שלום לכם...

הקושי להתגייר לדעתי

נובע בעיקר להדגיש את חשיבות האקט ולא להרתעה סתם... כלומר מי שבאמת רוצה יכול.. - אני מאמינה שכולנו אחים, כולנו רשת, למעשה, ושבגלגולי חיים אנשים נולדים למקום מסויים מסיבה, ושעלינו להתקרב לעצמנו בחיינו אם כי שאלות זהות הן גם חלק מהחיים וחלק חשוב אפילו סתםילדה181 את ממש לא סתם
, והשאלות והתשובות שהעלות ממש מעניינות.. תודה לך.

arriy80

New member
זהירות

צריך להזהר מדעות קדומות ומהסילופים המופיעים בתקשורת. <בארץ זה קשה מאוד להתגייר למה הרבנים פה חיים כמו במאה ה-15 ולא מאפשרים לאנשים שבאמת ובתמים רוצים להתגייר..> במשפט הבא שכתבת, ענית על התמיהה על הרבנים ש"חיים כמו במאה ה-15". יש לברר האם דורש הגיור באמת רוצה להתגייר ממניעים דתיים. כלומר, שמצא את דרך היהדות נכונה, ולא בגלל שהתאהב בבחורה יהודיה, או שרוצה לקבל סל קליטה. ומי דרך היהדות אם לא לקיים את מצוותיה?

נו נכון

שמע אני קטונתי מלדעת את החלטת בתי הדין הרבניים...אבל אם כלכך הרבה אנשים,נשים עגונות ומסורבות גט ששנים על גבי שנים סובלות תסכולים ותלאות מתלוננות על כך שהממסד הזה עובד כמו מאפיה,יש משהו המקום הזה מושחת לא פחות מבית הנבחר(א)ים שלנו

arriy80

New member
תגיד,

מאיפה שמעת על "כל כך הרבה אנשים" ה"סובלים" מבתי הדין הרבניים? אני מניח שלא הסתובבת בבתי הדין וראיינת אנשים. אני מניח שהמקור שלך הוא התקשורת. אין צורך להוסיף הרבה. המודד צריך להיות: האם הם מבצעים את תפקידם כפי ההלכה היהודית (שהרי בשביל זה נתמנו). אם הם לא פועלים לפי ההלכה היהודית, גם אם הם עושים הנחות לאנשים, הרי הם מושחתים, מפני שאינם ממלאים את תפקידם!

אל הבחורה המוסלימית

אני מעריכה אותך על חקירתך. אני מכירה כומר גרמני שעסק בתאולוגיה, ובסופו של דבר הגיע למסקנה שהיהדות היא הדת המקורית. הוא התגייר. אבל הוא חש שהוא מאמין שזה מה שהוא רוצה להיות. לדעתי, אם תקיימי את 7 מצוות בני נח ותאמיני רק באלוקים בלי להאמין בעוד שותף שלו...או משהו כזה. את מסודרת מבחינת גן עדן, זו דעתי הפיצפונת אני מאחלת לך כל טוב.

מקסים

שאתה מתרכז בהגנה על הממסד המסואב והמושחט במקום להתרכז בפרט הפגוע ומדוכא. תזכיר לכולנו למה אתה פה ולא בפורום חרדים?

arriy80

New member
מאד מקסים

אני מתרכז בהסתכלות הנכונה על מקור הדרך של הממסד שמפריע לאי אלו שחורה להם שיש מוסדות יהודיים שעדיין ממשיכים ללכת בדרך היהודית. אני פה בכדי לההעביר את המבט על היהדות כפי שאני רואה אותה, שכנראה שונה מכפי שאחרים רואים אותה. אם מישהו יקום ויאמר: לא זו דרך היהדות, אשתדל להביא מקור להבנתי. אם מישהו יאמר: אין ברצוני - באופן אישי - ללכת בדרך זו, אין לי זכות טענה עליו. אך אם מישהו מציג את היהדות כפולקלור ריק ממשמעות, יש הרבה מה להוכיח את טעותו.

פרובוקטור, יש לי הרגשה

שאתה יודע את האמת ולא צריך לשכנע אותך בה, האם אני טועה?

למעלה