שלום לכם יש לי שאלה חשובה

kontsy

New member
קבוצת לימוד מחר ב10

בואי, נעשה לך טוב
וטסלה לא קיבל פרס נובל!

1המתנה

New member
מורן.פ.

מקריאת ההודעות שלך עולה בברור שאין לך שמץ של מושג מה קורה עם רופאים סטאז'רים ומתמחים (שזה למעשה כמה שנים טובות). 30 שעות ללא שינה זה ממש לא מטפורה להדגיש עד כמה קשה, זה קורה! כל הזמן! רופאים עובדים במשמרות של לילות שלמים בבתי חולים, שבהם מגיעים כל הזמן חולים, ואז יוצא שהם עובדים רצוף עשרות שעות. וזה לא משנה אם הרופא אוהב לישון או לא אוהב לישון - הוא לא יכול ללכת לישון, כי הוא צריך לקבל את החולים. קצת מצחיק אותי מה שאת כותבת, כי זה אשכרה להתווכח עם המציאות. עם העובדות. חוץ מזה, התרשמתי שיש לך איזה אנטי כלפי רפואנים או רופאים, אבל זה כנראה נושא אחר. רק טוב.

moran f

New member
אם ברור לך, אז ברור לך

אני יכולה להגיד שיש לי מושג, אבל לך כבר ברור. תהני.

יוסי n

New member
לא ראית את הכתבה? בבקשה:

הכתבה (כולל סרטון הוידאו ששודר בטלוויזיה) אחרי שתקראי אותה ותצפי בסרטון, חזרי אלינו וספרי האם היא מגמתית (זאת כמובן אלא אם את מעוניינת, כרגיל, להמשיך ולהתווכח בלי טעם וריח).

mitzipitzi1

New member
עבור כל אחר החיים הם מה שמשתקף

דרך העיניים שלו. את מאמינה (או מישהו אחר) שזה מקצוע אלוהי- ויכול להיות שזה בדיוק מה שזה בעינייך. את חיה אותו ומתרגשת ממנו בדיוק כאילו הוא היה כזה. לכן בשבילך, הוא אכן כזה. אבל עדין לדעתי, אין לטעות ולחשוב, שהוא לא ככל מקצוע אחר. הוא מקצוע שנותן לך את הסיפוק שאת צריכה, והחופש להחליט החלטות גורליות - ? - את מודעת לזה שרוב ההחלטות הגורליות שיש להרבה הרבה רופאים היא אם לתת אקמול או דקסמול??? ואני מדברת על רפואה מקצועית, ולא על רופאי בתי החולים. כך שגם פה יש ויש, בהסתברות גבוהה להיות רופא שלא מחליט שום החלטה גורלית. אבל זה סתם כמאמר מוסגר... זה לא משתווה לרפואה בעינייך, וזה יפה שזה כך. אבל זה לא אומר שבפרקטיקה זה אכן כך. אבל אני מקווה שזה תמיד יהיה כך בשבילך.

morancho1

New member
השוואה של רופאים

למנקות פיליפיניות באמת גורמת לכל הדיון פה להיראות קצת מגוחך את לא חושבת? :) אמרת חוסר שינה בסימן שאלה...את שואלת האם המצב קיים, את מצפה לתשובה? התשובה היא כן. את מוזמנת לפורום מתמחים וסטאזרים, אני מי אני ומה אני- תשאלי אותם בעצמך. "אלוהי" לא אמרתי ולו פעם אחת בטקסט שלי. וחיפשתי טוב. יש הבדל בין לטעון שהמקצוע "אלוהי" ו"נשגב" וכל מיני מושגים "שמיימים" כאלה:) לבין להודות שתנאי העבודה של הרופאים הם מהקשים שקיימים מבחינת ההשקעה, רמת התפקוד, וקריטיות התפקוד הרציפה. אני האחרונה שתעודד מגלומניות של רופאים, אבל אני גם האחרונה שתגיד שלהיות רופא זה כמו כל מקצוע אחר. אבל אל תקשיבי לי.. לכי תסתכלי, אושרית פרסמה מאמר על זה רק השבוע..

mitzipitzi1

New member
הדיון מגוחך- עבור הפיליפיניות../images/Emo8.gif

ולמה זה בעצם? העבודה שלהן לא מכבדת את בעליה? הן לא עובדות מספיק קשה? ויש כאלה שבמשך היום נודדות מבית לבית ושם קורעות את התחת... זה לא ראוי בעינייך? לא, רופאים...
תנאי העבודה של הרופאים הם בהרבה מקרים הם מה שציינת- זה לא אומר שרק שם זה קורה!! נראה לי שאת מתקשה להבחין בין ה"רופא" לבין ה"מתמחה". מה זה סטאז'? פאקינג שנה מהחיים שלך! ואז זה נגמר! ואני חוזרת ואומרת, גם מתמחים במשפטים טוחנים שעות כאילו אין מחר... יש המון עבודות שדורשות חוסר שינה... והשקעה ומאמץ... בשורה התחתונה- במהלך החיים של הרופא ה"בוגר" - זו לא "משימה בלתי אפשרית" כמו שאת מציגה את זה...

morancho1

New member
מה עוד לא אמרתי..

לא אמרתי שעבודה, כל עבודה, לא מכבדת את בעליה. לא זוכרת שהכתרתי את רפואה למלכת היקום וגם לא זוכרת שקישרתי את טום קרוז במשימה בלתי אפשרית למשהו מן הדיון פה:) את רוצה לחשוב על עוד דברים שלא אמרתי ולרשום אותם..כי זה יגרום לדיון פה להיות ממש פורה... בכל מקרה, אני התייחסתי בדבריי לסטאז ולהתמחות, אולי הייתי צריכה להדגיש את זה. ולא זה רק שנה..זה שנה סטאז+5-7 שנות התמחות..זה כבר לא מעט לכל הדיעות. ועם כל הכבוד להשוואה לעבודה בעריכת דין..אולי עורכי דין עובדים הרבה שעות..אך לא מוגדר להם בשעות העבודה "24" שעות..לרופא כן מוגדר. במקרים רבים ה24 שעות האלה מתארכות מעבר למשמרת בגלל דברים שהרופא לא הספיק לעשות במשמרת, כי הוסיפו חולים למחלקה ובמקום 100% תפוסה יש לו 150% תפוסה. בנוסף, מספר ההחלטות שרופא מקבל במשמרת היא עצומה, ויש לה השפעה ישירה על זמן ואיכות ההחלמה. ובסינריו השלילי- השפעה ישירה בפגיעה בהחלמה ובמקרה הקיצוני-מות החולה. אי אפשר להשוות את זה לעבודה של עורך דין. העבודה שלו קשה ומאומצת-סבבה-לא אמרתי שלא- אבל העבודה של רופא היא יותר אחראית כי היא נודעת ישירות לחיי אדם. רוב התביעות המשפטיות הן בתחום של רשלנות רפואית-ולא בכדי. כי כל טעות ברפואה היא "טעות". ולסיום אומר שרפואה זה תחום מדהים ומספק. ואני לא מתחרטת לשנייה שבחרתי בו. יחד עם זאת יש מקום לשפר את תנאי הרופא בארץ. הצעד הראשון הוא כמובן, להודות שיש בעייה. דבר שמשום מה אנשים מסויימים בפורום מתקשים לקבל, ואני לא מבינה האם זה הכחשה או פשוט תמימות..

mitzipitzi1

New member
איפה רשום לרופא 24 שעות???

מורן, את חייבת להפסיק להתגונן... אם אמרתי דברים זה לא אומר שציטטתי אותך- אלא אלה הדברים שהסקתי מדברייך- אפשר לתקן אותי אבל ה"מתי אמרתי את זה" קצת לא קשור כל פעם...תאמיני לי שלא מתקיפים אותך פה (לפחות לא אני
) ה-24 שעות האלה יכולות לקרות- אבל זה לא אומר שזה דרך הקבע. וזה יכול להיות לא נדיר בשנת הסטאז' אבל הרבה פחות תדיר בהתמחות. תנסי לצאת קצת מהקופסא, כי את נורא מרוכזת בסטאז' הזה ולדעתך זה מלמד על חייו של רופא. well, זה לא... להזכירך, יש לרופא לפחות 30 שנה לעבודה הזאת... ותאמיני לי שהוא ישן בסדר גמור... לא אמרתי לרגע שרפואה הוא לא תחום מדהים ומספק... וסלחי לי שאני אומרת את זה- אבל עוד לא היה לך צ'אנס וסיבה להתחרט שבחרת בו- כי את לא נמצאת בו עדיין, וגם לא תיהי עד שתסיימי ללמוד (לפחות את ה-3 שנים הראשונות) כך שאין לך דרך לדעת שלא תתחרטי, אלא זו הרגשתך, וזה סבבה לגמרי... ברור שיש בעיות. אבל יש כל כך הרבה דברים במדינה שדפוקים- ומה לעשות- אלה לא התנאים הכי מחפירים שיש. אבל כללללל זה- לא הופך את הרפואה ליותר מ"עוד מקצוע".

morancho1

New member
24 שולט (הסידרה) ../images/Emo3.gif

ועכשיו ברצינות.. כתבו פה כמה פעמים בשרשור כאילו אמרתי דברים שלא אמרתי וזה אומר לי או שהבן אדם לא מבין אותי (ואני לא כותבת כ-ל- כך לא ברור..)או שפשוט לא קראו את ההודעה וישר הגיבו בזעם שזה פשוט טפשי... בדרך כלל אם קוראים את ההודעה שלי כמו שצריך מבינים ישר למה אני מתכוונת.. לגבי ההתמחות- את צודקת אני מתרכזת בזה כי זאת התקופה הכי קשה. ברור לי שחיי הרופא הם בכמה מונים יותר טובים. אבל לא ניתן להתעלם מהתקופה הזאת כי היא לא קצרה...למען האמת לפני שבחרתי ללכת לרפואה הלכתי לעבוד בבית חולים- משמרות לילה במחלקה של מיון עם מתמחים! אז את יכולה להבין שהתסכול שלי לא בא משום מקום..הוא מגיע ממציאות מאוד מקוממת אליה נחשפתי שרבים לא מודעים אליה לפני שהם באים לתחום הזה. הבעיה היא, שהמתמחים עובדים כל כך קשה, ועם עומס אדיר של אנשים, שיש חשש שאותם אנשים כשיהיו רופאים מומחים יתחילו לזלזל בחולים שלהם..פשוט כי נמאס להם. לא מצדיקה, אבל זה ככה פעמים רבות. לגבי חרטה- ברור לי שאני יכולה להתחרט. כל בן אדם יכול להתחרט על כל דבר בנסיבות מסויימות- אני נכנסת לתחום עם הידיעה הזאת. אבל..עשיתי לעצמי כמה תחנות "בדיקה" לפני שהחלטתי סופית שאני רוצה ללכת לתחום הזה, והשקעתי כל כך הרבה בידיעה שהתחום אליו אני הולכת הוא קשה, וכל הדברים עליהם שוחחנו..אז את מבינה בגלל שיש לי מושג לאן אני הולכת הסיכויים שאני אתחרט הם לא גבוהים. אני דווקא חוששת לכל האנשים שהולכים לתחום ובטוחים שהם מגיעים ל"גן עדן"..הנפילה יכולה להיות קשה. ראיתי הרבה רופאים "כבויים" בו נקרא להם, שהגיעו לתחום עם ציפיות גבוהות מדי.. את צודקת שבמדינה שלנו יש הרבה דברים שדפוקים..אבל אני לא מוכנה לקבל מצב בו האנשים שמופקדים על בריאותנו ובריאות ילדנו (אם את רוצה דרמטיות-קיבלת:) ) הם אנשים שלא ישנים בלילה, מתוסכלים, עובדים שעות נוספות כדי לכלכל את המשפחה כי משכורת הבסיס בקנטים-מה שגורם לכך שהם יותר עייפים... האנשים שמטפלים בנו צריכים לקבל תנאים שיאפשרו להם לעשות את מלאכת הקודש שהם עושים. עכשיו תגידי לי "אלוהי" עוד פעם?....:):) תשמעי, אדם שמרפא אנשים צריך לבוא עם ראש נקי לעבודה. לא ייתכן שתהיה כל כך הרבה רשלנות רפואית. לא ייתכן שמערכת הבריאות שלנו תהיה מורכבת מפשלות. שדבר ראשון שלומדים זה לא איך לרפא אנשים, אלא כמה לעבוד פחות או כמה לכסת"ח את עצמך.. אני יודעת שהסיכוי שהמצב ישתנה הוא קלוש. במיוחד אם אנשים יקבלו את המצב כמו שהוא ויגידו: "אבל "שורדים" את זה אז מה הבעייה"....

nightriders

New member
ההתמחות קשה יותר מהסטאז'

הן מבחינת מספר התורניות, והן מבחינת הנטל בכל תורנות. סטאז'ר מחויב ל 44 תורניות בשנה. מתמחה יותר (כמובן שזה תלוי בהתמחות). לסטאז'ר כמעט ואין אחריות בגרוש. והתמחות נמשכת 4-6 שנים. החוק מאפשר לרופאים היום לעבוד 26 שעות ברצף (פעם זה היה 32)

רפואה055

New member
נקודה נוספת

במקצועות המדעיים האחרים גם אם ממשיכים לתואר שני ושלישי ברוב המקרים מקבלים מלגה שמכסה את שכר הלימוד ועוד נשאר סכום די נאה, כך שבעצם מקבלים משכורת. לעומת זאת, ברפואה משלמים גם בשנים הקליניות שכר לימוד של תואר שני- שהוא גבוה משמעותית משכר לימוד של תואר ראשון. בנוסף קשה מאוד לעבוד תוך כדי השנים הקליניות כי העבודה במחלקה היא כל יום כמעט כל היום (בסביבות 7-17).

mitzipitzi1

New member
אתה יכול לקרוע את התחת ולקבל מלגה

גם ברפואה. השאלה איך אתה בוחר לבלות את השנים האלו. וסליחה, אני סיימתי כמעט כל יום ב-17.00 או 18.00 וזה לא הפריע לי לעבוד בערבים.

nightriders

New member
את ממש טועה

גם אם סטודנט לרפואה מקבל מלגת הצטיינות זה לא מתקרב אפילו למלגה של תואר שני ובוודאי לא של תואר שלישי. ואם את במכון ויצמן מדובר אפילו בסכומים גבוהים יותר.

mitzipitzi1

New member
אז זה יותר נמוך.

ביג דיל. גם המלגה בתואר שני בקושי מכסה את השכ"ל. לא נורא. במקרה הכי גרוע תלך לעשות פר"ח 4 שעות בשבוע. לא מתים מזה, וזה אחלה דבר.

למעלה