שלום לכל המאמינים!

אני מאמינה שאני האלה של עצמי,

ובכל דבר בעולם יש אלוהות. אני גם אמינה שכשאני מתפללת לסלנה או ונוס, אני מתפללת לצדדים שנמצאים בתוכי.

korinalir

New member
וואו האמונות שלנו ממש דומות ../images/Emo13.gif

טוב די הודעה אחרונה שלי בפורום אני אמשיך להיות משתתפת פאסיבית...

דווקא נחמד שאת אקטיבית בפורום ../images/Emo13.gif

כייף לפגוש סוף סוף מישהי עם אמונות דומות לשלי... את חושבת שיש לזה שם?

אבל אני לא שטניסטית... אז זה לא

עוזר לי הרבה. אבל תודה

korinalir

New member
לא נראה לי נאלץ להמציא אחד../images/Emo13.gif

אבל הנה לינק לאמונות שונות ולהגדרות שלהם... נראה לי שזה דומה לפנטיאיזם וגם קצת לדאיזם. אבל שמשלבים באמונה מאגיה הכל נהיה יותר מעניין ומיוחד בגלל זה אין לזה הגדרה.

דאיזם לא נראה לי מתאים,

פנתאיזים כבר חקרתי בעבר וזאת דת שמאוד מקורבת למדע. כלומר, הם לא מאמינים בדברים שהמדע לא יכול להוכיח. מבחינת הפנתאיסטים אין חיים אחרי המוות, אין מאגיה וכו´.

nissimhania

New member
אלה של עצמך?

את לא לבד בעולם, את יודעת... אם כל אחד הוא אל של עצמו, איפה הייחודיות של האלוהות? אני מסכים שכל אחד צריך להתייחס לעצמו כפי שאת מתייחסת, אך המילה "אל" איננה מתאימה.

האלוהות ייחודית בדיוק כמו

שאני ייחודית. אין עוד אחת כמוני בעולם, אין עוד אלה כמוני בעולם, והעולם מלא באלים ואלות, הוא כולו מלא באלוהויות. וכשאני נמצאת בעולם, האלוהות מחבקת אותי בכל מקום שאני נמצאת בו, כי האלוהות מסביבי כל הזמן, אוהבת אותי ושומרת עליי. ולא איכפת לה מה אני אוכלת, ומה אני עושה בשבת. איכפת לה רק שאני אעשה דברים שטובים לי, ושאני אשאר נאמנה למי שאני באמת.

אוי מעיינוש...

אני
אותך... שאלה: לפי הגישה שלך את אוהבת את עצמך יותר מהכל וכל הזמן? או שגם לך יש "משברי אמונה"?

גם אני אותך, מתוקתי.

אני אמורה לאהוב את עצמי כל הזמן... אבל יש לי גם משברי אמונה כל הזמן. בעיקרון, אני אוהבת את עצמי עכשיו יותר ממה שאהבתי את עצמי בשנים קודמות. אני מניחה שזה סוג של התפתחות, ככל שאני מתקרבת יותר למה שאני באמת, אני מרגישה שאני מסוגלת לאהוב את עצמי יותר. אבל משברי אמונה יש כל הזמן, אבל אני חושבת שבכל פעם הם נהיים יותר קטנים ופחות משמעותיים.

nissimhania

New member
"האלוהות מחבקת אותי בכל מקום"

אז יש אלוהות סביבך, יש אלוהות מחוץ לך. האם היא המקור שלך? היא זו שבראה אותך? הרי לא בראת את עצמך... או שכן ואני לא יודע...

ברור שיש אלוהות מחוץ לי,

כי אלוהות יש בכל מקום. בין השאר, יש אלוהות גם בתוכי, בתוכך, ובכל אחד ובכל דבר. אפשר להגיד שזה ברמת המיקרו, אם מתעקשים. ברמת המקרו יש אלוהות יותר כללית, בשבילי זה הטבע. הטבע מחבק אותי ואוהב אותי בכל מקום, והוא נמצא מחוץ לי, אבל גם בתוכי, כי הטבע ברא אותי. עכשיו בטח תעלה השאלה מי/מה/איך נברא הטבע, וזה כבר קשור בכל מיני תהליכים ביולוגיים שהמדע כבר ענה או מנסה לענות עליהם, וקשור בתהליכים אחרים שקטונתי מלהבין אותם בחיים האלה.

korinalir

New member
אני אנסה להסביר לך משהו

במושגים שלך האל היהודי הוא יותר כמו שליט\אב (לא משנה כרגע אם טוב או רע) יש לו תכונות של הכוונה ומציאת אמת ומצד שני הוא גם כועס מעניש רודה ומבקש ליעבדו אותו בלי לדעת למה. האלוהות שאני מאמינה בה אני מרגישה אותה כל הזמן אני מסוגלת להבין אותה כי היא באה מתוכי. היא מכוונת אותי שיש לי בעיות ומחברת אותי לעולם ולעצמי. אןי צורך לעבוד אותה ואין מצוות מוזרות האלוהות שאני מאמינה בה לא תעמיד אותי ל"נסיונות" כמו בתנ"ך או כמו שחלק מהדתיים מייחסים היום לכל מיני אסונות. החיים עצמם הם הנסיון והאלוהות כפי שאני רואה אותה היא מעין יש שמכוונת אותי בדרך ועוזרת לי להתמודד עם עצמי. היא גורמת לי להרגיש טוב ורק טוב. וכן היא גם סביבי אבל היא לא דורשת כלום לא "מתנשאת". ואני מכירה לה טובה בזה שאני חיה את החיים שלי נאמנה עד כמה שאני יכולה לערכים שלי ושואפת להיות הבן אדם הכי טוב שאני יכולה. בקשר לבריאת העולם עוד לא ממש החלטתי בקשר לזה בנתיים אני לא פוסלת אף תאוריה בכל מקרה אם זה היה אל או לא זה לא ממש רלוונטי לגבי.

korinalir

New member
ליעבדו= שיעבדו יש= יד אןי= אין

נו באמת מה זה השגיאות הקלדה האלה?
זה מה שלקבל מגן באזרחות עושה לאנשים

nissimhania

New member
המושגים שלי? אין יותר מעורפלים מהם../images/Emo8.gif

אבל לפחות דבר אחד יחסית ברור לי: עשייה באשר היא יכולה לבזבז אנרגיה, ויכולה לצבור אנרגיה. (עובדה פיסיקלית...
) אם יש בך איזו אמונה, ואינך חיה כבעל חיים, שאינו צורך יותר מאוכל, מים, אוויר, ואולי גם שמחה, עליך לעשות. יצירה רגשית, יצירה רוחנית, זה היכולת הגבוהה ביותר שניתן למצוא בטבע, והיא פה אצלנו- בתוכנו. האם היא לשווא? אני לא הייתי רוצה לחיות את כל חיי באמונה יפה כמו שלך, ולא "לנצל" אותה. לחזק אותה, ליצור ממנה משהו! לממש את הפוטנציאל שיש לי בתור יצור אנושי, ולהתעלות מעל כל מה שאני יודע כעת. איני יודע מה התכלית לחיים, אך אני יכול להיות בטוח שחלק ממנה היא למצוא אותה... וחיפוש אינו חיפוש פאסיבי. לא נראה לי שחיפוש רוחני עושים רק בראש, הרי בשביל זה לא היינו צריכים גוף. החיפוש חייב להיות בכל המישורים, חייב לכלול הכל. וכמהו גם מה שנמצא.

למעלה