שלום לכם

babyrubik

New member
שלום לכם

זהו הביקור הראשון שלי באתר זה, הגיעותי לכאן מפאת סקרנותי לגבי כל הקשור בדתות העולם השונות, וחשבתי שזה יהיה מקום טוב לבקש המלצות על ספרים/מאמרים/הרצאות וכו' למתחילה בתחום. (ועכשיו אני מתחילה לתהות האם אקבל תגובות נוסח "תקראי בתנ"ך, זוהי האמת היחידה!") תודה מראש! נ.ב. יש לכם טעות קלה בלינקים מצד שמאל, באחת הכתובות כתוב //:http פעמיים. (http://http://www.godulike.co.uk)

berlinale

New member
דת

אני למדתי בהתחלה פשוט מלקרוא באנציקלופדיה העברית על דתות כמובן שזה לא עוזר עם דתות חדשות

אלי ו.

New member
קראי בתנ"ך

אבל שוה אח"כ גם לעבור על המאמרים והקישורים בפורום. (בחלק מהקישורים יש HTTP כפול, אז אם הם לא עולים, פשוט מחקי משורת הכתובת את ה HTTP המיותר) ועצה קטנה, כשאת נכנסת לפורום לראשונה עם שאלה, אל תקטלי את יושבי הפורום. זה מוריד מהמוטיבציה לענות לך. מצורף אתר נחמד שסוקר דתות שונות, שלקחתי מקישורי הפורום

babyrubik

New member
תודה

למען האמת, לא היה בכוונתי לקטול אף אחד... ההצעה לקרוא בתנ"ך פשוט לא קונסטרוקטיבית כל כך מפני ששאלתי על דתות שונות והתנ"ך משקף רק חלק מזערי מהן. אמנם אני אתאיסטית אדוקה, אך מעולם לא זלזלתי באמומנות שונות (ואפילו משונות). בכל מקרה, תודה על התגובות. נדמה לי שלכשיצוצו בראשי שאלות ותהיות הקשורות לדת ותאולוגיה, זהו הפורום אליו אפנה
Cheers.

מקורות מידע...

למרות שלא נעים לפרסם את האתר שלי בפורומים... אפנה אותך גם לאתר שלי מכיון שיש שם מקורות מידע רבים בנושא (תחת: "ספרות מקודשת ומאגרי מידע").

masorti

New member
ושוב חזרנו לשנאת-הדת...

האתר הנ"ל מביא חצאי-אמיתות ומידע סלקטיבי, במטרה "להוכיח" שבכל ויכוח בין דתיים לאתיאסטים האתיאיסטים מנצחים תמיד.

בבקשה...

הודעתך מהווה SPAMMING ואינה מוסיפה לפורום. אם היא לא תמחק, ניתן לראות תשובה כאן.

masorti

New member
כרגיל אתה והאמת נעים במקביל...

ולטענותיך עניתי כבר כאן.

arifell

New member
אני לא יודע אם לצחוק או לבכות

שניכם מוכנים להפסיק עם זה בבקשה? (ולא, לא אכפת לי מי התחיל) זה ממש מעצבן. Grow up

Lu Tze

New member
לא, זה דווקא מצחיק. למרות שהם

מתחילים לחזור על עצמם.

SavedByHisGrace

New member
אתאיסטית, האמנם?

בקשר לזה שאמרת שאת אתאיסטית כלומר לא מאמינה בקיומו של אלהים אז רק הארה קטנה: אדם לא יכול להיות אתאיסט. זה בגלל שבתור אתאיסטית את אומרת שאין אלהים אבל בשביל לטעון דבר כזה זה אומר שאת יודעת כבר על כל מה שיש ביקום ובעולם ובדקת הכל ולכן יודעת בוודאות שאין אלהים. במידה שאת אומרת שאת כן יודעת הכל ולכן יודעת שאין אלהים את בעצם עושה מעצמך אל (בגלל שכאן את טוענת שאת יודעת הכל). אז בתור מסקנה בן אדם לא יכול לטעון שאין אלהים כל עוד הוא לא בדק הכל והוכיח כך שאין.

דווקא כן

היא לא מאמינה שאין אלוהים. היא פשוט לא מאמינה שיש. וכמובן... גם לה אין הוכחות מדעיות חותכות. אז מה? זאת אמונה טובה ככל אמונה אחרת.

אלי ו.

New member
בערך

אתאיזם זו אמונה, לא ידיעה אמיתית. האם זו אמונה דתית? אני לא בטוח. צריכים להכנס להגדרות של "דתית". אם מישהו מאמין שעל מאדים יש אנשים ירוקים, האם זו אמונה דתית, או פשוט אמונה? (אני לא מנסה להמעיט מאמונתם של האתאיסטים, פשוט נותן דוגמא לאמונה בדבר שאינו מוכח) אתאיסט יוכל לטעון שהוא אינו מאמין בקיומו של האל, אבל הוא אינו מסוגל להוכיח את אי קיומו, ממש כפי שמאמין לא יוכל להוכיח את קיומו של האל. הויכוח הגדול (וחסר המשמעות) בין מאמינים לאתאיסטים הוא איזו אמונה סבירה יותר. זהו כמובן ויכוח טפשי לחלוטין מכיון שאמונה אינה נבחרת באופן לוגי או סטטיסטי. אגנוסטים (חלק גדול מאלה שמגדירים עצמם אתאיסטים הם למעשה אגנוסטיים) אומרים שהם פשוט לא יודעים אם יש או אין אלוקים.

יוֹאב

New member
הרשו לי לחלוק על שניכם.

כמו בכל הליך הגיוני בין בני אדם, כאשר ישנו ויכוח מסויים לגבי קיומו של משהו ספציפי, וגם כמו בכל הליך משפטי, חובת ההוכחה מוטלת על הצד המבקש להוכיח כי הדבר אכן קיים. הרי אם אבוא ואומר לכל אחד מכם, שישנה מפלצת ירוקה גדולה ממש ליידכם, לא תאמינו לי,נכון? מאחר ואינכם רואים אותה. כנ"ל בויכוח לגבי אלוהים. אני ,אתאיסט מושלם, כלל לא מאמין שיש כזה דבר שנקרא אלוהים, ואני לא חושב שאמונתי שאין אלוהים, היא אמונה דתית, מאחר ואני חושב שאמונתי שאין אלוהים - היא בכלל לא אמונה, אלא ידיעה. כמו שכל אחד מכם יודע שליידו אין שום מפלצת. לכן אני חושב שאתם שוגים באנלוגיה שלכם כשאתם משווים את האמונה שאין אלוהים לאמונה דתית.

יש מפלצת ירוקה גדולה! ../images/Emo13.gif

טוב, עכשיו ברצינות. אני יכולה להסתמך על חושי כשאני גורסת שאין מפלצת ירוקה גדולה לידי משום שציינת מיקום ואני יכולה לבדוק אותו. ברם, אני לא יכולה להתחייב שביקום כולו אין מפלצת ירוקה גדולה או להוכיח את אי קיומה. על אותו משקל, כדי להוכיח שאין אלוהים, עליך לסייר ביקום כולו ולחזור עם מימצאים מתאימים. עד שלא ביצעת זאת, לא תוכל להתחייב על האמיתות שבכך. כאשר מדובר בעדות אתיאיסטית מול עדות תיאיסטית, עצם קיומו של היקום מהווה הוכחה לכאורה, ולכן על האתיאיסטים מוטלת חובת ההוכחה שלשלילה.

יוֹאב

New member
אם ככה

אז יכול כל פנטזיונר הזוי לקום ולומר שיש , סתם לצורך העניין, מפלצת ירוקה וגדולה, או תולעת קטנה עם פסים מחוספסים, או רוח רפאים ענקית , ובכל מקרה על פי כל חוקי ההגיון, אנחנו נתייחס אליו כאל משוגע... ואני חושב שמי שיגיד שלא, אז הוא משקר. אם אומר לך, שקיימת אותה מפלצת ירוקה וגדולה, אבל באופן מופשט יותר, כמובן שלא תוכלי להוכיח לי שלא, ומה אז? תאמיני לי? טעות ביידך כשאת אומרת שעליי לסייר ביקום כדי להוכיח שאין אלוהים. חובת ההוכחה מוטלת עלייך. את זו שצריכה לסייר ביקום, על מנת לבוא ולהראות לי ולאחרים, ולהוכיח לנו מעל לכל ספק שאלוהים אכן קיים (או קיימת?). אתאיסטים כמוני, לא יוכלו לתת עדות, מאחר ואי אפשר לתת עדות לשבר מה שלא קיים. את גם לא יכולה להביא את קיומו של כדור הארץ כהוכחה לקיומו של אלוהים, מאחר ואם אטען שבאו שני חייזרים, פוקי ומוקי, ויצרו את כדור הארץ בעצמם כחלק מניסוי שהם עורכים בכוכב שלהם, מה תוכלי לומר? האם יש בידייך טיעון הגיוני יותר או אולי אף עובדתי לגבי קיומו של אלוהים? לא נראה לי, אבל אני אשמח לשמוע אם כן.

פוקי ומוקי,

החייזרים שלך, היו גם הם צריכים להיברא איך שהוא, לא? ומכל מקום, תצטרך להביא איזה שהם סימוכין לקיומם בעוד שאני, כל מה שאני צריכה לעשות, הוא להצביע על היקום כולו ולומר: כל זה נוצר מתישהו, על ידי ישות כלשהי. רוצה: תקרא לה אלוהים. רוצה: תקרא לה פוקי ומוקי.

למעלה