שלום לכם, אני חדשה

• פותח הנושא EG14
  • פורסם בתאריך

אופירA

New member
מנהל
תכתבי את עמדתך. היא מקובלת וראויה

אני לא אטען שאין אלפי מנותחים שהסתבכו עם הטבעת. אני מסכימה שיש. והסיבוכים קשים מאוד.
הטלפון שלי ספג הרבה הרבה מוגלה. סילונות של מוגלה נזלו בסיפורים ששמעתי מאנשים.

אבל אני יודעת שזה בגלל התנהגות לא נכונה, כי הם הוטעו בגדול ע"י הרופאים שלהם, או שלא קיבלו שום הדרכה להתנהגות נכונה ומונעת.
בכל מקרה שסיפרו לי, הראיתי לבן אדם למה זה קרה לו, ואיך אפשר למנוע/לתקן נכון ע"י התנהגות נכונה.

מי שלא מתכוון ללמוד טוב את ניתוח הטבעת, ולהתנהג בהתנהגות מונעת (שכך הסיכויים לסיבוכים קטנים מאוד וסבירים) - גם אני חושבת שלא כדאי לו לעשות ניתוח זה.
אין ספק שיהיו לו המון סיבוכים, ובסוף הוא ייאלץ להוציא את הטבעת ולהשמין הכל בחזרה. וזה מאוד מאוד לא בריא.
אנשים שהשמינו הכל בחזרה בגלל שהניתוח נכשל, גילו שהם מתקשים לרדת במשקל גם אחרי שעשו ניתוח נוסף, כי בין השאר, הרזיה והשמנה בעשרות ק"ג מחמירים לאין שיעור את מחלת ההשמנה, שבה משמינים בקלות ומתקשים לרזות אפילו עם כמות מזון קטנה מאוד.
לכן הטוב ביותר זה למנוע את ההשמנה החוזרת, ולמנוע את הסיבוכים שמחייבים פתיחת כל הטבעת או הוצאתה - מה שגורם להשמנה מהירה.

גילור

New member
לשמחתי זה לא לגמרי נכון. ולראיה....בין השאר

גם אני
. יום טוב

רוייקו

New member
כמעט שבא לי לצעוק "זהירות, הרעלה המונית"

כשאני רואה את ההודעות של גילור. ה"עליהום" שיש לה על הטבעת היא ברמה נפשית קשה של תחושת כשלון ורע לכולם. צריך להבדיל בין החוויה האישית למה שמתאים להרבה אנשים אחרים וזה משהו שגילור לא מצליחה לראות ברמה הכללית, לטעמי.
היא רואה את הסיפור האישי שלה ומשליכה אותו על כולם. כן, כולם יכשלו בטוח וברמה ודאית אם ילכו לניתוח טבעת. כולם צריכים מעקף קיבה כי היא הצליחה איתו.
ומה עם האחרים שכן הצליחו עם הטבעת ? זה לא חשוב כי חשובה האמת שלה. החוויה האישית שלה לגבי ההצלחה הפרטית שלה.
התמונה האובייקטיבית צריכה להיות גם מעולמם של מנותחי הטבעות וצריכה לכלול את כל התמונה לפרטיה. זה נכון שיש כ 30-40 אחוז מועמדים שלא מתאימים לטבעת ויכולים להסתפק בשרוול קיבה ומעקף קיבה רוב הניתוחים הם ניתוחי טבעת וזו פרספקטיבה רחבה של מה שקורה בעולם ניתוחי ההרזיה.
גילור תמשיך להרעיל נגד הטבעת אבל צריך לקחת מהנסיון הכללי שאין נכון אחד לכלל וכל מקרה הוא עניין פרטי עם סיכויים שונים אחד מהשני.
במקרה הנ"ל יתכן שדווקא הוספת טבעת תסייע ויתכן שדווקא מעקף קיבה של 1.50 יספק את הסחורה.
צריך לקחת בחשבון שלמעקף תרסריון יש מחיר לטווח הארוך והוא הרעבה של הגוף, ירידה ביכולת של הגוף לאזן את עצמו מטבולית. יש לזה השלכות מרחיקות לכת בשינויי הגוף ובחוסן שלו לטווח הארוך. עם הכל הכבוד לירידה במשקל צריך לקחת בחשבון את הנזקים לעתיד.

שבת שלום

גילור

New member
1. תתחדש על התואר בפסיכיאטריה

2. חבל שאת כל מאות (ואלפי כנראה) האחרים עם החוויה השלילית הרחקתם מפה בסתימת הפיות שלכם. אותי לא תצליחו. אחרת אנשים פשוט היו חושבים עוד פעם לפני שהם עושים לעצמם את הצרה הזו.
בכל מקרהכאמור, וכפי שכתבתי פה לדעתי 10 פעמים רק ב-24 שעות האחרונות, אני ממליצה לכל מי שחושב אפילו על טבעת, להתייעץ עם כל רופא שהוא שמבצע את *כל* סוגי הניתוחים (גם מעקף, גם שרוול וגםטבעת) ולשמוע מה יש לרופא להגיד על טבעת. לא לי. לרופא!
לא תמצאו רופא אחד (ושוב, מדגישה, כזה שמבצע את כל הניתוחים!) שימליץ על טבעת.
אז לא רויקו, הרופאים לא מטומטמים. ואתה, מה לעשות, לא יודע יותר טוב מכוווווולםםםםםם הכל.

אופירA

New member
מנהל
אין ספק, שיש כותבים שמביאים הרבה *כבוד* לעצמם

בהגיחם מדי פעם לפורום, ובהנאתם לריב עם כל מה שזז, להביא טיעונים לגופו של כותב ולא (רק) לגופו של עניין, להסיח דיונים לפסים אישיים (כאילו אין למותקף מה להחזיר להם מנה אחת אפיים), ולהרבות לעג ומדון וכיסוח.
ומבחינתי לא משנה כמה ידע מחזיק זה שבא לפה כדי לריב, ועד כמה הוא עצמו עושה את העבודה של חשיפת אישיותו בפני קוראי הפורום (כך שלי נותר רק לשתוק ולתת לו להמאיס עצמו על כותבי הפורום). עצם הרצון לפגוע בזולת, ואפילו רק על הדרך, הוא נבזה ומיותר. וגם נשיא המדינה יישב בבית הסוהר על מעשים בזויים.

אני יכולה פה לפתוח את הפה ולספר מה שסופר לי מאחורי דפי הפורום, ולהביא קישורים לכל מה שכל אחד מה"מוצלחים" ה"מצליחים" פה העיד על ההיפך מההצלחה שהוא מעיד עליה כאן... ועדיין להיחשב מנהלת מוערכת מאוד בעיני הנהלת תפוז, כפי שנחשב רועי לפני.

אבל לפני כל דבר - רזון, בריאות, צדק, אמת, דת - קודם כל אדם הוא אדם. וכבוד אנושי קודם לכל הנאה.
ולכן אני מאושרת כל לילה, כשאני הולכת לישון עם המצפון שלי, שקרא הרבה דברים ובציקלונו הרבה קישורי שרשורים שאפשר לנגח בהם כותבים ולהציגם ככלי ריק, אך מעדיף לכתוב לגופו של נכתב ולא לנגח איש, כי מעבר לנושא בריאותי החשוב שעליו יש חילוקי דעות לא רק בינינו אלא בין הרופאים לבין עצמם - יש קודם כל מה שמעל הגוף - רגשותיו של אדם. ותמיד יש להשתדל לחפש את האיזון הראוי בין האמת והצדק והדאגה לשלום הזולת, לבין רגשותיו של אדם זה או אחר.

שורה תחתונה - המריבה שלכם, רועי וגילור נפסקה כרגע.
וזו הפעם האחרונה שאת, גילור, מלכלכת על סתימת פיות בפורום. עצם העובדה שאת כותבת כאן אחרי כל מה שעוללת, מעידה אלף אלפי עדים על העדר סתימת הפיות.
בפעם הבאה הודעה שמכילה אמירה כזו תימחק לאלתר ללא אזהרה נוספת, ולא תתאפשר הכפשה או עלבון גם ברמז של ניהול הפורום או אחד מכותביו. כי פיות מכוערים בהחלט ייסתמו.
אני יודעת שאיפשרתי לא מעט עבירות קטנות על חוקי הפורום שלך ושל אחרים פה, כחלק מהאיזון שאני מבקשת לעשות, ומתוך חשיבותו העצומה של המידע שכל אחד מכם מביא לפורום לטובת הקוראים. ומתוך שאני מבינה את כעסו של כל אחד ואחד על זולתו.
אבל תמשיכו להשתדל לא למתוח יותר מידי את החבל, ולא לאלץ אותי למחוק. אני קלדנית מעולה, ולא יקשה עלי למחוק מכאן והלאה כל הודעה עם טיפה לכלוך, לערוך אותה ולהחזיר את המידע החשוב הנקי לפורום בהודעה מתוקנת. אבל מי שאצטרך למחוק כמה וכמה הודעות שלו בגלל פה לא נקי, ייאלץ למצוא עצמו מוזהר ואף חסום בתהליך הדרגתי - בדיוק לפי ההוראות שמקבלים מנהלי הפורום מהנהלת תפוז.
מה לעשות, בניהול אני מרובעת להפליא. ולא רק בניהול.

גילור - ההשתתפות שלך בפורום, כפי שבאה לידי ביטוי בהרבה הודעות לאחרונה - לא תסולא בפז. יש לך תפקיד חשוב מאין כמוהו, של מי שעבר ניתוח חוזר. אז תעשי טובה לעצמך, לי ולמנותחים אחרים, ותביאי את דעותייך כל הזמן, רק בצורה עוד יותר נקייה. חשוב לי מאוד המבט שלך, האיזון שהדעה הקיצונית שלך מביאה. אני רוצה במפורש שהקוראים ייחשפו גם לגישה שלך. אמרת שאין לך כעס, אז גם תכתבי בלי כעס ותוקפנות, אל תאלצי אותי למחוק ולערוך את הדברים החשובים (אין לי זמן, אני קלדנית מאוד עסוקה), כי אז איאלץ בצער לוותר על תרומתך החשובה.
רועי - על התרומה החשובה שלך לפורום שניהלת במשך 12 שנה אין מה להרחיב ותקצר היריעה. אבל מרגע שמסרת את הניהול לידיי וקובי הצטרף, סגנון המריבות בפורום הלך לפח גם אם במחיר שהפורום יהיה משעמם ואנמי ויכיל לכל היותר ויכוחים ענייניים. אז תביא את המידע והדעות שלך מכאן והלאה הרבה ככל האפשר, אך בלי התבטאויות חדות נגד אנשים שמתנגדים לדעתך, כדי שלא אצטרך לעבוד קשה במחיקתן ובעריכתן, שזה מה שאני מתעתדת לעשות מכאן והלאה.

למעלה