שלום,מקווה שתוכל לענות לי.

guy6666

New member
שלום,מקווה שתוכל לענות לי.

שלום. קוראים לי גיא, עד לפני כ-חצי שנה עוד האמנתי באלוהים לא הייתי חרדי הייתי חילוני- מסורתי.. אבל לפני חצי שנה (בערך) נפתחו לי העיניים, (מצטער להגיד זאת בפורום כזה) פתאום התחלתי להבין את המשמעות האמיתית של החיים. התחלתי לגבש דעה שאלוהים לא קיים, הבנתי שהאמנתי באלוהים,תמיד סמכתי עליו שהוא יעזור לי, תמיד ידעתי שהוא יהיה שם בשבילי.. אם זה היה במבחנים או בכל דבר אחר.. תמיד נתתי תפילה קטנה בלב "אלוהים בבקשה תעזור לי"... וכל פעם התאכזבתי מחדש. עד שהבנתי שאלוהים לא יעזור לי, מי שיעזור לי זה אני ואך ורק אני! והבנתי שאני לא צריך להגיד "אלוהים תעזור לי" אלא להגיד שאם אני אתמיד ואעשה זאת בדרך שלי הכל יתגשם. בעקבות שינוי אמונתי התחלתי לקרוא מאמרים (והוכחות שאלוהים לא קיים) ויש לי אליך כמה שאלות בתור רב המאמין באלוהים: לדוגמא שאלוהים ברא את העולם הוא ברא את אדם וחוה, ולהם נולדו שני בנים, קין ואבל. איך בדיוק קין ואבל המשיכו את הדור הבא? הרי הם שני בנים.. ומאיפה יש הוכחות שאלוהים ברא את העולם? אם תשובתך היא : התורה אז אתה טועה, כי גם לזה אין שום הוכחות שהתורה היא ספר שחלקו נרשם ע"י אלוהים ובאותו אופן זה גם יכול להיות שאיזה שהוא רבי לפני כמה שנים ישב ורשם את זה. וגם יש חלקים בתנ"ך (לא בתורה) שרשום "ויאמר אלוהים אל..." מאיפה הם יודעים מה אלוהים אמר?! הרי שאלוהים מתגלה למישהו זה בסתר ואף אחד לא יודע ולא שומע.. (אני לא מדבר על ספר התורה שאומרים שאלוהים הוריד אותו אל משה- אני מדבר על כתובים ונביאים) ויש לי עוד המון שאלות, אבל זה מספיק לעכשיו. אני לא רוצה שתחשוב שאני בן אדם נורא או משהו כזה שבר ורושם בפורום הזה כאלה דברים. פשוט יש לי כל כך הרבה שאלות שאין עליהם תשובות, אז חשבתי שאולי אתה תוכל לענות לי.

guy6666

New member
ועוד משהו ששכחתי...

השואה, המילה הזאת מדברת בעד עצמה.. איפה אלוהים היה בזמן הזה?? 6 מיליון יהודים נרצחו! ובמקרה שהוא שכח אנחנו העם הנבחר שלו! וכמה שחטאנו לאף עם לא מגיע כזה סבל (6 מיליון) ואם זה כמות האנשים שצריכה למות כדי שנהיה העם הנבחר שלו (של אלוהים) אז אולי כדאי לנו בכלל לא להאמין בו, ושלא נהיה העם הנבחר! שילך ושיבחר בעם אחר ויהרוג לו 6 מיליון אנשים!

asaf2000

New member
אני לא הרב אבל...

דבר ראשון אני לא מבין מה הכוונה שאתה אומר "תמיד סמכתי עליו שהוא יעזור לי", ה' לא הבטיח לאף אחד שהוא יעזור לו אלא אם כן תשמור את המצוות ואולי הנסיונות שהיו לך היו בשביל לעורר אותך להתקרב אליו ולשמור מצוות ואתה תרגמת את זה לא נכון כאילו הוא לא עוזר לך אם רק היית מתקרב קצת ליהדות... לשאלתך לגבי אדם וחוה, יחד עם קין נולדה גם בת ויחד עם הבל נולדו שתי בנות כמו שרש"י כותב על הפסוק:"ותהר ותלד את קין...ותסף ללדת את אחיו את הבל". ורש"י מפרש: ג' ריבויים הם, מלמד שתאומה נולדה עם קין, ועם הבל נולדו שתים, לכך נאמר 'ותוסף'. אז הם פשוט התחתנו עם האחיות שלהם... הוכחוץ שה' ברא את העולם יש היום כל כך הרבה שזה טיפשות לחשוב שהעולם נוצר מפיצוץ ולא מבריאה. ראה פה, כאן, ושם מלא הוכחות ואם אתה לא מבין משהו לך לסמינר של ערכים ויסבירו לך הכל. בטח הרב מנהל הפורום יסביר לך יותר.

BaaMan

New member
עוד פעם הקטע של אמונה...

בס"ד (תגובה לאסף) אמונה זה אמונה...לא ידע...לכן אי אפשר להביא הוכחות...אבל זה לא המקום לדון בזה...אם תרצה לדון בזה תצור איתי קשר בפרטי...

manew

New member
שלום גיא

זה עומד לצאת קצת ארוך אבל תשתדל לקרוא הכל לפני שאני יענה אני אומר לך שעד לפני שלוש שנים האמנתי באלוהים וקיימתי את מצוותיו ואז "נפקחו לי העיניים" והבנתי שלמעשה אין שום סיבה שאני מקיים את המצוות והפסקתי לקיים ובמידה מסויימת גם הפסקתי להאמין בבורא עולם אבל נשארתי עם עיניים פקוחות והיום אני מקיים מצוות מתוך אמונה מוכחת שיכלית ומוצקה ולעניין: קין והבל על פי חז"ל לא נולדו לבד אלא עם כל אחד מהם נולדה בת ומשם המשיך העולם המפרשים שואלים למה קין הרג את הבל ורש"י מביא דעה שאומרת שהם רבו על "בת יתירה" שנולדה עם הבל (אם אני לא טועה) כלומר עם קין נולדה בת אחת ועם הבל נולדו שתי בנות בעיניין נישואי אחים אין בעיה כי עדיין לא ניתנה תורה והם לא היו חייבים במצוות עוד הסבר: בפרק האחרון של פרשת בראשית רשום שאדם הראשון הוליד עוד בנים ובנות משמע שלא היו רק קין והבל בריאת העולם: אני די בטוח שאתה מכיר את הדוגמא הטריויאלית - אם מישהו יגיד לך שהקדילאק שיש לו בחצר נוצרה מארמת גרוטאות שפגע בה ברק אתה בחיים לא תאמין לו אז למה שהעולם הכלכך מורכב הזה יקום בלי שום יד מכוונת? ומשהו מדעי יותר- המדע בעזרת כל הנוסחאות המדוייק שקיימות יכול לתאר רק מה שהיה חלקיק שניה אחרי המפץ הגדול את רגע המפץ הגדול אי אפשר להבין בצורה מדעית כי הוא נוצר ממשהו שאינו כפוף לחוקי הטבע בזה האמין איינשטיין ומאמין הוקינג ועוד הרבה מדענים ופיזקאים מהגדולים והחשובים בעולם (מומלץ הספר "אלוהים איינשטיין (וכל השאר)" הוא מדבר על איך שהמדענים הגדולים בהיסטוריה האמינו באלוהים) בנ"ך נכתב רק נוסח "ויאמר ד' אלי" בגלל שנביא שקיבל את הנבואה היה חייב להעביר אותה ישר לעם (יונה הנביא ניסה לא לקבל את הנבואה ותראה מה היה איתו) אנו מקבלים את הנביא בתור נביא רק לאחר שמילא את התנאים שרשומים בתורה לגבי מיהו נביא אמת עד כאן דברי ובנושא השואה אני מעדיף לא לדון חיים

guy6666

New member
תודה על ההתייחסות!

אוקיי לגבי אדם וחוה , אחים שעשו את זה?!? (לא נראה לי הגיוני) לגבי המפץ הגדול, לפי דעתי הדבר הזה אכן קרה. ואין לאף אחד דרך אחרת להוכיח שאלוהים ברא את העולם. אף רבי אפילו הכי גדול בתורה לא יוכל להוכיח. לדרך שאני בחרתי לחיות בה את חיי (בידיעה שאין אלוהים והוא לא ברא את העולם) לדרך הזאת יש הוכחות, מדענים הצליחו להוכיח שאלוהים לא ברא את העולם,אלא מפץ ברא. וגם לפני מילוני שנים היו פה דינוזאורים! עוד לפני שהאדם ועולם נבראו. לכל מה שפרטתי למעלה יש הוכחות מדעיות אמיתיות. ולכל מה שאתם אמרתם בתגובות זה רק אמונה . אתם מאמינים באלוהים רק בגלל שמאז שהייתם ילדים קטנים הכניסו לכם את זה לראש (וגם לי! המשפחה שלי מסורתית מאוד- ואח שלי חזר בתשובה) וזה רק בגלל שנולדתם בישראל אז אתם מאמינים שים סוף נפתח שבני ישראל ברחו ממצרים (שטויות). אבל אם הייתם נולדים בארה"ב או בכל מדינה אחרת, בתוך נוצרים כל הדת היהודית היתה נראית בעיניכם כמשחק אחד גדול, למה? כי אין לזה שום הוכחות! ונגיד והייתם באמת נולדים בארה"ב בתור נוצרים אז הייתם מאמינים שישו הלך על המים כי זה מה שהיו מכניסים לכם בראש (בכנסייה). וככה הייתם חיים את חייכם בלי לדעת את האמת בלי הוכחות. אני לא מנסה להחזיר אותכם בשאלה ולא להאמין יותר באלוהים, אני פשוט נער שיש לו כל כך הרבה שאלות, ואף ריש דת (אפילו אח שלי) לא יכל לענות לי על שאלותי: לדוגמא: בגוף האדם יש דבר הקרא "עצם הזנב" המדענים חקרו וחקרו ולא מצאו שום דבר שהוא עושה! אפילו הוציאו אותו לבן אדם והוא חי חיים שלמים ובריאים כמו כל בן אדם אחר, הסיבה היחידה שקיים כזה דבר בגופנו (לפי דעתי) זה בגלל הקוף.. (אבולוציה או איך שלא תקראו לזה) האדם בא מהקוף ולקוף יש "עצם הזנב" גם. :) מקווה שלא פגעתי באף אחד!

BaaMan

New member
אתה מעליב ופוגע בכל קהל המאמינים

בס"ד ואח"כ אומר שאתה מקווה שלא פגעת באף אחד פשוט מגוחך

manew

New member
אנא ממך

אדם שנמצא בספקות לא תמיד מנסח דברים בצורה שלא תפגע באיש ועליך בתור אחד שמיצג בעיניו אנשים רבים לנהוג בצורה שלא תפגע דע שכל הוכחה "מדעית" נגד התורה ניתנת להפרכה אבל הסיבה שהם תופסות אחיזה אצל אנשים רבים היא שההוכחות באות ביחד עם "תראו איך ההוא התנהג" וכדו' כדאי שתהרהר בדברים אלו שבת שלום חיים

manew

New member
תגובה...

לגבי אדם וחוה הסיבה שלא נראה לך שאחים עשו את זה זה בגלל שאתה חי במערכת של חוקים מוסריים שלא מתירה את זה (בדיוק כמו שאמרת רק בגלל שאני חי במקום יהודי אני מאמין בקריאת ים סוף רק בגלל שאתה חי עם עקרונות מוסר כאלה אתה לא מאמין שזה אפשרי) אכן לאף אחד אין דרך להוכיח שאלוהים ברא את העולם אבל אף אחד לא הוכיח שהמפץ הגדול בא בצורה טבעית, להפך- ככל שהמדע וחקר המפץ הגדול מתקדמים נראה יותר ויותר שכוח עליון (אלוקים) ברא אותנו הוקינג (נחשב לגדול הפיזיקאים היום) היה פעם כופר והיום הוא מאמין בקיומו של אל (לא בהכרח כזה שמשגיח עלינו) והשינוי הוא רק בגלל שהוא למד וחקר כל כך הרבה על בריאת העולם. בקשר לדינוזארים - הגמרא אומרת ש"הקב"ה בורא עולמות ומחריבם" כלומר שאנחנו לא העולם הראשון שה' ברא ואנחנו גם לא האחרונים ולכן לא נכון להגיד שהתורה סותרת את הממצאים של דינוזארים שחיו לפני מיליוני שנים (מצד שני- אם תשאל מדען רציני הוא יגיד לך שכשעושים תיארוך לממצא ארכאולוגי מדובר בהשערה מוחלטת והסטייה האפשרית היא גדולה מאוד) אני אישית לא מאמין בתורה בגלל שכך חינכו אותי אלא בגלל שהוכחתי לעצמי בצורה שכלית שהכל אמת תיקח לדוגמא את דון יצחק אברבאנל שחי בימי הביניים ונחשב עד היום לאחד מגדולי הפילוסופים אי פעם של פורטוגל (אם אני לא טועה) בתור פילוסוף שחקר והעמיק הוא המשיך להאמין דווקא בדרך התורה ולא בנצרות או באמונה אחרת מהאמונות שרווחו באותה תקופה על עצם הזנב אני לא יודע למה היא נמצאת אבל כדאי שתדע כמה דברים 1 לא מצאו מעולם גזע שהתפתח מגזע אחר אז למה שהאדם יתפתח מהקוף? 2 לפי תורת האבולוציה צריכים להיות שלבים של התפתחות מהקוף לאדם ומעולם לא נמצאו דברים שיוכיחו את זה 3 ככל שעוברות השנים פחות ופחות מדענים מאמינים שתורת האבולוציה נכונה שבת שלום והלוואי ותמצא את הדרך שהכי מתאימה לך לחיות לפיה חיים

guy6666

New member
אני מצטער אם פגעתי במישהו..

באמת באמת שלא התכוונתי וזאת לא היתה המטרה שלי! פשוט אתם לא שמים לב שכל מה שאתם אומרים נובע אך ורק מאמונה. אף מדען לא התליח וגם לא יוכל להצליח שאכן הדברים שקרו בתקופת הת"נך אכן קרו (יש שיעורים של דברים אבל שום דבר לא בטוח). אני ממש ממש מצטער אם פגעתי במישהו אני יודע שכל מי שבפורום הזה הוא אדם הדוק המאמין באלוהים ולכן דדוקא בפורום הזה רציתי לשאול את השאלות שלי. כי אתם בני אדם שמאמינים בדברים לא קיימים (לפי דעתי). ושאין להם שום הוכחות מדעיות אז דווקא מכם רציתי תשובות. כבר העלתי את הנושא הזה בהודעותי הקודמות אבל אני אציין את זה שוב. השואה לא משהו שהמציאו כולנו יהודים שמאימנים שאכן נרצחו 6 מיליון יהודים. לאף אחד מכם אין מה לומר לגבי זה וגם לא תהיה לזה סיבה בחיים. אפילו אם אלוהים כעס עלינו, שום דבר לא מצדיק מעשה שכזה. יש לי עוד דבר שאני כועס עליו: נישואים, למה (לעזאזל) חייבים להינשא בארץ הזאת בנישואים דתיים?! למה אין בארץ את חופש הבחירה וכל אחד יכול להינשא לפי החלטתו (אזרחיים, דתיים). אבל זה נושא שונה לגמרי (הכפיה הדתית) ואתם לא חייבים להתייחס לזה כלל! עד כאן! נ.ב. משהו שעלה לי הרגע לראש: אם האמונה שלכם באמת באמת הדוקה אז שום דבר ממה שרשמתי פה לא צריך לפגוע בכם.. והיה פה מישהו שאמר שהוא נפגע.. כך את זה לצומת ליבך! (שיהיה לכולם שבת שלום!)

asaf2000

New member
יש לך הרבה שאלות

אבל לדעתי, וכך המסקנה שלי מכל הויכוחים שאי-פעם התוכחתי עוד שהייתי חילוני, דעתי היא שהבסיס לכל השאלות האלה היא האם התורה היא אמת והאם הקב"ה קיים. ברגע שזה מוכח ממילא נעלמות רוב השאלות שלך ואת השאר כבר קל יותר להבין. הבעיה היא הרצון של אדם לחקור בנושאים שעלולים לשנות לו את החיים מקצה לקצה ובקושי יש אנשים שמוכנים ברצינות לקחת פרויקט ולחקור האם הדת היהודית, התורה היא אמת, וגם אחרי שכאילו חוקרים יש כאלה שנשארים עם התירוצים כאילו בכלל לא התחילו להתעניין בגלל הפחד משינוי אורחות חיים ושינוי ההרגל. מה שצריך זה לקחת פסק-זמן בחיים, וכל זה אם באמת רוצים לדעת ולא סתם להתוכח, כי מויכוחים לא יצא שום דבר, אתה תישאר בדעתך ואנחנו בדעתנו, אני מציע לך לקחת פסק זמן אמיתי בחיים ולחקור את נושא היהדות והוכחות למציאות הבורא והוכחות לאמיתות התורה לעומק ועדיף שיהיה עם אנשים מקצועיים שמבינים את השאלות שלך ולא סתם בפורום שכל אחד זורק משהו ונוצרים ויכוחים. ופה אני חולק על BaaMan שאומר שהכל זה אמונה ולא ידיעה. כשחזרתי בתשובה לא חזרתי רק מאמונה אלא בעיקר מידיעה, הוכחות שנתנו לי על אמיתות התורה ועל מציאות הבורא, וגם הוכחות כמה שהאלטרנטיבות לא יותר הגיוניות מאמונה באלוהים ובריאת העולם. אם היום היו לוקחים ממני את הידיעות האלו, או שוללים לי אותן אחת אחת אני לא חושב שהייתי נשאר דתי רק על סמך האמונה. בהצלחה.

manew

New member
ידידי

בי אישית לא פגעת אולי זה משום שאמונתי מוצקה כמו שאמרת אבל לדעתי זה רק בגלל שעברתי אותו תהליך כמוך ואני מבין אותך אמר אחד מגדולי ההוגים של היהדות (רס"ג נראה לי) שאחת הסיבות שאדם לא מצליח להגיע למה שהוא מחפש זה שהוא לא יודע בדיוק מה הוא מחפש ולכן אני ארשום כל אחת מהנקודות ששאלת עליהם ואני אשתדל לענות עליהם אחד אחד 1 כל מה שאנחנו אומרים הוא אמונה ולא הוכח מדעית 2 אנו מאמינים באלוהים אבל הוא אינו קיים 3 שואה 4 נישואים עכשיו לתשובות 1 אמונתנו באל כל יכול אשר נמצא מעבר למושגים שלנו מעצם טבעה היא אמונה שאי אפשר להוכיח כי כדי להוכיח צריך להבין ואי אפשר להבין משהו שהוא מעבר למושגים שלנו המדענים שאתה מזכיר אף אחד לא הצליח להוכיח שמה שהיה בתקופת התנ"ך קרו כמו שרשום בתנ"ך אבל אף אחד לא הוכיח שהם לא קרו אני בתור דתי מאמין שקרו אתה מאמין שלא קרו אין הוכחה לכאן ולכאן ולכן נקודה זו צריך להוריד מהויכוח בעיניין זה שכל מה שאני אומר לא הוכח מדעית זה לא נכון שים לב שבכל נושא השתדלתי להביא סימוכים מדעיים לטענותי אבל מה שכן את ההוכחות אני רואה במשקפיים של אדם דתי ואולי בתור אדם שאינו מאמין באל הייתי רואה את ההוכחות בצורה אחרת שוב אנחנו בעיניין של השקפה ונוכל להתווכח על זה ללא סוף בלי אף הוכחה משמעותית לכאן או לכאן ובטח שבלי לשכנע אחד את השני 2 אלוקים קיים- אני אומר את זה גם כאדם דתי וגם כאדם חוקר לא ייתכן שדבר כל כך מורכב כמו היקום נברא בלי יד מכוונת גדולי הפילוסופים הייונים האמינו בקיומו של בורא אחד מהם אף ביסס את כל תורתו על זה שקיים בורא כל חשיבה על קיומנו בצורה חפה מדעות קודמות לגבי קיום הבורא תחייב את מציאותו היום המדע חוקר את היקום מתוך אמונה בקיומו של אל יחיד - הפיזיקאים מחפשים אחרי חוק אחד שיכיל את כל המצבים הם מדברים על אחדות היקום על כך שברמה מסויימת הכל אותו דבר וזה בגלל שהכל נברא ע"י בורא אחד ויחיד 3 שואה- נושא כואב שהעדפתי לא לדבר עליו אבל אני רואה שחשוב לך להבין אותו (ואולי הוא זה שגרם לך להפסיק להאמין) ובגלל שמישהו ניסה לענות תשובה שגם בעניי לא הכי מצאה חן אני לא רוצה שתחשוב שזה ההסבר היחיד שיש למאמינים להציע לכל אדם יש בחירה חופשית ליהודים ולגויים כאחד ולכן כאשר עם שלם (בעצם כמעט יבשת שלמה) החליט שאין ליהודים זכות קיום הייתה זו זכותם לעשות את מה שהם רוצים וליהודים נותר לנסות להשפיע עליהם או לברוח או להכנע והיו המונים שהלכו בכל אחת מהדרכים כאשר אתה מסתכל על זה כיהודי אתה אומר אבל אלוהים היה חייב להתערב איך הוא נתן לדבר כזה לקרות אבל אם תסתכל על זה בצורה אובייקטיבית עם כל הכאב שבזה (זה קשה גם לי לחשוב על זה משפחה עניפה גם מצד סבי וגם מצד סבתי נגדעה בשואה) אתה תראה שכנראה אלוהים עשה טוב שלא התערב קשה לי מאוד עם ההסבר הזה הוא לא נשמע טוב זה הסבר שבא כהבנה ואי אפשר להעבירו בטח שלא בכתב אבל משהו הייתי חייב לתת מהסיבות שהזכרתי אני אשתדל למצוא נוחה יותר בימים הקרובים 4 נישואים - אמרת שלא חייבים להגיב על זה אבל בכל זאת משהו קטן- כשקמה המדינה ישב בן גוריון ועוד כמה מחברי הממשלה עם רבנים חשובים באותה תקופה והחליטו על דמותה של המדינה בעתיד באיזה פרטים הדתיים צריכים להתפשר (והם רבים מאד) ובאלו דברים החילוניים צריכים להתפשר ואתה יכול לסמוך על בן גוריון שדאג לחילוניים ככל האפשר אבל נישואים זה אחד הדברים שבהם בן גוריון התפשר ומאז יש חוק שהנישואים הם רק ברבנות ההסכם הזה בין בן גוריון לרבנים הוא מה שמכונה "הסטטוס קוו" אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן לשאול מקווה שהתשובות היו מספיק טובות בשבילך חיים

asaf2000

New member
לגבי השואה

השואה הזאת היא לא השואה הראשונה של העם היהודי ולא הגדולה ביותר שהייתה אבל מכיוון שהיא כל כך קרובה אלינו היא הרבה יותר מוחשית. אני לא חושב שה' עזב אותנו בשואה, להפך ה' גרם לשואה, ה' עשה את השואה, וה' לא עוזב אותנו אף פעם. למה ה' השמיד 6 מיליון מבני עמו? לא איכפת לי, ולא צריך להיות איכפת לאף אחד. בתור חילוני לשעבר השואה הייתה אחד הדברים שהכי היה קשה לי להבין, אלוהים כזה שהורג את העם שלו?? איך זה יכול להיות? אבל אחרי שמהצד הדתי אני מסתכל על התקופה שלפני השואה, בעיקר בטלויזיה בסרטים תיעודיים וגם בקריאת ספרים דתיים על התקופה היא, אני עדיין לא מבין דרכי שמים ולמה היה נצרך להשמיד 6 מיליון יהודים שרובם היו גם דתיים, אבל אני בהחלט מבין למה השואה הגיעה ואני גם משלים עם העובדה שיהודי צריך לברך על הרעה כשם שמברך על הטובה ושה' הוא השליט היחיד בעולם ושכל מה שנראה בעינינו כרע הוא בעצם טוב, ובכלל לא איכפת לי למה ה' עשה את השואה, מה שכן איכפת לי זה לחשוב כיצד אני יכול לשמור את התוהר והמצוות באופן אחר, באופן חזק יותר ממה שהיה לפני השואה ובכך לעזור שלא תהיה כזאת שואה יותר. אם אני אתסכל שניה על הפיסקה שהרגע כתבתי בתור חילוני אני כל כך מעוצבן על הדתי הזה איך הוא מדבר... אבל אם חילוני יבין בשביל מה אנחנו חיים כאן, ויקרא את יסודות היהדות, ואת כל הענין של שכר ועונש גם בעולם הזה, ואת כל הפסוקים שמדברים על מה יקרה אם לא ישמרו את המצוות הוא יוכל אולי להבין קצת יותר למה הייתה השואה.

manew

New member
השואה היא הנוראה ביותר

אני לא יודע למה אתה מתכוון שאתה אומר שהיא לא השואה היחידה אבל מה שבטוח שמעולם לא נהרגו בבת אחת כל כך הרבה יהודים אולי אתה מתכוון לכך שהיו ארועים שבהם נהרגו כמות יחסית מכלל היהודים גדולה יותר אבל גם בזה אני בספק כי בשואה נהרגו 40 או 50 אחוז מיהודי העולם באותה תקופה מה גם שאם אתה מסתכל בצורה זו אתה יכול להגיד שקין הוא הרוצח הכי גדול בהיסטוריה הוא רצח במו ידיו רבע מאוכלסית העולם (אדם חוה קין והבל) באותה תקופה אבל זה אבסורדי לגמרי ולא ייתכן לספור כמות הרוגים בצורה סטטיסטית חיים

asaf2000

New member
דיברתי על

חורבן בית המקדש הראשון והשני שעפ"י בהתאורים בגמרא ובספרי ההיסטוריה נהרגו הרבה יותר מ 6 מיליון יהודים.

אתייחס רק לנקודה אחת מדבריך

מאחר ואני הולך לישון עוד רגע אגע רק בנקודה אחת מדבריך - אמרת "לא ייתכן שדבר כל כך מורכב כמו היקום נברא בלי יד מכוונת ( אלוהים )" אם כך לפי אותה גישה בדיוק איך תסביר את קיומו של אלוהים שהוא הרי הרבה יותר מורכב מכל היקום הזה? אם היקום הכל כך מורכב לא יכל להיווצר לבד אז איך אלוהים נוצר לבד? אם אלוהים נוצר לבד או שתמיד היה קיים אז למה קשה לך להאמין שאותו הדבר קרה גם עם היקום? מה ההבדל? למה אלוהים המושלם יכול היה להיווצר לבד והיקום לא? אין כאן סתירה? משתמש

asaf2000

New member
תגובה

שאלה טובה. הרב אמנון יצחק פותח בשאלה הזאת את רוב ההרצאות שלו. כנס לפה ותבחר אחת. נדמה לי שב 124 הוא דיבר על זה. (הייתי שם).

manew

New member
הטקסט הנזכר

האם ניתן להוכיח שיש בורא לעולם מבחינה לוגית, ולא ע``פ אמונה? אמרתי לו כן אפשר להוכיח. אתה יודע מה ההוכחה? אתה. אתה ההוכחה, שאל אותי הכיצד? אמרתי לו אם אתה נברא מוכרח שיש בורא שברא אותך. אלא אם כן תגיד שאתה בראת את עצמך. אבל שאתה בראת את עצמך, זה בעיה, אם אתה בראת את עצמך אז היית לפני שבראת את עצמך ולא היה צריך שתברא את עצמך כי כבר היית קודם ואם היית קודם ולא בראת את עצמך אז או שהיית נצחי או שמישהו קדם וברא אותך לכן מוכרח שאתה נברא, ואם אתה נברא מוכרח שהיה בורא שקדם לך, ואם היה בורא שקדם לך אז לכל הנבראים מאותה סיבה, מוכרח שהיה בורא שקדם להם. אם כן כל הנבראים מעידים, בעצם על בורא. עצם מציאות הנבראים מעידים על בורא. אם נשאל ואולי לבורא יש בורא? שאלה לא חכמה שאלנו. לבורא לא יכול להיות בורא. מדוע כי אם כן גם הוא היה נברא ואז היה לנו עוד נברא בכלל הנבראים. אז היה לנו נבראים ולא היה לנו בורא. ואי אפשר נבראים בל בורא, אז מוכרח גם שיש בורא לכל הנבראים ומוכרח גם שלבורא אין בורא. זה דבר מוכרח

אדוני שם לב לדברים שהוא אומר?

סליחה אבל אם לא שמת לב הטקסט שציטטת כאן לא מוכיח דבר! הטקסט אומר דבר אחד ושניה אחרי זה סותר את עצמו!! הטקסט כתוב בצורה מבולבלת מעט ואני בטוח שלא במקרה, אבל הוא לא הצליח לבלבל אותי - תחילה מוסבר שם כי "אם אתה נברא מוכרח שהיה בורא שקדם לך" כלומר לכל ייצור נברא חייב להיות בורא! זהו כלל ברזל בל יעבור! אבל מספר שורות אחרי זה פתאום הוא טוען בתוקף שלבורא ( אלוהים ) לא יכול להיות בורא! איזו מן לוגיטקה מטופשת זאת? להגיד משהו ושניה אחרי זה לישלול את עצמך? הטקסט מדבר על שרשרת של נברא ובורא שיצר אותו, ובורא שיצר את הבורא הקודם וכך הלאה כמו שרשרת. על על סמך מה הוא קובע שאלוהים הוא תחילת השרשרת ואין בורא מעליו? על סמך מה הוא טוען שלא היה מישהו שברא את אלוהים? הרי זו סתם השערה שרירותית שאין לה על מה להסתמך! שיחליט - האם לכל אחד חייב להיות בורא או לא? למה לי כאדם חייב להיות בורא אבל אלוהים הנפלא והמדהים נוצר לבד? הרי אם דבר כה מדהים כמו אלוהים נוצר לבד, אז למה לא יתכן שקליפת השום כמוני נוצר לבד? למה הוא כן ואני לא? מה ההבדל? איזו לוגיקה מצחיקה ומעוותת זאת? ועוד בחוצפתו הנ"ל טוען כי שאלנו שאלה לא חכמה... לדעתי דווקא כותב הטקסט הוא זה שלא חכם במיוחד, אחרת היה שם לב שהוא אומר שחור ושניה אחרי זה טוען כי לבן... משתמש.

manew

New member
פשוט

אלוהים הוא בורא ולא נברא ומכיון שאינו נברא אין לנו צורך לחפש את בוראו ואז כמובן שהטקסט אינו סותר את עצמו הטקסט הוא ציטוט מדבריו של הרב אמנון יצחק ואינו שלי חיים

למעלה