צר לי על העורכים שעובדים איתך ניר
צר לי לשמוע על הנפילות שלך עם עבודה עם עורכים, שאתה צריך לשבת להם על הראש ככה,שיעבדו.... "טרור" לא מצאת מילה חזקה יותר? מה זו התמקחות על המחיר? נגיד שסגרנו על 2 משמרות וסיימתי את העבודה בשלוש, לא מגיע לי כסף????? נגיד וזימנו אותך ליומיים צילום ואז היו צריכים לעשות השלמות ביום צילום שלישי ,אבל סגרו איתך על שני משמרות צילום לכל הפרויקט מה אז תעשה? תעבוד עוד משמרת חינם? תרגיש מופסד.... עורך יודע שיש דד ליין!!!! ציפייתי לתשובה יותר עניינית ממך בתור מקצוען שמבין בהפקה. נחזור לעניין... קודם כל איכות=כסף, בכל תחום צילום עריכה סאוונד... השאלה שלך לא ממוקדת ולא נכונה "כמה יעלה לי סרט של שעה? כמה יעלה לי סרט של שעתיים?...." כל סרט לגופו, כמה שאתה יותר מאורגן יותר קל לעבוד דוגמא: בו נגיד שאני עורך פרסומת יש לי תסריט, יש לי שעתיים חומר גלם , מזה אני צריך לעשות פרסומת של 45 שניות 30 שניות ו10 שניות על הפריים בדיוק!!! נגיד ולוקח לי לערוך 2-3 משמרות ,ויכול להיות שהעריכה תימשך כל השבוע תלוי ...דברים כאלה אפשר לנבא +- בטח שהדברים מאורגנים כמו בתעשיית הפרסום. בו נגיד שאני עורך סרט תדמית :אין לי תסריט , נגיד שוב שיש לי שעתיים חומר גלם, אבל יש לי שלושה לקוחות שיושבים לי על הראש וכל אחד ניכנס במהלך העריכה ומשנה את התוכן לפי חזונו האישי וכל פעם צריך להתחיל ולשנות מהתחלה..., ובסוף יושבים שישה משמרות על סרט של 10 דקות שהיה אפשר לסגור במשמרת וחצי.. ***כל סרט נערך בצורה שונה,לפי צרכיו ומידת הקושי ,סרט פרסומות לא נערך כמו מסע תיעודי של שעה לטיבט... אחזור שוב ,אתה צריך לבוא מאורגן, לדעת מה אתה רוצה מהסרט, כמובן להביא תסריט (אפילו רעיון אך בכתב) אתה לא צריך לשבת כל הזמן על הראש של העורך ,צריך לעבוד בשיתוף פעולה, סך הכל אתה רוצה תוצאה טובה(את שיטת העבודה אם להיות כל הזמן נוכח או , לקפוץ להארכת מצב היא שלך) תמיד לסגור מחיר לפני עריכת הסרט, כולל שעות נוספות אם יש צורך או הפוך וסיימתם לערוך לפני ... גם דגימת החומר גלם לוקחת זמן,תלוי איך דוגמים אם זה כל שוט בנפרד או בבלוקים שלוקח פחות זמן. צריך גם למיין את החומר לעריכה ,שוב עניין של זמן. (אנשים חושבים שזה קסם ,יש לך שעה חומר אז לוקח שעה לדגום ולמיין...אז זהו שלא!!!!!!) פשוט תיקח הצעת עבודה מכמה עורכים ,אפילו תיקח תיק עבודות מהם ( SHOWREEL) ותבדוק שהעורך מתאים לסרט שאתה עורך (העורך מתעסק בדרך כלל עם סוג העריכות שאתה מחפש)