שלום לכם, אני חדשה

• פותח הנושא EG14
  • פורסם בתאריך

גילור

New member
זה תלוי את מי את שואלת

אופירה פה תגיד לך ודאי שאין בעיות עם הטבעת למי שמתנהל איתה נכון. אני מאוד לא מסכימה איתה (וזה עוד בלשון המעטה). רופאים רבים (רבים ביותר!) ברחבי העולם ובפרט בארץ שניתחו בעברם ניתוחי טבעת הפסיקו לבצעם, כיוון שיש עם הטבעת בעיות רבות. החלקות של הטבעת לדופן הקיבה, גרימת קרעים בקיבה, ריפלוקס, צרבות ועוד ועוד ועוד.
נכון שטבעת היא הניתוח הפשוט ביותר מבין ניתוחי הקיבה והקל ביותר. לטעמי, הקלות שלו לא שווה את הנזקים שהוא גורם להם באחוזים הגבוהים ביותר (באופן משמעותי) מבין כל סוגי הניתוחים.

בנוסף (ובלי קשר לחלק הראשון של דברי), טבעת זה משהו שצריך להתעסק איתו. לנפח, לרוקן. שוב ושוב ושוב. הטבעת משתנה בהתאם למצבים שונים ודורשת התאמה למצבים אלה. לא לכל אחד מתאימה ההתעסקות הזו.

יש יותר מדי אנשים בארץ ובעולם שלאחר ניתוח הטבעת נזקקו לניתוח נוסף עקב אי הצלחה או, גרוע מכך, עקב נזקים שהטבעת גרמה להם.

קחי בחשבון, שיש סיכוי סביר, שכעת תשמעי מאחרים בפורום זה שירי הלל ושבח בנוגע לטבעת. קחי גם בחשבון, שרוב אלה שהטבעת הזיקה להם והיו פה בפורום, כבר אינם פה.

אני מציעה לך בחום ללכת להתייעץ עם מנתחים המבצעים את כל סוגי הניתוחים (דר' פייגין, דר' גויטין, דר' רזיאל, פרופ' רובין, דר' קידר - אלה מי שאני מכירה) ולשמוע מה יאמרו לך על הטבעת. זו תהיה האינדיקציה הטובה ביותר בשבילך כדי לקבל החלטה מושכלת.

אופירA

New member
מנהל
נכון מאוד. אין בעיות למי שמתנהל נכון עם טבעת

וכל בעיה שיש, פתירה בקלות כשהיא מטופלת בתחילתה, ולא מחכים איתה עד שהיא מסתבכת ומחמירה ומסתבכת ומחמירה.
לא הגיוני לא להסכים עם העובדות בשטח.

יש לדעת לסגור בהדרגה, לא לפתוח ולסגור בקפיצות קיצוניות, להשאיר רווח שמאפשר שתייה ואכילת ירקות, לעזור לטבעת לעזור לך ולא "לבדוק את הגבולות" של הטבעת ולאכול "כמה שהיא מאפשרת". להשתמש בכלים נוספים - אכילת דגנים מלאים, אכילה מפוזרת על פני שעות היום, כדי להיות שבעה.
לא להיות פתוח מידי ולא סגור מידי. איך יודעים? שואלים אותי בפעמים הראשונות, ועם הזמן והניסיון יודעים לבד ולא צריכים אותי יותר. ומבינים שהרופאים לא יודעים להדריך, ולא מבינים את הבעיה עם הקפיצות הגדולות מידי, כמו שהם עושים "ליתר ביטחון" כשיש בעיה. פותחים יותר מידי. סוגרים יותר מידי כשאין מספיק הגבלה והבן אדם לחוץ לרזות.
עם טבעת אי אפשר לעבוד בלחץ. זה לא הולך. טבעת זה כלי להרזייה איטית ולשמירה לטווח הארוך. זו המטרה ואי אפשר לנסות להשיג מטרה אחרת, בלי לשלם בגדול.

הרופאים לא מכירים את המסקנות שהגעתי אליהן עם הניסיון הרב, כי אין להם מחקרים, והם לא מתייחסים לשום מידע שאינו מגובה במחקר רפואי שעומד בקריטריונים סטטיסטיים. וכיוון שאין להם מחקר, והם לא יודעים את ההדרכה שאני נותנת (או לא רוצים להיכנס לסוג כזה של הדרכה של המנותחים), וגם במרפאות הליווי הבריאטריות לא יודעים ולא נותנים אותה. לא מכירים את העובדות בשטח. את המסקנות לאורך שנים של היכרות עם אלפי מנותחים.
לכן כשהם רואים שיש הרבה בעיות קשות להרבה מנותחי טבעת, הם לא מנסים להבין למה הבעיות ואיך למנוע אותם, אלא מתנערים מניתוח הטבעת ומוותרים עליו, ומעדיפים שרוול.
הרופאים רוצים מאוד לתת לסובל מהשמנה פיתרון ניתוחי שיפטור אותו מהתמודדות עם ההשמנה, אז אולי הם מאמינים שטבעת שווה רק בסגירה מקסימלית ולא שווה אם היא כלי עזר חלקי (למרות שזו סתירה עצמית, כי גם השרוול הוא כלי עזר חלקי מאוד, אבל עליו הם ממליצים מאוד...). אולי הם רוצים להאמין שהשרוול יתגלה כמושיע במטרה להשיג ניתוח שפוטר מהתמודדות (והרבה פחות מסוכן מתריסריון), ומתעלמים מהעובדות, שהניתוח הזה מחייב התמודדות קשה מאוד במשך השנים.

נכון שכדאי לספר על המציאות למי שעדיין לא נותח, שיידע אם הוא רוצה להתנהל עם הטבעת באחריות כדי למנוע בעיות או שהוא רוצה לוותר על הסיכונים של טבעת וללכת על הסיכונים של שרוול/מעקף. חובה לספר את כל העובדות - כולל העצובות - למנותח שלפני הניתוח, כדי שיחליט איזה סיכונים עדיפים לו. כפי שאמרת, שרוול מסובך ומסוכן יותר מטבעת. מעקף - עוד יותר משרוול.
אבל מי שכבר נותח עם טבעת - אין שאלה שחובה שהוא צריך לקבל הדרכה נכונה, כדי להישאר עם הטבעת ולהיות מרוצה.
אין פה לא שירי הלל ולא סיפורי זוועה. יש פה עובדות - את ודברה ו-EK מספרים את העובדות על הבעיות שקרו לכם, ואני וקובי ואחרים מספרים על החיים הנוחים שלנו עם הטבעת, ועל שביעות הרצון שלנו. הכל עובדות וכל העובדות נכונות. וגם הקשר הרב בין התנהלות לבין סיבוכים הוא עובדה ברורה.

גילור

New member
אני ממש לא הולכת לנהל איתך שוב את הויכוח

הזה. את חושבת שאת יודעת יותר טוב מכולם הכל. שיהיה לך בכיף

קוביd1

New member
גילור

חבל על הזמן לחזור לויכוח הישן נושן ,לא מבין בשביל מה זה נחוץ. הבהרת את העמדה שלך מהניסיון הקשה שעברת ,וטוב עשית .
יש הצלחות בטבעת ,יש גם כישלונות, אותו דבר בשרוול אותו דבר במעקף
כמו כל דבר בחיים
מה לעשות החיים לא רק דבש ,יש גם את החלק השני ,נשתדל להנות ממה שישי לנו.

הרבה בריאות לכולם.

קובי

אופירA

New member
מנהל
אין לנו ויכוח

הטיעון שלך "את חושבת שאת יודעת יותר טוב מכולם" לא קביל בכלל.
אני מסבירה את הגישה שלי היטב, ואי אפשר לא להבין על מה אני מדברת.
יש עובדות בשטח, את רוצה להתעלם מהן בעזרת הטיעון המצחיק הזה? שיהיה לך בכיף.

שמעתי מנותחים רבים שהסתבכו עם בעיות קשות - חוסר איכות חיים ותקלות בריאותיות - עם הטבעת.
למעשה, כל מי שמתקשר אלי (יש לי כרטסת של מאות אנשים) ומי שפונה פה לשאלות הוא מי שיש לו בעיות וסיבוכים, ולא מי שהכל חלק אצלו והוא לא צריך עזרה.
ובכל מקרה כזה, אני יכולה להסביר לבן אדם מה היתה הטעות שהוא עשה ולמה נגרמה לו הבעיה הזו. והוא ממש לא בן יחיד.
ברגע שהוא מקבל על עצמו להתנהל להבא בצורה נכונה, ומבין מהי הצורה הנכונה - שוב לא חוזרות לו הבעיות והתקלות, בטח לא ברמה ובהיקף כל כך חמורים כמו שמתרחשים ללא ייעוץ והדרכה.

אני לא מתכוונת להפסיק את הייעוץ וההדרכה הנחוצים האלה. כל אדם שהייתי שליחה להחזיר לו את איכות החיים שלו והבריאות שלו, ממלא אותי רווחה.

גילור

New member
את חסרת הכשרה מקצועית ובעיני לתת עצות

כפי שאת נותנת גובל בחוסר אחריות משווע. אבל כרצונך.

אופירA

New member
מנהל
את טועה - חוסר אחריות משווע זה להגיד לאנשים

שהניתוח שלהם נכשל, והם צריכים להמיר אותו לניתוח רביזיה, שהוא מסוכן מאין כמוהו, ואחוזי המוות בו הם הגדולים ביותר בבריאטריה.
או להגיד לאנשים לסגור עוד ועוד את הטבעת, כי הם לא מרזים... ושלא צריך לאכול כלום, רק לשתות...
כאשר אפשר להמליץ לבן אדם לפתוח קצת את הטבעת, לדאוג לשתות חופשי, להיעזר בהרגלי אכילה בריאים שמאפשרים לו לאכול יותר ולא להשמין, לקבל מושגים של חשיבה בוגרת וחיובית לגבי תפיסת הגוף שלו והנאות הרוח שלו, ללכת לפסיכולוג אם הוא במצוקה קשה, ולא לקחת סיכונים מיותרים, שהרופא "ממליץ" עליהם בחוסר אחריות משווע (סגירה בקפיצה גדולה, הקאה תכופה, הימנעות מפתיחת הטבעת במקרה של דלקת, בתקווה שהיא תתרפא ללא פתיחה...).

עוד מעט גם תגידי שלא אחראי לנהל פורום בלי הכשרה מקצועית...

זה מזכיר לי סיפור שסיפרה לי רומי שלנו - היא הלכה לפתוח קצת את הטבעת אצל המנתח, ואח"כ הלכה לרופאת המשפחה שלה בגלל איזו בעיה, ואמרה לה שפתחה את הטבעת. רופאת המשפחה שלה צרחה עליה: מה עשית? איך את עושה דברים מסוכנים לבריאות בחוסר אחריות בלי לקבל ממני הפניה? להבא את לא עושה שום דבר אצל כירורג בלי שהוא מצרף מכתב עבורי... (רומי, אני מקווה שאני מספרת את הסיפור נכון).
אז אם רופא אומר מה שהוא אומר, זה לא אומר שהוא צודק. היא פשוט לא מבינה בטבעת כלום, אבל צורחת שטויות, כדי שיחשבו שהיא מבינה...

הנה, ד"ר אבינוח בזמנו הטעה אותך קשות. הוא מנתח בכיר מאוד מאוד, אבל הוא טעה. והרופאה של רומי היא רופאה מאוד ותיקה, והיא טועה.
אז המנתחים שהחליטו שלא נראה להם להתעסק עם ניתוח הטבעת ושעדיף השרוול - בהכרח לא טועים? זו דעתם, והיא לא גרועה, אבל היא לא הנכונה והצודקת ביותר.
ובוודאי שהיא מאוד לא נכונה כאשר מדובר באדם שיש לו טבעת, וצריך תיקון קל מאוד. אפשר לחשוב שבניתוחים אחרים לא צריכים תיקונים...
ד"ר סובחי לא שולל טבעת ומבצע ניתוח זה. באסף הרופא עושים רק טבעת. וכמובן גם ד"ר אבינוח. יש עוד רופאים שמנתחים כמה סוגי ניתוחים, שמנתחים טבעת ולא שוללים ניתוח זה לגמרי, גם אם הם יעדיפו שרוול (ד"ר רם שפירא בירושלים, המנתחים בבתי החולים אסותא ואלישע בחיפה, בזיו בצפת, בקפלן ברחובות, ועוד).
אז אל תכתבי: "מכולם! בלי יוצא מהכלל!!!"

יש לך כעס על הכישלון שלך ועל מה שעבר עלייך, ולכן את לא מוכנה לדבר בשום היגיון, רק לתקוף בצורה לא עניינית מכל הכיוונים, עם טיעונים מגוחכים: "חושבת שאת יודעת הכי טוב מכולם", "לא אחראי לתת עצות בלי הכשרה מקצועית".
או לדקלם מנטרות בלי בסיס: "עושים פה באופן קבוע בפורום שיווק אגרסיבי לטבעת". את חושבת שכולם מלבדך מטומטמים ולא מבינים מה שכותבים להם?
מה זה הגישה הזו? אנשים למדו איך להסתדר עם הטבעת באיכות חיים טובה עם הכלים שלימדתי אותם, לאחר שהיו מיואשים והתכוונו לעשות רביזיה!
אנשים פתחו את הטבעת והתחילו לרדת במשקל, לאחר שהיו תקועים!
אז לא נעזור לאנשים להעלות את איכות החיים שלהם ולשמור על הבריאות שלהם, בגלל שאת עצבנית על העוול שנעשה לך לפני הרבה שנים?

גילור

New member
אין בי שום כעס. ואת - תמשיכי בדרכך כרצונך.

מקווה רק בשבילך שביום מן הימים לא תתבעי ע"י מישהו על המלצותיך חסרות ההכשרה.

קוביd1

New member
עדי 1751

יש כאלה שהטבעת עשתה להם בעיות או החליקה או גרמה להם לבעיות רציניות ,שלא הייתה אפשרות רק להחליף אותה בניתוח אחר
רק דעי לך שיש הצלחות כבירות של ירידה במשקל ,וכמי שנמצא בפורום הזה מעל 12 וחצי שנה אני מכיר הרבה מאוד ואני אומר הרבה אז אני לא מגזים.
לא צריך להקיא התנהלות נכונה עם הטבעת ,בלי סגירה עד כדי חנק ,לא תגרום להקאות ,יש כאלה שרוצים לרדת את כל המשקל שהעלו במשך עשרות שנים ,בחודשיים ,וזה לא ילך .
עדי אני לא משכנע אותך ,ואף אחד לעשות סוג מסויים של ניתוח ,תעשה מה שאתה חושב שמתאים לך
יש מקרים שלצערי שמסתבכים עם הטבעת ,וכותבים את זה פה ,וזה נכון מצידם שהם מספרים מה שקרה להם ,שאחרים ידעו שלא הכל וורוד ואיך להישמר במקרים מסויימים .
אני נותחתי ב 24/12/2000 12 וחצי שנה ותודה לאל הכל בסדר
אני מאחל לך בהצלחה בכל סוג של ניתוח שתחליט לעבור .
בהצלחה הרבה בריאות.

קובי

גילור

New member
כמה אנשים יש בפורום קובי? 100? 300?

(ממש לא, אבל נניח. רק לצורך הדיון). זה מעט מאוד. מעט מעט מאוד מאוד. יש אלפי מנותחים שהטבעת כן עשתה להם בעיות וקשות ביותר.

קוביd1

New member
גילור

לא יודע כמה אנשים יש בפורום ,מי שנכנס לפורום בדרך כלל מתלונן על בעיה שנוצרה והוא מבקש עזרה
הרבה מטובעים שהיו בפורום נהנים מתוצאות טובות במשך שנים ולא מוצאים צורך להיכנס .ותאמיני לי אני מכיר הצלחות של מטובעים בשמות ואני איתם בקשר אישי לא דרך הפורום הזה.
לדבר על אלפי מנותחים שהטבעת עשתה להם בעיות זה דיבורים באוויר ,ואת חוזרת על זה כל תקופה , ו והאמת אני לא יודע מה הסיבה, אין שום מחקר מבוסס על כישלונות בכל הניתוחים מכל הסוגים .
בעצם מה זה משנה ,אני לא סוכן או שליח של ד"ר אבינוח ,בעצם אני גם לא מנותח שלו ,כל אחד יעשה מה שבא לו ,כי ההצלחה או חס וחלילה הכישלון יהיו רק שלו ,אנשים לא טיפשים תני להם להחליט מה טוב בשבילם ,את מספרת את הסיפור האישי שלך אני מספר את שלי ,ותני לאנשים להחליט ,

קובי

גילור

New member
אני מזמינה את פותחת השרשור ושאר המתייעצים

לגבי טבעת, כאמור, לפנות למנתחים ידועים ובעלי שם העוסקים בניתוחים מכמה סוגים ולא מנתחים רק טבעת ולשמוע (מכולם! בלי יוצא מהכלל!!!) עד כמה הטבעת נכשלה ומדוע הם אינם מנתחים יותר ניתוחי טבעת. זו תהיה תשובה הרבה יותר טובה מאשר השיווק האגרסיבי לטבעת שעושים פה באופן קבוע בפורום.

קוביd1

New member
שיווק לטבעת

אני ממליץ לכל מועמד לניתוח לגשת לרופא שעושה את כל סוגי הניתוחים ולהתייעץ מה מתאים לו ורק לו באופן אישי ,
אין פה שיווק לטבעת ,נראה לך שאני או אופירה מקבלים אחוזים מכל ניתוח טבעת שעושים ,או שאנחנו שותפים בחברה המייצרת את הטבעות ,תודה לאל אני לא צריך את זה ,מסודר בעבודה כבר 42 שנה באותו מקום ולא חסר לי עסקים מהצד.
זה סתם דיבורים כדי לנגח את אופירה ,וזה חוזר כל פעם ,לדבר שאת מכירה אלפי אנשים שנכשלו עם הטבעת ,באמת זה לא רציני ,
זה מה שאת חושבת על הפורום אז זה חבל ,אנשים משקיעים פה בפורום ועונים ומנסים לעזור מזמנם החופשי [במטרה רק לעזור לאנשים אחרים, ולהיכנס לפה פעם בשנה ולעורר מהומות אולי זה טוב לרייטנג של הפורום אבל עד גבול מסויים ,והאמת הגענו לגבול הזה .
לגבי הרופאים שלא מנתחים טבעת ,אולי תחשבי שהמנתחים רוצים לעשות לעצמם חיים קלים ,לנתח וזהו ,בלי שום קשר עם המנותח ,בלי שום בלבולי מח עם הסגירות והפתיחות מה את אומרת ,אולי יש גם צדדים כלכליים לא רפואיים גרידא בשיקול של איזה ניתוח צריך לעשות ,תחשבי על זה ,ואני אומר לך שאני לא מדבר סתם באוויר .

קובי

גילור

New member
וודאי שיווק. לא עבור תגמול אלא מתוך אמונה

שהניתוח שעבר כל אחד הוא הטוב ביותר שאפשר.....אבל אותו אחד/אחת עיוור לסטטיסטיקות ובטוח ש"לי זה לא יקרה". ומה לעשות שכל הסטטיסטיקות הן לרעת (מאוד לרעת!) הטבעת.

קוביd1

New member
שיווק

ליבי בפורום שלה משווקת את השרוול מתוך אמונה ,ואני מאמין לה מכל הלב מה רע בזה.
בפורום של המועקפים משווקים את המעקף מתוך אמונה מה רע בזה.
בפורום פה משווקים את הטבעת מתוך אמונה מה רע בזה. אין שום פסול .
כל הססטטיסטיקות הן רעות ,אשמח באם תפני אותנו לאחד הקישורים למה שאת אומרת, סתם בא לי לקרוא וללמוד.
האנשים לא טיפשים יקראו את זה ויחליטו האם לקחת את הסיכון ולעשות את הטבעת הנוראית הגרועה ביותר ,או לעשות ניתוח מסוג אחר חדשני עם הצלחה של 100 %
מחכה לקישור רציני ,,איזה מחקר רציני של בית חולים בארץ או בחו"ל ,

קובי

גילור

New member
אל תתמם קובי....אף ניתוח הוא לא בעל הצלחה

של 100%. אבל גם אף ניתוח הוא לא בעל אחוז כשלונות גבוה (ואדיר!) כמו הטבעת. רוצה לקרוא מחקרים וסטטיסטיקות? חפש בעצמך בגוגל. בדיוק כמו שעשיתי אני.

קוביd1

New member
לא מיתמם

בסדר ניתוח הטבעת הוא הכישלון הגדול ביותר בהיסטוריה ,
הבהרת את עמדתך ,תני לאנשים להחליט ,יקראו בגוגל יתייעצו עם רופאים ויחליטו ,
מה את אומרת ?

קובי

גילור

New member
זה בדיוק מה שכתבתי מהתחלה. ועדיין מותר לי

לכתוב את עמדתי בכל מקום שאבחר. גם פה. גם אם זה לא מוצא חן בעיניך ובעיני אופירה.

קוביd1

New member
את יכולה לכתוב בכל מקום

זה דווקא מוצא חן בעיני ,מכבד את מה שאת כותבת , לא מסכים איתך לא חייבים להסכים , כל אחד יקרא ויחליט ,וכתבתי בשרשור שטוב שאת מספרת מה קרה לך עם הטבעת ,שלא תיהיה קלות ראש בבחירת סוג הניתוח שיחשבו 20 פעם לפני כל החלטה

קובי

למעלה