שלום לכם! שלום...

האפשרות השניה...

ליהודים לא צריך להיות יותר מאשר משקל יחסי בקביעת הגורל של המדינה היהודית. יהדותה של המדינה אמורה להתבטא בעיקר בכך שיש רוב יהודי גדול, ומשום כך, גם עיקר התרבות הוא יהודי. (יום מנוחה בשבת, שפה עברית רשמית וכו'). לכן עלינו לדאוג שלא לספח אלינו שטחים שיש בהם מליוני לא יהודים - במיוחד כאשר מדובר בערבים, שעויינים אותנו.

Zack DA

New member
כלומר אתה מודה, שאוסלו ב' למשל

שעבר בעזרת 61 ח"כים נגד 59 (בתמיכת הערבים) - מוכיח שיש בעייתיות ושה"רוב" היהודי לא תמיד מספיק.

Zack DA

New member
אני שואל, בעצם, למה אתה קורה

"רוב גדול". האם אתה מודה, שבמדינת היהודים, לא תמיד הרוב היהודי הוא הקובע ? אני לא מבין איך זה מתיישב עם האינטרסים שלנו.

בוודאי שלא תמיד הרוב היהודי קובע

שהרי אם זה היה ככה, אז למיעוט הלא יהודי לא היתה כלל השפעה על מה שנעשה במדינה ואז זה בסך הכל עריצות של הרוב במסווה של דמוקרטיה. אני לא מבין מה כל כך נורא לטעמך בקואליציה של מיעוטים, שחלקם אינם יהודים. אולי זה קשור בכך שהקואליציה הזאת העבירה חוקים שאינם לטעמך...

Zack DA

New member
מפריע לי, שבמדינה היהודית, השליטה

היא לא של היהודים, ובקרוב בכלל לא תהיה של היהודים.

רגע... איך הגעת לזה?

הרי 5 ח"כים ערבים לא העבירו לבד את הסכם אוסלו ב', והם אף לא חתמו עליו או יזמו אותו. עשו זאת 56 ח"כים יהודים אחרים. מה הבעיה שלך בזה שההסכם הועבר שלא באמצעות רוב יהודי מוחלט? (מלבד זה שהתנגדת ואתה מתנגד לתוכן ההסכם). אם אתה רוצה שהרוב ישאר יהודי, עליך להימנע ככל האפשר מסיפוח שטחים עם אוכלוסיה ערבית? האם אתה מסכים עם אמירה זאת?

Zack DA

New member
עזוב את השטחים עכשיו

אפילו אם יש 56 ח"כים יהודים שתמכו - זה אומר שרוב היהודים התנגדו. זה לא אומר משהו ? שבמדינת היהודים נעשה דבר בניגוד לדעת הרוב היהודי ?

Zack DA

New member
חשבתי שכאן, בניגוד לתקופת השואה,

יעשה מה שטוב ליהודים.

פריפטס

New member
יפה לך להזכיר את השואה

במיוחד במקום שהיא כל כך לא קשורה. אמירה דמגוגית וטפשית. בשואה לא נעשה משהו רע ליהודים. בשואה נעשה משהו רע לאנושות. ולכן, אם אנחנו לא רוצים להיות כמו בתקופת השואה, כמו שאתה רוצה, צחי, צריך לעשות כאן מה שטוב לבני אדם. כל בני האדם. גם אם הם לא בני אדם שצחי אוהב.

Zack DA

New member
בשואה לא נעשה משהו רע ליהודים ????

ליהודים מגיעה מדינה שבה יעשה מה שטוב ליהודים. מי שרוצה מדינה שאינה מדינת לאום שיסע לאמריקה.

פריפטס

New member
כנ"ל לגבי מי שרוצה קפיטליזם מוחלט

למשל, אתה. ובשואה נעשה משהו רע להרבה מאוד בני אדם לא יהודים וחבל שאתה מתעלם מכך.

Zack DA

New member
הפואנטה היא, שמגיעה ליהודים מדינה

משלהם. וזה הנושא המרכזי. השואה כוונה כנגד היהודים, והם היוו יותר מ- 90% מהנרצחים בה. אני מבקש לא להפוך את השואה לאירוע רוע "כללי".

פריפטס

New member
לא מסוגל

להפוך את השואה לדבר "יהודי" זו פשוט גזענות לשמה. התעלמות מהסבל של עמים אחרים. וזה הרי אירוני שדווקא העם שסבל הכי הרבה בשואה ינהג בגזענות.

Zack DA

New member
השואה כוונה בעיקרה כנגד היהודים.

מי שלא מסוגל להתסכל על התמונה הכללית בלי לזלזל באובדן של העמים האחרים, אינו מסוגל להגיע לרמה גבוהה של חשיבה.

מה הקשר?

מה הקשר בין זה ש"יעשה מה שטוב ליהודים", לבין זה שכל דבר שיעשה צריך לקבל אישור מרוב היהודים? לא הבנתי מה הקשר. אתה יכול להסביר, ובבקשה, ביותר מתשע מילים?

Zack DA

New member
אני רק אומר, שלערבים במדינה יש

אינטרס כפול שבנושא המדיני הוא נגד המדינה, וכך הם מטים את מעשה המדינה היהודית כנגד האינטרסים שלה.

פריפטס

New member
ומלא רק ב...

ילדים כמוך שחיי התרבות שלהם מתמצים בצפייה חוזרת ונשנית בשידורים חוזרים של "משחק החיים".

למעלה