שלום עליכם!

O F I R L

New member
תוספת קטנה לתגובה

המשל שנתת לא מלמד דבר וחצי דבר לגבי יתכנות השתלת אירוע אלא רק לגבי יתכנות השתלת פירוש - ואדרבה מן המשל שלך נשמע שהאירוע המועבר יהיה די אמין וצריך לחשוד רק בפירושו(ועיין במשלך לפני שאתה עונה) ומכאן כתבתי שכנראה תסכים לאמינות הליקוי באותה עת(אלא שכמובן אין סיפור שכזה[אולי]).

Governor

New member
`ואדרבה מן המשל שלך נשמע שהאירוע

המועבר יהיה די אמין וצריך לחשוד רק בפירושו` ממש מעורר רחמים. האם באמת אינך מבין את היחסים בין משל לנמשל? האם כל הדתיים מטומטמים כמוך? (אני המום, למרות שצפיתי זאת..)

Governor

New member
`ויהי ביום השלישי בהיות הבקר ויהי

קולות וברקים וענן כבד על ההר וקול שופר חזק מאוד ויחרד כל העם אשר במחנה...` OFIRL ידידי, אנשים כאן נדים לך. דומה שחל שנוי כימי לא טוב בתבן אשר בין שתי אזניך. אתה מצטט מן המעשיה המיתולוגית היהודית, ומביא ממנה ראיות על עצמה? עמוד בבקשה לפני המראה ובטא לאט ובהטעמה "הוכחה מעגלית". נסכם נא אפוא: אין עדים קימת מעשיה מיתולוגית יהודית. יחידה. ללא שום אשוש חוץ-מיתולוגי עצמאי, אשר הכל מדקלמים אותה כתוכים (אילו לפחות מצאנו את הלוחות, או את ארון הברית, היה המצב שונה...) במיתולוגיה היהודית עוד מעשיות יפות. כמה מהן בדויות בעליל (המבול הגלובלי, היום הארוך של יהושע...) האם החמצתי דבר מה?

O F I R L

New member
אנא מכולם קראו את דבריו של ה"מושל"

שלעיל ואמרו לי מתי לאחרונה ראיתם דמגוגיה כל כך זולה? אופיר

Governor

New member
בבקשה, ערוך כאן survey בנוגע

להתרשמות המשתתפים מאיכות תשובותיך ואיכות תשובותי, ופרסם התוצאות... משתתפים יקרים, נא להצביע כאן (תלו את תגובותיכם על הודעה זו) תודה

Igra Rama

New member
So what are you doing here ?

הנה ביאור לסקר: טוען אחד בשם אופירל שהיות ועם שלם חי ומאמין במסורה מסויימת. הרי שהמסורה נכונה היסטורית. טוען כל אדם שמידת שכל בקודקודו שהעם מטומטם. דהיינו: קבוצה מסויימת, נקרא לה הכהנים שתלה מסורת מסויימת שלפיה היה אירוע וכל מה שקרה אחריו נגזר מהאירוע. האם אתה רואה סתירה להסבר הזה, אינפנטיל חסר תקנה שכמוך ?

O F I R L

New member
הנה הכנה לסקר

ובכן על מנת שיהיה לכם קל יותר להבחין בדמגוגיה אספתי לכבודכם קטעים נבחרים מן הדמגוגיה שלעיל - ואני בטוח שתוכלו למצוא עוד הרבה.(הדמגוגיה מתרכזת בעיקר סביב טיעוני איש הקש - כלומר יציאה נגד טיעון שכלל לא נאמר על ידי הצד השני) בהודעה מס 2 בשרשור טען governor: ואם כן הנה לנו סיפור בעל עדים רבים הטוענים להתגלות א-לוהית - דבר שנשמע אמין` _אין_ אלה עדים. עד הוא אדם שהיה נוכח _אישית_ בארוע מסוים ולכן כשיר להעיד בבית-דין בפני שופט(ים) ולהחקר על ידי פרקליטים. והביטו בדברים שנכתבו על ידי בהודעה מס 1 "ההודעה שיכת לטיעון שלשלת המסורה שהוצגה בספרו של ריה"ל וכן של רס"ג וכמובן כאן בפורום האומרת בעצם שסיפור שכזה כפי שמציגה התורה אי אפשר היה להשתיל אל עם ובכך בעצם אומרת שסיפורי התורה לגבי המאורעות נכונים ואם כך - מאורע מעמד הר סיני שבו נכח לפי המסורת עם שלם ושמע וצפה וקיבל עליו את התורה אכן היה - ואם כן הנה לנו סיפור בעל עדים רבים הטוענים להתגלות א-לוהית - דבר שנשמע אמין." כלומר הטענה היתה שמכיוון שסיפור כזה לא יכול היה להיות מושתל מכאן שהוא נכון והסיפור עצמו מציג עדות של עם - אולם גוברנור בחר להתעלם מטיעון זה ולהציג את הדברים כאילו סתם טענתי שהכתוב בתורה שקול כעדות של עם. בהודעה מס 5 בשרשור כתב גוברנור "מוסכם איפא שאין להשתמש בויכוח זה במונח עד או עדים" למרות שבדברי בהודעה 1 כתבתי בפירוש שאם הסיפור נכון אזי מדובר על עדות של עם. דבר דומה נעשה בהודעה מס 15 בהודעה מס כתב גוברנור "אם הסיפור המגולגל במסורת הינו אמיתי אזי קיים עם שלם שהעיד עדות הקבילה במשפט לגבי ראייתו את מעמד הר סיני וקבלתו את התורה - וכן לגבי קריאת ים סוף - יציאת מצריים ושאר הדברים הגדולים` לא. בדיוק להפך. איננו יודעים אם הספור אמיתי, אם לאו. מה שאנו יודעים הוא שקים עם הטוען שהוא אמיתי." תוכלו לראות שבפירוש כתבתי בסעיף זה את המילה אם בראש הדברים וגוברנור מציג זאת כאילו טענתי ישירות בסעיף זה שהסיפור אמיתי. באותה הודעה כתב גוברנור "הסתמכות הנצרות או האסלאם על ספורי המקרא המוקדמים אינם מחזקים את אוטנטיותם כהוא זה." למרות שכלל לא טענתי טיעון זה בדברי.(אולי אפשר ללמד כאן זכות ולומר שהוא טען את הטיעון על מנת שלא אטען אותו בעתיד)" באותה הודעה טען גוברנור שסה"כ התיחסות התורה לעדותם של כל ישראל לגבי מעמד הר סיני מתמצית ב20 אותיות - כשהראתי לו בהודעה שלאחר מכן כ7 מקומות מפורשים בהם ישנה התיחסות שכזו הוא טען בהודעה שלאחר מכן שפסוקים אלו אינם יכולים להוות ראיה לגבי אמינות הסיפור משום שזו ראיה מתוך הכתוב עצמו - כאילו שטענתי שפסוקים אלו מהווים ראיה שכזו. מכיוון שקוראים לי ללכת לא אוכל להשלים את התמונה, אני מקווה שהצלחתי להראות מעט ממנה תחליטו אתם תודה אופיר

Governor

New member
אח"כ, הכן גם סקר על גרסתך האדיוטית

למעשית המבול הגלובלי, מתוק שלי...

למעלה