שלום קצת ארוך... צריכה עזרה!!!

im mitzi

New member
שלום קצת ארוך... צריכה עזרה!!!

כתבתי את זה כבר בפורום לקויות למידה אבל אשמח לעוד תגובות ועזרה: מגיל צעיר אובחנתי כלקויית למידה. כדרך קבע עברתי מבחנים בע"פ מכיתה י עד סיום הבגרויות (שנה שעברה כשנתיים לאחר סיום הלימודים וכמעט שנה מהשחרור מצה"ל). היום אני רוצה להרשם לאוניברסיטה אך אני נתקלת בתופעה שאין מבחנים בע"פ באוניברסיטאות והדבר היחיד שעוד ניתן להציע לי הוא שכתוב שנועד לבעלי כתב לא קריא או בעלי שגיאות כתיב דבר שאינני זקוקה לו. הבעיה שלי נובעת מחוסר ריכוז, מאי יכולת הבעה חריפה בכתב ולעיתים אני אפילו לא מובנת בדברים שאני מנסה להעביר ולהסביר לגורם חיצוני. עוד לפני שנרשמתי לאוניברסיטה (הפתוחה אם זה משנה) הגעתי ליועצת לימודים עם האבחון שלי ווידאתי שאני אכן זכאית להתאמות למידה עקב הלקויות שלי ואכן היא אישרה שאני אקבל את המגיע לי, זאת לאחר שהיא הסתכלה באבחון שלי, את האבחון העברתי למרכז ללקויות למידה של האוניברסיטה והם התקשרו אליי לאחר שבוע ואמרו כי האבחון שלי לא בתוקף וכי עליי לעבור אבחון מחדש, רצוי לציין כי באותו אבחון מדובר הומלצו לי מבחנים בע"פ, תוספת זמן במבחנים שלא ניתן להבחן בע"פ וכן קורס למיומנויות למידה - אותו עברתי במשך כל שנות התיכון. עברתי אבחון חדש (וכמובן שגם עליו הוצאתי סכום לא מבוטל של כסף) ובו נקבע כי אני זכאית למבחנים בע"פ ותוספת זמן במבחנים בהם לא ניתן להבחן בע"פ, ללא שום סעיף של מיומנויות למידה. באותו יום שקיבלתי את תוצאות האבחון שלחתי אותו למרכז של האוניברסיטה ולאחר שבועיים קיבלתי טלפון מהם שאומר כי אין מבחנים בע"פ וכי הם נותנים לי קורס למיומנויות למידה ותוספת זמן מירבית במבחנים. בנוסף נאמר לי כי יש דבר שנקרא שכתוב אך זה לא בשבילי משום שאין לי בעיה של כתב לא קריא או שגיאות כתיב, אך בכל זאת הם מוכנים לתת לי את זה בשביל שאני כאילו אבחן בע"פ, הסברתי להם שזה לא מה שאני צריכה ושנינו יודעים זאת, בטופס שהם שלחו לי זה עדיין הופיע. במאמצים לקדם את העניין פניתי למספר גורמים בתוך ומחוץ לאו"פ: ראש המרכז לסטודנטים עם לקויותך למידה באו"פ (תמר אילוביץ), ראש המחלקה (רחל שחר), מנהל מכללת ר"ג השלוחה שנרשמתי בה לאו"פ (משה), דיקן הסטודנטים (ד"ר חיים סעדון), פרופ' תמר הרמן (מהחוג למדע המדינה באו"פ - החוג שרציתי ללמוד), מועצה להשכלה גבוהה (משה אהרוני), אגודת ניצן סניף ר"ג (למאבחנת הראשית שלהם-רבקה), אגודת ניצן סניף ת"א/מרכז (רמי גרטלר) ולגיא פינקלשטיין מעמותת לש"ם. אף אחד מהם לא נתן לי פתרון. האם יש עוד מישהו שאני יכולה לפנות אליו, או שמא עליי לעתור בעניין לבג"צ?! אני מניחה שאני לא הסטודנטית היחידה עם הבעיה הזו! תודה ושוב סליחה על ההודעה הארוכה.

im mitzi

New member
עד כמה שראיתי

זה פורום להורים ותלמידים, בעוד אני רוצה להיות סטודנטית.

מתוך היכרות עם מנהלת הפורום

אני מניח שהמושג תלמידים כולל אצלה גם סטודנטים. לא הייתה לה מעולם בעיה לדבר על זכויות סטודנטים בפורום ADHD. האם את רוצה שאשלח לך כבר עכשיו פרטים של עורך דין ואחסוך ממך את הכתיבה בפורום הוא?

im mitzi

New member
תראה

אני לא מחפשת את הדרך הקלה, אני פשט מחפשת פתרון, אותו פתרון שאף אחד עדיין לא נתן לי. גם שם כתבתי את ההודעה הזאת (העתקתי אותה זו לא היתה טרחה בכלל), כמו שכבר ציינתי פניתי לכל כך הרבה גורמים, אני פשוט רוצה ללכת בדרך הנכונה והמקובלת, לגשת לשרת החינוך עם הרשימה הזו (במידה ואני לא אמצא פתרון לפני) ואם זה לא יעזור אז לעתור לבג"צ. מה שאני רוצה זה ללמוד, להיות סטודנטית כמו כל אחד אחר בארץ הזו ולא לחפש לי אוניברסיטה בחו"ל, כי אותה כבר מצאתי, את השפה אני יודעת, הדבר היחיד שחסר לי זה הרצון לעזוב.

אני מסכים איתך במאה אחוז.

גם אני, כשהייתי סטודנט לתואר ראשון בביולוגיה דרשתי מהאוניברסיטה פתרונות פשוטים ונפלתי על אוזנים אטומות. המחלקה שהייתה אמורה לעזור לסטודנטים לקויי למידה יכלה לספק לי רק פתרונות לא רלוונטים. בהמשך בדרך חברתי לחטיבה לסטודנט העיוור והיא ספקה לי אותם פתרונות. במקרה שלי אלה היו פתרונות טכנולוגיים. חבל שזה היה רק לקראת סוף התואר בביולוגיה. באמצע הלימודים לקראת תואר בסטטיסטיקה, נאלצתי לפרוש מכל הקורסים מסיבות הקשורות בטיפול התרופתי שלי והתפנתי כמתנדב לתת יעוץ טכנולוגי לסטודנטים לקויי למידה ולפתוח אתר אינטרנט בנושא. כשהיעוץ שלי הוכיח את עצמו, גיא פינקלשטיין ומשה עובד (מנהל החטיבה לסטודנט העיוור) הציעו למחלקה שעוזרת ללקויי למידה וקבל את השירות שלי בתשלום ולקנות ציוד לסטודנטים לקויי למידה. היום כבר למחליף שלי יש הרבה יותר ציוד ומשכורת ממה שאני קיבלתי על זה והאוניברסיטה העברית קיבלה עידוד ונותנת עזרה מאוד הרבה סוגים. אני לא אומר שאת צריכה להתנדב וכו'. אני רק אומר שאני מכיר את עניין חוסר העזרה ואת העובדה שבהחלט אפשר וצריך לתת יותר. לגבי אוניברסיטה בחו''ל, זה תלוי איזה חו''ל. בשוויץ לא הצלחתי לדבר עם אף אחד על הנושא ובקרוב מאוד תהיה לי פגישה עם מי שממונה על סיוע ללקויי למידה באוניברסיטה ציבורית בארה''ב. כבר לפני הפגישה התבשרתי שטייפ של עיוורים לא אוכל לקבל ממנו בהשאלה. בקיצור, חו''ל אינו תמיד גן עדן. לגבי האוניברסיטה הפתוחה, באתי פעם לייעץ להם בהתנדבות על סיוע טכנולוגי ללקויי למידה ויותר לא שמעתי מהעניין. אני אשלח לך את הפרטים של המפשטן. הוא ממש בחור לעניין. הוא מכיר טוב מאוד את עניין הסיוע לסטודנטים לקויי למידה.

im mitzi

New member
אני יודעת

ולכן אני עדיין בבירורים, לעזוב את הארץ זה פתרון קל ופשוט, להלחם למען הארץ כבר עשיתי, אז מה שנשאר זה להלחם בה! כמו שאמרתי כבר פניתי לכל כך הרבה גורמים שאלו התנערו מאחריות והפנו אותי הלאה (בינהם היה גיא פינקלשטיין שלא נתן לי מענה הגיוני ורק אמר לי ללכת למוד ותוך כדי למצוא פתרון-למה שהפתרון שלי יגיע לקראת סוף התואר ועד אז אני אהיה מתוסכלת?!), גם לאגודת ניצן פניתי, אותה אגודה שאמורה לעזור ללקויי למידה, גם הם הפנו אותי הלאה. עד מתי?

אני מחזיק לך אצבעות!

בזכות אנשים כמוך המצב בארץ טוב יותר מבהרבה מדינות באירופה. תודה!

im mitzi

New member
תודה רבה

אני רוצה להוסיף שממש ברגעים אלה פתחתי מכתב שהגיע אליי מהמועצה להשכלה גבוהה שדואגים לכסות את התחת של עצמם (מצטערת על הביטוי) וכתבו לי כי אין באפשרותם לעשות כלום. אז ברצוני לשאול, משרד החינוך לא, מל"ג לא, אז מי כן? לאן כן אפשר לפנות על מנת להזיז דברים באוניברסיטאות, אם האנשים שאמורים להלחם למעני לא נלחמים מי ילחם? אני בורג קטן במערכת גדולה שלא יודעת ולא מכירה.

שבט

New member
אנחנו צריכים להלחם בעצמנו! ../images/Emo59.gif

אני ממש מבינה למה את מתכוונת. אני סטודנטית לקויית למידה ובדיוק היום היתה לי פגישה במכללה עם רכזת ליקויי הלמידה, דיקן הסטודנטים ,יו"ר אגודת הסטודנטים בשיתוף עם יו"ר עמותת לשם על מנת לארגן כנס הסברה למרצים שלנו בו נעלה למודע את כל נושא סטודנטים ליקויי הלמידה במכללה. אני גיליתי שגם שיש אבחון ויש אישור חתום של רכזת ליקויי הלמידה במכללה ושל ראש החוג יש מה שנקרא חופש אקדמאי המאפשר לכל מרצה או לכל מכללה לעשות מה שבראש שלהם. ולכן כך זה נראה. ומכאן רוב הבעיות שנוצרות אצלנו במכללה. מכל מה שכתבתי כאן אני רוצה להראות לך שכן יש אנשים שנלחמים עבורנו עובדה שביחד אנו מארגנים את הכנס. אבל הבעיה היא לא הם אלא המערכת הרחבה יותר שלא מוציאה חוקים ברורים ואחידים. והפתרון לדעתי הוא להלחם בעצמנו בשבילנו עד כמה שניתן ואני יודעת שלפעמים זה מייאש כי לא תמיד מצליחים להשיג מה שרוצים ומה שמגיע לנו. אבל אסור להתייאש וצריך לנסות בכל מקרה ולהשקיע מאמץ כפול ומכופל כדי לשרוד את המערכת הזאת ולהתקדם כמה שאנו יכולים.

im mitzi

New member
אוקיי אבל..

אם את מדברת על גיא פינקלשטיין במקרה דיברתי איתו אתמול, פתרון ועזרה הוא לא הציע לי, הוא אמר לי את מה שאני רוצה לשמוע רק בדרך שלו, הוא אמר לי שאני צריכה לבקש שמרצה ישב איתי על המבחן אחרי הבחינה, למרות ששוב ושוב ושוב הסברתי לו שהאוניברסיטה לא רוצה לתת לי מרצה בשביל זה. בנוסף הוא אמר לי לוותר ולהתחיל ללמוד, זה אינו פתרון ואינה דרך לחימה. דיקן הסטודנטים באוניברסיטה דחה את הבקשה שלי בטענה שהם אכן נותנים את שאני מבקשת. שמעתי את כל מה שאת אומרת, אך גם שמעתי שמל"ג מתגמלים את האוניברסיטאות ונותנים תקציב של 4 מיליון ש"ח בשנה לטובת לקויות למידה, אני מנסה להבין איפה אני משתלבת ב4 מיליון אלה!

קצת ממה שהבנתי

רק זעזוע במקומות שבהם ההחלטה נופלת, יעזור. בו זמנית, כשאת נלחמת במל"ג באוני' וכל השאר, הריני להציע לך עזרה באסטרטגיות של כתיבה... קצת אולי אפשר ... גם פה. נסי אותי בדרך בה אוכל לעזור... במה שאני מומחית זה לא בחלונות הגבוהים, רק פה... באסטרטגיות.. אם תרצי, אני פה ובוודאי כל מי שיכול.

im mitzi

New member
בלי להעליב או משהו כזה

אסטרטגיות ומיומנויות למידה, איך לכתוב, איך לגשת למבחן וכו' וכו' וכו' עברתי במשך 3 שנים בתיכון, כמו כן עברתי על כל זה בשנה שעברה כאשר ניגשתי להשלים את הבגרויות שלא ניגשתי אליהם בתיכון על מנת להוריד ממני לחץ. זה באמת לא הדבר שאני צריכה. הבעיה של המוסדות האלה איתי היא שאני יודעת בדיוק איך אני צריכה ללמוד ומה אני צריכה לקבל על מנת לעבור את המבחנים בשלום. אני מודה לך מקרב לב על הגשת העזרה.

שבט

New member
שאלה טובה

אני באמת לא יודעת מה להגיד לך, זאת באמת שאלה טובה מה קורה עם כל הכסף הזה. אני יודעת שההרגשה היא חוסר אונים כזה ויאוש גדול, ככה לפחות אני מרגישה. ואני רק יכולה להציע לך שלא תתייאשי ותנסי לעבור את זה בכל דרך שתוכלי לפחות כדי לדעת עשית הכל וניסית. ו.. אולי אם נראה לך שזה בלתי אפשרי אז אולי תנסי לעבור ללמוד במקום אחר שכן מטפל ודואג לסטודנטים ל"ל. כמו למשל תל חי ו.. יש עוד.

im mitzi

New member
כולם מציעים לי תל חי

אבל מה אם בתל חי אין את מה שאני רוצה ללמוד? האם אני צריכה להתפשר על משהו אחר רק כי יש אותו בתל חי? למה לקויי למידה צריכים לבחור במספר מצומצם של מוסדות להשכלה גבוהה בעוד שלסטודנטים רגילים יש מגוון אפשרויות נרחב יותר? המקומות היחידה שמציעים את החוג אליו אני רוצה להשתייך הם: האוניברסיטה העברית בירושלים האוניברסיטה הפתוחה אוניברסיטת תל אביב אוניברסיטת בר-אילן המכרז הבינתחומי בהרצליה

שבט

New member
יש לנו מגבלה

לצערי לא נראה לי שיש לנו ברירה, לפי המגבלה צריך לבחור ואם זה דורש להתפשר אז אין מה לעשות. נכון המגבלה הזאת מצמצמת לנו אפשרויות וצריך ללמוד לקבל את זה למרות שגם אני חושבת שזה ממש לא פר. כי אני יודעת שאני יכולה להיות פסיכולוגית מעולה אבל אין סיכוי שהייתי מצליחה בפסיכומטרי כדי להתקבל לזה. אז התפשרתי על משהו אחר שגם מעניין אותי ומתאים לי אבל עומד במגבלות

im mitzi

New member
אני אל מסכימה

אם את רוצה להיות פסיכולוגית את צריכה להיות פסיכולוגית ואם אני רוצה ללמוד מדע והמדע ויחב"ל אז זה מה שאני אלמד שום סטודנט לא צריך להתפשר אז למה אני כן?! גם ללמוד בקצה השני של הארץ אינה אופציה בשבילי!

בר אילן ידועה ביחסה הנפשע לדיסלקטים

מה לגבי שאר המקומות? האם יצרת קשר עם מרכז הסיוע שלהם ובדקת את יכולתם לספק את צרכייך? שימי לב שבהרבה מוסדות, חלק מהעזרה מתקבלת מהפקולטה וחלק ממרכז הסיוע שהפקולטה לא תמיד מודעת לקיומו.

im mitzi

New member
פניתי

אך כמו שאמרתי הסיוע היחיד שאני צריכה הוא מבחנים בע"פ, לא שום דבר אחר! ובשום מקום אליו פניתי הדרישה שלי נשמעת להם כמשהו לא מציאותי ובלתי שפוי!

למעלה