שלום לכל המאמינים!

nissimhania

New member
שלום לכל המאמינים!

הייתי רוצה שתשתפו אותי בעיקרי אמונתכם. מהמעט שהבנתי ה"אלוהות" שלכם, כלומר מושא אמונתכם, טמון בטבע עצמו ולא מעבר אליו (בניגוד ליהדות למשל, שמתנגדת לפולחן לבריאה עצמה אלא רק לבורא שלה).

Dia Leoghann

New member
שלום גם לך!!!

אך המעט שהבנת הוא רק מעט מעיקרי האמונות הרבות שאפשר למצוא כאן בפורום. גם לך אני מציע לעבור על מאמרי הפורום והודעת מנהל הפורום, ואם עדיין יוותרו לך שאלות, אז תפנה בשאלה ספציפית יותר. בברכת אור, Dia Leoghann

nissimhania

New member
או. קיי...

אם מושא אמונתכם הוא הטבע עצמו, האם אתם כופרים במקור ראשוני לבריאה, כלומר אלוהים לפי היהדות, לדוגמא? ואם כן, למה?

רמץ

New member
בגדול...

בגדול ניתן לאמר שהפגאנים רואים באלוהיות שלהם חלק מהטבע עצמו ומזהים אותם עם עונות השנה, עם אירועים טבעיים מחזוריים למיניהם - חיים ומוות וכו´. האמונה הפגאנית (או הניאו-פגאנית) הרווחת היא באל ובאלה - זכר ונקבה - (חורף וקיץ, מוות וחיים) אשר יש מקום לקוות ולבקש ולהאמין בהם, אבל עם זאת, תוך הבנה שהם חלק מהטבע, חלק מעצמינו, ויש מקום גם ללמוד את טבע הדברים על מנת להיטיב את החיים. -- חברה´, בבקשה תקנו אותי אם טעיתי/ההגזמתי פה במשהו -- זה בגדול. אבל לא הכל תמיד לגמרי כך, אמונה פגאנית אינה חד משמעית אלא אינדיבידואלית ולכן מאוד מומלץ שבכל זאת תקראי קצת מהמאמרים המצויינים שמסתובבים פה בפורום...

Justin Angel

New member
תיקון

חוץ מהאמונה הוויקאנית אני לא מכיר אמונה פאגאנית אחת שמאמינה "באל ובאלה", ולכן זאת לא "האמונה הרווחת". לפני שכותבים מבררים את העובדות.

Justin Angel

New member
אההמ אהמממ...

לומר "כופר" בפורום מלא פאגאנים זה אחד הדברים שלא מומלץ לעשות. *ג´סטין מסב את תשומת לבך לנבוט המחודד הגדול שהוא מחזיק* וכתשובה לשאלה "למה", עולה התשובה: "למה לא?"

nissimhania

New member
"למה לא?" זו אחלה שאלה,

אז אולי תענה לי אתה: למה לא לקחת צעד קדימה ולהתחבר עם המקור של הטבע או ה"מעל הטבע", ולא להסתפק בהתחברות עם הטבע לבדו?

פיציק

New member
זה רק רעיון ....

אבל מי בעצם אמר שיש משהו "מעל לטבע" ? מי אמר שמשהו יצר את הטבע? הביצה מגיעה מהתרנגולת והתרנגולת מהביצה. העולם שלנו הוא עולם מחזורי. הטבע הגיע מן הטבע - בדרכים מדעיות מוסברות, או בדרכי "העל טבעי". התרבות ושיפור הן מילות המפתח. (ולא מדובר דווקא על הרביה המוכרת לנו, של בע"ח, אלא גם של אטומים וחלקיקים אחרים)

כופרים במקור ראשוני לבריאה...?

אני מדברת בשם עצמי בלבד - כן. אני לא חושבת שיש ישות ספציפית שגרמה לבריאת העולם, בטח לא בשישה ימים. נניח שכן יש יישות כזאת, מאיפה היא נבראה? למה אני מאמינה ככה? כי זה יותר הגיוני אצלי בראש להאמין שבגלל איזשהו תהליך ביקום נוצר כדור הארץ, ובו היו במשך הרבה שנים דינוזאורים, ואז הם מתו, ואז נהיו יצורים אחרים, התפתחות האבולוציה ואחרי הרבה הרבה שנים התחילו להתפתח בני האדם, עד שלבסוף נהיינו למה שאנחנו מכירים היום. למה לא להאמין בזה?

רמץ

New member
מובן שגם המדע בסופו של דבר נתקע

עם השאלה: "מאיפה לעזאזל הגיע כל החומר/אנרגיה הזה/ו?" לא למדע ולא לדת אין תשובה אמיתית. אין מקור קונקרטי ראשוני שיוכל לספק תשובה בלי להשתמש במילים "הוא פשוט היה שם". למעשה, אני באופן אישי, מפקפק גם באבולוציה. פחות מפריעה לי החוליה החסרה מאשר הקפיצה המטאורית מחבורת מולקולות לחלבונים, ומשם ליצורים חיים חד תאיים ומשם ליצורים רב תאיים. בפתיחה של היו-היה יש אמבה כזאת שמקבלת צורה של דג ואז הופכת לדג, אני חושב שדרוש פה הסבר עמוק יותר... והמורכבות האדירה הזאת. קראתי איפהשהו משפט יפה שאמר שהסיכוי שפעולות מולקולריות אקראיות ייצרו את כל זה משול לסיכוי שזריקת אבנים אקראית תיצור טירה. לא 1 ל- 100,000,000,000 עצרת, אלא פשוט בלתי אפשרי. ואז יש גם את כל הפאן המנטלי - הנפש, המוח - איפה נגמר האחד והאם יש מקום לאחר. למעט מיקומים כלליים של פונקציות בגוף, ומעקב תרמי על פעילות המוח, לא באמת יודעים מה יש שם ומאיפה זה בא. בכל הפינות החשוכות האלה - קיימת האלוהות. לאט לאט מבודדים אותה, אבל לעולם לא יבטלו אותה. ...נראה לי שנסחפתי קצת. לא תפני אותי לפורום פילוסופיה, נכון?

Justin Angel

New member
אוף...

מנסים להסביר לאנשים על מדע וזה מה שמקבלים בסוף... אנחנו יודעים מאיפה הנקודה הראשונה נוצרה - משום דבר. להביןאת מלוא ההיקף של מה שכרגע אמרתי בלי הבנה של אסטרופיזיקה וקוסמולוגיה זה לפי דעתי בלתי אפשרי. מי שאמר את הציטוט הזה הוא מפגר. עובדה, זה קרה. כמו שאומרים: faith manages.

רמץ

New member
מה שאני מנסה להגיד הוא שגם הבנה

מלאה של פיסיקה ואסטרופיסיקה לא תענה עלה השאלה הזאת. ומה שאני אומר הוא ש faith באמת manages כי האמונה נכנסת איפה שהלא ידוע שוכן. והלא ידוע שוכן בין השאר ביצירת החיים על כדה"א כי נכון ש-"עובדה, זה קרה" אבל אין לדעת איך. זה קל להגיד אבולוציה, ברירה טבעית, מוטציות משופרות... אבל כשמתעמקים במערכת שמרכיבה יצור חי - כל יצור חי על הפלנטה המיוחדת הזאת, מתגלים דברים שפשוט לא יתכן שנעשו ללא כוונה. לא יתכן שסתם, במקרה נוצרה לה מערכת ראיה שמגיבה לקרני אור שמוחזרות מהסביבה, במקרה עם שתי עדשות אורגניות שמקרינות את האור על מערכת עצבים שבמקרה צמחה לה יחד עם כל מערכת העצבים כמו מערכת השמיעה שמתעצבבת מתנודות של קרום שבמקרה צמח שם ושלכל בן אדם בעולם הזה יש במקרה מערכת נלווית למערכת השתן שאחראית לווסת את יציאת הנוזלים מהגוף, אבל נכנסת לפעולה רק בעת מחסור בנוזלים - היא במקרה צמחה שם, זה היה האדם היחידי ששרד מכל שאר המוטציות שצמחו להם שאר הקרומים חסרי השימוש ושאר מערכות העצבים חסרות השימוש וסתם איברים נוספים חסרי שימוש שגם במקרה צמחו שם. כן - מאוד פשוט. הכל במקרה. עובדה, זה קרה... אני חושב אחרת. אני בכל זאת מאמין שטירות לא נבנות מזריקת אבנים אקראית, לא במקרה ולא במקרה של 1 ל - 100,000,000,000,000,000 עצרת. בשבילי המשפט הזה הוא לא מטופש בכלל.

medichi

New member
המממ

אומנם לא לקחתי עדיין קורסים באבולוציה,אבל המנגון הזה של הראייה ,דומה מאוד למנגנונים "פרמיטיבים" בעולם החי,לדוגמא מנגון הראייה מבוסס על שינוי מרחבי של חלבון ע"י פגיעה של פוטון,דבר דומה קורה בטבע בחידקים מסוימים וכל הקטע של מערכות עצבים אנושית מפותחת,ניתן לראות איך היא התפתחה ממשהוא מאוד פרמיטיבי (לדגומא רפלקס אחיזה בשושנת ים) ...אנחנו אומנם בני אדם,אבל אנחנו לא עליונים,אנחנו התפתחות של האבולוציה ניתן לראות כל מערכת בגוף שלנו כ התפתחות של מערכת פחות מורכבת שבאה לפניה

kosh

New member
שתי בעיות באבולציה

אין הסבר אבולוציונה להווצרות העין מאחר וזה שינוי רציני בגוף ואין הסבר לסיבה שנוצרה העין. בעיה נוספת היא שלא יודעים למה האדם החליט לעמוד על רגליו מה גרם לקוף הקדמון להזדקף יש השערות אבל לא יודעים את הסיבה האמיתית. מצד שני אם אנחנו יצירי האלים האלים בנו אותנו ממש דרוע כי העין שלנו רואה את העולם הפוך. תמיד יש סברים לשני הצדדים לכן כשי לשמוע הכול ולבחור מה שנשמע לך יותר הגיוני כי אף אחד לא ממש יודע. kosh we are gray

רמץ

New member
קטונתי מלשלול מן היסוד תיאוריות

שרבים וטובים ממני הגו וביססו מתוך מפעל חיים ונסיון אישי ומעשי. זה גם לא כאילו אני מטיף פה שכולנו נשתטח אפיים ארצה ונבקש מהאלים מחילה על שהיה בלבינו ספק. אבל חלבונים מתרחבים או לא, יש הבדל בין בקטריה לאדם - במספר התאים, אם לחשוב על דוגמה ספונטנית. ואולי מערכת הראיה כן התפתחה באותו אופן - הנקודה שלי נותרת בעינה - המדע אינו מסוגל לספק באופן מוחלט של 100% את ההסבר לקיומו והווצרותו של כל דבר - מופשט או מוחשי בעולם הזה. גם אם נדע 99.999999999999999% מכל תחום ותחום ותהיה לנו נוסחה פיסיקלית מפורטת ללמה בנאדם מתאהב, נכזב, יורה לעצמו בראש ומספר שהוא ראה אור לבן כשהוא התעורר מהקומה וגם מאוד היה בא לו פתאום עוגיות עם חלב וכל אותה עת הוא מצמץ 239 פעמים - גם אז תמיד ישאר ה- 0.000000000000001% שלא תהיה לנו תשובה עליו - ושם תשכון האלוהות לבטח.

medichi

New member
תשובות

קודם כל,משמעות המילה אבולוציה זה "שינוי איטי" (ההפך מרבולוציה) נניח שלבקטריה ששטה היא שם במרק הקדמון,עברה מוטציה,ופיתחה מנגון שעזר לה לישרוד,היא העמידה צאצים,שקיבלו את אותו מנגנון הן דחקו את רגליהן של בקטריות דומות שלא עברו את אותו תהליך,אחרי תקופה מסוימת כמה מהצאצאים עברו שוב פעם מוטציה ושוב קיבלו תכונה מועילה,שהורישו אותה לצאצאים שלהם..שבתורם דחקו את רגליהן של בקטריות שלו עברו את אותה מוטציה ניתן לראות את זה אפילו באוכלוסית בני אדם,באזורים שבהם נפוצה מלראיה,גם נפוצה מחלה גנטית בשם "אנמיה חרמשית",למחלה הזאת יש תופעות בריאותיות,אבל הפלוס הגדול שלה הוא שאדם שסובל מאנמיה חרמשית לעולם לא יחולה במלאריה,ניתן להסביר את זה ככה,ליפני מאות אלפי שנים,חלה בקבוצת אנשים מוטציה שגרמה ךהיורצות האנמיה החרמשית,האנשים האלו לא חלו במלריה,ולא מתו כתוצאה ממלריה,אותם אנשים העמידו צאצאים שגם הם חלו באנמיה חרמשית,וגם הם לא חלו במלאריה,אותם אנשים (והצאצאים) שלהם שלא סבלו מאנמיה הזאת חלו במלאריה ומתו,והאוכלוסיה שלהם הצתמצמה..לכן היום רוב האוכלוסיה באפרקיה במקומות נגועי מלאריה סובלת מאנמיה חרמשית זאת דוגמא לאלבולציה....שינוי איטי באוכלוסיה,אף אחד לא תיכנון היורצות של ריאות,מול,לב..זה התפתחת שלב אחרי שלב אחרי שלב,במשך זמן מאוד מאוד ארוך בקשר ל זה שאי אפשר להיות בטוח ב 100%,ברור שאי אפשר אבל אני מעדיף את החוסר ביטחון הזה,ולהמשיך לנסות ולחקור..מאשר לבוא ולהגיד "אורי,אני לא בטוח..אז אני האשים איזה ישות עליונה בעלת כוחות על טיבעיים..היא בטח עשתה את זה"

למעלה