שלום
כתבת שהתאכזבת, כי אלוקים לא קיבל את תפילותיך. כתוצאה מכך הסקת שאלוקים לא קיים. גם אני התפללתי הרבה פעמים לזכות בלוטו, ב-20 מליון שקל למשל. לא זכיתי. אבל זה לא מוכיח כלום. כי אלוקים רוצה את טובתי, וכנראה אלוקים יודע שאם הוא יתן לי 20 מליון שקל, אני רק אתרחק ממנו, ואני אעשה הרבה חטאים. כמו שכתוב "וישמן ישרון ויבעט". לכן, הוא עשה לי טובה ע נ ק י ת בזה שלא זכיתי בלוטו. כי הוא יודע שעדיף לי ליהנות הנאות אמיתיות בעולם הבא, במקום הנאות זמניות ולא אמיתיות בעולם הזה. בקיצור, גם אם התפילות שלך לא מתקבלות, אלוקים כנראה יודע שהדברים שאתה מבקש יזיקו לך. לכן הוא לא נותן לך אותם. או שלא מגיע לך. לגבי שאר השאלות, לכולם יש תשובות. אתה גם צריך לשאול את עצמך: האם באמת אני לא מאמין באלוקים ? או אני פשוט מחפש תירוצים שישקיטו את המצפון שלי, כי אני רוצה לבלות. אתה יודע ש- 95% מהחוזרים בתשובה עשו זאת לאחר גיל 20, ו - 95% מהחוזרים בשאלה עזבו את הדת לפני לגיל 20 ? האם זה לא מוכיח שאנשים מעדיפים את הנוחות והכיף מאשר את האמת ? לגבי מה שכתבת על המדענים, לנו כדתיים, ממש לא משנה אם אלוקים ברא את העולם ע"י פיצוץ או כל דרך אחרת. מה שחשוב זה להבין שלא ייתכן שדבר כל-כך מורכב יווצר מעצמו. דבר נוסף, המדענים בסה"כ מעלים השערות, על דברים שקרו לפני 20 מילארד שנה. אין להם שום הוכחה אף אחד לא היה בתקופה ההיא. והם משנים את דעתם כל 20 שנה בממוצע. לנו יש הוכחות. ההורים שלנו היו בהר סיני ושמעו את אלוקים מדבר. ואבא לא משקר לילדים שלו.