שלום לכל העורכים בפועל

שלום לכל העורכים בפועל

שאלה לי לכל העורכים המקצועיים כאן. ברצוני לערוך סרט מסויים,ניגשתי לכמה מקומות (גם לאנשים פרטיים) וכמות ההצעות שקיבלתי פשוט סיחררה את ראשי. מישהו יכול לאמר לי כאן מה הממוצע של לקיחת סרט עריכה?? איך אתה מחשבים את הצעת המחיר שלכם? כמה יעלה לי סרט של שעה? כמה יעלה לי סרט של שעתיים? קליפ?? כמה יעלה לי? אממ..עריכה פשוטה של קאט טו קאט לסרט של חצי שעה?? היו כאלה שלקחו לי את הדגימות גם בתור "עבודה" והיו כאלה שהסכימו לקחת את הדגימות כחלק מהעסקה. היו כאלה שהציעו מחיר גלובאלי. היו כאלה שהציעו לפי שעה. האם כדאי לקחת את המחיר הגלובאלי האטרקטיבי,אבל אז הפחד שלי שאם נשב יותר מידי שעות (אפילו ימים) העורך כבר יזלזל.(כאילו,מבלי שאני ארגיש.אבל בכל זאת..יעבוד פחות במרץ). ואם אני אקח את הלפי שעה...אז מאיפה לי להעריך כמה זמן זה ייקח לי? גם העורכים עצמם לא תמיד יודעים. איך בעצם אתם קובעים את מחיר העבודה או הפרוייקט. ואני מקווה שאני לא אצא מבולבל יותר מהתשובות שלכם כאן. אבקש אם אפשר להיות מאוד קורקטיים ולא ללכת סביב סביב. אני יודע שיש חאפרים, שלוקחים המון כסף אני יודע שיש מאוד מוכשרים שלא בהכרח לוקחים הרבה כסף. אז אולי תעזרו לי. אני מדבר על עריכה נטו של פרוייקט של שעה עד שעתיים. למרות שאמרו לי שלפעמים קליפ של 3 דקות לוקח פי 4 זמן מאשר סרט של שעה שמורכב רק מסידור קטעים. אני פשוט רוצה לדעת כמה העסק הזה שווה. תודה מראש. ערן

ernieball

New member
או קיי...תראה...

אני לוקח 62 ש"ח לשעת עבודה... הערכת זמן זה משהו די קשה... בדיוק עכשיו סיימתי לערוך סרט שאמרתי למי שערכתי לו שלפי דעתי זה ייקח 25 שעות...טעות...זה לקח 39 שעות... אני בדרך כלל לוקח קליפ (כתוביות,אנימציות לפעמיים וכו') של 5 דקות אני מעריך שזה 20 שעות עבודה...אבל עוד פעם תלוי איזה קליפ? תמונות סטילס?קליפ של הרבה קאטים?כמה חומר גלם וכו'... לגבי מחיר גלובלי אתה צודק... אני בחיים לא הייתי אומר למישהו אני אעשה לך את זה ב X וזהו... לכן אני ממליץ לך לפנות לכמה עורכים להסביר להם בדיוק מה אתה רוצה...כמה חומר יש לך וכו'...ואז לקבל הצעת מחיר של בערך... תמיד יש סטיות בזמן לפעמיים הסטיות אפילו גדולות (10 שעות) אז זהו בגדול אחר כך תבחר את מי שהציע לך במחיר הכי טוב וגם חשוב לוודא שהוא לא חובבן...(אלא אם כן זה מה שאתה רוצה...) זהו...מקווה שעזרתי....

ernieball

New member
מממ...נכון...מה הקשר? ואני בן 16

עוד מעט...ועדיין לא הבנתי...

GaLi17

New member
מה???

אתה אשכרה בגיל הזה לוקח על זה כסף??? סחטיין עליך

נוווו...באמת שלאף אחד אין מושג??

חשבתי שלפחות לחלק מהנוכחים כאן,תהיה תשובה. אבל כנראה שהעסק הזה באמת פרוץ,ואין חוקים לגביו. חבל. חשבתי שאוכל להיעזר כאן באנשי המקצוע ,עם הניסיון. אעשה עוד גיחה לפורום מחר,בתקווה שיהיו כאלה שיתרמו מנסיונם.

ernieball

New member
אני כתבתי מנסיון..ושהגיל לא יטעה

אותכם...אני עושה מספיק סרטים בשנה בשביל לצבור ניסיון וידע...וגם יצא לי לעבוד כמה פעמים עם אנשים מקצועים...כך שלמדתי מהם.

GaLi17

New member
אמ..

נראה לי שסיבכת פה את כולם עם איך שניסחת את השאלה..תנסה לתמצת את השאלה לכמה משפטים אחדים ואולי יהיו פה תשובות חד משמעיות.

GaLi17

New member
קבלו ביטול על ההודעה..

לא שמתי לב שענו מתחתיי...חיחיחיחיחי

הצעה

עריכה היום זה דבר יקר. יש שני דרכים לעבודה יעילה, לפי דעתי: א. לקבל הצעת מחיר לפי שעת עבודה (ולא משנה מה אורך הסרט.) ואז בזמן העריכה פשוט לעשות טרור לעורך. לא לתת לו לזוז מהמקום ולשבת לו על הראש במשך כל משמרת העריכה לתפוקה מקסימלית. ב. ואת זה אני עושה בד"כ, לקבל הצעת מחיר כללית על עריכת כל הסרט. כלומר לפי סרט. אני חושב שזה עדיף, כי אז הקצב נקבע לפי העורך ואין אף אחד שיכול לשגע אותו חוץ מהדד-ליין של הפרוייקט. (זמן הגשה). פשוט להעריך זמן משוער לעריכה נגיד שלוש משמרות, להתמקח לשתיים וחצי ואז אני מבטיח לך שזה יקח לפחות ארבע או חמש משמרות ואתה לא תשלם אגורה אחת יותר !! רק העורך ירגיש מופסד. מצד שני אתה צריך להיזהר שלא ינסו למכור לך משמרות מעבר למצופה. אני מקווה שהעורך שאני עובד איתו לא קורא את זה, אבל ערכתי איתו פרוייקט גדול, שילמתי עבור 5 משמרות ובפועל ישבנו עשר משמרות כי היו המון בעיות טכניות.

roaic

New member
ניר--הערה לי בשבילך

בתור עורך ,איך אתה יודע להעריך כמה משמרות אתה צריך?? אני ,בתור עורך,לפעמים עובד על פרוייקטים פי 4 משמרות מאשר חשבתי עליהם. למזלי,אני סוגר איתם על 100 ש"ח לשעה (שזה מחיר אבסורדי.זה פחות מ 25 דולר לשעה-שזה בדיחה) אבל פשוט,אנשים חושבים שאם הם באים למקום פרטי (לא לאולפנים גדולים שנותנים שירותי עריכה) הם אמורים לשלם כמו שמשלמים לאיזה פקיד. ולכן,אני מפספס ככה המון עבודות,למרות שאני עורך מעולה. אבל למזלי,לא חסר לי כסף.זה בתור תחביב. דרך אגב,משמרת זה 10 שעות?? זה כמו שאתה הולך להסתפר.אני מכיר ספרים (מעצבי שיער) שלוקחים 55 ש"ח--בעצם רובם לוקחים ככה. וזה לא משנה אם יש לך המון שיער או לא. תספורת ב 55 ש"ח בסביבות 20 דקות. מישהו אומר על זה משהו?? לא,אנשים משלמים. אבל משום מה ,נראה לי שבעריכה כשאומרים סכומים,מרימים גבה,כאילו אנחנו שודדים. זה ההבדל בין לעבוד ממקום קטן,לבין לעבוד במקום גדול כמו אולפנים

תגובה

לגבי הספר... זאת אחת הסיבות שקניתי מכונת תספורת ולא ביקור חודשי אצל הספר. חוצ'מזה, השאלה היא גם מה אתה עורך ?, אלו תכנים ?, אם אתה עורך אירועים, אני בחיים לא הייתי פונה אלייך. והסיבה שאתה מפספס הרבה עבודות, זה גם בגלל שאתה די יקר. אם אתה עורך תוכניות טלויזיה אז אתה לא אמור לעבוד לפי שעה אלה לפי משמרת. בשורה התחתונה זה עניין של תקציב. אם אני מבצע פרוייקט דל תקציב, שצלם מקבל, נגיד, 150 דולר ליום, אז אין סיבה שהעורך יקבל מעל 250 דולר, בייחוד כשאני יושב לידו במהלך העריכה ואומר לו מה אני צריך. מצד שני אם אני מבצע פרוייקט עם 300 דולר לצלם, אז עורך יקבל לא פחות ממנו...

roaic

New member
אמממ..ניר...אתה מזלזל?

אני מבין שאתה מאוד מזלזל בעורכי אירועים??? אשמח לדעת מדוע? והאם כל עורך אירועים הוא איש מקצוע ברמה נחותה?? אשמח לתגובה

GGOODD

New member
אם אפשר להגיב...

אני אישית לא מזלזל באף אחד, אבל יש הבדל בין עורכי אירועים לעורכים מקצועיים שעושים פרסומות או קליפים או עריכת סרטים כמובן שיש יוצאים מן הכלל אבל אני אישית לא אערוך אירועים לא משנה מה התשלום... זה נחשב חלטורה רצינית ואני ארד לרמת של עריכת חתונות ובר מצוות שזה נאלח מבחינתי וסליחה אם אני פוגע בעורכי אירועים כמובן שיש את אלה שמתחילים משם אבל כיוון שאני לא התחלתי שם אני גם לא ארד לשם...

roaic

New member
טוב......

לא פלא שאתה בן 18. הנחרצות שלך פשוט הפליאה אותי. אז הייתי סקרן לדעת בן כמה אתה,ואז כשראיתי שאתה בן 18--הבנתי. לקח לחיים: אף פעם אל תשלול כלום! ודרך אגב,גם יעקב איילון ומיקי חיימובי'ץ (עם כל המיליונים שיש להם-וזה לא משנה אם ערוץ 10 יקרוס או לא.את הכסף הם יקבלו) הנחו לפני חודשיים בערך איזשהו טקס של חברות פלאפון במלון אינטר קונינטאל. אז מה זה אם לא האמא של החלטורות?? יעל בר זוהר לפני שנה הייתה מידי פעם מופיעה בהנחיות בקניונים-כל מיני ימים של פעילות וכאלה.(אתה יכול לבדוק את זה). אבי סינגולדה ,הגיטריסט הכי טוב במדינה (הוא מנגן גם באופן קבוע עם שלמה ארצי הזמר מספר אחד בארץ) יכולת לראות אותו מידי פעם מנגן בערוץ 1 בתוכנית פרפר נחמד עם אוזה ובץ..(גם היום)--אז בהשוואה לשלמה ארצי,לקיסריה,למעמד--אני חושב שזה האמא של החלטורה. אלון מזרחי-כדורגלן עם הכי הרבה כיבושים בארץ-שיחק בחיפה הגדולה עם רביבו,עם אייל ברקובי'ץ עם ראובן עטר,זכה באליפויות,והוא מאיים עד היום על התואר "הכדורגלן עם הכי הרבה שערים בליגה שלנו אי פעם"--משחק כבר שנתיים בקבוצות תחתית דוגמת: כ"ס.וזה האמא של החלטורה. בקיצור,יש עוד ים דוגמאות. אז מה שאני אומר בזה,ילד: שאל תשלול שום דבר . לא מדובר על שחצנות. תאמין בעצמך ושיהיה לך בהצלחה. אבל אל תהיה כ"כ בטוח היום,במה שלא תעשה לעולם בעתיד. תתבגר. ביי

judyr

New member
לא יפה....ggoodd...

קודם כל יש סתירה בדבריך.... "אני אישית לא מזלזל באף אחד" מול "זה נחשב חלטורה רצינית ואני ארד לרמת של עריכת חתונות ובר מצוות שזה נאלח מבחינתי וסליחה אם אני פוגע" נאלח... קצת צרם לי.... כשתגיע למצב שבו תצטרך לפרנס משפחה וילדים... אתה תעשה גם את זה....

GGOODD

New member
אני לוקח בחזרה...

אני רק התכוונתי שזה נאלח מבחינה מקצועית ולא הייתה בכוונתי בלפגוע באנשי המקצוע חס וחלילה אני רק אומר שעורכי החתונות ברובם אינם עורכים מקצועיים ולהפך ואני ששואף להיות עורך מקצועי לא מתכוון לערוך ארועים... רק מבחינה מקצועית ולא בכוונה שזה מקצוע לא טוב מקווה שהבהרתי את עצמי...

roaic

New member
אני עדיין חושב שאתה בנאדם קטן.

גם אני לא עורך אירועים. אבל להתבטא בצורה כזו,מראה עד כמה אתה בנאדם קטן. יכול להיות שפגעת פה באנשים אחרים. אבל אתה ילד,עדיין. ואני כבר יודע מה יוצא בסוף מאנשים מהסוג שלך. דבר איתי בגיל 32. בהצלחה

judyr

New member
roaic....

ידידי.... בוא ננסה לרגע לחשוב האם תגובתך שלך היא בוגרת בניסוחה ובהתבטאותה? לדעתי היא לא .... אז גדי אמר את שאמר כי חושב כך, לא חייבים להסכים עם כל אחד. והוא אפילו התנצל אם פגע אז נראה לי שתגובתך קצת קיצונית משהו... אני דווקא חושבת שזה בסדר מצידו לחשוב ככה, יש לו שאיפות יש לו רצונות והלוואי שיגשים אותם. יש מקום לכל אחד מאיתנו לעסוק בתחום... כל אחד במה שמתאים לו ובמה שהוא יכול או במה שהחיים מאפשרים לו זאת! יום נפלא לכולם...

GGOODD

New member
זכותך לחשוב עליי מה שבא לך...

אני רק שואף למצויינות זה הכל, אתה מוזמן לפרש את זה איך שבא לך!

למעלה