שלום לכם יש לי שאלה חשובה

מצד אחד, נכון ומצד שני, לא.

גם עורכי דין עובדים שעות ארוכות, גם כלכלנים וגם אדריכלים. השוק כיום דורש ולכן גם מקבל הרבה יותר מעבודה של 9-5! מניסיון שלי בענף התקשורת עובדים גם 30 שעות ברצף, בהן צריך להיות יצירתיים ומדוייקים. זה אולי לא "נשגב" ומציל חיים אך זה עדין לא קל, והשכר וכן הפידבק האנושי לא הולמים. אני גם שואפת להיות רופאה (אפילו אוסיף ואומר רופאה טובה) ויודעת שלא מדובר בסתם מקצוע. מצד שני אין צורך להאדיר את זה ולזלזל במקצועות אחרים וכל אחד עושה את הבחירות שלו לעצמו. מפריעים לך כל הדברים שפירטת, אל תהיי רופאה. לא ככה? זה ממש מתסכל להסתכל על הצדדים הרעים כל הזמן, בעיקר שזו בחירה אישית לחלוטין. הכל תלוי בגישה. זמן הוא מה שעושים ממנו, כנ"ל כסף. ולסיכום : if there's a will, there's a way.

morancho1

New member
מצטערת שאת רואה את זה ככה..

עם כל הכבוד, טעות בתחום התקשורת לא תעלה במחיר חיי אדם. ואין לזה שום קשר למה נשגב ומה לא. ואיפה בדיוק הבנת מדבריי שאני מזלזלת במקצועות אחרים? או שאני מסתכלת רק על הצדדים הרעים "כל הזמן"?...

mitzipitzi1

New member
מצטערת, אני לא חושבת כמוך.

את מדברת על עבודה מאומצת, מחסור בשינה, עבודה טוטאלית- יש המון עבודות שדורשות את זה. ייעוץ, תורנויות, התמודדות עם אנשים ומחוייבות להם- גם. ותאמיני לי שרופאת משפחה לא מתאמצת רבע כמו הפיליפינית שמנקה לה את הבית. ברור שהסטאז' זו תקופה מלחיצה. חוסר שינה? גם מתמחים במשפטים טוחנים שעות כמו עבדים. אני מבינה שיש הרבה שרוצים להאמין שזהו איזשהו מקצוע "אלוהי"... מה לעשות- זה לא. אם זה היה אלוהי, לא היינו צריכים ללמוד אותו בכלל, לא היו מחלות בעולם... זה מקצוע כמו כל מקצוע אחר... מספיק להאדיר אותו יותר מדי. זה בדיוק הבסיס למגלומניות של הרופאים היום (שלא לדבר על הסטודנטים).

יעלד12

New member
עדיין,

זה נכון שיש ויש. אני לא מאמינה שמה שנכתב כאן בא מתוך מטרה להראות שהמקצוע אלוהי, נהפוך הוא, זה בא מתוך מטרה להראות את הצדדים הקשים והתובעניים שספק רב אם קיימים בעוצמה כזו במקצועות אחרים. בתקופה שעבדתי במשרה מלאה, אז כן, היו פעמים, לפחות אחת לחצי שנה, שנשארנו עד 12 בלילה לפחות שבוע במשרד. והיו מספיק פעמים שהבאתי עבודה הביתה וגם עבדתי בסופשבוע כשהילדה הלכה לישון. והיו כאלה שעבדו קשה יותר ממני. עדיין, זה לא משתווה לרפואה. ואני אומרת את זה בהשלמה, לא מתוך האדרה לרפואה, לא מתוך געגוע לכלכלה. השלמה- שבמקצוע הרפואה אני אחליט החלטות קצת יותר גורליות, שאני אפסיד כמה חגים ולא אהיה בבית עם המשפחה. וכן- שאני לא אשן הרבה. ומה לעשות שרפואה זה בדיוק המקצוע שמהווה איזושהיא פונקציית מטרה לכל המאפיינים האלו, ולא רק לחלקם ומשום כך הוא בהחלט יוצא דופן, יחסית.

moran f

New member
זו כן האדרה

קודם כל, באמת נראה לך שאותן "החלטות גורליות" שתקבלי לבד, בלי להתייעץ עם רופא בכיר או לא בכיר ממך, עם אחות שאולי למדה פחות ממך אבל ראתה הרבה יותר או חלילה עם החולה עצמו הן דבר עד כדי כך נפוץ? דבר שני, אני מצטערת. זה שברפואה קל יותר לראות את הקו הישר בין ההחלטה לבין המוות (ואגב, לא כל החלטה ברפואה היא חיים ומוות) לא אומר שבמקצועות אחרים אין החלטות גורליות. בקשר לשינה - השינה תלויה מאוד גם ברופא עצמו. תמיד יש את אלה שישנו יותר ואת אלה שישנו פחות בדיוק באותה משמרת. זה שאנשים הם רופאים לא מוחק את האישיות שלהם (או לא אמור, עם כל "דמות הרופא בישראל" מי יודע מה יהיה בעתיד).

יעלד12

New member
שוב,

בגלל זה אמרתי בתחילת דברי שיש ויש. אני מכירה את זה שיש רופאים שכל החלטותיהם זה לתת דקסמול כפי שנכתב כאן, כמו שאני יודעת שיש כלכלנים שמחליטים על תקציב שלם של סל התרופות, ודוגמאות לא חסרות. העניין הוא, שקיימת הסתברות גבוהה יחסית, לכך שמקצוע הרפואה טומן בחובו מעין "אסופה" או איך שלא תקראי לזה, של קשיים פסיכולוגיים ופיזיים, שבוודאי ובוודאי קיימים במקצועות אחרים, אולם לא תמיד בעוצמה הזו. נכון, מתמחים במשפטים הם עבדים. אבל שוב, קשה לי למצוא כאלו שבמשך 5 שנים מחייהם עשו משמרות פעמיים ויותר בשבוע. ויש אנשים שעובדים בתורנויות, אבל שוב, קשה לי למצוא כאלו שניסו לנתח אדם אחרי יממה שלמה. (אלא אם כן זוהי תורנות מפוקפקת במיוחד...) אלו לא המצאות, עשו על זה כתבה לאחרונה בטלוויזיה, וזוהי בהחלט לא האדרה... זה מה שנקרא- "ללכת על זה על אף ולמרות הכול". ואסיים בנימה אישית, כמי שחוותה את החג הזה עם משפחתה הקטנה : )- את רואה פתאום כמה שלילדים שלך חשוב שאת נמצאת בבית. זה מתחוור במלוא העוצמה, כשההורים ביחד והילדים רואים אותם ביחד ועושים דברים ביחד והדבר שבין היתר הכי העציב אותי, זו הידיעה, המאוד פשוטה, והיא פשוט קיימת, שעוד כמה שנים, כמובן אם אסיים בהצלחה את לימודיי, יהיו כמה חגים, וביניהם ראש השנה, ליל הסדר וכאלה, שאני פשוט לא אהיה בבית.. וקשה לי לתאר את זה במלים. זה לא היה כך אף פעם במקצוע הכלכלה, וזוהי עובדה קיימת. השלמה אמרנו?... בברכת חג שמח.

moran f

New member
אבל ההבדל הוא לא רק ברמת ההחלטות

גם רופא שעושה יותר מלתת דקסמול יכול להחליט שהוא מכבה את הפלאפון כשהוא מגיע הביתה. אנשים אחרים שעושים משמרות לא מנתחים אנשים. הם עושים דברים אחרים, שהם לא תמיד בהכרח בעלי פחות פוטנציאל לגרימת נזק (הם כן יכולים להיות בעלי פחות פוטנציאל להירואיות, אבל הרי אנחנו מדברים על הצד השני עכשיו). עשו כתבה בטלויזיה? מי אמר פעם שלא צריך להאמין לכל מה שרואים בתקשורת? אז אני לא אומרת שזה לא נכון, אני רק אומרת שאני אישית לא ראיתי את הכתבה ושכל דבר אפשר להציג בצורה מגמתית ואסור לכבות את חוש הביקורת גם כשהכתבה נראית מאוד הגיונית. את צודקת, חשוב לילדים שההורים יהיו בבית (אני לא הורה, אבל פעם הייתי ילדה). יש הרבה אנשים שלא נמצאים בחגים בבית בגלל העבודה, לא רק רופאים. אז לא כלכלנים, אבל יש עוד כמה מקצועות חוץ מכלכלה ורפואה.

יעלד12

New member
ברור שיש עוד הרבה מקצועות!../images/Emo222.gif

זה לא הדיון. פשוט דיברנו על זה שיש הסתברות גבוהה לכך שרפואה כוללת מגוון רחב של... ונכון שכתבות יכולות להיות מגמתיות, אבל משום מה אני נוטה להאמין שרפואה זה לא מקצוע קל. ולפני שעשיתי את ההסבה המקצועית שלי, יצא לי לחקור לא מעט על הכיוון שאני הולכת לקראתו, מלבד לראות כתבות בטלוויזיה, ומה אני אומר לך, רוב הרופאים שדיברתי איתם טענו שהמקצוע לא קל. ורוב בני הזוג של הרופאים טענו באופן דומה. אז נכון, תמיד יהיו רופאים שיכבו את הפלאפון וטייסים שלא יהיו בחגים ומנקות פיליפיניות שיעבדו יותר קשה וכבאים הירואיים. זה לא משנה את העובדה שזה יחסית מקצוע דורשני. זה כל מה שאמרתי ואני מאוד נוטה לא להכליל בחיים, דווקא משום הנסיון שצברתי. לרבות חוש ביקורת מפותח, יקירתי....

moran f

New member
קל זה ענין של נקודת השקפה

יש דברים שאני רואה אנשים אחרים עושים ואומרת "לי זה היה ממש לא קל", והפלא ופלא - להם זה הרבה פחות קשה משזה היה לי. אין קל וקשה אוניברסליים. יחסית דורשני? יחסית למה? בכל מקרה, בין להגיד "לא קל" ובין ההתמסכנות שיש פה בפורום לפעמים בקשר לדרישות שיש ברפואה המרחק רב. את מכירה אותי מספיק כדי להכתיר אותי ליקירתך? איזה כיף לי. או בקיצור - ביטויי הקטנה חביבים - לא אלי.

יעלד12

New member
כנ"ל...

יחס גורר יחס..... ואני לרוב לא נוטה להגיע לכך, אבל כשמישהו מעיר לי שיש עוד מקצועות חוץ מכלכלה ורפואה, או שאסור לי לכבות את חוש הביקורת, ושאסור להאמין לכל דבר בטלוויזיה- ובכן, מעט מעט מתנשא. את חושבת שנולדתי אתמול? את חושבת שאם תגידי לי שאין קל וקשה אוניברסליים אז אני אאמין לך והפלא ופלא- יהיה לי סידור לילדה בגן בימים שיהיו לי משמרות? את חושבת שאנחנו מתמסכנים כאן? לחלוטין לא. לא מקובלת עלי צורת ההתנסחות הזו, ואני לא אהיה שותפה לה. כשם שאת לא אוהבת שמקטינים אותך, (ולא ברור לי מה נפגעת כל כך מיקירתי, זוהי מילה שגורה בפי)... אל תקטיני אחרים.

moran f

New member
אין לי בעיה עם התנשאות

יש לי בעיה עם אנשים שקוראים לי יקירתי (מלבד אנשים שבאמת מכירים אותי ויודעים שהם יכולים לקרוא לי כך, כמובן). לא נעלבתי, אל דאגה. רוצה להתנשא מעלי בגלל היחס שלי? בבקשה. אה, אז בגלל שאולי לא יהיה סידור לילדה בגן כן יש קשה וקל אוניברסליים? כמובן. כן, אני חושבת שאנשים מתמסכנים כאן. הרבה מאוד אנשים הצליחו לחיות כרופאים לפני כל מי שנמצא בפורום הזה (ואני כוללת את עצמי בקבוצה הזו, בהחלט). גם הרבה אמהות הצליחו לעשות את זה. זה קשה, זה לא על סף הבלתי אפשרי כמו שלפעמים נהנים להציג את זה בפורום. למי קל בחיים? למאוד מעט אנשים לדעתי. ההגזמות שבתיאור "36 שעות ללא שינה", "החלטות גורליות" על ימין ועל שמאל וכו' - כן, בעיני זו התמסכנות של "אוי, כמה אנחנו נהיה מסכנים ונעבוד נורא קשה. ובכל זאת, אנחנו מוכנים לעשות את ההקרבה האימה הזו".

nightriders

New member
תסתכלו לאן הגעתם??????

ילד שבקושי התחיל את החיים במקום לבלות או לראות טלויזיה או סתם להתרכז בלימודים בתיכון , זרק שאלה לאויר בנושא של רפואה וחיי משפחה (דבר שאין שום סיבה שבעולם יתעסק איתו עכשיו) וגרר אתכן לויכוח חוצב להבות

moran f

New member
תראה

אני חושבת שזה שאנשים כל הזמן כותבים על משמרות של 36 שעות בלי לישון (בכלל) וילדים שלא רואים את ההורים שלהם, זה בדיוק מה שגורם לילד כזה להילחץ ממה שיקרה כשהוא יגיע לזה. אני מסכימה - זה באמת "קצת" מוקדם להתחיל לדאוג מזה.

kontsy

New member
אבל באמת לא רואים הרבה את הילדים!

גם רופאים הורים שאני מכירה וגם ילדים לרופאים שאני מכירה מביאים אותי למסכנה אחת ברורה - רופאים לא רואים את הילדים שלהם! רופאים פנימאים, רופאי נשים, רופאי משפחה... אני לא מאדרת את המקצוע, גם עו"ד, פסומאים ואנשי היי טייק לא רואים את הילדים שלהם. אבל אי אפשר להגיד שזה קל לנהל חיי משפחה בתור רופא. אפשרי - כן, קל? לא.

יעלד12

New member
זה מה שקורה כשמנסים להתחמק מללמוד

פיזיקה!!! עושים הכול חוץ מללמוד.

יעלד12

New member
מה זה טסלה?.. ../images/Emo9.gif

קונטסי, מורנצ'ו, נשברתי סופית השילוב של היותי חולה, ספקטרומטר מסות, והעובדה שאני לא מבינה כלום- קשה, קשה.

morancho1

New member
אהלן..

מ ה זה בוחן פתע? :) טסלה זה יחידה של שדה מגנטי..או בקיצור T. בכל מקרה, אולי תבואי מחר ב10 ונשב על כמה תרגילים.. רק אל תדביקי אותנו במחלות ילדים האלה שלך!! :)

יעלד12

New member
../images/Emo24.gif

1. ברור שאני אדביק אותכן, אין מה לעשות. 2. אני אשתדל לבוא וקצת להיות קרובה לשטף של חוכמתכן (נו, למדתי משהו...)

למעלה