שלום לכולם

Ergil

New member
שלום לכולם

מזמן לא כתבתי פה ובזמן שעבר הספקתי לקרוא כמה וכמה ספרים של מה שנקרא פנטזיה "מודרנית" והייתי רוצה ליישב מין וויכוח קטן, לפחות עם עצמי. לכל אלה שחושבים שטולקין הוא לא הסופר הטוב ביותר של המאה ושר הטבעות הוא לא הספר הטוב ביותר של המאה, מי אתם חושבים שמתחרים בהם?

Ergil

New member
ואם כבר יש לי

גישה חד פעמית לאינטרנט אז ככה: מה דעתכם על משחקי מחשב כמדע בידיוני? כי אם אפשר לדבר על באפי ומסע בין כוכבים בלי הפסקה בטח אפשר לזרוק מילה על Fallout או משחקי תפקידים אחרים.

Ergil

New member
ועוד שאלה:

לא מזמן ראיתי ספרון שממש יתאים לפה. קוראים לו Bored of the rings והוא סאטירה או פארודיה או מה שלא יהיה על שר הטבעות. מישהו שמע עליו?

כן. ספרון חמוד. ומהנה.

דבר חפשי על משחקי מחשב. אם יעניין מספיק אנשים, יכול להתפתח דיון טוב.

דרגורן

New member
חופשי, חופשי...

לגבי Fallout יש לי את החדש (Tactics) אבל הוא עומד בתור אחרי Dark Cloud... על איזה משחק אתה רוצה לדבר?

דרגורן

New member
אני../images/Emo70.gif אני../images/Emo70.gif אני../images/Emo70.gif

אני חושב שטולקין הוא לא השופר של המאה
מי לוקח אותו? בתור התחלה (ואני יודע שהיא לא הכי מוצלחת...) רוברט ג´ורדן - כישור הזמן.... למרות שזו סידרה ארוכה ומייגעת, בהשוואה לשר הטבעות הסידרה: עמוקה יותר, מפורטת יותר, הדמויות מתפתחות יותר (אלה שמתפתחות), העלילה מתוחכמת יותר ועוד... תן לי עוד כמה שעות ואני אחשוב על עוד כמה...

preacher

New member
שים שכפ"ץ וחכה למטר העטלפים

אני לא יכול להגיד הרבה על ג´ורדן - הפסקתי אחרי ספר אחד (שהיה בנאלי, לא מקורי בטירוף וצפוי מראש). גם את שר הטבעות היה לי קשה לקרוא - אני לא מבין מספיק בבלשנות, מיתולוגיה נורדית ואלוהים יודע מה עוד כדי להעריך את הגדולה של הספרים שלו. מה אני כן אוהב? אם ראליזם מאגי הולך - האמן ומרגריטה לוקח את כל סופרי הפנטזיה בהליכה. אם אני חייב להגביל את עצמי לפנטזיה "גבוהה" אז זה או אמבר או the worm ouroboros.

tsahee

New member
בוא נבהיר משהו

לא חסרים סופרים טובים יותר מטולקין. כאלה מעניינים למשל. עירית לינור כותבת טוב יותר ממנו, מבחינתי. על תואר הגדולים של המאה, שליפות של כרגע: -ג´וזף הלר אממ... טוב נכון לכרגע זה יהיה הוא אבל בטח יש כמה שסתם לא עולים לי בראש עכשיו. אם מצמצמים למד"ב ופנטסיה: -איין ראנד, שאפשר להתייחס אליה כקשורה לנושא -מיכאל אנדה (הסיפור שאינו נגמר) -הספר "בשורות טובות" -אסימוב, ניבן -צ´אק פאלאניהוק או איך שלא כותבים את זה (מועדון קרב) אבל אני עוד צריך לבדוק אותו יותר לעומק.

dusk

New member
או ג.ר.ר. מרטין. והיו עוד כמה

שאני לא זוכר כרגע. טולקין בהחלט זכאי לקבל קרדיט על היותו ראשון (ומה עם עלילות גילגמש?) ועל כתיבת יצירה טובה, אבל כמה דברים התפתחו מאז.הוא כבר לא הדג היחיד באגם.ממזמן.

preacher

New member
שום קרדיט ושום בטיח.

טולקין בהחלט לא היה הראשון שכתב פנטזיה, גם לא פנטזיה אפית. לפניו היו וויליאם מוריס (שהמציא את הז´אנר), לורד דאנסני, אריק ראקר אדיסון (הזכרתי אותו, כתב את OUROBOROS, ספר מדהים), לאבקראפט, רוברט אי הווארד ואלה רק הסופרים שאני מכיר.

זאינאל

New member
בוא נבהיר משהו (2) :

טולקין לא היה סופר - הוא היה בלשן. בתוקף תפקידו כבלשן וסבא לנכדים שצריך להשכיב אותם לישון בסיפור, הוא הוציא מתחת ידיו כמה דברים שמורכבים מהרבה דפים אם טקסט עליהם, שבמקרה הטוב אפשר לקרוא להם סיפור ילדים, ובמקרה הגרוע - ספר היסטוריה או מחקר לשוני. סופר שלוקח את טולקין בהליכה (ולא הכי טוב, סתם משהו שקפץ לי לראש כי גמרתי לא מזמן ספר שלו) הוא טרי גודקינד. גם אן מקפרי אם אתה רוצה להחשיב את PERN כפנטזיה (יש שיחלקו על הקביעה הזאת).

vonagut

New member
חליק דאווין

להתחיל דיון בעניין "סופר המאה" זה לא לעניין,ובטח לא פה אבל אם רוצים אפשר לדבר על "חשוב" ועל "נצחי" - מי שהשפיע ומי שקוראים עד היום: השילוב=סופר גדול. בעניין הזה טולקין, הוא המשך ישיר לעליזה בארץ הפלאות ולאחים גרים, והוא יוצר משניהם ז´אנר פנטסטי שכבר אפשר כמעט לקרוא על שמו. אני לא מאלא שיגידו שכל מי שבא בעקבותיו הוא חיקוי שלא מגרד לו את הנעל,אבל חברים- תנו כבוד למי שמציא לכם את משחקי התפקידים עם הגלימות.

dusk

New member
ובאותו רצף אפשר גם להוסיף

את גבעת ווטרשיפ,יער דנקטון ואת ספר חמש הטבעות של מוסאשי ועוד ועוד ועוד אם נתחיל ליחס חשיבות יתר לתאריך הכרונולוגי של יצירה.

dusk

New member
שבתחום שלו

הספר נחשב ליצירת מופת "אפית" ובכ"ז כשצריכים ללמוד משהו משתמשים בספרים עדכניים יותר.וכנ"ל גם בשר הטבעות,דברים מתפתחים.

אה? באותה מידה היית יכול להכניס את

אומנות המלחמה, או את כתבי אפלטון. שניהם "אפיים" וקלאסיים בתחומם במידה זהה. רק כי כתוב טבעת בכותרת, לא בסיס מספיק להכללת ספר שמתאר את עיקרי ידיעותיו ופילוסופיית החיים של סמוראי בלתי מנוצח עד יום מותו, לעומת סיפורים בדיוניים.

dusk

New member
זאת הייתה מטאפורה

וכן את יכולה להכניס כל ספר אחר במקום (א.א.פו וכדו´). חוץ מזה ראית את הסרט עליו? הקרבות שם נראו לי בדיוניים בהחלט. אף אחד לא מנצח 30 אנשים חמושים

מוסאשי ניצח. אחרים ניצחו גם יותר.

איפה התחבאה המטאפורה? אם תגדיר מטאפורה ותוכיח לפי ההגדרה שהכללת מוסאשי בדיון הזה הייתה מטאפורה למשהו, אקבל את דעתך, קרוב לוודאי.

dusk

New member
תודה על ההתייחסות אבל

כבר1:15 ואני צריך לקום מאוד מוקדם וגם לא ישנתי יותר מדי בלילה הקודם. נו טוב,נענה: אולי המילה שהייתי צריך להשתמש בה הייתה תיקבולת (השוואה בעברית). כמו שבדוגמא א´ (מוסאשי) ספרו הטוב קדום לרוב היצירות בנושא ואע"פ כן לא משתחווים לפניו אלא מתעסקים יותר ביצירות מאוחרות יותר כמו מדריכים מסוג זה או אחר שהם יותר פרקטיים.כך גם בשר הטבעות: צריך לתת לו את הכבוד המגיע לו ואחרי זה לקרוא וליחס חשיבות לכתיבה המאוחרת יותר שהיא ג"כ לדעתי הרבה יותר מורכבת ומפותחת. (ושוב עיין ערך מרטין).

למעלה