שלום לכולם

ruth8can

New member
אוקי, אבל מה לגבי -

ידוע שגנים מסוימים באים לידי ביטוי בנוכחות של גנים אחרים (ראה הדוגמא של הדבורים שזורקות רימות חולות אצל דוקינס ב"גן האנוכיי"). אני לא יודעת אם יודעים מספיק לגבי תהליכי גומלין כאלו. מאוד נראה לי שלא, כי המדע, בסופו של דבר, די בחיתוליו. התבטאות של גן היא לא דבר תלוי-גן יחיד, כפי שהבנתי. יתכן שמחלות גנטיות ידועות יטופלו בצורה מסוימת, ואולי אחרות, יופיעו דווקא כשננסה להשתמש בגנים אחרים שנראים לנו "מצויינים"?. אני חושבת על הילד שנחשב כיום ל"הכי חכם בעולם". הוא באמת מדהים, עם אי-קיו בשמיים, אבל יש לו בעית קשב מדהימה לא פחות, ומאוד לא פשוט לו להבין מה שאומרים לו, הוא צריך לרשום את זה (להקליד במחשב), ואז הוא עונה. אני לא יודעת אם מדובר בתופעה גנטית דווקא, או במנגנון מסוים שמתלווה לחשיבה המאוד-מיוחד של אותו גאון. הדוגמא רק מראה שהמצב לא פשוט כל כך.

Levos

New member
יש תכונות פשוטות ותכונות מורכבות

הרבה מחלות גנטיות נגרמות כתוצאה ממוטציה יחידה וניתנות לפיתרון "פשוט" בהנדסה גנטית. תהליכי חשיבה ומבנה המוח בהחלט לא ידועים לנו דיים על מנת לבצע הנדסה בתחום. בכלל לא גילו את רוב הגנים המעורבים. מעניין כמה קשה יהיה למצוא גנים האחראיים לשמירה על ראייה תקינה. זה יכול בהחלט להועיל לאוכלוסייה קצרת הראייה שלנו.

Moridin

New member
צודק

אין ברירה טבעית. ההנדסה הגנטית תשלוט בסופו של דבר. אחרון הפילוסופים, אתה זיין שכל לא נורמלי. :\

אחי אתה מבין בגנטיקה? שמעת על

דולי הכבשה? היא מתה די מהר וסבלה כל ימי חייה. המדע ועולם הרפואה עוד בחיתוליו מבחינת ניסויים בגנטיקה. לאחר מיפוי הגנים יש עוד עבודה רבה וזה כולל המון מחקרים וניסויים שאם תקרא בכל מקום אז תראה שלא צפויים לנו אנשים שנוצרו במעבדה ב100 שנה הקרובות. הסיכו ב100 שנים הקרובות שקבוצת טרור תתעסק עם נשק גרעיני גדול יותר. יש בתוך כל תא ותא מעין "פתיל" שהתגלה (אני מדבר בכלליות) ופתיל זה בעצם כל הזמן מתקצר והוא אחראי לפעולות רבות בתא . התקצרות הפתיל הזה היא חלק מתהליך ההזדקנות. כל תא שמשכפל עצמו,הוא בעצם עם פתיל קצר יותר, עד שמתים. הסיכוי לשלוט בתהליכים אלו לפני שתעבורנה 200 שנה הם קלושים. המדע כולו תקוע אחי ומדענים רבים כיום מבינים שכדי לחקור הלאה, החוקר עצמו הוא זה שצריך להשתנות. כדי שאדם ישנה עצמו ויתפוס את המציאות כרחבה יותר ולא רק עד קצה אפו, עליו לעבור לשלב תודעתי אחר מאשר הוא נמצא בו כיום. אם אתה מבין מעט במכניקת הקוונטים אז אתה יודע(או לא) שהחוקר משפיע על תוצאות המחקר, כך שנשאלת השאלה, האין אנו רואים בעצם את סך כל עולמנו הפנימי? האין אנו מביטים בעולם שכולו בעצם אי וודאות אחת גדולה, שחומקת מאיתנו וזה כי אנו מחפשים בחוץ ולא בפנים? זו לדעתי הקפיצה שתהיה. לא קפיצה מדעית, אלא האדם יתפתח כך שהוא יתחיל לזנוח את התלות שלו במדע ובמכשור וישיג רמה שבה הוא יודע את התכלית של היקום והולך לקראתה.אדם כזה יוכל להבחין בסיבתיות ולנהוג בהתאם לה-מה שגורם בעצם לכך שהוא עצמו קובע את ההלך הקוונטי של היקום,בהתאם לציפיותיו.("ישראל מזרזים את הזמנים"). האין זו אבולוציה?

demoloc

New member
מחלתה של דולי

הינה נפותה אצל כבשים רבות , ורוב הסיכויים שהינה לא יותר מאשר מזל רע.

אחרון הפילוסופים

אתה פשוט מצחיק אותי. אתה מתאר את עצמך בתור אדם דתי ומדבר על גנטיקה והנדסה שלה כאילו מותר הדבר. אלוהים ברא אותנו עם סט של כרומוזומים ודברים כאלה או DNA או משהו כזה, ומאיפה יש לחומרים האלה יכולת להתרבות וליצור ייצור חי? מן כוחו של האל כמובן. תינוקות מעבדה הם ממזרים ובגלל זה חייהם קצרים ומלאי סבל. הכבשה דולי אמנם לא הייתה בת אדם, אבל הייתה ניסיון של האדם לחקות את האל. בספר דברים כתוב "לא תזרעו שדותיכם כלאיים". דיברנו על זה כבר בפורום "מדע פופולרי" בעבר, ושנינו השתתפנו בדיון. שמתי קישור למטה. ותפסיק להגיד שהאדם קובע את ההלך "הקוונטי" של היקום בהתאם לציפיותיו. לאדם בחירה חופשית אבל הגורל קבוע והראשות נתונה. אם תמשיך לומר דברים נוראיים כאלה ולא תחזור בתשובה, נשמתך תשרף לנצח נצחים בגיהנום ולא תשכון עם הבורא.

qet1

New member
../images/Emo6.gif אתה יודע מה זה ממזר בכלל?

ממזר זה תינוק שנולד לאישה נשואה מגבר שהוא לא בעלה. אישה רווקה יכולה ללדת תינוקות לגברים נשואים, לגברים לא נשואים, והיום אפילו לנשים
והתינוק לא יהיה ממזר...

ruth8can

New member
תגיד לי, הדת בלבלה דעתך עליך?

אתה באמת חושב, שאם בנאדם אומר משהו לא סימפתי לדעתך, נשמתו תישרף ושאר האמנון יצחק? יו. אני חושבת שהדת היא דבר מסוכן אם היא יוצרת מחשבות כמו אלו שלך. אולי עדיף שאחרון הפילוסופים יעביר את זמנו בשוד ורצח במקום להתפלסף באופן בלתי מזיק, כדי לשמור עליו מאשה של גיהנום. אוף. איזו בורות. אין לכם איזה פורום דת ללכת אליו? למה אתם מבטלים תורה וזמן בלבלבל את השכל? אין לכם איזה שיעור תורה ברחוב? פעם חכמי הדת היו אינטליגנטיים, כמו רמב"ם או אבן-עזרא (אתה יכול לחפש במקראות גדולות, אם אתה לא מכיר). הבינו ברפואה, במתמטיקה, בגאומטריה. אנשים שאפשר לדבר אתם. מה שנשאר לנו היום זה אמנונים יצחקים למינהם, שמאיימים בכל מיני שטויות. ההוא לא מבין את תורתו, אתה לא מבין את תורתך. לכו ללמוד קצת במקום לחזור על שטיפות מוח ששטפו לכם. או בעצם, אולי תלכו להתנדב איפושהו, תעשו קצת מצוות, זה יוציא לכם את הג'וקים מהשכל.

Levos

New member
אתה חושב שטלומרים יעצרו את הגנטיקה?

זה בעיה קיימת אך ממש לא בסדר גודל של עצירת הניסיונות לשיכפול. בסך הכל ידוע החלבון הגורם לבניית הטלומרים ומצוי בתא ביצית רגיל, ואני חושב שבקרוב הבעיה של התקצרות טלומרים תיפתר. אין שום סיבה לדבר על 200 שנה. מאחר והצליחו לשכפל קופי אדם ניתן לשכפל בני אדם כבר כיום. הבעיה היא שרוב הניסיונות אינם מצליחים, ויש הרבה פעמים פגמים אז עדיין מסוכן לנסות זאת על אנשים. למה בכלל קישרת שיכפול גנטי להנדסה גנטית, אלו דברים שונים לגמרי.

עינת12

New member
בלי אצבעות ברגליים

כבר אלפי שנים שאין לאדם (רק לאדם, לא להומינידים אחרים) צורך בכל אצבע ברגל בנפרד. נראה לי שמה שיישאר זה כרית כף הרגל בלי האצבעות.

Levos

New member
האם את מצפה שלאדם בלי אצבעות

יהיו יותר צאצאים? הוא ישרוד יותר טוב? אם לא אז אין סיבה שהרגל תשתנה.

למעלה