הַגּוֹיִם בְּאַרְבַּע כַּנְפוֹת הָאָרֶץ אֶת־גּוֹג וּמָגוֹג וּלְקַבְּצָם לַמִּלְחָמָה אֲשֶׁר מִסְפָּרָם כְּחוֹל הַיָּם׃ 9 וַיַּעֲלוּ עַל־מֶרְחֲבֵי אֶרֶץ וַיָּסֹבּוּ אֶת־מַחֲנֵה הַקְּדֹשִׁים וְאֶת־הָעִיר הַחֲבִיבָה וַתֵּרֶד אֵשׁ (מֵאֵת הָאֱלֹהִים) מִן־הַשָּׁמַיִם וַתֹּאכַל אֹתָם׃ 10 וְהַשָׂטָן אֲשֶׁר הִדִּיחָם הֻשְׁלַךְ בַּאֲגַם־אֵשׁ וְגָפְרִית אֲשֶׁר־שָׁם גַּם־הַחַיָּה וּנְבִיא הַשָּׁקֶר וְיֻסְּרוּ יוֹמָם וָלַיְלָה לְעוֹלְמֵי עוֹלָמִים׃ 11 וָאֵרֶא כִּסֵּא לָבָן וְגָדוֹל וְהַיֹּשֵׁב עָלָיו מִפָּנָיו נָסוּ אֶרֶץ וְשָׁמָיִם וְלֹא־נִמְצָא לָהֶם מָקוֹם׃ 12 וָאֵרֶא אֶת־הַמֵּתִים הַקְּטַנִּים עִם־הַגְּדֹלִים עֹמְדִים לִפְנֵי הַכִּסֵּא וּסְפָרִים נִפְתָּחִים וַיִּפָּתַח סֵפֶר אַחֵר וְהוּא סֵפֶר הַחַיִּים וַיִּשָּׁפְטוּ הַמֵּתִים מִן־הַכָּתוּב בַּסְּפָרִים כְּמַעֲשֵׂיהֶם׃ 13 וַיָּשֶׁב הַיָּם אֶת־מֵתָיו וְהַמָּוֶת וְהַשְּׁאוֹל הֵשִׁיבוּ אֶת־מֵתֵיהֶם וַיִּשָּׁפְטוּ אִישׁ אִישׁ כְּמַעֲשֵׂיהֶם׃ 14 וְהַמָּוֶת וְהַשְּׁאוֹל הֻשְׁלְכוּ בַאֲגַם־הָאֵשׁ וְהוּא הַמָּוֶת הַשֵּׁנִי׃ 15 וְכָל־אִישׁ אֲשֶׁר לֹא־נִמְצָא כָתוּב בְּסֵפֶר הַחַיִּים הֻשְׁלַךְ בַּאֲגַם הָאֵשׁ׃

ruth8can

New member
כן... יעלימו את המחלות...

שכחנו שברירה טבעית מתחוללת גם אצל החיידקים... כבר ראינו עד כמה "רוצחת החיידקים האולטימיטיבית"- האנטיביוטיקה הצליחה להשמיד את כל החיידקים... יש מי שמגיב לשינויים ולחידושים שלנו, תמיד. אנחנו לא חיים בחלל ריק.

Levos

New member
הכוונה הייתה כמובן למחלות גנטיות

בעזרת הנדסה גנטית ניתן לפתור במידה רבה בעיות תורשתיות שפעם היו מסוננות בעזרת הברירה הטבעית. והדיון היה על כך שבחברה המודרנית אין ברירה טבעית ולכן יש עלייה בכמות הפגמים הגנטיים. עם חיידקים נמשיך להאבק כמו שעשינו עד היום.

למעלה