שלום לכם

אני מבינה את הכאב מתוכו נאמרו דבריך

ולכן, אולי אצליח לרכך חלק מהדברים שדברייך מעוררים בי... אוי לנו ואבוי לנו על תגובות כמו שלך. את כל כך מבקרת אותה על דבריה ושמה עצמך על איזה כס מיוחד ששמור לאימא קדושה ומושלמת שאני תוהה... מה אם נועה הייתה בתך? מה אם היא הייתה בהיריון ורוצה מאוד את ילדתה? מה היית אומרת לה? האם גם אז היית מפעילה את גרדום האינקוויזיציה? אם כן, אז צר לי עלייך, כי יש לך המון ללמוד על אימהות מהי. ואין זה חשוב אם תצליחי ללדת בעצמך או תאמצי. לא יודעת אם שמת לב, אבל נועה היא בראש ובראשונה בן-אדם וככזאת, יש לה, מן הסתם מטענים רגשיים שונים, חלקם אולי קשים מנשוא. בנוסף, גילה הצעיר מספר שהיא לא הספיקה לצאת לחיים ובודאי חסר לה אותו שלב של בילויים ללא דאגה. אני מסכימה איתך... רצוי וראוי היה להימנע מקיום יחסי מין או לפחות לנקוט באמצעי זהירות גם בגלל היריון וגם כהגנה ממחלות אבל היא לא עשתה זאת... ואין צורך לערוף את ראשה בגלל שהתברכה בפוריות ואת לא... עכשיו יש נתון: נועה היא אם צעירה מאוד שמתמודדת לבד באומץ, דווקא די ראוי להערצה!!! כשאני חושבת על זה שאימה אינה נמצאת לצידה כשם שהוריי עומדים לצידי (ואני מתקרבת כבר ל- 45) אני חושבת: ווואאאוווו! איזו בחורה!!! לעניין סעיפייך, אני רוצה לחדש לך כמה דברים: א. ממזר הוא ילד שנולד לאישה נשואה שלא מבעלה. ים של נועה היא ילדה חוקית לגמרי וכשרה לחלוטין בעיניי הרבנות היהודית, ובעיני החוק בישראל. ב. נכון, נועה יכלה למסור את בתה לאימוץ אבל בחרה באהבה ובאומץ להיות אימא לים שלה. מגיעות לה תרועות ותשואות על בחירתה. מעט נשים צעירות לוקחות אחריות על מעשיהן - כל הכבוד נועה!!! ג. נועה לא עוזבת את הבת שלה, היא באה לפורום תומך לשתף אותנו בקשיים שלה. כולנו (אימהות אמיתיות לחלוטין, אני מבטיחה לך!) מכירות את הרגעים הללו. קוראים להם: "רגעי משבר". זה כל כך חשוב לקבל תמיכה ברגעי משבר אלו, כי אחרת, קשה מאוד לקום מהם ולהמשיך בחיים. זה היה טפשי מצד נועה לבקש תמיכה בפורום אימוץ או פוריות כי שם הקינאה הייתה מדברת ולא אהבה או ניסיון חיים. ד. יש לנו בארץ מערכת כזאת. קוראים לה: פקידות סעד. תתפלאי כמה עוול המערכת הזאת עושה לאנשים, בעיקר למשפחות חד הוריות. ובכל זאת, זו מערכת שהצילה ילדים רבים. אני מאוד מאוד מאמינה שאין בעיה שאין לה סיבות רגשיות. את לא יכולה להיכנס להיריון, ואני מניחה, מדברייך, שאת אחרי טיפולים רבים. אני ממליצה לך בחום לבחון את רגשותייך, ממליצה לך לבחון את תפיסות העולם שלך על הורות ומשמעויותיה, כדי ללמוד למה היקום (תת המודע שלך) בחר להקשות עליך להגיע למימוש כזה. בכל מקרה, ים היא הילדה של נועה, וטוב שכך. אם לא הצלחת לקרוא עד כמה נועה אוהבת אותה - יש לך הרבה עבודה... שוב, אני מבינה את כאבך, ואם היינו מדברות על הקושי של חוסר היכולת להרות, היית מוצאת אותי אוהבת, קשובה ואיכפתית - לפחות כמו שהייתי עם נועה. אבל לא יתכן, שתפזרי רעל מזיק כל כך בגלל שכואב לך. להיות אימא זו מעמסה רגשית כבדה מאוד (לצד הנאה שאין לה מחיר) להיות חד הורית - זה קשהההההה בכל מישור להיות חד הורית כל כך צעירה - קשההההה פי כמה להיות חד הורית צעירה ללא מערכת תומכת סביבה - אני מרימה את הכובע. אל תהיי צדקנית. אימא = אנרגיה מכילה שיכולה להכיל הכל. אימא = אהבה ללא תנאי. אימא = לפעול מתוך כוחות בלתי אפשריים. נסי לראות את נועה בעיניים של אימא אוהבת, נסי לוותר על משקפי הכאב והצדקנות. אני מאחלת לך, מכל הלב, שתצליחי לפתוח את הדלת הזאת בחייך אני מאחלת לך שתזכי להגשים את משאלתך להיות אימא. בינתיים - התחברי לאנרגיה הזאת, אולי שם חבוי המפתח שלך לחברי הפורום, אני פונה בבקשה לבחון את דבריכם ולרכך אותם אישה זו כואבת כאב שאין לנו יכולת להבין. ברגעים הכי קשים שלי אני תמיד תוהה אם הייתי מוכנה לוותר על הדברים שיוצרים את הקושי שלי. עם כל הקושי (ואתם כבר מכירים חלק מהמלחמות הקשות שלי) לא הייתי מוותרת על הזכות שניתנה לי - להיות אימא של יהונתן. כשאתן באות לענות, ענו מתוך האימא שבתוכן לא מתוך הילדה הפנימית שחטפה ביקורת.
ענק, אוהב ועוטף לכולם

רומי 3

New member
ללא משתמשת-את חצופה ואכזרית!!

נועה ילדה בגיל באמת מאד צעיר, אבל זה ממש לא על חשבונך... צר לי שאת אינך יכולה ללדת...ואין לך כל לגיטימציה "לרדת" כך על נועה. למרות הכל, נראה לי שנועה דווקא "שורדת", עובדת ומתפקדת כאמא. ולך נועה-הגיל הקשה של ים כבר במידה מרובה מאחורייך...גם אני חד הורית לרומי בת 3, אך גילי כפול משלך... אם תרצי לשוחח, נא התקשרי-054/619252 והשאירי הודעה(אולי אוכל לעזור במשהו...).

העקשנית

New member
../images/Emo128.gif../images/Emo31.gifים איננה ממזרה!אמה לא נשואה!

הייתי חייבת להכניס כאן את התיקון הזה להערה שנכתבה מתוך בורות כמובן. ילד ממזר הוא ילד שנולד לאשה נשואה מגבר אחר שאינו בעלה. רק לידיעה!

ophra

New member
אל תעזבי נועה!!..... ../images/Emo140.gif

כואב לי לקרוא אותך כבר לא קורה לי הרבה שממש רוצה לתת
כזה גדול, דביק ודובי... (מזל שהוויזל לא פה... היה הורג אותי..... בבקשה אל תגלו לו...
) קודם כל אני רוצה לבקש ממך משהו: תפסיקי להיות כל כך קשה עם עצמך!!! ("הדברים האיומים שכתבתי..." ???? "אני לא יודעת אם זה צעד נבון לכתוב כאן, הרי לכולם יש דאגות ובעיות...."????) תפרגני לעצמך את הקשיים את ההצלחות את הצרכים את ההישגים המדהימים שלך בגילך הרך (הרי את בעצמך עדיין קצת ילדה... יש פה כמה "ג´וניורים" יותר מבוגרים ממך... אני זוכרת נכון?...
) זכותך לקטר, להתלונן, לרצות להניח ראש על כתף אלה צרכים אנושיים וטבעיים לכל אדם, ובטח לאמא-חדורית-שהיא-בעצמה-עוד-ילדה-ושמנסה-להחזיק-את-כל-העולם-לבד-על-הכתפיים-שלה... אין מקום (לדעתי) להשוואות אובייקטיביות בינך לבין "צרות" או "קשיים" של אחרים... (רבאק.... אם אני הייתי מתלוננת ומקטרת ומתבכיינת רק על צרות אובייקטיביות, לא היתה לי לגיטימציה אפילו לטרוניה אחת קטנה... טפו, טפו, טפו.....
) ולפני סיום - אני לא יודעת מה עומד מאחורי העובדה שאתן לא מקבלות מזונות מאבא של ים. אם זה עקרוני - אני כמובן לא רוצה לגרום לך לשנות את דעתך. אבל - אם זה רק מחוסר אינפורמציה, חשוב שתדעי שאת לגמרי רשאית לדרוש ממנו מזונות על פי חוק, ואם הוא לא ישלם - לקבל את הכסף הזה מהביטוח הלאומי. זה זכותך המלאה!!!! יותר מזה - זו זכותה של ים!!!! (נכון שככה זה "מרגיש" לך יותר לגיטימי?....
) זה אולי לא המון, אבל זה יותר מכלום.... רק טוב...

li.g

New member
אחרי נאוה אין מה להוסיף

אבל אני פשוט מקנאה באומץ של אמא של ים. אני בת 28 וחד הורית עוד בבית עם ההורים וזקוקה לכל עזרה מהם. אמא של ים כל הכבוד לך. אני מורידה בפנייך את הכובע

נועה מקסימה שכמותך

קוראת אותך וכל כך מתרגשת. כמה כוחות, כמה אומץ וכמה אהבה יש בך לתת. מאושרת ביתך שיש לה כזאת אם. גם אם את צעירה מאוד,גם אם את עדיין ילדה שצרכה להנות יש בך נשמה יתרה וברור לי כי ים תגדל להיות ילדה מופלאה. בגללך,בזכותך!!!!!!!!! אם רק תרצי נהיה כאן כולנו לתת לך כוח ואיך אמרה לך מישהי כאן אולי יווצרו קשרים אישיים ותהיה לך עזרה של שמור לי ואשמור לך. ואגב - לכולנו נגמר לפעמים האויר...

נועה יקרה שלום ../images/Emo24.gif

ידעת לתאר בהכי אמיתי שאפשר מה שרובנו מרגישים לפעמים, יש כאלה שפעם בשנה, יש כאלה שכל יום. רוצה להתעכב רגע על סוגיית הסבא-סבתא: אצלי גם היו איומים מצד הוריי בזמנו, שלא קיבלו את ההריון באהדה, אבל ברגע שהיתה אלה כמובן שהכל השתנה והם מטורפים עליה בצורה חסרת גבולות. היא פשוט החיים שלהם. אולי כדאי לך ליזום מפגש? להרים טלפון?. אני אמנם לא יודעת את פרטי הסיפור, אבל לפעמים ריב כזה נשמר שנים בלי שום סיבה ויש משהו נורא נעים בלעשות את הצעד הראשון. את נורא צעירה וכשהרית וילדת היית ממש ממש ילדה. אני בקושי ידעתי מה זה בנים בגיל הזה (
). אז זה נורא טבעי ונורמלי להרגיש איזו החמצה ובעקבותיה חוסר סבלנות. מסלול החיים שלך הוא לא רגיל לגילך ונאלצת "להתבגר" ברגע. אני מצטרפת להצעות של כולם ורוצה להציע לך עוד שני דברים: לגבי עזרה של בגדים, צעצועים וכו´: אנא אפשרי לעזור לך!!. יש לי המון חברות עם ילדים גדולים יותר שבטוח יכולות לתרום כל מה שאת ודאי צריכה. אין בזה שום אי נעימות!. אנא צרי איתי קשר לגבי זה!. דבר שני- אני מבינה שאנחנו גרות באותו איזור גיאוגרפי! אשמח מאוד להיות איתך בקשר, אם תרצי, יש שאומרים שאני אוזן קשבת מצויינת... אפשר גם להיפגש וליזום ענינים גם בלי הילדות!! אני אפילו מתנדבת בכייף לשמור על ים אם בא לך להתרענן לפעמים!! את מוזמנת לשלוח לי מסר ונשתמע!!. ולסיום- הישארי איתנו בפורום, אל תתנצלי על דברייך ואל תיפגעי מכל מיני ארחי פרחי שמדברים ממקום של כאב. נשיקות
חגית

הנה

הגעתי לעבודה, וקראתי את כל מה שכתבתם. כרגע אני לא אוכל לכתוב הרבה, כי דמעות זולגות מעיניי, אבל נורא רוצה לומר רק תודה. ובבקשה, אל תשפטו את האישה/הגבר שכתבו את מה שכתבו. מאוד נפגעתי, אבל זכותו של כל אדם לחשוב מה שהוא רוצה. היא ביטאה את מה שרוב האנשים חושבים וזה בסדר. לגבי מה שנאמר, נכון, בגיל 17 לא יולדים ילדים, אבל מה לעשות, אני אנושית ואני לא מתביישת להודות בזה. החוכמה היא לא לומר טעיתי, אלא לקחת את הטעות ולא להפוך אותה לטעות גדולה יותר. נכון יכולתי לעשות הפלה, ומבחינתי זו היתה טעות גדולה יותר. ונכון, יש במדינתינו פקידות סעד ועובדות סוציאליות, שעד היום "מבקרות" בביתינו, בתחילה בהרצליה, אח"כ בפתח תקוה ועכשיו בנתניה.וכן, הייתי צריכה להלחם על זכותי להיות לה לאם, כי כשבאים ללדת בגיל 17, משתמשת יקרה, יש הרבה אנשים ששמחים לשכנע אותך למסור את הילד לאנשים כמוך. ואני לא מזלזלת חלילה במה שאת עוברת, ואם אין לך ילדים, אני יכולה רק להצטער. כי זו הזכות הגדולה ביותר שיש. עכשיו כשאני כותבת את השורות האלה, אני מבינה כמה שאין לי זכות להתלונן, ואולי עשית טוב, משתמשת, כי אולי עכשיו בכל פעם שארגיש מועקה ומחנק, אחשוב עלייך, ואדע שלי יש משהו יקר שאין לך ולא אוכל לעזוב אותה. אני קצת עצובה כרגע, ובעצם, אולי הייתי צריכה לדעת שאקבל תגובה כזו. אנשים יקרים, תודה על התגובות ותודה על העידוד. ובבקשה אל תבינו לא נכון, אני לא מתלוננת על מה שאין לי, פשוט קצת עייפה. נועה וים

העקשנית

New member
נועה תהיי חזקה!../images/Emo24.gif

לא ממש הגבתי לך, כי בהתחלה לא הייתי בטוחה אם את "אמיתית"...אם את מבינה... וגם אני עייפה מכדי לכתוב עכשיו, אבל ראיתי שבכית ושהיית עצובה, אז רציתי רק לנחם אותך ולעודד, ולאמר לך שאת כאן לא לבד, ואם תרצי את יכולה לפנות במסר ולקבל מספרי טלפון שלנו, ולהיות בקשר, ולהעזר בנו, וכל הכבוד שאת עובדת-ומי שומר לך על הילדה כעת? הייתה כאן כבויה שסיפרה על תינוק שלקחו לה. היה עצוב לקרוא. אני מבינה שניסו לשכנע טותך לוותר ולמסור-וטוב שלא וויתרת. אנחנו כאן, לכל בעייה. אל תהססי לפנות. נשתדל לעזור לך, גם אם בעזרה פיזית, אפשר גם בבגדים ובאביזרים-רק תגידי מה את צריכה-ונשתדל למצוא. לי יש דברים שאני לא צריכה, ומוכנה להעביר לך. מיטה יש לך? כסא אוכל? בגדים? בקבוקים? בקיצור-כתבי ונעביר לך.

נועה יקרה, יש לך זכות מלאה וגם במה

כולנו צריכים לפעמים לבכות קצת. לכולנו יש רגעים שהכל גדול עלינו. הוצעה לך כאן עזרה ממשית של שמירה על ים, עזרה בביגוד ובצרכים אחרים. הרשי לעצמך לקבל אותם, הדברים מוצעים לך מעומק הלב ומתוך איכפתיות. אני מצדיעה לך על ששמרת על הילדה. אני מצדיעה לך על שאת עובדת. אני מצדיעה לך על איך שאת מתמודדת ללא ההורים ברקע. אפשר ללדת בכל גיל, ואני לא תומכת בהפלות - בשום גיל. לידה בגיל 17 מכניסה אותך מהר מאוד לעולם של "גדולים". זה יחזור אליך בגיל מאוחר יותר, הצורך לפרוק עול, להשתולל כתבת שאת רוצה ללמוד, להתפתח. מה? מתי? מה עומד לך בדרך? אם את רוצה לבדוק אפשרות של חידוש הקשר עם הורייך, שתפי אותנו אני מקווה שהנתק הוא רק עניין של אי הבנה, או גאווה ומלחמת כוחות, ושיש לך הורים אוהבים אי-שם. האם יש לך אחים? אחיות? נשמח לעזור לך למצוא את הדרך, האומץ, הכוח לממש חידוש קשר מגיע לך שתהיה לך אימא שתלווה אותך. מגיע לים שיהיו לה סבא וסבתא. אנחנו מבינים אותך היטב, בהבדל ממך, אנחנו מכירים בזכותך לומר: "קשה לי", "נמאס לי", "אני עייפההההההה" מותר לך, זה אנושי

את מדהימה נועה

לא הרבה היו מוצאים את הטוב שבקושי. את נלחמת בקושי והתעקשת לגדל את ביתך. את שמעת את הדברים הקשים של משתמש, הישכלת, לקחת מהם את הטוב. ומותר להיות עייפה, זה רק מוכיח שאת קשובה לעצמך.....

ואני כמובן מצטרפת ../images/Emo20.gif

לכולם. עם ח"ח מיוחד לנאוה על הרגישות
לפעמים באמת צריך לספור עד עשר. (לא יכולתי להתאפק
) ועוד אחד לנועה , על הבגרות המופלאה שאת מגלה.
למרות הכל ואף על פי כן.

לכם..

.."כל אחד נפגע כל אחד נבגד כל אחד סוחב רק את עצמו כל אחד אוהב כל אחד עוזב לכל אחד יש אור בחושך הגדול.." (שלמה ארצי, "אור בקצה המנהרה") אוף, גרמתם לי לבכות. אני לא יודעת איך זכיתי שתהיו אנשים כל כך איכפתיים וטובי לב. כבר עניתי לחלקכם באופן אישי, אבל הרשו לי שוב להודות לכם על האיכפתיות על הרצון לעזור למרות כל הבעיות הרבות שוודאי יש לכולכם ועל רוחב הלב הכל כך מדהים הזה. כמו ששלמה ארצי כתב, לכל אחד יש אור בקצת המנהרה, האור שלי היא ים ו.. אתם. תודה שיש אנשים כמוכם. רוצה מאוד להשאר ולהיות חלק מכם. אני מודה על כל הצעות העזרה, וכרגע, חשוב לי יותר מכל לא להשבר, ובזאת כבר עזרתם המון. לא התכוונתי להשמע נזקקת ואם אני דוחה את הצעות העזרה זה כלל לא מתוך גאווה או רהב, רק מתוך מבוכה. תודה, מקווה שתוכלו לקרוא מבין השורות את גודל ההרגשה שלי כלפייכם, גם אם אני לא כל כך טובה בלכתוב זאת.. (הבגרות בחיבור לא כל כך הלכה לי.. :) אני יושבת כאן וחושבת איך אוכל לגמול לכם, ואין לי שום רעיון.. אולי תעזרו לי? אין לי המון נסיון בלעודד וודאי אני לא אמצא את המילים הנכונות, אבל כל כך רוצה שתדעו שאיכפת לי. וכל כך מתרגשת עכשיו. נועה וים.

העקשנית

New member
נועה מתוקה וחמודה !../images/Emo24.gif

לגמול לנו? על מה? על האוזן הקשבת? זה מה שכולנו עושים כאן למען כולם. זה התפקיד של הפורום הזה. לשמש לנו בית חם, כתף לשעת צרה, מקור של תמיכה, ועזרה הדדית. פעם את תומכת ופעם את נתמכת. הגמול שלך בשבילי? שיהיה לך טוב, שתצליחי לחייך, שתצליחי לעבור את המשבר הקטן הזה בשלום, שתוכלי להנות מביתך, שתשאבי מאיתנו כוחות להמשיך הלאה, שלא תשברי, ושתמשיכי להיות חלק מאיתנו. את לא צריכה כעת להעסיק את עצמך במחשבות איך לגמול לנו, או איך להחזיר. כי זה דבר שיבוא לך באופן טבעי, את כבר תראי. יום אחד תכנסי לכאן ותקראי בעייה של מישהו אחר, ואת תגיבי לה ותעודדי, ויהיה לך מה לאמר, וככה את תגמלי. החיים זה גלגל. אחד עוזר לשני, והנתינה היא גם קבלה בעצם. אני אכתוב לך במסר עוד משהו, ונראה איך תגיבי .

שריתית

New member
כי אין אהבה בעולם כמו אהבה של אימא

ואין דאגה בעולם כמו דאגה של אימא ואין בעולם מי שיאהב אותך כמו אימא רק אימא שלך... המילים האלה כל כך מתאימות לך!!! שיהיה לך בהצלחה חמודה!!! מותר לך להישבר לפעמים אני אחת מפורום פוריות עם קשיים ועם הרבה טיפולים ואני מאוד התרגשתי לכתוב את מה שכתבת וכעסתי על אותה אחת שכתבה דברי שיטנה מתוך טיפשות ותו לא!!! תמשיכי בדרכך ואני בטוחה שיבוא היום שבו תקבלי שכר על עמלך אם תרצי אני אשמח לתמוך בך בכל דבר שקר אוכל שלך לעד שרית

למעלה