שלום,מקווה שתוכל לענות לי.

uuuaaa

New member
ובכן

אם אתה עדיין רוצה תשובות ממני, אז תכתוב לי ואני אגיב על הכל. אין לי בעיה לענות לך. אבל יכול להיות שהתשובות של הרב סיפקו אותך.

guy6666

New member
..........

אני חושב שזה לא שאנחנו בארנו את עצמינו... אלא הורינו בראו אותנו וסבינו והלאה והלאה.... (עד המפץ...)

uuuaaa

New member
הערה

יש ליהדות הוכחה. שאם לא כן, במה היא עדיפה על שאר הדתות ? גם שאר הדתות מאמינות בכוחות עליונים. ההוכחה שלנו היא מעמד הר-סיני. בורא העולם התגלה למליוני אנשים ונתן להם תורה. העדות על ההתגלות עברה במסורת מאב לבן עד לדור הנוכחי.

asaf2000

New member
שאלה לי אליך

אתה כותב שעד לפני שנה האמנת באלוהים. למה האמנת באלוהים? איך זה שלא היו לך את כל השאלות מקודם? ועוד משהו לגבי העזרה במבחנים שאתה כותב שציפית מאלוהים: אתה לא יכול לצפות שרק בזכות התפילה ה' יעזור לך, על כל יהודי מוטלת "חובת ההשתדלות", שחוץ מהתפילה והאמונה שה' יעזור צריך גם לעשות השתדלות, לדוגמא אתה מבין שאם תשב כל היום בבית מול הטלויזיה ותתפלל שה' ישלח לך אוכל ושתיה וכסף עד הבית זה לא יקרה, אתה חייב לעבוד וללכת למכולת כדי להביא אוכל, אותו דבר בלי להתכונן למבחנים ורק בזכות תפילה זה לא יקרה... וחוץ מזה אין לנו מסמך חתום מה' שברגע שנשתדל ונתפלל הוא אוטומטית מחויב לעזור לנו ולמלא את כל מחסרינו, חובתינו לעשות רצון ה' בכל מצב בלי לצפות לתמורה כמו שכתוב בפרקי אבות.

guy6666

New member
הייתי רוצה לענות על השאלה ששאלת...

רשמת בהודעתך: "למה האמנת באלוהים? איך זה שלא היו לך את כל השאלות מקודם?" באמת אני לא יודע למה אבל אני בטוח שזה בגלל שהייתי יותר צעיר ממה שאני עכשיו לקחתי הכל כמובן מאליו. אמרו לי שאלוהים קיים (בבית ספר, בבית) אז האמנתי. אבל אז התבגרתי התחלתי לקרוא מאמרים, הוכחות של אנשים שאלוהים לא קיים, ואז התחלתי לגבש את דעתי בנושא. אני לא בחרתי לא להאמין באלוהים סתם ככה. היו לי רגעים ממש ממש קשים בבחירת צד. אבל בסופו של דבר בחרתי במה שנראה לי האמת. (שדרך אגב היא מוכחת) ולגבי השאלה השניה: איך זה שלא היו לי שאלות לפני זה: אני אישית לא אמרתי דבר כזה ואני מאמין שגם "משתמש בצלילים" . אני חושב שלכל אדם יש את השאלות שלו, אפילו לאדם הדוק ומאמים כמוך יוצא כמה פעמים שיש לך שאלה, ואף אחד לא עונה לך. ולכן אני בחרתי בדרך שלכל שאלה שאני אשאל יש תשובות( ושוב פעם מוכחות) :) גיא.

כשמתחילים להבין באות שאלות...

כשמכניסים לילד קטן כל הזמן ( בבית, בבית ספר ) שיש אלוהים הוא לוקח זאת כדבר ברור ומובן לחלוטין ולא חושב לבדוק זאת, אך כשהוא מתחיל להתבגר ולחשוב בעצמו, ולקרוא ספרים, ולדבר עם אנשים, עלולות להתחיל לצוץ בליבו ובמוחו מחשבות שאלות וקושיות בנושא, הדבר הגיוני ומובן לדעתי. משתמש

uuuaaa

New member
שלום

כתבת שהתאכזבת, כי אלוקים לא קיבל את תפילותיך. כתוצאה מכך הסקת שאלוקים לא קיים. גם אני התפללתי הרבה פעמים לזכות בלוטו, ב-20 מליון שקל למשל. לא זכיתי. אבל זה לא מוכיח כלום. כי אלוקים רוצה את טובתי, וכנראה אלוקים יודע שאם הוא יתן לי 20 מליון שקל, אני רק אתרחק ממנו, ואני אעשה הרבה חטאים. כמו שכתוב "וישמן ישרון ויבעט". לכן, הוא עשה לי טובה ע נ ק י ת בזה שלא זכיתי בלוטו. כי הוא יודע שעדיף לי ליהנות הנאות אמיתיות בעולם הבא, במקום הנאות זמניות ולא אמיתיות בעולם הזה. בקיצור, גם אם התפילות שלך לא מתקבלות, אלוקים כנראה יודע שהדברים שאתה מבקש יזיקו לך. לכן הוא לא נותן לך אותם. או שלא מגיע לך. לגבי שאר השאלות, לכולם יש תשובות. אתה גם צריך לשאול את עצמך: האם באמת אני לא מאמין באלוקים ? או אני פשוט מחפש תירוצים שישקיטו את המצפון שלי, כי אני רוצה לבלות. אתה יודע ש- 95% מהחוזרים בתשובה עשו זאת לאחר גיל 20, ו - 95% מהחוזרים בשאלה עזבו את הדת לפני לגיל 20 ? האם זה לא מוכיח שאנשים מעדיפים את הנוחות והכיף מאשר את האמת ? לגבי מה שכתבת על המדענים, לנו כדתיים, ממש לא משנה אם אלוקים ברא את העולם ע"י פיצוץ או כל דרך אחרת. מה שחשוב זה להבין שלא ייתכן שדבר כל-כך מורכב יווצר מעצמו. דבר נוסף, המדענים בסה"כ מעלים השערות, על דברים שקרו לפני 20 מילארד שנה. אין להם שום הוכחה אף אחד לא היה בתקופה ההיא. והם משנים את דעתם כל 20 שנה בממוצע. לנו יש הוכחות. ההורים שלנו היו בהר סיני ושמעו את אלוקים מדבר. ואבא לא משקר לילדים שלו.

למעלה