שלום רב לכל הצמחונים והטבעונים.

vegan

New member
דיאטה המבוססת על עודף חלבונים

ישנן דיאטות הרזייה המבוססות על עודף חלבונים ומחסור בפחמימות. דיאטות כאלה יוצרות תזונה לא מאוזנת היוצרת מחסור בגוף וגורמת לגוף לא לנצל בצורה יעילה את המזון ולנצל את מאגרי השומן שבו. דיאטה כזו יכולה לגרום להרזייה, לטווח קצר, אך גם לנזקים בריאותיים קשים. גם התזונה הרגילה בעום המערבי מכילה עודפים גדולים של חלבון. לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, ישראלי צורך בממוצע יותר מפי שניים חלבון מהמומלץ. גם בשומנים ישנו עודף גדול על המומלץ. עודף בשומנים רוויים, הנמצאים במזון מהחי, גורם למחלות לב (גורם התמותה מספר 1), סרטן, סוכרת ועוד הרבה מחלות. עודף חלבון גורם לבריחת סידן ועומס על הכליות. מעבר לתזונה בריאה, ביחס לתזונה המקובלת בארץ ובעולם המערבי, כרוך בהפחתת חלבונים ובשומנים. דיאטה המבוססת על עודף חלבון, בעיקר אם היא נעשית לזמן ארוך, יכולה לגרום לנזקים בריאותיים קשים ולנזק בלתי הפיך לכליות.

דורון ק

New member
אמנון,על מנת למנוע מיתוסים

דיאטת חלבונים אכן גורמת לירידה במשקל בטווח הקצר אך לא כתוצאה מהתרוקנות מאגרי השומן אלא מאיבוד נוזלים(התייבשות) וירידה במסת הגוף הרזה עקב מחסור אנרגטי בחלבון(כתוצאה מגלוקנואג´נסיס).

דורון ק

New member
דרך אגב ניתן לקרוא

באחת מהכתבות שצירפתי כי תוצאות הרסניות יכולות להגרם כתוצאה מתזונה זו גם בטווח הקצר.

guruyaya

New member
חוק שימור החומר

ההודעה שלך, תוקעת אותי במעין בעייה פילוסופית, שאני אשמח אם תבהיר. את החומרים שהחיות מקבלות, הן מקבלות מן הצומח. חיות אינן מייצרות את החומרים הללו לבד, וגם אינן סופחות אותם מן האדמה. איך יכול להיות שאני לא יכול לדלג על השלב שבו החיה מעכלת את המזון, ולעכל אותו בעצמי? הרי מבנה המעיים שלי דומה למדי לזה של חיה צמחונית, וגם הכבד שלי לא ממש שונה?

arcsinus

New member
מה שאתה אומר, אינו נכון באופן כללי.

מערכת העיכול שלנו, זהה למערכת העיכול של הטורפים, שכמוהם, איכות החיים יורדת כתוצאה מהמנעות ממזונות מן החי, ושוב, אחת הסיבות לכך היא עודף בפחמימות. סיבה מעט יותר שולית לגבי בני האדם, היא המחסור בויטמינים (כי אותם ניתן לקחת גם בצורה לא טבעית). אנחנו שונים בתכלית מחיות צמחוניות, בכך שהם מסוגלים לייצר את כל חומות האמינו הדרושות להן (מחקרים על זה התפרסמו לא מזמן בנוגע לתוחלת החיים של דינוזאורים צמחוניים). וזה הקטע שאתה כנראה לא מבין,

aradori

New member
"מע´ העיכול שלנו זהה לשל טורפים"???

אתה לא חזק בעובדות, הא?

aradori

New member
ממש אין לי כוח, אבל הנה קישור:

פשוט דשנו בזה כל-כך הרבה שאין לי פיפי להתחיל עוד שרשור. בגדול - כל קשר בין מערכת העיכול שלנו (ושאר המערכות הפיסיולוגיות) לזו של הטורפים - מקרי בהחלט (ובדרך כלל לא קיים לחתולין). מעיים, קיבה, שיניים, ציפורניים... ועוד ועוד... לא דומים בכלל לאלה של חיות טורפות. (ראה קישורים להודעות קודמות)

דדי שי

New member
צחמונות והשמנה

העובדה שרובם המוחלט של המזונות הצמחיים מכילים פחמימות לא אומרת שהם ירקות וקטניות מכילים שיעור זעום מאוד של פחממות, ולא צריכים להחשב למזון פחממתי. פירות דגנים ודגנים אכן עשירים בפחמימות, אבל לא עד כדי כך שיהיו בלתי רצויים בתזונה בריאה. בתור מרכיב היחידי בתזונה, הם אכן יגרמו לעודף פחמימות- אבל כשהם נצרכים באופן מאוזן כחלק מתזונה מגוונת, הכוללת גם מזונות פחות פחמימתים, הם מספקים לגוף בדיוק את כמות הפחמימות הרצויה לו. בקשר לפיצוחים, גרעינים, אגוזים, שקדים וממתקים- אלו אכן מאכלים צמחונים משמינים, ועדיף לצרוך אותם בצמצום, או אפילו בכלל לא. מכיוון שאלו אינם מזונות ההכרחיים לתזונה, הם לא צריכים להוות שום בעיה לצמחוני המנסה להפחית ממשקלו. בסך הכל אין שום סיבה שצמחוני שאוכל בצורה מאוזנת יקבל יותר משיעור הפחמימות המומלץ (שהוא קצת יותר ממחצית הצריכה הקלורית). אני נוטה לחשוד שהסיבה לכך שאתה מחזיק בדיעה קדומה זו על צמחונות נובעת מנסיון אישי מטעה- אולי אתה מכיר מישהו צמחוני שהשמין כתוצאה משינוי התזונה שלו, אולי זה אפילו אתה בעצמך חוויות חוויה כזו (הרי ציינת שאתה מסכים עם האידיאולוגיה הצמחונית). אבל אתה לא יכול מתוך מקרה אחד להסיק על הכלל. מי שמפסיק לאכול בשר ומחליף אותו בפיצוחים ואגוזים, אכן ישמין, אבל אם בונים תפריט צמחוני מאוזן אין שום סיבה לפגיעה בבריאות. יכול להיות שזה לא יהיה קל לכל אחד באותה מידה- אולי אפילו יצריך התיעצות עם תזונאי מקצועי- אבל זה בהחלט אפשרי. העובדה היא שצמחונים הם על פי רוב רזים יותר מאוכלי בשר, ואפילו רזים מאוד- למעשה, על פי רוב דווקא העובדה הזו כדי להציג את הצמחונות כתזונה דלה (למרות שגם זה טיעון שווא; רזון אינו מצביע בהכרח על תזונה לקויה). ברור לי שלו היית מכיר מספר רב של צמחונים ורואה איך הם נראים לא היית מסוגל להעלות ברצינות את הדיעה שתזונה צמחונית מובילה להשמנה. אם תחפש ברשת קצת תמונות של צמחונים ידועים בגילאים מתקמדים- בהם יורד קצב המטבוליזם- תוכל להווכח בכך. האם אברום בורג או ציפי לבני נראים לך כסובלים מצריכה עודפת של פחמימות? האם ברנרד שאו? מה על יצחק בשביס זינגר, לב טולסטוי, או פול מקרטני? אפילו מוהנדס גנדהי לא היה כזה שמן, וגם קארל לואיס נראה לי די בסדר. אני לא חושב שכל הצמחונים הללו הם באופן מקרי בעלי יכולת מטבולית יוצאות מן הכלל.

DudeOnNet

New member
סליחה על הביטוי, אבל אתה דביל.

בעבר אכלתי בשר, נכון, שנאתי לאכול - אבל הייתי חייב, הרי לא לחינם סבתא אומרת שבשר זה חובה לאכול אם לא זה מסוכן. טעות נפוצה, סלחתי. היום אני בריא מתמיד, בעבר לא יכולתי בקושי לקום מהכיסא כי היה לי כאבי ראש וסחרחורות כל הזמן, מאז שהפסקתי - ודווקא בגלל אידיולוגיה, הבנתי שאני פשוט יותר בריא - וגם הבדיקת דם מראה ככה. אגב, צריכת ה B12 שלי עלתה משום מה, ואפילו לא הקפדתי - בלי כדורים\זריקות\כל דבר אחר. רק שתדע לך שאני מכיר כמה טבעונים שלא אוכלים בשר וחלב וביצים - בגלל שזה יותר בריא (אגב אני עכשיו גם ככה - בנוסף לאידיולוגיה כמובן). אז לפני שאתה מבלבל את השכל על מחקרים מפוקפקים תלמד - בני אדם אינם זקוקים לבשר, לעומת זאת - כלבים עלולים למות בלי בשר או תחליפי מעבדה. זה מוכיח, ואני מכיר טבעונית בת 45+ שהיא תאמת נראת מעולה, אין שום בעיות, והיא אחת היותר רזות שאני מכיר - על אף שאין לה את כל הקטע של התזונה הנכונה שיש לך.

haleth

New member
עדי

(איזה abuse של השם) מה הקשר שלך לאותו ד"ר אטקינס, שאתה כל כך מנסה לעודד את המכירות של ספריו?

עדי-

כתבת: "אוקי, אתם לא אוכלים בשר, דגים, ביצים ומוצרי חלב מטעמים אידיאולוגיים, אבל חשבתם פעם מה זה יעשה לגוף שלכם?" אני עכשיו לא מתייחסת לתזונה ה"לקויה" כביכול שאתה מציג אצל אנשים טבעונים או צמחונים כתבו מספיק תגובות על זה... והשאלה שלך-גם אם הצמחונות מזיקה לגוף שלי, ותגרום לי חוסר ב-B12 או כול ויטמין אחר או חומצה אחרת, אני לא אפסיק את הצמחונות... אני לא יכולה לאכול משהו, שנגרום בשביל ההנאה שלי בלבד! זה אכזרי! אני מוכנה להסתכן, ואני בטוחה שגם כל אחד פה שהוא טבעוני\צמחוני מטעמים אידיאולוגיים, ולא לאכול בשר!

דדי שי

New member
זה לא רלבנטי

השאלה התיאורטית למען העקרונות המוסריים יש לדחוק את הדאגה לבריאתנו היא דילמה קשה ומעניינת מאוד, אבל אין לה שום רלבנטיות לנושא הפורום, שכן הלכה למעשה, אין צורך לפגוע בבריאות על מנת להיות צמחוני או טבעוני. אני משער שהבחירה שלך- מוסר על פני בריאות- היא הבחירה נכונה, אבל בכנות, היות ואני בין כה וכה לא עומד בפני הדילמה הזו, אני מרשה לעצמי את הפריבילגיה שלא למצות את דעתי בנושא. יש לי מספיק דאגות במציאות- אני לא צריך לחפש לעצמי גם דאגות דמיוניות בנוסף לכך. אני לא רואה סיבה להגרר לדיון על המצב שהוא מציג, כל עוד אין לי סיבה להאמין שהמצב הזה באמת קיים.

arcsinus

New member
שום קשר, זהו אחד הספרים המעולים

הקשורים לתזונה נכונה שנכתבו בעברית. יש עוד ספר טוב בנושא שנקרא: "דיאטת המכורים לפחמימות" מאת ד"ר ריצ´רד ורייצ´ל הלר. ספר זה תורגם לעברית וניתן לרכישה ברוב חנויות הספרים המובחרות (סטימצקי, דיבוק וכו´). יהיה נחמד לציין שאחד מבתי החולים בארץ אימץ את עקרונות "דיאטת המכורים לפחמימות" (נדמה לי שזה בי"ח מאיר, ולדיאטה עצמה הם קראו "דיאטת המלך"). יש עוד המון ספרים מעולים בנושא, אך לצערי לא מצאתי אותם בתרגום עברי. הרבה מהם קראתי באנגלית. הנושא הזה של "פחמימות ואינסולין - אויבי הגוף" נחקר מיזה עשרות שנים. אחד הספרים הישנים ביותר בנושא, נכתוב ע"י: Gaylord Hauser . אם ברצונכם לקבל את שמות הספרים, אשמח לצרף רשימה.

../images/Emo6.gif חחחח

חבל שלא ראית אותנו. רובינו דקים ובריאים! כנראה שרוב הצמחונים והטבעונים מתקשים לרזות מהסיבה הפשוטה שהם אוכלים נכון לגמרי. אם מישהו אוכל מזון מלא שומן וכולסטרול אלה דווקא מי שכן אוכל בשר, ביצים וחלב. אם תסתכל על אריזות המוצרים הלא טבעוניים, תראה בטבלת הערכים התזונתיים מספרים גבוהים למדי בערכים "שומן" (עם תוספת "מתוכם שומן רווי") ו"כולסטרול". לעומת זאת במוצרים הטבעוניים תראה פחות פעמים את המילים "כולסטרול" או "שומן רווי". ואגב, האם אכלת אי פעם מזון מתובל בשתן של בעל חיים? בבשר יש מרכיבים מסויימים מהצואה והשתן של בעלי החיים, שהצטברו שם לפני השחיטה.

m_shy

New member
פספסתי את ההופעה...

כפי שהצביעו כמה חברים כאן בפורום, התיאוריה של arcsinus הינה תיאוריה נפלאה, סגורה, ומושלמת. הבעיה היחידה איתה זה ששום קשר בינה ובין התצפיות בשטח (והמחקרים שחקרו אותן) לא קיים, אבל זו לא עובדה שנראית לו לא רלוונטית במיוחד, ומי אנחנו שנאמר אחרת. לא הסטטיסטיקה, ולא החויות האישיות של כל אחד מאיתנו ומחברינו, על התודה שגופנו אומר לנו כל יום על העובדה שאנחנו לא מרעילים אותו עם מוצרים מן החי, ישכנעו את arcsinus. הוא דבק באיזו תיאוריה מוזרה ושולית שקרא באיזה ספר. פספתי את ההופעה הפעם, אך אל דאגה. הוא עוד יחזור, ומן הסתם עוד נפגש כמה פעמים בחיינו עם arcsinus, משני עברי המתרס, בהן אולי הוא יסביר לנו עד כמה אנחנו טועים מוסרית, פילוסופית, ועד כמה ניצול בעלי חיים למאכל וניסויים בהם הוא בעצם החובה המוסרית של כולנו. ספרים מומלצים שיספקו לו שלל טיעונים מצויינים בנושא הם "מוסר, קופים, והארנק שלי"/ד"ר משה בושמיץ, ו-"קיצוץ עכברים כאידאולוגיה מוסרית"/פרופ מיכה לשם. ספרים אלה לא ניתנים להשגה בחנויות כרגע, אך בטוחני שהם אוטוטו בהדפסה. ביום הבין לאומי נגד מקדונלדס ניסה מישהו "להסביר" לי משהו דומה על תזונה. הוא אמר שאין לנו "כוח", כי אנחנו לא אוכלים מספיק חלבונים. הצעתי לו להתחרות איתי בריצה כדי לבחון את טענותיו, והוא סירב. כניראה שריצה זה לא קנה מידה בעיניו לכושרו הגופני של אדם, ולכן הוא הציע לי להתחרות איתו בזיונים. אני מצטער לומר לכם, אבל הוא ניצח. הוא המשיך והוכיח שהוא זיין שכל ברמה אולימפית. אפילו עבדכם הנאמן נכשל נגדו במוקדמות. לגזור ולשמור. שי משולם

למעלה