שלום לכל העורכים בפועל

../images/Emo170.gifאתר חדש

לממכר פופקורן ושתייה קלה לחובבי ההיאבקות בין רואיק לגדי. מזומן בלבד ומחיר גלובלי

judyr

New member
ניר....

מה חצילים מה???? שוב יש תכנית של בוקשסטר על אוכל יווני

חס ושלום אבל...

אני ממש לא מזלזל בעורכי אירועים, להיפך, דווקא היצירתיות שלהם וצורת הפתרונות שהם מציעים, שונה יחסית מעורכים אחרים, כך שאני ממש בעד פתרונות עריכה צבעוניים מצד עורכי אירועים. הפרוייקט האחרון שהפקתי היה הצילום והעריכה של טקס "נוצת הזהב", והעורך שאני עובד איתו הוא עורך אירועים בסדיר ואיתי "במילואים". לא אספר לך כמה צבע ומקוריות הוא הכניס לעריכה בכל מה שקשור לשירים ומעברונים. אני בספק עד כמה עורך אחר היה יכול לתת לי פתרונות כאלו. אבל.... ופה ידידי אתה שם לעצמך רגל, אני פתאום מגלה שאתה עורך אירועים וגובה 100 ש"ח לשעה ???, תסלח לי אבל זה סכום ממש אסטרונומי, כל עוד מדובר בבר מצווה של משפחת רוזנבלום... למשל

roaic

New member
לא אמרתי 100.וניר...שאלה..

וגם אם זה היה 100 ש"ח לשעה-אתה חושב שזה הרבה?? אז כמה לקחת..50 ש"ח??? היתה פה דוגמא עם מעצבי השיער שלוקחים 55 ש"ח. אני אישית הולך להסתפר אצל ספר שלוקח לי 60 ש"ח--הוא ספר טוב. והוא מספר אותי ,תהיה בטוח,הרבה הרבה הרבה הרבה פחות משעה. אז אתה חושב שהוא חסר קליינטים.? מה עם כל הציוד שיש לי? עם הכישרון? בשביל זה לא צריך לשלם? בגלל שזה למשפחת רוזנבלאום אז אני צריך לקחת כמו מוקדן בטלמרקטינג?? לא מקבל זאת. בכל מקרה,דרך אגב--שאלה לניר: על מה עורכים היום בצבא??במילואים? איזה מערכות?

iblamegod

New member
כמה שיודע לי...

קודם כל נתת תגובה מצויינת לגדי בקשר החלטורות, לא יכלתי להגיב יותר טוב מזה. לשאלתך בקשר לציוד בצבא , כמה שיודע לי בצבא עובדים על AVID אקספרס לא ידועה לי הגירסה נראה לי 10, לפי מספר שמועות הם החליטו לקנות גם את הפריימר כי יש להם אפטר וידוע שיש "סיפור אהבה" בין התוכנות (אולי שיתוף נח אבל ..) שמועה נוספת זה לשדרג ל-AVID קומבוזר(לא נראה לי בגלל המחיר אבל לך תדע, צריך לבזבז) לפי מספר סיפורים (לא ידוע לי מי היום אחראי) יש שם מספר מפקדים שאין להם מושג בתחום ופשוט הם היו צריכים שיבוץ אז זרקו אותם לשם...

roaic

New member
ואני דווקא שמעתי ש.....

הצבא הפסיק לערוך באולפנים חיצוניים. אז זה אומר שאין יותר אויד מדיה קומפוזר,ואני חושב שאמרו לי שעורכים בצבא מלפני כמה חודשים ב: מערכות של קאט טו קאט ופרמייר. לגבי אויד אקספרס??? אני לא חושב שזה נכון. הצבא לא ישקיע בזה.למרות שזה הרבה פחות מאויד מדיה קומפוזר. יש מישהו שיכול לתת לנו אישור לכך? סתם מתוך סקרנות

iblamegod

New member
למה אתה שואל שאתה יודע את התשובה

יש לי חברים שערכו בצבא על AVID אקספרס בח"א, בדוק, לגבי עם המערכת עדיין קיימת את זה אני לא יודע...

תגובה

אני את המילואים שלי עושה כמכונאי מטוסים, מעדיף את הג'יפה של השמן והדלק מהג'יפה שבטלוויזיה. כשדיברתי על מילואים במסר הקודם לא בתכוונתי לצבא... חוץ מזה, ביום שתתחיל להקריח, כמוני, אתה תגלה שהיה ממש חבל להוציא 60 ש"ח לספר. וגם כך אם הספר היה לוקח 60 ש"ח לשעה, אז הוא היה מספר אותך במשך, לפחות שעתיים. אתה שוכח שהוא לוקח מחיר גלובלי... תראה, את המילכוד בשכר לעריכת אירועים אתה יכול למצוא בדברים נוספים. (אני לא צריך לספר לך על עריכת אירועים, אני רואה שאתה מבין מספיק). אבל בכל זאת, נגיד, 150 דולר לעריכת אירוע, מחיר כללי (אם אתה טוב מספיק אז אתה עורך אירוע בלפחות 5 שעות וזה כבר משתלם יותר מ- 100 ש"ח לשעה). אח"כ אתה מוסיף עוד על עריכת קליפ ותקציר ואתה ממש מסודר. חוץ מזה, לגבי הכישרון שכתבת, אני לא משלם על כישרון, כשרונות יש מספיק, אני צריך מוצר סופי. שוב, לכל אחד יש את השיטה שלו... אני לא מבין מה יש לך נגד הרוזנבלומים...

iblamegod

New member
צר לי על העורכים שעובדים איתך ניר

צר לי לשמוע על הנפילות שלך עם עבודה עם עורכים, שאתה צריך לשבת להם על הראש ככה,שיעבדו.... "טרור" לא מצאת מילה חזקה יותר? מה זו התמקחות על המחיר? נגיד שסגרנו על 2 משמרות וסיימתי את העבודה בשלוש, לא מגיע לי כסף????? נגיד וזימנו אותך ליומיים צילום ואז היו צריכים לעשות השלמות ביום צילום שלישי ,אבל סגרו איתך על שני משמרות צילום לכל הפרויקט מה אז תעשה? תעבוד עוד משמרת חינם? תרגיש מופסד.... עורך יודע שיש דד ליין!!!! ציפייתי לתשובה יותר עניינית ממך בתור מקצוען שמבין בהפקה. נחזור לעניין... קודם כל איכות=כסף, בכל תחום צילום עריכה סאוונד... השאלה שלך לא ממוקדת ולא נכונה "כמה יעלה לי סרט של שעה? כמה יעלה לי סרט של שעתיים?...." כל סרט לגופו, כמה שאתה יותר מאורגן יותר קל לעבוד דוגמא: בו נגיד שאני עורך פרסומת יש לי תסריט, יש לי שעתיים חומר גלם , מזה אני צריך לעשות פרסומת של 45 שניות 30 שניות ו10 שניות על הפריים בדיוק!!! נגיד ולוקח לי לערוך 2-3 משמרות ,ויכול להיות שהעריכה תימשך כל השבוע תלוי ...דברים כאלה אפשר לנבא +- בטח שהדברים מאורגנים כמו בתעשיית הפרסום. בו נגיד שאני עורך סרט תדמית :אין לי תסריט , נגיד שוב שיש לי שעתיים חומר גלם, אבל יש לי שלושה לקוחות שיושבים לי על הראש וכל אחד ניכנס במהלך העריכה ומשנה את התוכן לפי חזונו האישי וכל פעם צריך להתחיל ולשנות מהתחלה..., ובסוף יושבים שישה משמרות על סרט של 10 דקות שהיה אפשר לסגור במשמרת וחצי.. ***כל סרט נערך בצורה שונה,לפי צרכיו ומידת הקושי ,סרט פרסומות לא נערך כמו מסע תיעודי של שעה לטיבט... אחזור שוב ,אתה צריך לבוא מאורגן, לדעת מה אתה רוצה מהסרט, כמובן להביא תסריט (אפילו רעיון אך בכתב) אתה לא צריך לשבת כל הזמן על הראש של העורך ,צריך לעבוד בשיתוף פעולה, סך הכל אתה רוצה תוצאה טובה(את שיטת העבודה אם להיות כל הזמן נוכח או , לקפוץ להארכת מצב היא שלך) תמיד לסגור מחיר לפני עריכת הסרט, כולל שעות נוספות אם יש צורך או הפוך וסיימתם לערוך לפני ... גם דגימת החומר גלם לוקחת זמן,תלוי איך דוגמים אם זה כל שוט בנפרד או בבלוקים שלוקח פחות זמן. צריך גם למיין את החומר לעריכה ,שוב עניין של זמן. (אנשים חושבים שזה קסם ,יש לך שעה חומר אז לוקח שעה לדגום ולמיין...אז זהו שלא!!!!!!) פשוט תיקח הצעת עבודה מכמה עורכים ,אפילו תיקח תיק עבודות מהם ( SHOWREEL) ותבדוק שהעורך מתאים לסרט שאתה עורך (העורך מתעסק בדרך כלל עם סוג העריכות שאתה מחפש)

roaic

New member
אני לא ערן,אבל שמחתי לקרוא

את התשובה שלך. אבל,לפי דעתי לא לזה התכוון ערן.אבל אולי הוא ייכנס לכאן ויוכל להגיב. בכל מקרה,אתה דיברת כרגע מנקודת מבט של הבנאדם שרוצה לקבל הצעת מחיר מעורך. האמת היא שהתשובה לא הייתה כ"כ מדוייקת.ואולי אין כזו. אבל,אני בתור עורך (נגיד) יש לי לערוך סרט של קאט טו קאט על מחשב-בסביבות השעתיים. החומר גלם הוא רב. לפי הדברים שאמרת,אז לא נקבת בסכומים. כאילו,פירטת את תהליך העבודה.את זה אני יודע. אבל,בת'כלס--איך המחיר נקבע?? ז"א,אחרי שבחנת וראית וכו' וכו' אוקיי...אבל עכשיו --אתה צריך להתחיל לדבר במונחים של "כסף".לא של משמרות עריכה.(שוב--זה אם אתה לא עובד באופן מסודר באולפנים). דרך אגב משמרת עריכה נחשבת ל 10 שעות?? וכמה לוקחים עליה?

ernieball

New member
כן,משמרת עריכה זה 10 שעות

את הערכת זמן העבודה זה די קשה להגיד,כמו שכבר כתבתי מקודם,באחד הפרוייקטים שלי הייתה סטייה של 14 שעות,כמעט משמרת וחצי. במקרה הזה שילמו לי אז כל הסכום אבל תמיד יכול לבוא בן אדם שלא יסכים ואז צריך לפתוח איתו משא ומתן (אתה כמובן צריך להסביר איך זה יצא שעברת בכל כך הרבה זמן) וזהו,לקוות לטוב.
לגבי מחיר לשעה...ממ...זה תלוי בך אתה צריך לתת לעצמך הערכה עצמית,אם אתה יודע שאתה לא מזהיר ולא בעל ניסיון אז אל תקפוץ סתם מעל הפופיק. אצלי במקרה שלי אני לוקח 64 לשעה (שזה כלום) ואני בשקט הייתי לוקח יותר,אבל מה לעשות אני כולה בן 16 ואני מעדיף לעבוד עם סכום כזה מאשר שלא יהיו לי עבודות אם אני ייקח 100 לשעה... נ.ב אצלי המחיר מתחלק גם (לא חצי חצי) כי יש עוד מישהי שעובדת איתי שהיא לומדת תאטרון ומשחק ויש לה ראש נהדר לכאלה דברים,אז תמיד טוב שיש לך מישהו שגם יציע רעיונות. (אצלי הלקוחות תמיד נותנים לי יד חופשייה..
)

iblamegod

New member
דיברתי אכן בכללי..

התשובה שלי לא מדוייקת אלה מכוונת יותר, אני לא יכול לתת תשובה על מה שהוא רצה כי אני לא יודע על מה הסרט? ושאר הפרטים שציינתי גם לא הופיעו... התשובה שלי באה ממבט של עורך, מה אני צריך לדעת ומצפה גם לקבל מהלקוח כדי שאוכל לעבוד יעיל. חשוב מאד לדייק בכמה שיותר פרטים לפני העריכה. למשל סרט של שעתיים זה סרט ארוך!!!! שוב גם תלוי בכמה חומר גלם מדובר נגיד שיש קרוב ל40 שעות חומר גלם שהעורך צריך לראות לסמן ולמיין, זה לוקח הרבה זמן נגיד שלוקח בין 4ל-10 משמרות רק לעבור ולהכיר את החומר ,עכשיו יש את שאלת מבנה הסרט, איך אני עורך אותו? מה הדגשים?סגנון וכד'...סרט עלילתי יכול לקחת גם חודשים לערוך. למשל היה לי סרט שערכתי של 40 דקות, היה לי קרוב לשלוש וחצי שעות חומר גלם, הסרט היה סרט פשוט ,ריאיון עם זוגות דוקומנטרי כזה בלה בלה...לקח לי שלוש משמרות כולל הדגימה שלו. בגלל זה אני לא רוצה לזרוק תשובה באוויר סתם ככה, נגיד שאני אומר שצריך לקחת שבע משמרות ולקח לעורך כפול ממה שאמרתי... באמת חשוב להבין שכל דבר לגופו!!! אפשר לנבא כמה זמן ייקח אבל צריך לדעת את כל המידע לפני.(בטח לא לתת עצות ככה בשלט רחוק) זה הרעיון של ההפקה, הכל נבנה בשלבים, מהרעיון לתסריט,צילום ובימוי עריכה, סאוונד ,אפקטים...הכל קשור אחד לשני ,וטוב וחשוב להבין את זה. אמרתי את זה מקודם ואמור שוב זה לא קסם!!! יש פה עבודה. לגבי שאלתך: משמרת היא אכן 10 שעות (מקובל , אך יש חריגים) שוב תלוי בסוג העורך, טוב יותר יקר יותר... אפשר לקחת לדוגמא על סרט חתונה כ200$ -300$ לעריכה הכוללת(בהנחה שזו בין משמרת לשלוש) סרטי תדמית וכד' 150-300$ למשמרת...(שכר ממוצע ) (אני לא מדבר על עורכים שמקבלים 600$ עד 1500$ למשמרת כי אני לא מאמין שמישהו בפורום יכול להרשות לעצמו את התענוג הזה) *המחירים לא כוללים מחירי אולפן/בית פוסט מסודר. **המחירים שאמרתי זה לפי ידע אישי של עמיתי למקצוע שאני מכיר שוב כמו כל דבר אני ממליץ על לבדוק ולהשוות מחירים ולבדוק תיק עבודות,המלצות לדעת עם העורך מתאים לסוג הפרויקט שאתה ערוך

שלום שוב לכולם

אולי אהיה יותר קונקרטי. מדובר על סרט באורך של שעתיים-שמורכב רובו מקאט טו קאט בלבד.ז"א,בעיקרו מורכב מבלוקים.יותר סידור הקטעים מאשר יצירתיות וכו'. לגביי חומר הגלם אז מדובר בסביבות ה 4 שעות חומר גלם (פלוס מינוס). עכשיו זה יותר מובן מאשר בפעם הקודמת שרשמתי? אשמח מאוד לחוות הדעת.

ernieball

New member
4 שעות של חומר גלם זה בערך

6-7 שעות עבודה. עכשיו מה עוד יש בסרט חוץ מקאט טו קאט..? אם זה רק קאטים אז אני הייתי מעריך כזה סרט ב 16-19 שעות עבודה(כולל העתקת החומר הגלם) אבל זה רק אם מדובר על קאטים ואיזה כמה כתוביות פה ושם...

מדובר כך

רוב הסרט מורכב כפי שאמרת,בקאט טו קאט. אז 16-19 שעות נראה לי הגיוני. אז? מה זה אומר מבחינת כסף? דרך אגב,אנחנו מדברים פה על מחירים כולל מע"מ? או לא? אני מקווה שאין אחד פה שמעלים מס.

ernieball

New member
לפי התמחור שלי זה היה יוצא לך

נלך על משהו באמצע 18 שעות בערך? 18 כפול 64 = 1152 (לפי 18 שעות) כולל הכל.

למעלה