שלום לכולן! אשמח לקצת עזרה..

הילהל

New member
לא תמיד כוונות טובות מסתייעות

אצלי לא הצליחו להגיע לניטור רציף אלא בשכיבה. בדיעבד הם אמרו שזה כנראה היה המנח של עורף לאחור שדפק את הניסיונות לנטר בישיבה על הכדור. אבל כן, רצון טוב לנטר שלא בשכיבה קיים, והוסבר לי שוריד פתוח הוא רצוי אבל לא כרחי. בגלל ההיסטוריה שלי העדפתי להיות עם וריד פתוח ומסתבר שזה היה טוב (הרביזיה עם אפידורל היתה חוויה ממש לא טראומתית לעומת הרביזיה הקודמת שהיתה בהרדמה מלאה. ובלי וריד פתוח אין אפידורל).

צימעס

New member
סליחה?

חוברתי לאינפוזיה כי הייתי עם תאומים "כי אולי נצטרך ניתוח"
לא הכריחו. פשוט פתחו וחיברו.

g a n i

New member
../images/Emo79.gifדברים שרואים מכאן...../images/Emo79.gif(ארוך!)

תודי שתאומים זה יוצא דופן, מבחינת הסיכוי/ן/צפי לניתוח. גם לי אמרו כך, בלי תאומים, ואמרתי "לא תודה. לא תודה. לא, תודה!" ועזבו אותי. התייאשו
זה עניין של סיטואציה. נו, כולנו היינו שם (עם תוצאה כזו או אחרת). חייבת לאמר שאחרי התק' הקצרה במחלקות ברור לי הרבה יותר מאיפה מגיעה הגישה. "אנחנו" כ"כ - אבל *כל-כך* - יוצאות דופן מבחינת הגישה שלנו. רוב האחיות שעובדות במחלקות הללו (ח. לידה, תינוקיה וכולי), מעבר לעומס שגורם לאילוצים שונים, מציעות שוב ושוב ושוב לנשים לקחת תינוקות לביות, לנסות להניק, לנסות להתקדם לפתיחה יותר גדולה לפני האפי'. רובן המכריע של הנשים רוצה אפידורל עוד לפני שהבעל הוציא מדבקות, ולנוח אחרי הלידה וגם אם הו מניקות הן רוצות לישון בלילה ושיתנו בקבוק (ובבוקר היא מתקלחת, ואח"כ אוכלת ואח"כ הולכת להדרכת הנקה אבל רוצה להקשיב אז שנשמור על התינוק בתינוקיה וצריך להסביר לה שלפחות בהדרכה כדאי שתבוא עם הקליינט... תשמעו סיפור: היו שיפוצים בתינוקיה כמה ימים. הרסו קיר (!), קדחו ודפקו. דמיינו את הרעש והאבק. היינו צריכים להתנצל בפני האמהות שהתינוקות צריכים להיות איתם רוב היום ולהסביר שזו לא ממש אווירה לתינוק בן שעתיים. רוב היום בילינו בלשנע את התינוקות שהאמהות החזירו שוב ושוב לתינוקיה המאולתרת והצפופה. אמא אחת אמרה לי "מה את רוצה? שעכשיו אני אהיה איתה *כל היום*?!" אז זה לא תירוץ לסיפורים האיומים שאנחנו שומעים ושאני ראיתי (יולדת שמסתדרת נהדר עם הכדור ומבקשת שיבדקו פתיחה לפני האפידורל כי אם היא מתקדמת יפה אולי תסתדר בלי, אבל המרדים כבר פה אז יחד עם המיילדת הוא כמעט דוחף אותה למיטה ואומר לה "מה זה משנה 4 או 5?" והמיילדת "כן, אני אבדוק אחרי האפידורל כי חבל שהוא יברח" (כאילו, דה! מה זה יעזור לה אחרי?)) וגם לא למיילדת שמנחה להחזיק אוויר ולדחוף (ראיתי את הטחורים יוצאים לה בשידור חי
) אבל לא הכל מרוע. חלק מנסיון מר. כשביקשתי/קיוויתי לראות לידה על הכיסא המיילדות לא ידעו אם לצחוק או לבכות. כמעט ואין כאילה. רוב היולדות בלי אפידורל פשוט לא מספיקות לקבל. וברור שזה סיבה ומסובב, אבל זה לא מגיע רק מהמיילדות. תזרקו אותי מהפורום?

לצערי, אני חייבת להסכים עם גאני ../images/Emo10.gif

לא מכוון של מיילדת, אבל מכוון של יועצת הנקה שרואה מה הולך במחלקת יולדות ויילודים (למען הגילוי הנאות, לא בארץ). מרבית היולדות חושבות שבאו לנוח בבית מלון, ולא ללמוד להכיר את תינוקן החדש. מרביתן מבקשות שיתנו לילד תמ"ל בלילה או לחילופין שיביאו אותו אליהן כשמתעורר (אבל לא רוצות להשאירו איתן בחדר בביות, למרות שכאן זו ברירת המחדל). בביה"ח בו אני עבדתי, הרוב המכריע של היולדות (אני מדברת על מעל 80%) ילדו או בעזרת זירוז, או בניתוח קיסרי. המון נשים פשוט מבקשות את זה כאן, למרות שחלק מגיע מהרופאים. בקיצור - זה מגיע משני הצדדים. פעם אחת (אחת!!! במשך שנה שלמה) יצא לי לפגוש יולדת שבמכוון נמנעה מאפידורל ושאר ירקות וילדה טבעי ופעיל... התייחסו אליה כאל ה"לא נורמלית" של המחלקה
וגאני - אותך לזרוק מהפורום??? מה נפל עלייך?

debby12

New member
מנהל
אפרופו ה"לא נורמלית"

למותר לציין שחבריה לגן של גילגי (בת ה6 וחצי חודשים) שגילאיהם נעים בין 6 שבועות ל-7 חודשים (היא מהגדולים כי עוברים לחדר אחר בסביבות גיל 8 חודשים) שותים כמעט כולם תמ"ל אבל - הפתעה הפתעה - יש עוד אחת ששותה חלבשאוב. ואמא שלה התקשרה אלי במיוחד להגיד לי איזה כיף היא מרגישה שהיא כבר לא המוזרה היחידה. היא אמריקאית כמובן, וסיפרה לי איך היא מקנאה באירופאיות שם הנקה יותר מקובלת. ואיך היא לא מעזה להניק במרחב הציבורי כי היא מתביישת.

נו, זה ברור...

ויש סטטיסטיקות שמגבות את זה. בגיל חצי שנה אחוזי ההנקה בארה"ב וגם בארץ שואפים נמוך מאד... לפחות בארץ יש אחוזי התחלה גבוהים (כ-80%) בהשוואה לאמריקאיים (קצת פחות מ-60%) אבל מהר מאד הם משתווים
. אגב, דווקא לפני כמה ימים עברתי ליד חדר התינוקות בגן של הילדות, וראיתי בזוית העין (או כמו שאומר אחי, בעוית הז'...) את אחת המטפלות מחממת בקבוק מתחת לברז מים זורמים ומיד רחב עליי לבי כי זה היה שקוף שזה שאוב, מי מחמם תמ"ל מתחת לברז?
(עכשיו רק אל תגידו לי שמחממים גם תמ"ל מתחת לברז כי זה יבעס לי את התיאוריה).

בלינקה

New member
מסכימה עם גאני

אמנם לי יש ברקורד רק שמונה שעות תצפית, אבל בשמונה השעות האלו ראיתי יולדת שמבקשת עוד ועוד אפידורל בלי אף סימן של חוסר נוחות מצידה, יולדת שמסרבת לאפידורל, צורחת מכאב, אבל מסרבת לשנות תנוחה או לקום מהמיטה על אף תחנונים של המיילדות, יולדת שתקועה 3 שעות עם אפידורל בשלב השני, וכל פעם שהמיילדת מסובבת אותה על הצד מתעקשת להסתובב בחזרה על הגב (בסוף מיילדות הפכו אותה בכוח על שש כדי להימנע מואקום). אלו היו נשים עם אפס ידע. זה היה ברור. ועדיין, אלו רוב היולדות בבתי החולים. איך אמרה לי המיילדת שליוויתי? "אני מעדיפה תמיד ליילד על הצד או על שש, אבל באיזור שלנו נשים שרוצות ללדת על שש פשוט יולדות בבית". ועוד לא התחלנו לדבר על הלחץ שמפעילים הרופאים על המיילדות (זוכרות מי קובע פרוטוקולים בבתי חולים? לא האחיות...).

debby12

New member
מנהל
אפילו אני לא חשבתי שמרוע

ואני ממש לא *בעד* המימסד הרפואי. כתבת "לא הכל מרוע" ואני אפילו הייתי משנה ל"בד"כ לא מרוע" אלא סתם מאדישות/אטימות/פוקוס שונה משל היולדת. מסכימה איתך לחלוטין שרוב היולדות הן שונות מהגולשות בפורום הזה.... (והצחקת אותי לאללה עם ה"להביא את הקליינט" להדרכת הנקה
)

הילהל

New member
הייתי אחת משתיים שבחרו בביות ../images/Emo4.gif

המחלקה הייתה עמוסה נשים. ומתוך התצפיות שלי - היתה רק עוד אשה אחת שבחרה באופציית הביות. קל להבחין כי מי שמבקשת ביות מקבלת מעין גיגית עליזה עם כל הציוד, ומסתובבת איתה מתחת ל"אקווריום" של התינוק. אל תשאלו איזה מבטים ונזיפות מילוליות קיבלתי מנשים שראו אותי בחדר האוכל עם מיה. (השותפות שלי לחדר ממש לא התלוננו. אחת היתה אחרי לידת פגית בקיסרי ושמחה לקשר איתי, יען כי מסתבר שגם אחרי לידה יש נטיה לא לראות נשים אתיופיות... והשניה הסתגרה לה עם בעלה מאחורי הוילון ולא הטרידה). עם זאת יש לציין שאסה"ר גרועים בתחום וממש לא מעודדים אותו (אבל ברגע שמבקשים נענים במיידיות ובשמחה). יש גם אמהות שצריך לנער בכוח להנקה, וגם אז זה לא תמיד עובד. ואני רואה בעצמי עכשיו חברות לקראת לידה ראשונה שמתעקשות להסתמך על האפידורל הכל-יכול ועל "יהיה בסדר" ואני רק מתפללת שלא תהיה להן חוויה איומה.

g a n i

New member
אני כנ"ל, ובלילה השותפה שלי

לא התלוננה (היא הייתה נורא נחמדה) אבל זה היה ברור שזה מפריע לה לישון, והיא אמרה לי "למה שלא תנוחי גם את? ממחר כבר לא יהיה מי שישמור עליו. לפחות תשני עוד לילה אחד". היא אמרה את זה בנחמדות אמיתית. אז לקחתי אותו לתינוקיה ושכבתי במיטה וניסיתי להפריך את ההגיון של "אם הוא ישן - שישן כאן. ואם לא - הוא צריך אותי" ולא הצלחתי
אז הלכתי לקחת אותו חזרה. למחרת באו שתי יולדות חדשות ושיכנעתי את שתיהן שנהיה כולנו עם התינוקות בחדר >לא מספיק משוגעת אחת, היא משפיעה לרעה על אחרות!<

הילהל

New member
בלילה ויתרתי

ביממה הראשונה הייתי מחוברת לכ"כ הרבה צינורות... ובלילה נתנו לי את מנות הדם וזה אומר הרבה ברדק (כי יש חשש שהגוף ידחה את הדם). הרבה יותר מבתינוקיה - אז ויתרתי. האיש קפץ להרבה ביקורים בתינוקיה והביא לי אותה רק כשהוא התרשם שהיא ערנית ומוכנה ליניקה ושאני במצב שיכול לקבל אותה (כשדיווחתי לו באושר שלמיטה יש אפקט של ערסל ונורא כיך להתנדנד ככה הוא לא חשב שכדאי להביא אותה... והעדיף ובצק להביא רופא). ובלילה השני די עברתי לגור בחדר ההנקה, שהיה לי חמים ונעים יותר מהחדר במחלקה (באמת יש להם חדר נוח ונחמד. אחת החוויות היותר חיוביות מהאשפוז).

g a n i

New member
אפקט של ערסל../images/Emo6.gif+../images/Emo186.gif

במהלך טיפול השיניים הראשון עם גז צחוק בתי דיווחה באושר-מסטולית לחלוטין-שהיא כבר ירדה מהקרוסלה והיא צפה בבריכה "ב-ע-מו-קים!" נשפכנו כולנו...

מוניטור רציף ללא רגע שכיבה

אפילו התפלאו למה הדולה שאלה אם מותר לי לרדת לכדור לאחר פקיעת מים. לא היה שום משא ומתן אף אחד לא חשב לבקש ממני לשכב אפילו שהמוניטור התנתק (כבר כתבתי את זה כאן מזמן).

הילהל

New member
אם זה יסתדר...

גם לי אמרו. וגם ניסו על הכדור. לא הלך. הצליח רק בשכיבה. היה סיוט. גרם לי בשלב מסוים להשבר ולבקש מנת אפידורל אחת כדי לצלוח את הניטור הבא (את הקודמים עברתי עם רטיות חמות לגב איכשהו, הספציפי הזה הרגיש לי כבר כיותר מידי. לשמחתי כשהוא הסתתיים הייתי בפתיחה של 9.5 ולא היה יותר ניטור. עד לשלבב הפעיל כבר הרגשתי את הגוף והייתי משוחררת לנוע).

מעונינת ללדת לידה טבעית

באיזה שבוע את של ההריון? איזה מספר לידה זו? מה אורח החיים שלך? : תזונה, עבודה, פעילות גופנית , וכיוצה בזה.... מה היא לידה טבעית עבורך ( סליחה על ההתפלספות אך חשוב שתבהירי עצמך מה את רוצה בלידה שלך.) אשמח לענות לך את דעתי באתר הנוכחי, לאחר שתשיבי לי על השאלות הראשונות. ימים נהדרים והריון סבבה רונית

simayos

New member
הריון ראשון ופעילה מאוד מבחינה גופנ

גופנית, לא מפונקת יכולה לסבול כאבים וכן רוצה ללדת בבית חולים ולכל אלו ששפטו אותי ישר מבלי לחשוב על הכל מסביב.... אין לי אמבטיה בבית איפה אתן רוצות שאני אלד בסלון על הריצפה???????????????????????????? ולידה טיבעית בשבילי היא לידה פשוטה עם כמה שפחות שטויות מסביב...

למעלה