שלום מה הדין על נסיעה ללא שמשה אחורית? (לאחר שנשברה)

אמירמל

New member
למיטב ידיעתי

שקר במשטרה, בין בתגובה לדו"ח ובין בחקירה מסודרת, אינו יכול להוות עדות שקר (אם כי הוא עלול להיכנס לגדרן של עבירות אחרות כגון שיבוש מהלכי משפט או הפרעה לשוטר במילוי תפקידו).
&nbsp
עדות שקר מוגדרת בסעיף 237(א) לחוק העונשין: "המעיד בהליך שיפוטי, ביודעין, עדות כוזבת בדבר מהותי לגבי שאלה הנדונה באותו הליך, הרי זו עדות שקר". חקירה במשטרה אינה הליך שיפוטי, קל וחומר כך לגבי תגובה לדו"ח.

be_roo

New member
על בסיס הגדרה זו עלתה התהיה שלי, אבל היות ומשפט אינו המקצוע

שלי ניסיתי ללמוד על עמדת בית המשפט מתוך דוגמא, רק שהיא היתה לא רלוונטית.

be_roo

New member
אתה ממשיך להתעקש בלי להציג הוכחות

יתכן ואתה צודק, אבל ההגיון האישי שלי אומר שזה בהחלט יכול להיות אחרת, שלשקר לשוטר שעצר אותך על עבירת תנעוה זה לא כמו לשקר לשוטר בחקירה תחת אזהרה או בבית משפט.
&nbsp
ולכן ניסיתי לבקש איזה מקרה שיעיד כך או כך. המקרה שהצגת אינו מוכיח דבר שכן אינו עוסק בשקר שניתן רק לשוטר, אלא גם בבית המשפט.
&nbsp
אם אין לך דוגמה אחרת זה בסדר, נעזוב את הדיון כאן ואני אמשיך לתהות מה נכון עד שיבוא מישהו שמבין ממני ויבהיר לי את העניין או תינתן דוגמא שמבהירה את עמדת בית המשפט.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לטעמי

מתן גירסה, שהנותן אותה יודע שאינה נכונה, בכוונה להרויח ממנה ו/או להטעות - זה שקר

הסבר

שקר הוא שקר הוא שקר ועל כך אין איש חולק
מאידך כאשר נטען על ידי שוטר כי נהג עבר עבירה הרי זכותו של נהג לחלוק על כך כי זו היא האמת אשר בה הוא מאמין
&nbsp

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
בהחלט

זכור לי הסרט היפני הנפלא "רשומון"
וגם גירסתו האמריקאית, נדמה לי שבכיכובו של יול ברנר, (שאיני זוכר את שמה)

creth11

New member
הסבר -

לכל אירוע יש נקודות מבט שונות, ראה "רשומון "
לנהג ולכל עד יש את העדות שלו ואין סיבה שכל העדויות יהיו זהות אבל העדות צריכה להיות האמת של העד ולא התאמת סיפור למציאות ולתוצאה הרצויה לו .
שקר זה אינה עדות שונה, מותר לתת עדות ומותר לא לומר דבר ( זכות השתיקה היא הזכות לא לומר דבר )
אבל כאשר נאשם מספר לעו"ד מה קרה, ומה האישום כנגדו, ואז מתדרך העו"ד את הנהג מה לומר במישפט שזה שונה לחלוטין מעדות הנהג זה שקר מודרך ולא עדות שונה, אפילו הנהג אומר לעו"ד שזה שקר ומשוכנע לספר את אותו שקר בימקום את עדותו המקורית למען טובת העניין ולפי עצתו המפורשת של העו"ד, אני לא יודע איך לקרוא לזה.
ולצערי הייתי עד שמיעה להמון אירועים כאלה בתוך אולם המישפט בזמן ההמתנה להיקרא לעדות.

צודק

מה שאתה מתאר הוא אכן שקר
זכותו וחובתו של עו"ד להנחות את לקוחו איך לא לעלות על מוקשים בחקירה
בניית גירסא שיקרת אסורה בהחלט
יש כל כך הרבה מה לעשות עם גירסת אמת ולא בכדי נאמר כי השקר הטוב ביותר היא האמת
&nbsp

למעלה