שלום,מקווה שתוכל לענות לי.

עזוב, בו נדבר עברית פשוטה

עזוב אותך רגע מבורא, ניברא וכו' כל אלו הן הגדרות אישיות שלנו, בו נדבר עברית. עומד מולך עכשיו אדם, אתה טוען שלא יתכן כי הוא נוצר לבד. עכשיו עומד לפניך אלוהים ( היישות האלוהית ) , אתה טוען שהוא כן נוצר לבד! מדוע? מדוע דבר כל כך מופלא כמו אלוהים יכול להיוצר לבד אבל קליפת השום גרגר אבק כמו אדם לא יכול להיווצר לבד? איך אדוני לא רואה את הסתירה הכל כך ברורה שאני מציג למול עיניו? זה הרי כמו שתחזיק בורג קטן בידך ותגיד לי שמישהו לבטח ייצר אותו ואז תצביע על חללית ענקית ומשוכללת שעומדת על כן השיגור ותגיד לי שהיא נוצרה לבד. אתה באמת באמת באמת לא מבין את הסתירה הכל כך ברורה כאן? או שאתה עושה את עצמך לא מבין? משתמש

רגע בו נפשט את זה עוד יותר...

שאלה פשוטה לי אליך - האם אתה מאמין או לא מאמין שדבר מורכב כלשהו יכול להיווצר לבד בצורה טיבעית? לדעתי תשובתך היא לא מאחר ואינך מאמין כי הטבע נוצר מעצמו. אם כך, איך יתכן כי אלוהים נוצר לבד או תמיד היה קיים? למה דבר אחד כמו אלוהים יכול להיווצר לבד ואילו דבר אחר לא? האם אתה רואה או לא רואה את הסתירה בלוגיקה שלך? משתמש

uuuaaa

New member
מה הקשר

אלוקים הוא זה שברא יקום והגיון אשר בהם - דבר לא יכול להיווצר מעצמו. מי קבע שהכללים הללו חייבים לחול גם עליו ? הוא זה שקבע אותם. הטבע למשל מוגבל ע"י חוקים. מי קבע שאלוקים מוגבל גם כן ע"י אותם חוקים ?

manew

New member
אני מצליח לראות

אני מצליח לראות איפה לדעתך יש סתירה העניין הוא שיש הבדל בין דבר שהוא בעל גוף לבין משהו שאינו בעל גוף כאשר יש למשהו גוף (חומר) הוא גם יתכלה בסוף ומשמע שהם נוצרו - קרה משהו שאיחד את כל חלקי החומר שממנו עשוי בגוף ואיחד אותם לגוף אחד (תהליך טבעי או אדם או משהו/מישהו אחר) אבל אלוהים אינו גוף ולכן גם לא יתכלה ולא נוצר מעולם כלומר הוא היה קיים תמיד ויהיה לעולם והוא זה שיצר את החומר שמתכלה חיים התכוונת לשרשור הזה?

התשובות שלכם דיי מביכות לדעתי.....

סליחה שאני אומר את זה אבל אם אתם לא מרגישים נבוכים מהתשובות שכתבתם לי אז אני חיב להודות שאני אישית מרגיש קצת נבוך בשבילכם... אתם אומרים באותה נשימה שני דברים שסותרים לגמרי אחד את השני וזה אפילו לא מדגדג לכם את קצה העפעף השמאלי, אני מרגיש שהאסימון שלכם תקוע למעלה וממאן ליפול למקומו... סליחה אם פוגע במישהו. רגע... אתה אומר שמשום שלאלוהים אין גוף והוא לא מתכלה אז הוא לא נוצר מעולם? אז שתי שאלות בתור פתיח - גם הנשמה של בני האדם היא ללא גוף ואינה מיתכלה לפי אמונתך, אז מה איתה? האם גם היא תמיד היתה קיימת? למה אלוהים כן והיא לא? ולשאלה העיקרית, אתה טוען כי אלוהים קבע את הכלל כי דבר לא יכול להיווצר מעצמו. נגיד שכן. אך מה זה משנה מה הוא קבע או לא קבע? הרי אלוהים נוצר מעצמו( או תמיד היה קיים אם אתה מתעקש ), כלומר הדבר אפשרי! עצם קיומו של אלוהים הוא הוכחה סגורה חתומה ובלתי ניתנת לעירעור כי דבר ואפילו מופלא ביותר כמו אלוהים יכול להיווצר ללא עזרה או השגחה חיצונית! אם כך מדוע לא יתכן ומדוע אינך מוכן לישקול אפילו את ההנחה המשוגעת כי גם הייקום נוצר לבד או תמיד היה קיים? הרי זה אפשרי! הנה תראה את אלוהים אף אחד לא ייצר אבל הוא קיים! אז למה לא יתכן כי גם את העולם אף אחד לא יצר והוא תמיד היה קיים? הרי עצם קיומו של אלוהים מהווה הוכחה ניצחת כי דברים כן יכולים להיווצר לבד! מה קשה להבין פה? תגיבו פליייז בצורה עניינית בלי להתעצבן, חשוב לי שנלבן את הנקודה הזאת למרות שאנחנו דיי חוזרים על עצמנו, אבל בכל זאת, חשוב שנבהיר יותר לעומק נקודה כה חשובה, אנחנו נוגעים כאן לדעתי בגרעין האמונה, באחת הנקודות הכי רגישות שסביבן הכל בנוי. משתמש בצלילים

uuuaaa

New member
תשובה

אלוקים היה קיים תמיד, הנשמות - לא. אלוקים הוא כל-יכול, לכן היתה באפשרותו לברוא נשמות, כי הם אינן יכולות להיווצר מעצמן. אלוקים לא נוצר מעצמו. הוא היה קיים תמיד. המדע המודרני בעצמו סותר את ההנחה שהחומר היה קיים תמיד. המדע טוען שהיקום וכל החומר שבו, התפרץ מהנקודה הסינגולרית לפני 20 מילארד שנה. איך בדיוק יכול לקרות כזה דבר ? איך אינסוף מאסות וכוכבים ושמשות יצאו מנקודה בגודל אטום ? זה הגיוני ? האם המדע יודע מה היה סביב לנקודה הסינגולרית ומה גרם לה להתפוצץ דווקא אז ?

שוב אתה חוזר על "עובדות" ללא בסיס

לפי חוקי הפיסיקה זה כן אפשרי שכל הייקום העצום יצא מנקודה קטנה בגודל של אטום, נשמע לך בדיוני אך מבחינה מתמטית ופיסיקלית הוכח שזה נכון, אבל שוב, אתה מנסה שוב ושוב להשתמש בחוסר ידע של משהו אחר כהוכחה לקיומו של משהו אחר. בו נגיד שאני לא יודע בכלל איך נוצר הייקום, אין לי שמץ של מושג איך זה נוצר, האם זה מוכיח שאיזו יישות אלוהית בראה אותו? האם זה שאינני יודע כיצד פועל מנוע של מכונית מהווה הוכחה כי הירח עשוי מגבינה עם זיתים? איך אתה עושה בכלל את הקשר הזה? תסביר לי שוב למה לא יתכן כי נישמות בני האדם תמיד היו קיימות? הרי אתה מאמין שאלוהים תמיד היה קיים, כלומר אתה מאמין שמשהו יכול להיות קיים מתמיד ללא צורך שיבראו אותו! אז למה לא יתכן לדעתך שגם הנשמות שלנו תמיד היו קיימות? למה אלוהים כן והן לא? מי קבע שאלוהים ברא אותן? אתה??? ואולי הן דווקא כן תמיד היו קיימות בדיוק כמו אלוהים? למה אתה עושה הפרדה בין שני הדברים? למה דבר א' לא צריך שיבראו אותו ודבר ב' כן חייב שיבראו אותו? ואולי יש במרכז הייקום גמד קטן בלתי נראה עם כובע מצחיק שיושב על גב של צב ענק והוא בעצם זה שברא את אלוהים ואת נישמות בני האדם ואת הייקום כולו? על סמך מה קבעת שדווקא אלוהים הוא זה שלא ניברא? מאיפה לך שאין מישהו ניצחי אחר מעליו שברא אותו? למה קבעת שדווקא אלוהים עומד בתחילת השרשרת? על סמך מה קבעת שאף אחד לא ברא אותו? חלמת על זה בלילה? אלוהים לחש לך בסוד שאף אחד לא ברא אותו? מאיפה אתה מביא את העובדה הזאת? משתמש בצלילים

manew

New member
מה אומר ומה אגיד

שאלות קשות שאלת אני לא מסוגל לענות עליהם (אני לומד סך הכל שנתיים שלוש) אני יפנה למישהו חכם ממני ונראה מה יענה בינתיים אם יש למישהו בפורום תשובה רצינית הוא מוזמן לענות חיים

manew

New member
בינתיים

אני מאמין שקיימת אפשרות שהיקום נוצר מעצמו בדרך טבעית וללא התערבות חיצונית-אלוהית אבל אני לא מאמין שהיקום יכל להיות מושלם כמו שהוא באמת אם הוא נברא מעצמו והיקום מושלם בכל פרט החל מחלקיקי החומר הקטנים דרך היצורים שחיים בעולם דרך הכוכבים וגם בתור יקום שלם עם כל החוקים שבו תסתכל קצת על המורכבות של הבריאה עם השלמות הגאונית שקיימת בכל פרט לבדו ובהשתלבות של כל פרט עם כל הפרטים האחרים לא ייתכן לומר שזה יקום שנוצר מעשמו הרהור קטן בזמן שאני מחפש חיים

manew

New member
ניסוח מורחב למה שאמרתי

חיפשתי תשובה באתר ערכים ומצאתי את אותו הרהור שרשמתי קודם בצורה מורחבת יותר קבל היקום כולו, מרחביו ואין סוף הכוכבים המצויים בו, מערכת השמש, כדור הארץ וכל אשר בו, הדומם והצומח, החי והחי המיקרוסקופי, ועל כולם האדם, כל אלו על תרכובותיהם ותאיהם, על האנרגיה האצורה בהם ועל ההרמוניה הנפלאה בה הם פועלים - כל היצירה הזו כולה מהווה שיר הלל נפלא ליוצרה. "השמים מספרים כבוד א-ל ומעשה ידיו מגיד הרקיע... אין אומר ואין דברים בלי נשמע קולם. בכל הארץ יצא קום ובקצה תבל מליהם" (תהלים י"ט). כל אדם חייב להתפעל מפלאי הבריאה. הוא משכים קום ורואה את זריחת השמש במלוא הדרה, הוא מעריב בשדותיו ורואה את החמה נעלמת באופק. ידיעותיו אמנם עלובות, והוא משער שלשמש יש בית כלשהוא במעמקי הים, אך כלום הדבר גורע מיפי הטבע? לעת ערב, כאשר שחור השמים מתמלא שלל אורות כוכבים, הוא יעמוד נפעם לנוכח שפעת "הפנסים" שהודלקו בשמים. אמנם גרמי השמים והכוכבים - פנסים הם לדידו, אך למרות שתפיסה נבערה זו מגמדת, כביכול, את מעשי הבריאה, האם לא די בראיה מוגבלת זו כדי לעורר פליאה ללא גבול בלבו של כל מתבונן אובייקטיבי? אם ישר-לב הוא האיש, הוא יחוש את עצמו ניצב בפני יוצר חכם הנעלה מבינתו, בפני בורא המעורר בקרבו הערצה ופחד. הוא יכרע ברך, ויבטא בשפתו הפשוטה את שם הא-להים. המשכיל לעומתו יודע הוא שהחמה אינה שוקעת בים והארץ היא הסובבת, יודע הוא שנצנוצי כוכבים, הם פריסות שלום מעולמות טמירים המרוחקים מאיתנו מאות מליוני מילין. הארץ סובבת לה במסילה מדויקת בתוככי חלל ריק, במרחק של כ- 150,000,000ק"מ מהשמש. מרחק המבטיח לנו את אנרגית השמש הדרושה לחיינו עלי אדמות. אילו התקרבה הארץ מעט יותר אל השמש או אילו התרחקה הימנה, היו שינויי הטמפרטורה גוזרים כליה על כל החי אשר על הארץ. אך הארץ אינה סוטה ממסלולה, תכנון פנטסטי וחכמה עליונה ינהלוה. כל הארץ כולה אינה יותר מגרגיר אבק, ביחס לאין-סוף גלקסיות הכוכבים החשופות בפני הטלסקופ. ומי יודע מה מצוי מעבר לגבולות לזה? כאשר המשכיל מנסה להסביר לעצמו את פשר החידה הגדולה, מוצא הוא את עצמו מתקרב לדעתו של הבור הנבער. אמת ניסוחיו מלוטשים יותר והוא ישתדל לברור לעצמו מינוח פילוסופי. הביטוי ,יוצר חכם', עשוי להשמע מגושם מדי, ועלול לרמוז לדמיון כלשהו בין בורא לנברא, לכן, המשכיל בודאי יעדיף ביטויים כמו: "תבונה עליונה" או "כח עליון", המעידים על יחודו ונצחיותו של הבורא. אך כאשר הוא ימצא את עצמו מתפלל, הוא יעמוד כמו רעהו הבער, לפני הא-להים, ושניהם יחד יאמרו ברעד: "כי אראה שמיך מעשה אצבעותיך, ירח וכוכבים אשר כוננת, מה אנוש כי תזכרנו ובן אדם כי תפקדנו". מה דעתך?

תן לי להמשיך את הירהוריך... ../images/Emo13.gif

זה בסדר, אנחנו בפורום, אני מקווה שאף אחד לא מתעצבן מהשירשור הזה
הרי מטרתם שם פורומים היא לדון בדברים גם אם הם קשים. אז נמשיך?
אני רוצה ליפקוח את עיניך ולהראות לך עכשיו איך שוב אתה סותר את עצמך. אתה מדבר איתי עכשיו על הגיון, אתה אומר לי בפירוש כי הייקום וכדור הארץ על כל מה שהוא מכיל בתוכו פשוט מורכבים מדיי בכדי שיוכלו להיווצר מעצמם, נכון שזה מה שאמרת? אם כך, כיצד יתכן שאלוהים שהוא הרבה יותר מופלא ומורכב מכל אלו גם יחד לא היה צריך שיבראו אותו? הרי לפני שנייה אתה מראה לי שמבחינה הגיונית לא יתכן כי דבר כה מורכב כמו הטבע נוצר לבד או תמיד היה קיים, אך שנייה לאחר מכן באותה נשימה אתה אומר לי שאלוהים הכל יכול שנמצא בכל מקום בייקום!!! ויודע מה כל אחד חושב בכל רגע ורגע במוחו הקטן! ( יש מילייאדים של אנשים בעולם!! מילייאדים!!! ) ויכול "בהינף אצבע" להזיז גלאקסיות שלמות ולעצור את השמש הלוהטת שמאסתה מילייאדים על מיליירדים של טונות!!! שהאלוהים הזה נוצר מעצמו או תמיד היה קיים!! זה מה שאתה טוען! אז אם אתה מדבר איתי עכשיו על הגיון ולא על אמונה, אז תסביר לי בבקשה את הסתירה הענקית בדבריך! שים לב אנחנו מדברים כרגע רק על הגיון ולא אמונה. אתה חייב להחליט, האם דבר מורכב כמו האדם או בעל חיים או הייקום או אלוהים או כל דבר מופלא אחר יכול להיווצר מעצמו ללא יישות חיצונית או שזה בלתי אפשרי? לטענתך האדם שהוא קליפת השום לא יכול היה להיווצר לבד אבל אלוהים שהאדם הוא גרגר אבק לידו כן נוצר לבד! זו סתירה, סתירה ואגיד זאת שוב - סתירה!!! ( תגיד אתה רוצה סתירה?!
). האמת דיי הצחיק אותי גם ( ואל תעלב
הציטוט הבא שלך - "הארץ סובבת לה במסילה מדויקת בתוככי חלל ריק, במרחק של כ- 150,000,000 ק"מ מהשמש. מרחק המבטיח לנו את אנרגית השמש הדרושה לחיינו עלי אדמות. אילו התקרבה הארץ מעט יותר אל השמש או אילו התרחקה הימנה, היו שינויי הטמפרטורה גוזרים כליה על כל החי אשר על הארץ. אך הארץ אינה סוטה ממסלולה, תכנון פנטסטי וחכמה עליונה" אתה יודע למה דומה מה שאמרת? שאדם שזכה בלוטו יגיד לך ואווו!! איזה תיכנון גאוני!! תראה - מתוך מליונים של אפשרויות רשמתי בדיוק את המספרים הנכונים! את הייתי רושם מספר אחד יותר גדול או אחד יותר קטן לא הייתי זוכה בפרס הראשון! האם זה לא תיכנון פנטסטי וחוכמה עליונה?? דווקא בגלל שהמרחק מהשמש הוא כמו שהוא, דווקא בגלל זה נוצרו כאן חיים, למה לדעתך לא נוצרו חיים על המון כוכבים אחרים שסביבנו? אני אגיד לך למה - כי הם קרובים מדיי או רחוקים מדיי מהשמש שלהם!! אבל ממש במקרה לכוכב הנחמד שלנו יצא להיות במרחק בול מתאים - ולכן רק עליו היתפתחו חיים!! אתה מבין? אין כאן שום דבר ניסתר או תיכנון חכם! פשוט בגלל שהיינו במקום ובזמן הנכון היתפתחו כאן חיים! אשמח לישמוע התייחסות שלך לשתי הנקודות שהעלתי כאן. משתמש בצלילים קסומים

האא ועוד משהו קטן...

אמרת שהטבע מושלם, זה בכלל לא נכון, יש המון רוע בטבע ויש המון שיבושים בטבע, יש המון מוטציות, יש ילדים מיסכנים שנולדים עם שני ראשים או עם מומים קשים ומחלות גנטיות, יש בעלי חיים רבים שכל יום ניטרפים בצורה אכזרית על אריות ונמרים, יש בעליי חיים אומללים שנאכלים בעודם בחיים ע"י זאבים וצבועים, יש המון מחלות שפוגעות בצימחייה ובבני האדם, ויש ויש ויש... השאלה למה אתה קורה מושלם, הכל יחסי. אתה יכול להראות לי תמונה של בחורה יפה ותגיד לי "ואוו תיראה איזו מושלמת היא!! כל כך יפה! איזה גוף מקסים!!" אבל תראה את התמונה הזאת לאיזה חייזר שהגיע לבקר אצלנו ממקום אחר והוא יגיד לך שבא לו להקיא מהאישה המגעילה הזאת... מושלמות ויופי זה דבר יחסי, והטבע לא בדיוק מושלם... תלוי מה אתה מגדיר מושלם... משתמש

manew

New member
שלוש נקודות תגובה אחת ../images/Emo13.gif

1 אלוהים הוא כל הדברים שביקום הוא בעצם היקום הוא לא דבר שמורכב מהמון דברים קטנים הוא דבר אחד ("אחדות האל") שמכיל הכל ולכן לא צריך משהו שיברא אותו כי הוא לא מורכב בכלל אבל היקום הוא מורכב היקום הוא חלק ממנו הוא אחד שלא מורכב מהרבה אבל היקום המורכב הוא חלק ממנו ואנחנו לא מסוגלים להבין את זה 2 יופי של דוגמא הבאת עם הלוטו אבל מה תגיד על בנאדם שהשתתף בשלושה הגרלות לוטו באותו יום וזכה בכולם? ובעשרים?? ובמאות הגרלות????? לא יהיה יותר פשוט לומר שאיכשהו הוא ידע מראש את התוצאות? הרי אם הסיכוי שכדור הארץ יסתובב במרחק המדוייק הוא כמו לזכות בלוטו הסיכוי שבאותו כוכב יהיה מספיק מים ולא יהיו חומרים רעילים באויר ושיהיה בדיוק ההרכב חומרים שצריך בכדי שאתה לא תתפוצץ כל פעם שאתה מדליק גפרור (עוד כמה אחוזים של חמצן באטמו' וזה היה קורה) זה כמו לזכות עוד פעם בלוטו ועכשיו תוסיף לזה את העובדה שכמות בעלי החיים בעולם וכמות הצמחים גורמת לזה שישאר אחוז החמצן הראוי באויר והכמויות של צמחים ובע"ח מאוזנת כל הזמן למרות מגפות וכריתת יערות ועוד ועוד זה עוד לוטו וזה שקבוע הכבידה העולמי הוא מה שהוא כי אחרת כדו"א היה מסתובב לאט יותר סביב צירו והיה יום של 50 שעות ולילה של 50 שעות ועוד ועוד פרטים קטנים וחשובים שמאפשרים קיומם של בעלי חיים ואנשים על כדו"א ועדיין לא דיברתי על הבנאדם עצמו ועל מה שצריך כדי שהאדם יהיה כמו שהו לא תסכים איתי שבכמות כזו של "זכיות בלוטו" בו זמנית יותר פשוט לומר שהעולם נברא ע"י מישהו? 3 יש המון שיבושים בטבע אבל כל שיבוש מיועד למשהו אם לשם איזון החמצן כאמור ואם לשם דברים אחרים שאני לא יודע אבל אם תשאל מדען שמתמחה בזה לבטח הוא יוכל להסביר לך כמעט כל פרט ופרט חיים נ.ב. לא הגיע הזמן לפתוח שרשור חדש?

אני יענה גם לך בתגובה ל uuuaaa....

עוד רגע אני אגיב גם לך בתגובתי ל uuuaaa בשירשור זה, המתן בסבלות ותענה לפי התור...

uuuaaa

New member
תשובה

מה זאת אומרת "הוכח שזה נכון" ? האם בגלל שאיינשטיין ישב בחדר וכתב כמה שורות בפיסיקה - בגלל זה הדבר אפשרי ? האם אתה בכלל מבין את הנוסחאות של איינשטיין ? למה זה הגיוני שמתוך נקודה בגודל אטום יצאו גם השמש וגם האוקיינוס השקט ? נניח שיש מפעל, במפעל יש חדר עם מתכות, ברגים, צמיגים, פלסטיק, בד. ופתאום היה פיצוץ, ונוצרה מכונית. האם זה הגיוני ? בקשר לאלוקים, אין לך מה להשוות בינו ובין העולם. כי אלוקים הוא מעל להבנתנו. את החומר הפיסי אנו רואים ומכירים. לא משנה לי האם יש מישהו מעל אלוקים. אלוקים הוא זה שהתגלה אלינו, והוציא אותנו ממצרים לכן אנחנו עובדים אותו. אם יש לו איזה "בוס", אז שיתגלה אלינו וישכנע אותנו למה אנחנו צריכים להיות עבדים שלו. בקשר לנשמות כבר עניתי לך. נשמה היא מוגבלת. חייב להיות מישהו כל-יכול שברא אותה.

כן, אכן הגיע הזמן לשירשור חדש!!

מה אגיד ומה אומר, אני כבר על סף ייאוש מכם.... טוב איפה להתחיל - אני רוצה ליכתוב קצר אבל לא נראה לי שזה ילך איתכם. שוב אתה טוען כי אלוהים הוא מעבר להבנתנו, אתה לא קולט שאותו הדבר אני יכול להגיד לך על הייקום ועל כל דבר אחר שאתה לא מבין סביבך?? הייקום נראה לך מופלא ומורכב מדיי מכדי שהוא יווצר לבד - אתה טועה!! טועה!! הייקום הוא מעבר להבנתך, מבין עכשיו למה קשה לך ליתפוס אותו? הנה קיבלת את אותה תשובה שנתת לי, מה נראה לך, שרק אתם עם אלוהים יכולים כל הזמן לנפנף עם "זה מעבר להבנתך"?? יופי של תשובה שיכולה לתרץ כל דבר שלא מבינים! אחלה! אני לא מבין את הנוסחאות של איינשטיין אבל יש הרבה מתמטיקאים ופיסיקאים ומדענים וחוקרים שכן מבינים אותן, ובדקו את הנוסחאות האלו, ועשו ניסויים רבים לדוגמה במאיציי חלקיקים, והוכיחו באופן מעשי ולא רק תאורתי כי התאוריות האלו נכונות ברובן ובסיסן מוצק, נעשו מדידות בלווינים וחיישנים מתוחכמים שהוכיחו כי איינשטיין ידע על מה הוא מדבר , לווינים מודדים קרינות רחוקות המגיעות מלב הייקום המתאימות בול לתאורייות שדיברנו עליהן. איך אתה מעז לדבר איתי על הגיון? אתה שואל אם הגיוני שמתוך נקודה קטנה יצא כל הייקום. לא יודע אבל מדענים ופיסיקאים טוענים שכן, ואני שואל אותך בחזרה, האם הגיוני שיש יישות אלוהית כלשהי שנמצאת בכל מרחבי הייקום שמרחביו אינסופיים, יישות שיכולה בהינף אצבע לסובב גלאקסיות שמאסתם מילייארדים בחזקת מילייארדים של טונות ולעצור את השמש אדירת המסה מתנועתה בשמיים? יישות שיודעת כל רגע ורגע מה כל אחד מתוך מילייאדים של בני אדם על כדור הארץ חושב, יישות כל יכולה שרואה ואינה ניראיית??!!! תגיד לי עכשיו עם יד על הלב ובלי לשקר לי - כל זה נשמע לך יותר הגיוני?? כן??? באמת??! אני נשבע לך שאני לא מבין איך אתה מדבר איתי בכלל על הגיון כשאתה מאמין בדבר שנשמע לכל בר דעת כדבר הכי הכי מדע בדיוני שיכול להיות!!... איך אתה לא מתבייש לדבר איתי על הגיון??? אלוהים שהוא כמו קוסם כל יכול אשר נמצא בכל מקום בייקום ויודע הכל ויכול לעשות הכל אפילו ליברוא יש מאין וליברוא חיים מגופים דוממים, זה נשמע יותר הגיוני??? לא באמת, איך אתה יכול לשקר לעצמך בכזאת עזות מצח??? כל מה שסביבך לא נוצר ברגע ולכן הדוגמה עם המכונית פשוט מטופשת, זה התחיל מדברים מאד פרימיטיוויים כגון ייצורים מיקרוסקופים חד תאיים והפך בצורה מאד מאד הדרגתית תוך מילייאדים על מילייארדים של שנים למה שאתה רואה כיום מולך. אני לא צריך שהבוס של אלוהים יתגלה לפניי וישכנע אותי שאני צריך להיות עבד שלו, אני צריך שאלוהים בעצמו יעשה את זה כמו שרשום בתורה שהוא עשה פעם אחר פעם כמעט כל שני וחמישי בתקופת התנ"ך כשרצה להראות לעם שהוא קיים, אז למה היום הוא לא עושה ניסים? זהו ניגמר לו הכוח? הוא התייאש מאיתנו?? בו אני יגלה לך סוד קטן - הוא לא עושה כיום ניסים כפי שמעולם לא עשה גם בעבר כי הוא פשוט לא קיים ולא יכל לעשות אותם!! אלוהים הוא המצאה של בני האדם ולכן לא יכול לעשות גם שום ניסים ויפלאות! צודק אתם באמת הפכתם את עצמכם לעבדים, עבדים של אוויר!! אלוהים הוא כל הדברים בייקום, אלוהים הוציא אותנו ממצריים... וכו' עיסות של שטויות!!!... תאמין לי אני כבר לא יודע אם ליצחוק או ליבכות כשאני שומע אתכם אוחזים בכזו התלהבות בכל ה"עובדות" האלה... אתה זורק לאוויר שטוייות מצוצות מהאצבע שמישהו פעם לימד אותך ואתה מנופף בהן בהתלהבות כמו ילד קטן שמצא איזה שטר של כסף!! מאיפה לך כל העובדות האלו?? זה אלוהים באופן אישי סיפר לך את כל זה? על סמך מה יש לך חוצפה לנפנף במידע שאין לך אפשרות להוכיח פסיק וגרגר אבק ממנו? אתה מדבר כאילו פגשת את אלוהים ושאבת ממנו את כל היידע הזה!!! אתה כל כך לא מבין את תורת האבולוציה שאתה מרשה לעצמך לקשקש כאלה קישקושים שכל מורה לביולוגיה שהיה שומע אותך היה מעיף אותך בבעיטה מהשיעור למשך שבועיים... הסברתי לך כבר קודם אבל אתה כל כך קשה הבנה שפשוט לא קלטת פסיק ממה שהסברתי לך! יש בייקום מלייארדים של כוכבים, רובם רחוקים מדיי או קרובים מדיי לשמש שלהם ולכן לא היתפתחו עליהם חיים! אך מתוך מלייארדים של כוכבים היה כוכב אחד קטן ונחמד שהיום אתה מכיר בתור "כדור הארץ" שממש ממש במקרה היה בר מזל ויצא לו להיות בדיוק במרחק המתאים מהשמש, ולכן רק עליו היתפתחו חיים! מה קשה כל כך ליקלוט פה? אם כוכב נוגה היה באותו מרחק כמו כדור הארץ מהשמש שלנו אז אולי גם עליו היו מתפתחים חיים, אבל הוא לא, ולכן על כדור הארץ היתפתחו חיים ועל נוגה לא! ואוו אני ממש מרגיש שאני מדבר לילד בן 3 עם קשיי הבנה!!! יש לך חוסר יידע מוחלט בכל הקשור לאבולוצייה, תורת האבולוצייה קובעת כי החיים הם אלו שמתאימים את עצמם לסביבת המחייה ולא להיפך, אין כאן שום דבר שקשור לזכייה בלוטו! על כדור הארץ נוצרו ייצורים רבים ומגוונים מכל המינים ומכל הסוגים, אלה מהם שהתנאים לא התאימו להם, אלו שאין להם מספיק חמצן, אלו שמתלוננים שקר להם או חם להם מדיי, צמחים ובעלי החיים שלא מצליחים להיתגבר על המגיפות והמחלות, כל אלו מתים!!! לעומת זאת בעליי החיים והצמחים "הלא מפונקים" שמצליחים לישרוד את התנאים שקיימים סביבם הם אלו שמולידים צאצאים וממשיכים את הדורות הבאים שילכו ויסתגלו עוד יותר ועוד יותר לסביבת המחייה שלהם! לדוגמה למה לדוב הקוטב הצפוני יש שיכבת שומן ופרווה כזו עבה? כי כך הוא הצליח להיסתגל לתנאיי הקור הקיצוני ששורר שם! הוא פיתח עם השנים ועם האבולוציה שיכבת שומן ופרווה עוות שמגינות עליו מבקור העז ולכן הוא שורד שם! הרי אם היית שם שם חתול תוך שעה הוא היה מת!! זה אפילו לא קרוב למה שאתה אומר שכאילו ממש במקרה התנאים על כדור הארץ מתאימים בול לחיים ולכן זה נראה לך מדהים, זה בדיוק להיפך!! - החיים כאן התאימו את עצמם במשך מיליוניי שנים לסביבת המחייה כאן ואלו שסביבת החיים הזאת לא מצאה חן בעינייהם אמרו ביי ביי והלכו לעולמם ולכן אתה גם לא רואה אותם, על מה שאתה רואה בטבע סביבך אלו הם בעלי החיים והצמחים ששרדו במירוץ המטורף הזה והיסתגלו לכמות החמצן שכאן ולטמפרטורה ולמחלות וכל השאר. בחיי שאני מיצטער שאני מתעצבן ככה אבל לישמוע כל כך הרבה שטויות זה פשוט יותר מדיי בשבילי הערב.... כמו שאמרתי אני כבר על סף ייאוש מכם, אני מרגיש שאני מדבר לקיר, שוב סליחה. משתמש בצלילים, הערב קצת עצבני מתמיד. לילה טוב

manew

New member
חבל שאתה מתייאש

יש לי בעיה בקריאה של הודעות ארוכות בשעת לילה מאוחרת אני אשתדל לקרוא בעיון כבר מחר אבל בינתיים אני אכתוב משהו בתור נתונים קיימים ולאו דווקא בתור דתי הזכרת שני נושאים (אבולוציה וחיים בכדו"א) ובשניהם התעניינתי זמן לא מועט ובצורה רצינית לא יודע כמה אתה יודע על אבולוציה אבל על פי התחזיות של האבולוציה על מנת שיווצרו חיים תבוניים כמונו על כדור הארץ דרוש זמן שגדול פי כמה וכמה ממה שהגיאולוגים (או איך שלא קוראים להם) משערים שכדו"א קיים אם נוגה היה במקום שבו נמצא כדו"א לא היו מתקיימים בו חיים בגלל הרכב אטמוספירה שלא מאפשר ובגלל עוד כמה נתונים שלא מאפשרים זאת כדאי שתדע שהסיכוי שיהיה כוכב כמו כדו"א קטן בהרבה מאוד ממספר הכוכבים ביקום בנוגע לאיינשטיין שאתה כל כך דואג להוכיח שהוא ידע מה שהוא אמר על תורת היחסות אתה יודע שהמחקרים שהוא ביצע רק שיכנעו אותו להאמין שיש אלוהים? לא יודע אם הוא האמין שאלוהים משגיח עלינו כל הזמן אבל הוא האמין בקיומו של בורא וכמוהו עוד לא מעט מדענים רציניים ומוכרים ואם רק תרצה אני אתן לך ציטוטים שלהם שמראים שהם האמינו כל מה שכתבתי כאן הוא מנקודת מבט אובייקטיבית והם נתונים מבוססים ומדייקים שאין ברירה אלא להאמין בהם כמו שאמרתי אני אשתדל לקרוא בעיון את כל הידיעה ולענות בצורה סדירה ומפורטת על הכל ואני מקווה שאתה לא חושב שהתשובה הזאת היא תשובה של קיר
חיים

manew

New member
תשובה בשרשור חדש

ותקרא את הפסקה האחרונה בשרשור החדש

למעלה