שלום לכולם!!!

Claw of Death

New member
אמרו לי שלאייפוד יש איכות

השמעה טובה יותר. לדעתי זה הדבר הכי חשוב

weird dust

New member
זה דווקא הפוך

לאי פוד לפי הטענה יש אוכות קול של 86db (S/N). לעומת זאת לקריאייטיב יש 96db, שזה אומר איכות טובה יותר. לרוב האנשים זה לא יהיה משמעותי אבל בטח כמה אנשים יגידו שזה לא ככה.

bitonano

New member
דווקא כן...

לרוב הנגנים יש 90db ו-86db נחשב יחסית נמוך לנגנים האיכותיים של היום.

TheRealDeal

New member
אבל עדיין, אודיופילים משתמשים בו

והרבה גם מעדיפים את האייפוד על פני האייריבר וקריאייטיב וכל האחרים, הסיבה היא שאיכות הסאונד באייפוד לא צבועה כמו בנגנים אחרים (ותאמינו לי, התוספת באס/טרבל הזאת מורגשת), הסאונד ניטראלי וזה מעולה לפי דעתי, אני מעדיף את האייפוד על פני האייריבר והקריאייטיב, ששמעתי בשניהם, לא יכול לתת השוואות מפורטות, אבל פשוט המוזיקה נשמעת לי יותר טוב באייפוד. צריך לזכור שסאונד הוא דבר סובייקטיבי, אני לא בהכרח יאהב את מה שאתה אוהב ולהפך. וSNR של 86DB לא יהיה מאוד מורגש מול SNR של 90DB, אם בכלל, כי מי כבר מגיע לעוצמה כזאת? (SIGNAL TO NOISE RATIO נמדד ע"י דציבלים, בSNR של 86 דציבל, יהיה דציבל אחת של הפרעה או איך שלא תקראו לזה). הנתונים האלה הם נתונים יבשים, "על הנייר", אין סיבה להשוות נגנים בצורה כזאת, זה לא דרך הוגנת להשוות, מה לעשות! כמו ברמקולים, קונים מה שנשמע יותר טוב, ולא מה שיותר יקר ו"על הנייר" יותר טוב. אז, אם אתם מגיעים לעוצמות כאלה של 86DB ויותר, כדאי שתתחילו להוריד את העוצמות, זה לא בריא לאוזניים, ויכול לגרום לבעיות שמיעה בגיל צעיר, לא מומלץ...

weird dust

New member
אני מרוצה מהסאוונד של ה-IRIVER

אני גם מרוצה מהסאוונד של האי פוד. וזה נכון שלא מגיעים לזה אבל אנשים שומעים במערככת ואז זה חשוב. אני חושב גם שזה נכון שזה כל אחד ודעתו ואני לא מוצא הוספות של טרבל ובאס אם אין אקולייזר שמוסיף אותם.

bitonano

New member
הסאונד של כל החברות נשמע אחרת...

אבל לפי מה שאתה אומר כל עוד יש מעל 86 SNR אז אפשר להתעלם מהנתון שלזן יש 96? לכל נגן יש סאונד שונה, והסאונד של האייריבר מעולה... ולא צבוע?!?! למה אתה מתכוון בצבוע?

TheRealDeal

New member
"צבוע" הכוונה

שיש במכשיר אקוואליזציה של הסאונד, בלי שתיגע בEQ. אני לרגע לא אמרתי שהסאונד של האייריבר לא טוב, והבהרתי אפילו שלטעמי הסאונד באייפוד יותר טוב, לטעמי, שוב אני אגיד, סאונד הוא דבר סובייקטיבי! אתה תשמע למה אני מתכוון אם תשמע גם באייפוד וגם באייריבר, ותשווה ביניהם, אתה תרגיש שהבאס יותר חזק ומודגש באייריבר (לפחות בIFP-799). סתם, לידע כללי, לאנשים ששומעים במערכת זה לא מאוד חשוב, הרבה משתמשים במגבר של המערכת במקום של הנגן שלהם, ועוד משהו, לידע כללי, לרוב מערכות המולטימדיה למחשב יש SNR של 80DB.

bitonano

New member
רגע לא ממש הבנתי תסביר בשפה יותר

פשוטה ופחות מקצועית... מזה אקוואליזציה ?

TheRealDeal

New member
הסבר

אקוואזיזציה, מלשון EQUALIZER, אתה יכול לשנות את התדרים שיהיו יותר חזקים ופחות חזקים וכו'. כמו באוזניות נגיד, למה יש אוזניות שהבאס שלהן יותר חזק, ואוזניות שהבאס שלהן לא מורגש בכלל? ונגיד ש2 הזוגות נחשבות לאוזניות טובות? האוזניות פשוט בנויות בצורה שונה, והצורה של האוזניות, והדרייברים, ויש עוד גורמים שיכולים פשוט להשפיע על טווח בתדרים שיוצאים מהאוזניה. כמו שאתה משנה את הEQUALIZER שלך באייריבר, או בווינאמפ, ובכל תוכנה ונגן, רוב הנגנים תומכים ב20HZ עד 20,000HZ, וככה אתה רואה גם באקוולייזר, אתה רואה מספר עמודות ומעל העמודות רשום טווח תדרים כלשהו (FREQUENCY RESPONCE), הטווח הזה שונה בכל אוזניה ונגן, למרות שהכל אצלך על 0 נגיד. קצת הסבר - הLOWS (התדרים הנמוכים) הם בעצם הבאס, הHIGHS (תדרים גבוהים) הם הטרבל (TREBLE), וכל מה שביניהם נקרא MIDS.

amirxbox

New member
לגבי שאפל וסוללה

לא מאמין שזה מוריד 3 שעות מסיבה פשוטה שגם ה PALY LIST הרגילים מביחנת ה HD של ה IPOD הם רנדומליים כלומר הPLAY LIST הרי מורכב משירים שפיזית ב HD ממוקמים במקומות שונים.

weird dust

New member
בקשר לפליי ליסט

הנן מכניס את השירים בדיסק איך שנוח לו. ראיתה פעם דיפרג? זה פשוט מסודר בסדר שהנגן קבע והוא לא צריך לרוץ אחריו. שאפשר הוא צריך להטעין כל הזמן מחשבה על מה יהיה הבא ומי יהיו אחריו. כל הזמן התוכנה רצה ומורידה זמן בטריה. צריך לחפש כתבה על זה.

amirxbox

New member
מסודר זה נכון אבל

לדוגמא בנגן רגיל שיר שתרצהש יופיע בשתי תיקיות או PLAY LIST שונים תצטרך להעתיק אותו פעמיים, ב IPOD תוכל לעשות כמה LAY LIST שונים לגמרי שאותו שיר ישתתף בהם זה אומר ש"הוא" לא "יכול" לסדר או לעשות דיפרג כל פעם מחדש לפי איזה פלי ליסט שהחלטת להשמיע היום. בדקתי אצלי ב IPOD החלטתי לנגן PLAY LIST של כל הPOP למשל שמתי לב שיש מקרים שלוקח זמן תגובה גדול בין שיר ושיר זה אומר שהשרים כנראה רחוקים זה מזה בסידור ב HD וזאת למרות שלא הייתי על שאפל.

weird dust

New member
מה שניראה לך?

את המידע כבר בטח יש לך ועכשיו נשאר רק להחליט.

TheRealDeal

New member
אייפוד, ללא ספק...

זמן בטריה מעולה, איכות סאונד מעולה, לדעתי טובה מהקריאייטיב, ממשק קל ונוח לתפעול, מה עוד צריך? הקלטה ורדיו באמת יהיו כאלה שימושיים? לדעתי, אם אתם לא מקליטים דברים באופן קבוע, אז זה לא שווה את ההשקעה. האייפוד מכשיר אמין ביותר עם אחריות בינלאומית, שזה בהחלט יתרון.

La Gamba

New member
לא ממש

סתם מותג יפה. גם קריאיטיב זה אמין, לחברה הזו יש מוניטין מכובד כמו אפל, וכשזה מגיע לקול וסאונד, אז קריאיטיב זו הרמה הכי גבוהה. (סה"כ, קצת כבוד לחברה שפתחה את כרטיס הקול למחשבים). הזמן בטרייה נחמד, חבל רק שאתה לא יכול לקחת עוד סוללה ספייר. (הלך לך הטיעון בנוגע לסוללה). ממשק קל יש גם בקריאיטיב. אז מה היתרון של IPOD שוב? איכות סאונד ירודה מקריאיטיב, סוללה שאתה לא יכול להחליף לבד, אחריות בינלאומית ואמינות (אה רגע, גם לקריאיטיב יש את זה). וכמובן ממשק שמשעבד אותך לתכנה במחשב (בניגוד לקריאיטיב שזה Plug and play). אהא, כן- נכון, הIPOD נראה יותר טוב. ועל כך נאמר- "אל תסתכל בנגן, אלא במה שיש בו"

למעלה