Charles Darwin
New member
קודם כל סליחה על...
השגיאות (נא להתחשב בשעה..), התבלבלתי בין 'מילה' (נקבה) ו'מונח' (זכר) ויצא לי לפחות פעמיים להתייחס למונח (
) כאל מילה (
) (בלשון נקבה). ולענייננו. לגבי העליה במורכבות, יש שרשור בעמוד הזה (ברור שאין בהכרח עליה במורכבות, אבל למה לא להודות בזה שחיידק הוא פחות מורכב מיונק?). לגבי טלפתיה, הבעיה שאם התופעה היא אמיתית, אז כמה דברים בסיסיים ממה שאני יודע על העולם כנראה לא נכונים...והעדויות נכון לעכשיו עדיין נוטות לטובת ה'סדר הישן'. נכון שאפשר להגיד אותו דבר לגבי המודעות, שגם היא לא בדיוק מתיישבת עם התפיסה הפיזיקלית הנוכחית, אבל קודם כל טלפתיה עוד יותר לא מסתדרת ובנוסף, יש את אלמנט העדויות (או חוסר עדויות במקרה הזה) ואת אלמנט ה"מגניב". טלפתיה היא דבר מגניב, כמו כל מיני סוגי הילינג למיניהם וכמו אמונה ב
ות וב
ים. לכן אני במיוחד סקפטי. אם היתה טלפתיה, אני מניח שאפשר היה לבדוק את זה ושלא שרלטנים סטייל אורי גלר יהיו ב"חזית" ה"מדע" הזה. תעשי לי טובה, מה כבר ראית? זה לא מאוד משכנע כשאת אומרת "ראיתי דברים שמאוד לא פשוט לסווג אותם כמקריות" מבלי לציין אפילו אחד מהם... לי, למשל, יש תאום זהה שגר בחו"ל. איך הטלפתיה בינינו אמורה להתבטא? עכשיו בטח יבואו חסידי תומאס קון ויגידו שאני בפרדיגמה המדעית הנוכחית ורק כשתהיה מהפיכה מדעית אני אוכל, אולי, לקבל את המדע ה"חדש". אז שני דברים, קודם כל אין יותר מהפיכות מדעיות של ממש, ודבר שני, גם הפסבדו-מהפיכות שהיו לפני 100 או 300 שנה (קוואנטים, יחסות, ניוטון) תמיד באו מתוך המדע, בזכות מדענים חכמים ומשכילים ולא חבורה של
ים... (והמדענים שעוסקים היום בטלפתיה הם
ים, למרות שקון בטח יטען שאמרו את זה גם על איינשטיין הצעיר..).
השגיאות (נא להתחשב בשעה..), התבלבלתי בין 'מילה' (נקבה) ו'מונח' (זכר) ויצא לי לפחות פעמיים להתייחס למונח (