מוזר.
אני משתתף בכמה רשימות תפוצה ופורומים בהםמשתתפים וויקנים מסורתיים, ניאו-וויקנים, ו- Seekers ושם המונח נפוץ ומקובל. גם אתרים רבים, חלקם נכתבו ע"י וויקנים גרדנריים, אלכסנדריים ואחרים (ורובם דווקא אמריקאים). גם בונוויטס, גם אם לא משתמש בביטוי "נאו-וויקה", עושה הפרדה בין הוויקה המסורתית (אותה הוא מכנה כחלק מה- Mesopagan Witchcraft) לבין הוויקה החדשה יותר אותה הוא מכנה Neopagan Witchcraft (בונוויטס עצמו נחנך לוויקה הגרדנרית בזמנו, אם איני טועה דרך מי שהיתה אז אישתו). אין פה הפרדה בין טוב יותר לטוב פחות, שאתה מתעקש לחפש. יש פה הפרדה של המקורות של שתי הגישות וחלק מפרקטיקות ואמונות הבסיס, זה הכל. הביטוי עצמו הוא יחסית חדש, על זה אין ויכוח. חבל שאתה מציג את מה שאני אומר למנטורית שלך בצורה שגויה. לא אמרתי שמי שלא נחנך לוויקה מסורתית הוא לא וויקני, אלא וויקני מסוג אחר. גם בוויקה הקורליאנית נדרשת חניכה כדי שאדם יוכל לקורא לעצמו "קורליאני", והדבר נכון במיוחד לדרגות השניה והשלישית. אני מסכים איתך בהחלט שוויקה, בין אם מסורתית או לא, היא במעשים. מעולם לא טענתי אחרת. בקשר ל-"להראות", כל אדם יבחר אם הוא רוצה לחשוף את דתו ברבים או לא. לגבי חניכה של האלים - בחלק מאותם האתרים אליהם התייחסתי מזכירים זאת. החניכה של האלים וההכרות עם האלים לא תלויה בחניכה הארצית, ויש דרכים רבות נוספות להכיר אותם, חוץ מאשר וויקה. מי שהאלים ירצו שילך בדרכי הוויקה המסורתית, הם יכוונו אותו לשם. מי שהם ירצו שילך בדרכי הוויקה החדשה, הם יכוונו אותו לשם. מי שהם ירצו שילך בדרך דתית אחרת לגמרי - ילך לשם.