שלום לכם...

justborn

New member
...

תשאלי כל מדען והוא יסביר לך כיצד אירוע כמו פיצול של הירח משפיע על האקלים, על הצמחייה, על בעלי החיים, על האוקיינוסים... לא יכול להיות שאירוע כזה לא יהיה מורגש. שימי לב שאת מציגה את הסיפור של פיצול הירח כעובדה. כלומר דרך הסיפור הזה אפשר להוכיח שמוחמד הוא נביא רק למי שמלכתחילה מאמין בקוראן. בכל מקרה... אני אשמח לדבר איתך במסרים אישיים אם את לא מתנגדת :)

ובכןן

תחשוב על זה.. ה' עשה את הנס הזה בשביל מוחמד... ה' היה יכול למנוע מהדברים הקטנים האלה להתרחש... ובכל מקרה, זה לא שהירח היה מפוצל לחודש... זה היה מפוצל רק למעט זמן... והפיצול של הירח הוכח, אז זאת בעצם עובדה :) ומסתבר שדווקא בדת שלנו כתוב שמוחמד עשה את אותו דבר לפני כמה שנים.. קטעים

אני לא טוענת, זה כתוב בקוראן :)

There is among them a section who distort the Book with their tongues: (As they read) you would think it is a part of the Book, but it is no part of the Book; and they say, "That is from Allah," but it is not from Allah (3:78 AYA). They change words from their context and forget a part of that whereof they were admonished (5:13 MP/14 AYA But the transgressors changed the word from that which had been given them (2:59 AYA). Among them are unlettered folk who know the Scripture not except from hearsay. They but guess. Therefore woe be unto them who write the Scripture with their hands and then say, "This is from Allah," that they may purchase a small gain therewith (2:78-79 MP).

אה ובנוגע לתקופה

אין לי מושג מתי בדיוק.. אני רק יודעת שזה היה לפני האיסלאם והנצרות.. האיסלאם בא לאחר שהדתות האחרות השתנו והפעם אמר ה' כי הספר הזה לא ישתנה והוא יהיה הספר האחרון והנביא שלו יהיה לכל אנשים העולם ולא רק לעמים מסויימים ולכן בעצם גם אין שום טעות כתיב בקוראן ואי אפשר לכתוב אותו בשום אופן יותר טוב!!! וזה בא מבן אדם שלא ידע לכתוב ולקרוא, זה עדיין מדהים אותי... אז יש מבין?

arriy80

New member
לא כך כתבתי.

כתבתי שהגהינום הוא מקום לזיכוך הנשמה מעבירות שעשתה. הגיהנום הוא אכן מקום סבל גדול לנשמה וכך היא מזדככת מעוונותיה. כמו שכתבתי, אין לנו השגה בענינים אלו מפני שהם רוחניים במהותם כמו שהנשמה היא רוחנית. לגבי האמונה במוחמד ובקוראן, אני חושב שלא זה המקום המתאים ולא אני האדם המתאים לדון על כך, אך בקצרה: אם היהדות היא הדת הראשונה - וכולם מודים - שהתקבלה מהאלוקים, צריך לבדוק לפי כלליה איך מתייחסים לנביא, ואיך בודקים את אמיתותו. אם את רוצה להשכיל יותר על ההבדל בין האסלם ליהדות, פני לאנשים המתמחים בזה.

masorti

New member
כדאי שתתעמקי שוב באיסלאם...

בדת האיסלאם זה כן מסתדר להיות יהודי. הקוראן מבדיל בין הכופרים עובדי האלילים שאותם חובה להמיר לאיסלאם בכוח, ובין "עמי הספר"/"אנשי הספר" (בערבית: "אהל אלכתאב") שהם בני הדתות המונותיאיסטיות (יהודים, נוצרים, וזרתוסטרים באירן). המונותיאיסטים רשאים להחזיק באמונתם, והמוסלמים רק יכולים לקוות שיתאסלמו מרצונם.

טעות בידיך...

"שאותם חובה להמיר לאיסלאם בכוח" - אסור באיסלאם לכפות את הדת על שום אדם..

masorti

New member
"דין מוחמד בסייף"...

תבדקי שוב איך התנהגו הכובשים המוסלמים בימי מוחמד ויורשיו. בקוראן כתוב במפורש שיש להרוג כל עובד אלילים שמסרב להתאסלם.

את מסבירה לי על הדת שלי ? :)

אני יודעת טוב מאוד איך הם התנהגו... ובשבילך אני אפילו אצטט (אני מקווה שאת יודעת אנגלית) In the time of the Prophet Muhammad, the Muslims set an unprecedented standard for the ethics of dealing with captured enemies. They treated prisoners of war in a manner that has yet to be imitated in history. Islam set the basic rule that the captive is protected by his captivity and the wounded by his injury. Islam instructs Muslims either to free captives who cannot offer ransom (in the form of money or an equivalent number of Muslim captives) or to ransom prisoners of war.[1] Prisoners of war are not to be humiliated or degraded in any way. They have the right to their human dignity and the right to be protected from sexual, emotional, and physical abuse. Sufficient health care should be provided for prisoners who need it. Proper food and clothing should also be provided, as well as sanitary facilities. The Prophet also instructed his Companions to shelter their prisoners from the summer sun and to provide them with water to drink. Captives are invited to learn about Islam, but they are under no pressure whatsoever to convert. [There is no compulsion in religion] (Al-Baqarah 2:256) means that sincerity is an essential requirement of one’s faith, so, therefore, no one can be coerced to become a Muslim nor should anyone convert to seek some worldly benefit. The Qur’an describes the righteous: [And they, though they hold it dear, give sustenance to the indigent, the orphan and the captive. (Saying) we feed you for the sake of God alone: no reward do we desire from you, nor thanks.] (Al-Insan 76:8-9) אין דת שיש בה יותר צדק מהאיסלאם... ואני יכולה להוכיח לך.. את מוזמנת לנסות :)

masorti

New member
קודם כל, אני בן...

ושנית, הנה מה שאומר הקוראן בסורה 9:5... But when the forbidden months are past, then fight and slay the Pagans wherever ye find them, an seize them, beleaguer them, and lie in wait for them in every stratagem (of war); but if they repent, and establish regular prayers and practise regular charity, then open the way for them: for Allah is Oft-forgiving, Most Merciful. Fa-itha insalakha al-ashhuru alhurumufaoqtuloo almushrikeena haythu wajadtumoohum wakhuthoohumwaohsuroohum waoqAAudoo lahum kulla marsadinfa-in taboo waaqamoo alssalatawaatawoo alzzakata fakhalloo sabeelahum innaAllaha ghafoorun raheemun והנה הלינק לסורה 9 בקוראן. תתווכחי עם הקוראן ולא איתי. הסטורית, האיסלאם שהתפשט במאות ה-7-8 הכריח את העמים הכבושים להתאסלם (למעט חריגים בהודו). וההצדקה לכך היתה בקוראן ובחדית'.

אחח אחח...

דבר ראשון.. אין לי מושג למה חשבתי שאתה בחורה... סלח לי על זה :) ודבר שניי....כל כך הרבה אנשים מצטטים לי את זה עד שנמאס לי להסביר.. במקום זה מותר לי פשוט לתת לך מאמר שלם של הסבר? הדת אוסרת כל כפייה של דת על אנשים... אבל תשמע.. היו בינינו גם טרוריסטים לא? האם זה מותר? כמובן שלא.. זה לא הדת שלא מושלמת אלא האנשים... עווד: http://www.understanding-islam.com/related/text.asp?type=question&qid=1007 כמו שאמרתי... אני שאלתי כבר כל שאלה אפשרית

masorti

New member
למה שאת עושה קוראים אפולוגטיקה...

אני לא טענתי שכיום כל המוסלמים הם אל-קעידה, ולכן ההצטדקות שלך מיותרת. (אני בכלל חושב, כמו הרמב"ם, שהאיסלאם קרוב ליהדות הרבה יותר מאשר הנצרות קרובה ליהדות. רק הפוליטיקה המודרנית שמה את היהודים והנוצרים בצד אחד ואת המוסלמים בצד השני.) העובדה ההסטורית היא שהאיסלאם בראשיתו דגל באיסלום בכוח של התושבים באיזורים שנכבשו, ואילו בהמשך - האילוצים הפוליטיים והשתנות הערכים בעולם גרמו לנסיון להדגיש צדדים אחרים בדת הזו. מכיון שבטקסט גדול כמו הקוראן (+הפרשנות שנכתבה עליו) ניתן למצוא פסוקים שניתן לפרשם לכיוונים שונים, היום הנטייה היא להבליט את הפסוקים שמדברים על יחס טוב ללא-מוסלמים ולהצניע את הפסוקים הקוראים להרג או איסלום בכוח.

ובכן מסורתי... תתכונן לתשובה ארוכה

התפקיד של האיסלאם בחברה הגלובלית שלנו הפכה לדיון תדיר. האיסלאם לעיתים קרובות נאשם בדיכוי נשים ובעידוד אלימות. המדיה נהפכה לאופיום של הבורים. למעשה כל התקשורת שיכה את המוסלימים לאלימות שהביאה לתוצאה של גאות עולה של איסלאם-פוביה... לאחרונה האפיפיור בנידקט, או איך שקוראים לו, עורר ויכוח סוער אחרי שהוא ציטט את קיסר הביזנטיון פליאולוגוס (איזה שמות) שמתוך בורות טען כי מוחמד הפיץ את רשעותו ואי אנושיותו ע"י החרב. למרבה הצער הדעה המוטעת הזאת נפוצה בקרב הרבה מהדרומיים. השיח אחמד דידט, התקיל את הטענות האלה בספרו "מוחמד הטוב מכולם". אניס שורוש, פלסטיני נוצרי סופר של איסלאם: איום או אתגר, משתמש בספרו כדי לקדם את המיתוס שאיסלאם התפשט ע"י כפייה. בכל אופן, הטענות האלה יכולים להיות מופרחים ע"י לימוד הקוראן, החדיסים ו-40,000 השנים של ההיסטוריה האיסלאמית. הבן אדם הבורה שטוען כי האיסלאם התפשט ע"י החרב נהנה מניצול הקוראן בכדי לקדם את האינטרסים החברתיים, הפוליטיים והדתיים שלהם. פסוקים מהקוראן שרק קצת רומזים להשתמש בכוח פיזי, בדרך כלל לא מצוטטים כמו שצריך והם הוצאו מכלל הקשר. למשל, "משכילים" למיניהם מתענגים על ציטוט בצורה שגויה של 9:5 של הקוראן. הם בשיא הנוחות מתעלמים מהפסוקים הקודמים והעוקבים שאשר בפירוש אומרים שמוסלימים צריכים לשמר ברית עם הפוליתיאיסטים שלא הפרו את זה ושצריכים להציע מחסה לכופרים שמחפשים הגנה. יתר על כן, זה ידע שכיח שהפסוקים האלה התגלו למוחמד ע"י המלאך גבריאל אחרי שק'ורייש הפירו את הפסקת האש של הודאיביה. הפסוקים האלה לא מעודדים את השימוש בכוח כדי להמיר את דתם של האנשים לאיסלאם, אלא מכריזים על עונש לאלה שלא מכבדים את הברית. אלה שקידמו את השקר שהאיסלאם התפשט באמצעות החרב, טוענים שמוחמד תמך בשימוש כוח. זה לא היה יכול להיות יותר רחוק מהאמת. כשמוחמד היגר ל"מדינה" הוא חי בשלום עם היהודים. מוסלימים ויהודים אפילו פנו לעבר אותו ק'יבלה לזמן מה. זה היה רק לאחר שהם הפרו את החוקה של "מדינה" שהיהודים הורחקו מהעיר. יתר על כן, כשמוחמד תבע בחזרה את העיר מכה בניצחון מוחץ, הוא לא חיפש כל עונש לתגמול, וגם לא כפה על האנשים להיכנס לאיסלאם. למרות שהם ציפו למרחץ דמים או לכפייה לעבדות, המוסלימים חסו על האנשים של מכה. אבו סופיאן שהיה מהמתנגדים הגדולים ביותר של הנביא, נכנס לאיסלאם אחרי שהיה עד לרחמנותו של הנביא מוחמד. לסיכום, אלה שנצמדים לרעיון המוטעה שאיסלאם התפשט ע"י כפייה מנסים להצדיק את עצמם ע"י עיקום העובדות ההיסטוריות. למרות שיש כאלה דוגמאות שבהם אנשים מסויימים ניסו לכפות את האיסלאם על אחרים, זה עדיין מנוגד לנורמה. לאנשים ניתן החופש להיכנס לאיסלאם. פשוט מאוד אלה שהחליטו לא להיכנס לדת נאלצו לשלם מס שנקרא ג'יזאיה. המס הזה אנלוגי ל"זאקאת" (נדבה) שהמוסלימים נתבקשו לתת ולא היה בשום אופן שיטה כדי לאלץ אנשים לאמץ את האיסלאם. בדיוק כמו שהמוסלימים ממנו את המדינה ע"י שילום "זאקאת", כך גם אלה שלא היו מוסלימים ממנו את המדינה ע"י שילום ג'יזאיה. יתר על כן, למשך 800 שנים המוסלימים שלטו בספרד והפכו אותו לאויב של אירופה. יהודים שגשגו לצד בני בריתם המוסלימים. אם המוסלימים היו משתמשים בכל כוח שהוא, לא היה נשאר יהודי או נוצרי אחד בתוך ספרד. אותה סיבה נכונה גם לגבי הודו. ה-10 מיליון נוצרים במצריים ו-10 מיליון היהודים באיראן הם הוכחה חיה ונושמת שאיסלאם לא התפשט ע"י החרב. וגם כן, יש יותר נוצרים בפקיסטן מאשר מוסלימים שחיים בבריטניה. שורוש טוען שאיסלאם התפשט ע"י החרב כשהוא בעצמו הוכחה חיה שההאשמות האלה לא מוצדקות. לסיכום שני, איזו צבא מוסלימית כבשה את ניגריה ואת כל החוץ המזרחי של אפריקה? איזו צבא מוסלימית כבשה את אינדונזיה ואת שאר דרום- מזרח של אסיה? אם איסלאם התפשט ע"י כפייה למה המונגולים, שהרסו כל כך את האימפריה המוסלימית, אימצו את איסלאם? כיום, אנשים במערב נכנסים כמו נהר לאיסלאם. איזו חרב מורמת מעל ראשם? המונח "חרב של האיסלאם" צריכה להיות בהתייחס מטפורי מאשר ליטראלי. זה לא היה חרב של פלדה שאפשר לאיסלאם לכבוש שליש של כדור הארץ אלה שזה היה חרב של חוכמה שאפשר לאיסלאם לגדול ולהמשיך לשגשג בעולם כיום. ריסט מיי קייס.

masorti

New member
חבל שאת מכחישה את ההסטוריה...

כל הסטוריון או מזרחן יגיד לך שמרבית המתאסלמים בזמן יצירת האימפריה המוסלמית עשו זאת בכפייה. הפסוקים שאת מביאה מתייחסים ליהודים ונוצרים, שאותם בד"כ באמת לא איסלמו בכוח. את הפגאנים כן איסלמו בכוח בכל מקום שלכובש המוסלמי היה מספיק כוח. במקומות כמו הודו לא איסלמו את מאות מיליוני ההודים בכוח פשוט כי לא יכלו. ואפילו אם הייתי מביא לך 10 לינקים לאתרים בהסטוריה על איסלום בכוח, היית טוענת שמדובר באלה שמעוותים את האמת. אז חבל לטרוח. בתור בונוס, תקראי מה עשו המוסלמים במאה ה-19 בעיר משהד שבאיראן ליהודי העיר.

לא...

מה שחבל זה שאתה לא מבין שאני מוסלימית מאז שנולדתי ולמדתי על הדת שלי יותר ויותר מדי יום. אתה יכול לתת לי מיליון לינקים אם אתה רוצה, גם אני יכולה לתת לך אותה כמות של לינקים שטוענים אחרת ולאו דווקא מוסלימיים. אם להאמין לי או לא? זה לגמרי תלוי בך, והאמת זה גם לא ממש מעניין אותי, אני רק יודעת שאני רואה את הנושא הזה סגור, אני לא מתכוונת להיגרר לויכוח חסר טעם, כי בינינו נוכל להמשיך את זה לנצח, חוץ מזה שזה לא בסדר להתווכח לפי הדת שלי, במיוחד לא על הדת. אז פה נסגר הדיון , תודה.:)

ואני אמשיך...

לא זה לא מסתדר להיות יהודי בדת האיסלאם... כי בדת האיסלאם צריכים ללכת אך ורק לפי הקוראן, כי התנ"ך השתנה... אנחנו צריכים להתפלל 5 ימים ביום וזאת חובה, אצלכם זה לא... אנחנו צריכים לשים מטפחת, אנחנו צריכים ללבוש בגדים צנועים... אנחנו לא צריכות לגלח את הראש... אסור לנו לשתות אלכוהול או כל דבר שמשפיע על הריכוז... יש הבדלים גם בקטע של האישה והבעל.. אסור לנו להיות במרחק פחות ממטר מהמין השני... בספרים שלנו כתובים אומנם דברים דומים אבל גם דברים שונים לגמרי... לפי האיסלאם רק הקוראן מתקבל בעיני האל... בשבילנו הגיהנום הוא מקום ממשי שאתה תישרף בו וזה לא רק רוחני... אנחנו מתבקשים לעקוב אחרי הנביא מוחמד.... הנביא ידע דברים כמו שצד אחד של הכנף של זבוב רעיל ובכנף השני יש נוגדן... זה בהחלט לא דבר שיכלו לדעת עליו באותה תקופה... כמו כן הקוראן כתוב בצורה מושלמת ביותר, אין טעות כתיב, ואף אחד לא הצליח לכתוב אותו בצורה יותר טובה אפילו משפט אחד בו.. כמו שבקוראן כתוב שאי אפשר ועוד בתקופה הזאת הם היו מומחים לשירה... כל כך הרבה מדענים נכנסו לאיסלאם רק בגלל מה שכתוב בו... ולסיום... לא, אי אפשר להיות יהודי ולהיות מקובלת בדת האיסלאם :)

arriy80

New member
אדגיש נקודה חשובה

בהמשך למה שמנהל הפורום כתב, הדת היהודית לא דוגלת בהמרת דת. היא לא מטיפה להצטרפות אליה, ואפילו מתנגדת לכך. אדם שאינו בן לעם ישראל המקיים את שבע המצוות שבהם הוא מצווה ע"י האלוקים, ממלא את יעודו שקבע לו יוצרו. וכתב ה"תנא דבי אליהו" המיוחס לאליהו הנביא: "מעיד אני עלי את השמים ואת הארץ, בין גוי ובין ישראל, בין איש בין אשה, בין עבד בין שפחה, הכל לפי מעשיו של אדם, רוח הקדש שורה עליו".

אין בעיה להתגייר

והדת הזו אינה מוגבלת רק ליהודים...זה לא כמו דרוזים נגיד שאף אחד לא יכול להצטרף.אפילו את יכולה
בארץ זה קשה מאוד להתגייר למה הרבנים פה חיים כמו במאה ה-15 ולא מאפשרים לאנשים שבאמת ובתמים רוצים להתגייר.. כי יש אנשים שרוצים להתחתן ממניעים פיקטיביים כמו להתחתן עם יהודי או לקבל הטבות מהמדינה ויהדות זה לא איזה ביזנס שאת מוציאה ממנה הטבות. בגלל זה אולי ייצא חוק חדש שגם רבני ערים יכולים לגייר...בעז"ה

תודה על ההסבר, עכשיו זה יותר הגיוני בעיניי../images/Emo13.gif

אבל אני לא מחפשת להתגייר או משהו, אני מאמינה בדת שלי מאוד, כי עד עכשיו לא התאכזבתי משום פרט.. כפי שאתם רואים אני סקרנית, שואלת הרבה שאלות.. אז בכל דבר שקשור לאיסלאם אני תמיד שואלת שאלות ומחפשת הסבר הגיוני.. וכל עוד אני לומדת יותר כך הדת שלי מתחזקת... אני לא חושבת שהייתי מסתדרת למשל בנצרות ששמה אומרים , פשוט תאמין בזה וזהו כי זאת הדת שלך... זה לא הולך ככה... אני מצאתי בדת שלהם כשלמדתי הרבה דברים שלא הסתדרו לי בראש... כמו הנזירות, אם להיות נזירה זה טוב, וכולן יהפכו לנזירות, אז מה עם ה"פרו ורבו" כמו שאתם אומרים? אני צודקת או לא..

למעלה