שלום לכן !

michald

New member
שלום לכן ! ../images/Emo140.gif

אני, כמו איילה, גרה בהולנד. אני מצרפת קובץ עם 2 סיפורי הלידה שלי, שהתחילו בבית ונגמרו בבי"ח. שמחה להצטרף (על אף שהלידות לא הסתיימו כלידות בית).

michald

New member
שכחתי לציין, שמשום ששני התינוקות

שלי יצאו בריאים, וגם אני הרגשתי מצויין לאחר הלידה, חזרנו בשני המקרים הבייתה שעתיים לאחר שהלידה הסתיימה. רק בדקו אותי ואת התינוק/ת, שתיתי, אכלתי התקלחתי ויצאתי הבייתה. במשך כל הזמן, בשני המקרים, התינוקות נשארו איתי בחדר כל הזמן. בהמשך הגיעה הבייתה אחות שעזרה לנו. אני חייבת לציין שהיציאה הבייתה לאחר זמן כה קצר הייתה נהדרת. אני לא יכולה לחשוב על מצב כמו בישראל בו נלקחים התינוקות לאחר הלידה לתינוקיה. לי זה נראה לא טבעי.

סטיוויה

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

סיפורים מרתקים. עוד משהו שעלה לי בראש כשקראתי את סיפור הלידה של ירדן הוא זה; כששומעים על המערכת בהולנד ממש מוריקים מקנאה. אבל יש גם חסרון,למשל,העניין של המיילדת שאי אפשר לבחור ואז אפשר ליפול על מישהי חסרת בטחון וחדשה,כמו זו שהיתה לך. מתוך הפחד שלה היא הביאה אנרגיות לא טובות ללידה שלך והסיטה אותך ממה שהיה לך נכון. היתרון בלידות בית בארץ הוא שלפחות את בוחרת את המיילדת שלך וכשמגיעה הלידה את במקום שמאד בוטח בה ופתוח כלפיה. נו...סוף טוף הכל טוף,הרגשת מצויין והילדים מקסימים ובריאים.וילדת טבעי. שנה טובה

Manty

New member
סטיוויה

If you take a look at what I wrote to Ayala, you'll find a letter there, from a Dutch girl, who complains about the Dutch system... I really urge anyone who feels up to it to read this woman's birth story. It defies every rule in the book!!! (or just take a look at the end, for the stats).​

tonti

New member
../images/Emo2.gifאיזו לידה!! וואו.

אני מותשת רק מלדמיין.

ayala26

New member
יש שם גם הפנייה לדפים מעניינים

יש בתחתית העמוד הפניה לדפים מאוד מעניינים בנושא "ללא חיתולים" אני יודעת שזה לא קשור לנושא הפורום אבל בכל זאת אני ממיתה עלהמאמר המרתק הזה

ayala26

New member
../images/Emo140.gif וואו איזה סיפורים ../images/Emo7.gif\../images/Emo13.gif

תודה, אני גומעת בזמן האחרון סיפורי לידה אני גם לא מתכננת, כבר למדתי מתחומים אחרים בחיים דווקא שהחיים הם מה שקורה לך בשעה שאתה מתכנן תוכניות
מה שכן הזדהתי מאוד אם התאור של ההתרגשות לקראת הלידה של נועם - סוף סוף לפגוש את התינוק שלך (שאני, אגב, לא יודעת אם בני או בתי
) אני כבר עכשיו חודשיים וחצי - שלוש לפני יודעת שאני אתרגש מאוד.

Manty

New member
Welcome

And thanks for sharing your stories.. I hope that next birth you'll be blessed with the birth you dream of

michald

New member
תודה על קבלת הפנים ועל ההבנה ! ../images/Emo13.gif

אני חושבת שהשיטה ההולנדית רחוקה מלהיות מושלמת. הבעיה איתה, כמו גם עם שיטות בארצות אחרות היא חוסר אפשרות או קבלת הבחירה. למשל, פה מקובלת לידת בית אבל, כפי שמנטי כתבה, לא מקובל לידה ללא ליווי. מהצד השני גם לא מקובל ללדת ב"שיטה המערבית" של בית חולים ואפידורל. כלומר, אם מישהי רוצה בי"ח, משכך כאבים וליווי של רופא היא בצרה. אני מכירה הרבה זרות שיש להן בעיה עם זה, וגם ההולנדיות כבר לא מקבלות את השיטה כמובנת מאליה. בנוסף, המיילדות שאני פגשתי פה כ"כ בטוחות בדרכן, שאינן מוכנות לשמוע על אפשרויות נוספות, ויש קצת זלזול (לא צודק) במי שמעדיפה ללדת אחרת. איילה, אני ממש מכירה את התקופה הזו, התקופה בה גומעים סיפורי לידה ומתרגשים ומחכים... אני מאחלת לך את כל הטוב שבעולם ורק טוב. שנה טובה לכולכן

סטיוויה

New member
ההמממ....שאלה....

האם יש אפשרות לשכור מיידלת באופן פרטי בהולנד? ז'א שזה עובד כמו בארץ-ה"דיל" הוא בינך לבין המיילדת בלבד? או שבגלל המערכת אז המיילדות מנועות מלעשות זאת?

michald

New member
שאלה טובה!

אין בהולנד בכלל (או כמעט בכלל) רפואה פרטית. אני מאמינה שהמיילדות עצמן מנועות מלעבוד וליילד באופן פרטי, אבל מעולם לא ביררתי. מה שכן, שאלתי פעם את אחת המיילדות אם יש איזושהי אפשרות לבחור מי מהן יילד אותי, כי יש מישהי, אמרתי לה, שאיתה אני מרגישה פחות נוח (ןכמובן שמרפי פעל כהרגלו והיא יילדה אותי בסוף). המיילדת שאותה שאלתי אמרה שאי אפשר לבחור, חד וחלק! היא הציעה שאני אדבר עם זו שאיתה אני מרגישה פחות נוח, אבל לא עשיתי זאת. מפני שיש 5 מיילדות במרפאה הספציפית הזו לקחתי "סיכון" של 20%.

סטיוויה

New member
וואו. סתם אני מפנטזת אבל נניח ש

את בלידה ואת מודעה למרופאה שלך ומסרבת לקבל ליווי ממיילדת מסויימת. מגדירה זאת נניח כ"חוסר התאמה בהשקפת עולם" את יודעת משהו כזה. בעצם גם בלידת בי'ח אפשר לעשות זאת. מעניין אם ישלחו לך מישהי אחרת?

ayala26

New member
אם יש לך סבלנות לחכות לתשובה

בפגישה הבאה במרכז אני אשאל. זה יקח קצת זמן כי היום דווקא היתה לי פגישה (ואני כל פעם באה עם סטוק שאלות
) אצלינו לפחות בין לידה טבעית ללידת בית חולים כן נתנת בחירה (במידת האפשר - צריך ללדת במשמרת של המרדים אם רוצים משכחי כאבים אבל נדמה לי שגם בישראל מרדימים לא עובדים 24\7) אבל כמו שאמרתי כסף משחק פה תפקיד - אשה שמעוניינת בלידת בית חולים ואין לכך הצדקה רפואית צריכה לשלם בעצמה כי הביטוח לא מכסה במקרה זה. לי אישית השיטה מתאימה. אני לא חושבת שיש "הדרך הנכונה" כי אם הבחירה הכי טובה בהתאם לנסיבות. אם הייתי חושבת שחבר שלי מסוגל ליילד אותי כמו בעלה של הכותבת בקישור של מנטי זה כבר משהו אחר. ניסיתי לדמיין לי אותו בודק לי אחרי יומיים אם השילייה בדרך החוצה
עוד דרך ארוכה לפנינו...

למעלה