שלום לכם, אני חדשה

• פותח הנושא EG14
  • פורסם בתאריך

EG14

New member
שלום לכם, אני חדשה

מה שלומכם? אני חדשה בפורום ורציתי לשאול אם יש פה מנותחי מעקף תריסריון, אשמח לקבל כל מידע אפשרי וגם לקרוא חוויות ודברים שיש לקחת בחשבון לקראת ניתוח שכזה...
אני כבר 3 שנים אחרי שרוול
תודה
EG

מרים 882

New member
הי,ברוכה הבאה!

עניינת אותי

מה קרה לשרוול שאת מתעניינת בתרסריון

קוביd1

New member
שלום לחדשה

ברוכה הבאה ,מעקף תריסריון ,מה הביא אותך לחשוב על ניתוח כזה ,מה קרה לשרוול שלך?
ניתוח תריסריון ניתוח קשה עם הרבה בעיות נילוות במשך כל החיים ,קראתי פעם בפורום הזה על הבעיות אחרי הניתוח האמת אני כבר לא זוכר,בדיוק
אולי משהו יכנס ויעזור לך ,אני מציע לך לחשוב אלף פעמים לפני שאת מחליטה על צעד כזה.

קובי

EG14

New member
אתחיל מההתחלה

ב2007 עברתי ניתוח טבעת
אחרי הרבה סבל איתה וים אישפוזים, כשהגעתי למצב שאפילו מים בלגימות קטנות היתי מקיאה, גילו שהיא הסתובבה 45 מעלות בקיבה ויצרה פאוץ' , הוציאו לי אותה.
8 חודשים אחרי, 2010, עברתי שרוול, כשהיתי במשקל שיא של 125 ק'ג.
ירדתי בהתחלה יפה, 60 קילו בשנה וחצי בשילוב פעילות גופנית-חדר כושר.. לפני קצת יותר משנה התחלתי לעלות במשקל. גדלה היכולת לאכול כמות קצת יותר גדולה ו...זהו. חזרתי להרגיש תחושת רעב והתחלתי לעלות. לפני כמה חודשים כבר פניתי לבירור. אחרי ששוחחתי עם המנתח של השרוול שלי הוא אמר שמעקף קיבה לא יעזור גם לא ניתוח שירוול נוסף, עברתי בדיקת בריום וראינו שהשרוול בסדר גמור אבל הרעב מגיע לעיתים קרובות, בערך כל שעתיים, ואז פניתי לכירורג מבני ציון שאחרי שהראתי לו בדיקות ובירורים המליץ על מעקף תריסריון. חשבנו ביחד אם סקופינרו או דודנל סוויש והוא המליץ על הדודנל... בקופה לא ששים לאשר אף על פי שהבאתי את כל האישורים כולל מכתב פסיכיאטרי שכותב שאני בחורה חזקה ושאני מסוגלת..
בקיצור, נשלחתי למרפאת הפרעות אכילה לטיפול התנהגותי שילמדו אותי דיאטנית ופסיכולוג ביחד משהו, שאין לי מושג מה, אהה כן, יעשו לי הכנה לניתוח תריסריון דודנל סוויש,
הקופה טוענת ששני ניתוחים שלי כשלו ושיש לי הפרעת אכילה ושצריך ללמד אותי להתנהג ורק אחרי זה הם ישקלו שוב אם להביא לי אישור לעבור את הניתוח בבני ציון [לא בהסדר עם כללית].

בקייצור, אני במאבק עם הכללית עכשיו כדי שאעבור את הניתוח על חשבון הקופה ולא על חשבוני [כי אני יכולה לעשות את זה בפרטי ובלי לעבור את הטררם הזה של הדחיות והאשמות ששמנתי ולכן הניתוחים כשלו, אבל זה יקר, לא רק השתתפות עצמית הרופא רוצה אלא גם תשלום נוסף זהה לזה של ההשתתפות העצמית בעבור שיחות עם פסיכולוג ודיאטנית וכו'..]

אחרי שהעמסתי עליכם את כל האינפורמציה הזאת, אני בסך הכל רוצה לחזור למשקל בריא ולחיים תקינים בלי להתבייש בעצמי ובאיך שאני נראית...

תודה על ההקשבה:] או יותר נכון על הקריאה:]

מרים 882

New member
אולי לפני כזה ניתוח מסובך ומתוסבך

תפני לעזרה בנוגע להפרעות אכילה?
אולי פסיכולוגית שמתמחה בזה.
השרוול בסדר,חבל לא להשתמש בו.

tzfat

New member
את מוזמנת להקשר אלי

ונשוחח על הענין.
מקימי מצפת
052-522-9372
077-2121-867
אני אני לא יכולה לדבר אגיד לך ונתאם מתי יוצר נוח לשנינו.

אופירA

New member
מנהל
השרוול בסדר גמור - לא נכשל ולא כלום.

ירדת 60 קילו בשנה וחצי עם השרוול, אז שום דבר לא נכשל.
אחרי 3 שנים, ברור שיכולת האכילה עם השרוול תגדל. זה ידוע לכל, וצפוי, ונערכים לכך מראש.
אם לא ערוכים לכך - לא עושים שרוול!

אין ניתוח שמאפשר לאדם שמן לאכול בלי תכנון וחשבון, ובלי השתדלות מכסימלית בתזונה נכונה ובהרגלי אכילה ובפעילות גופנית.
הניתוחים מיועדים רק לעזור למי שעושה את ההשתדלות המכסימלית - להצליח בה. כי שמנים גדולים סובלים מתופעה של השמנה בקלות והרזיה בקושי, שהופכת את המאמצים שלהם לבלתי מוצלחים ולא מספיקים לצורך השגת המטרה. לכן מוסיפים להם עזרה באמצעות ניתוחים. אבל לא כדי שייפטרו מהמאמץ ההתנהגותי והחשיבתי.

גם מעקף התריסריון אינו ניתוח פלא שאף אחד לא ישמין ממנו במשך השנים, אם יאכל כל מה שבא לו ללא חשבון והשתדלות - הגם שהרופאים והספרות אומרים שניתוח זה מאפשר זאת...
המציאות בשטח הראתה שגם מעוקפי תריסריון השמינו, ובכלל - יש הרבה סיבות טובות למה הניתוח הזה לא יביא את התוצאה הכתובה בספרות (כמו שניתוח טבעת לא מתנהג כמו שכתוב בספר, אלא יש התנהגויות לא ברורות של מערכת העיכול, שונות מאוד מאדם לאדם, וצריך לדעת להיערך אליו ולהתנהל איתו נכון מלכתחילה כדי להצליח בו ולמנוע את כל ההסתבכויות והתקלות הנפוצות בו כל כך).
במעקף תריסריון זה מאוד תלוי כמה מעי עוקף המנתח. והוא לא יכול לדעת מראש כמה מעי טוב לגוף שלך לעקוף. רק בדיעבד, אחרי כמה זמן, הוא יכול לדעת אם הוא עקף פחות מידי מעי ואז אין מספיק אי ספיגה ואת לא מרזה מספיק או משמינה עם השנים, או עקף יותר מידי מעי ואז יש יותר מידי אי ספיגה ואת מבלה בבתי חולים ובמחלקות שיקום כדי להשלים חסרים תזונתיים וכדי להחלים מהזעזועי מוח שקיבלת כשהתעלפת מחוסר תזונתי חמור. וזה כשאת צעירה עדיין. ומה יהיה בגיל 60, 70, 80, כשמאבדים את התיאבון? וכשמערכת העיכול המעוותת מזדקנת בנוסף? את רוצה להיות רזה, אבל לחיות רק עד גיל 65? בקושי לראות נכדים?

כשאני לא מדברת כבר על סיכוני המוות בניתוח זה (ובפרט כניתוח חוזר שלישי!), על הסיבוכים בהיפרדות של השקות ובחסימות מעיים, ואפילו לא על הבילוי המאסיבי בשירותים, כשהריח מזעזע... ובכלל, החיים שמחייבים כל הזמן לקחת אבקת חלבון, ויטמינים, עם משמעת עצמית טוטאלית, וגם זה בתקווה שהגוף יצליח בכלל לספוג את התוספים...
לא עדיף כבר משמעת עצמית באורח חיים ותזונה נכון?

כמו כן, צריך לדעת טוב טוב מה זה סקופינרו ומה זה דודנל סוויש. לא מה שהמנתח הסביר לך בכמה דקות. זה כתוב בספר. צריך להכיר מנותחים, שזה החיים שלהם המילים הללו, ולהבין איך זה נראה בחיים, במציאות, לא בספר הרפואה. לדעת לפני הניתוח לקראת מה את הולכת (מה שלא כל כך קרה בניתוחים הקודמים שלך).

כמו כן, צריך להבין כמה שמנת אחרי ניתוח השרוול כתוצאה מגדילת יכולת האכילה, ומה את אוכלת כל שעתיים.
האם שמנת למשקל 125? הגיוני שלא.
אז צריך להבין למה את חושבת ש-65 ק"ג זה המשקל הטוב עבורך, והאם את ממשיכה באותה עוצמה של פעילות גופנית וכושר, ובכל זאת שמנת עשרות ק"ג עקב גדילת האכילה, למרות שאת אוכלת מזון דל קלורי.

כי אם לא - משהו בחשיבה שלך צריך תיקון, הציפיות שלך לא ריאליות, וחסר לך הרבה מידע וידע התנהגותי שיכול לעזור לך הרבה יותר מאשר ניתוח מעקף תריסריון...
ניתוח לא מטפל בהפרעת אכילה וחשיבה, ולא מייתר את הטיפול בה. אין דרך לעקוף את ההפרעה, והיא תתבטא בכל מיני דרכים אם תנסי לעקוף אותה כמו תריסריון...
וכל הדרכים הללו לא מאפשרות חיים תקינים בלי להתבייש בעצמך ובאיך שאת נראית/מתנהגת...

את מוזמנת להתקשר אלי לייעוץ והכוונה בתחום ההתנהגות והחשיבה, והידע הנחוץ לך, כדי שתוכלי לוותר על ניתוח נוסף, או אפילו לגשת לניתוח נוסף עם ידע והבנה, בלי להיאלץ לומר אחרי הניתוח: למה לא אמרו לי את זה קודם?
טל' 03-5781855, אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא הקולי. הייעוץ בהתנדבות, ואורך השיחה כשעה.

EG14

New member
אשמח לשוחח

אבל מי את? האם עברת ניתוח מעקף תריסריון?

אופירA

New member
מנהל
לא, עברתי טבעת לפני 5 שנים

למדתי במשך מעל 5 שנים על כל הניתוחים הללו, באופן די אינטנסיבי יחסית, בעיקר מחוויות של אנשים שכתבו על המציאות שלהם, לכן גיבשתי דעה קשה לגבי מעקף תריסריון והקלות הבלתי נסבלת שמציעים אותו לזקוקים לעזרה, בלי לספר להם את כל הבעיות שעלולות להיות בסבירות גבוהה!
ולא מיידעים אותם מה נדרש מהם לאחר הניתוח, מה משמעות הניתוח הזה (לא רק מבחינת ירידה במשקל, אלא מבחינת הפגיעה הבלתי הפיכה בבריאות!).
אני לא אומרת שאין הצלחות בניתוח הזה - וודאי שיש. אבל צריך לדעת עד כמה הוא נדיר, עד כמה הוא מסוכן כשלעצמו ועוד יותר כניתוח חוזר שלישי, ואיך נראים החיים של אלו שהצליחו (שלא לדבר על אלו שסובלים מבעיות חמורות שנפוצות בניתוח זה).

לגבי התריסריון, אפנה אותך לפורום הניתוחים של רז, באתר "כמוני". הוא מנותח תריסריון וותיק ובעל ידע רב, אם אינני טועה.

ההדרכה שאני מציעה לך זה מהמון ידע וניסיון ועזרה שניתנה לאנשים, והוכיחה את עצמה בתוצאות - בנוגע להתנהגות, לבעיית השמנת היתר, ל"אי ההצלחה" בניתוחים הקודמים (כדי שהניתוח השלישי לא "ייכשל" מאותה הסיבה בדיוק ש"נכשלו" הקודמים...), לאופנים לשינוי החשיבה ולאופנים של אכילה ואורח חיים, שעוזרים לך למנוע השמנה.
ההבנה שלי מהרבה ניסיון וידע (ללא הכשרה) היא גם בתחום הנפשי/חשיבתי, גם בתחום התזונתי וגם בתחום הבריאטרי. אני יודעת שאפשר לפתור בעיה של מחלה מורכבת כל כך כמו השמנה מורבידית, רק אם מתייחסים לכל הרבדים שלה, ולא רק ברובד אחד - פיזי, וגם זה ללא הדרכה נחוצה.
אני משתדלת לנפץ את כל האשליות שהמנתחים/עולם הרפואה מפיחים במוחם של הסובלים ממחלה זו, ואת כל הדמיונות שהם שוגים בהם ברעיונותיהם ההזויים ובמוטיבציה הנוראה שלהם לחתוך שוב ושוב ושוב ושוב את האנשים...
המידע שאני מציעה לא יכול להזיק, למרות שאין לי הכשרה. להועיל הוא יכול מאוד, ועשה זאת להמון אנשים בכמה וכמה תחומים.
הצעות ההתנהגות צריכות להיות מותאמות ספציפית לאדם, לאורח החיים שלו, ליכולות שלו, לנתונים שלו. אי אפשר להגיד לבן אדם להתנהג בצורה שהוא לא מסוגל לעמוד בה.

tzfat

New member
רז מעוקף שהיו לו הרבה סיבוכים לאחר

הניתוח שלו.
גילי ויורם הם תריסריונים וותיקים אבל לא כותבים הרבה בפורום.

EG14

New member
רז חבר ותיק שלי והוא מעוקף קיבה

שאכן בל המון
אני מבקשת לאתר את אלה המנותחים דודנל סוויש
אני מבינה שהם לא רבים אבל עדיין...

אופירA

New member
מנהל
צריך לשאול את חמסה

חפשי את הניק שלה בעמודים קודמים (אדומה), ותשלחי לה מסר. היא תדע לקשר אותך עם יורם, פרי ואחרים - מנותחי תריסריון.

עדי1751

New member
שאלה לחדשה

אני לפני ניתוח טבעת והצלחת להפחיד אותי. האם הצלחת לרדת עם הטבעת? איך קרה שהיא נפלה מה הרגשת ומה עשו לך?
האם סבלת מהקאות רבות?
דרך אג אצל מי עברת ניתוח טבעת?
תודה עדי

EG14

New member
אני ממתנגדי טבעת

והניסיון שלי איתה לא טוב
עברתי את הניתוח ברמבם אצל מנהל המחלקה דאז...
לדעתי, הטבעת היא מקור רב לצרות והסיבוכים היא גורמת להרבה מהמנותחים שלה לא שווה את זה.
אני מאוד מקווה שמי שהתאים לך את הניתוח הזה בהכרח ולא אחר, יודע מה הוא עושה וזה קרה אחרי שהכיר אותך ואת אורח חייך על מנת שאכן יהיו תוצאות ולטווח ארוך.

בהצלחה

עדי1751

New member
שאלה למתנגדות הטבעת

תוכלו אולי להסביר לי בפירוט מה הבעיות בטבעת ומדוע כ"כ הרבה מסתייגים ממנה?
אני לפני טבעת וכל הזמן מקבלת תגובות:שלא תעיזי לעשות טבעת אשמח לשמוע מבעלי נסיון מדוע

EG14

New member
אז ככה

שוב אני חוזרת-הניסיון שלי אישית הוא לא טוב עם הטבעת אבל יתכן מאוד ששלך יהיה אחר...
החיים עם הטבעת מאוד מאוד מוקפדים, אין ימינה שמאלה, אין לסטות, כי כל ימינה שמאלה כזאתי תעלה לך ביוקר.. הקאות, כאבים, לא עלינו-אישפוזים וכו'..
אצלי הטבעת הסתובבה 45 מעלות בתוך הקיבה ויצרה לי זיגזג כזה שחסם את הקיבה מלשתות ולאכול... אז עברתי ניתוח חירום להוציא אותה... לי אישית היא לא באה טוב, לא התאימה... בואי נגיד שמבלי להכיר אותך אישית אני ממליצה לא להכניס ולהשתיל גופים זרים לבטן שלא ידוע איך זה יתקבל בגוף אלא אני ממליצה שרוול שלדעתי יעבוד אצלך הרבה יותר טוב כי ישרוולו לך את כל הקיבה ולא רק חלק ממנה כמו שקרה אצלי שהחלק העליון של הקיבה נישאר מצולק בגלל הטבעת אז המנתח לא יכל לשרוול שם.....
לגבי מאכלים שלא יכולתי לאכול: אורז, לחם רק בתור צנים, ירקות קשים כמו גזר, קולורבי שאני מאוד אוהבת, היתי אוכלת פעם ב..... וגם זה הפה היה מתעייף כבר מללעוס וללעוס וללעוס וללעוס אז כבר מלכתחילה לא היתי אוכלת אותם...
תירס אסור, משקאות מוגזים גם כן, פתיתים לא מומלץ, ספגטי לא מומלץ, כרוב לא מתעכל טוב... יש עוד אבל לא עולה לי בראש...
אה כן, הקיבה היא איבר שרירי שלפעמים מתכווץ או לא מתכווץ, אם את כועסת או משהו או צעקת נגיד, אז הקיבה יותר מתכווצת, ואז צריך להיות זהירים עם אוכל... אלכוהול זה לשכוח מבירה ושמפניה למשל, קאווה וכל המוגזים למינהם, אם לקיבה שלך יש מצבי רוח אז להיזהר ולשתות לאט בלגימות קטנות וכמה ד'ק הפסקה בין לגימה ללגימה...
הקאות זה ביומיום, עיכול מאוד כואב ואיכות חיים ירודה!!! גם הגזים מצטברים בבטן ומנפחים אותה וזה כואב נורא ולא עוזרים כדורים נגד גזים...:(

עדי1751

New member
קודם המון תודה ושנית

אולי הבעיות שאת מדברת עליהן הם בגלל סגירה מרובה? איך הרגשת בסגירה קלה יותר?

EG14

New member
היו סגירות והיו פתיחות

ובלי שום קשר אליהן הכאבים והסבל נמשכו, שמעי תאכלס אין איכות חיים עם טבעת. זה וואחד דבר שמושתל לך בגוף בצורה לא טבעית ולדעתי מזיק יותר מתורם... זה שיקול שלך, אם אני הייתי חוזרת לפני שש שנים לא היתי עושה את זה שוב! זה ויכוח מיותר שמנהלים פה בפורום אבל תכלס הניסיון הוא זה שמדבר בשטח. לדעתי כשמדברים על סיכויי הצלחה של בריאטריה וניתוחים וסיכויים לסיבוכים עתידיים הפור נופל לטובת השרוול ואישית ממליצה מאוד עליו אפילו שאצלי הוא פחות אפקטיבי אבל לפחות יש איכות חיים ויכולת לאכול כמו בנאדם ולא לנקר ולהקיא כי זה תקוע ולא יורד בחיאאאת

למעלה