שלום, תגידו, יש לי שאלה חשובה

meidos

New member
שלום, תגידו, יש לי שאלה חשובה

שלום, אני מצטער על זה שאני ממריץ אתכם, וזה נשמע תירוץ, אבל אני חייב לדעת, אם אם מעבירים נגןאייריבר איץ' 10 במזבדה מארה"ב, אז צריך לשלם עליו במכ"ס? תודה מראש

weird dust

New member
כמה הוא עולה?

כמה עולה המכשיר? בכל מקרה מעל 200 דולר צריך לשלם, גם על מיני אייפוד צריך אז גם על זה יכול להיות. אם תנסה להבריח ותנסה, אז יש קנס כפול. אם תגיד הבאתי מהארץ אתה צריך להראות הצהרה ולא תהיה לך. על 2 בטוח צריך לשלם. זה עד 35 אחוז.

weird dust

New member
ברגע שיוצאים מהארץ אז צריך להצהיר

אתה מצהיר על כל הדברים עקרי הערך שברשותך. נגיד נגן MP3 שהוא חייב במכס ובשביל לא לשלם עליו כשתחזור אתה מצהיר ומקבל "קבלת" הצהרה שהאיש מכס עושה לך. זהו, וככה צריך לעשות.

אהה אז בקיצור

אני מתכנן לקנות 2 IRIVERים בארה"ב, מה אתם ממליצים? לקנות שם? לתחמן? להצהיר? תודה.

weird dust

New member
אני לא ממליץ לקנות שם, הגירסה נחותה

בארץ הגירסה טובה יותר ואין הרבה הבדל במחיר ללא תיחמון. אבל שוב בסופו של דבר אתה תעשה מה שתיראה לנכון. אני לא ממליץ וגם אסור לנו להמליץ בפורום על דברים לא חוקיים. אבל קח בחשבון את מה שעלול לקרות.

2 שאלות אחרונות

אז תהיה בעיה לדעתך להעביר IPOD 4GB מארה"ב? כי אני חושב שזה עולה פחות מ-200$. (תגיד, אם אני מצהיר בתחילה שהבאתי את הנגן מהארץ. ישלהם דרך לגלות שלא?)ושאלה שניה, מה ההבדלים בין הגרסא האמריקאית של אייריבר לבין הגרסא האירופאית? (H10)

weird dust

New member
כמה תשובות

על מיני אייפוד ב-199 דולר יש גם מס לפי האתר שלהם. אני ל ממש יודע למה אבל זה ככל הניראה תקף. אתה מצהיר על משהו מוחשי לא על אוויר, אם יש לך מיני ואתה הולך להחליף באחד אחר אז אין בעיה
אם אתה מעביר וזה נתפס, אתה משלם כפול מס. (ואני כשההיתי קטן ניסיתי להעביר זיקוקים ש יום העצמאות השיווצרי משוויץ, הם גילו את זה והחרימו לי, וההיתי רק בן 9
. וזה לפני התקופה של חיפוש קפדני וזה לא עם כלבים וכ'ו זה בשיקוף. ההבדל הגדול הוא בזה שהאמריקאי לא משמש כדיסק נייד אלא רק כנגן.

weird dust

New member
מנסה להתחמק מהמכס?

נגני פלאש בעיקר, לא נגנים של 4 ג'יגה כי כולם סביב אותו מחיר.

rock231

New member
לא שאני ממליץ לעבור על החוק או משהו

אבל בנאדם, יש לך כיסים?!?! תשתמש בהם!! - אתה לא מעביר סוסים במכס - רק מיני אייפוד - אתה מכיר מוכסים שמחפשים לך בכיסים?

יאיר B

New member
אני מכיר לא רק מוכסים שמחפשים בכיס

אני גם מכיר מוכסים שמחפשים בתוך הגוף (רקטלי ווגינאלי). אומנם לא יחפשו IPOD אבל תדעו שזה קיים (בעיקר ליהלומים או סמים - לרוב על בסיס מידע מודיעיני מוקדם). בכל מקרה, קח בחשבון שהמוכסים במסלול הירוק הם אנשים עם נסיון רב ויכולים "להריח" אנשים שמנסים לרמות (דרך שפת גוף, טון דיבור וכאלה ואפילו, לא נעים להגיד, מראה).

weird dust

New member
נכון מאוד

כשהעבודה שלך היא למצוא כאלו הוא ימצא, הוא בטוח עובד שם לפחות כמה שנים ואם לא הוא אז חבר שלו. בכל מקרה הוא צודק וכבר שמעתי אותם מדברים איך שהם מזהים ואיך הם תופסים והרבה.

salinasg

New member
אהה... מה זה מכס?

חחח סתם סתם... מה שאני באמת לא מבין זה, למה אתה מתפשר על מכשיר פחות טוב, או מכשיר שאתה רוצה פחות, רק בגלל שאז תוכל להגיד שקנית בארה"ב? אתה אמרת שאתה רוצה H10, ובצדק, אבל אתה רוצה לקנות בארה"ב כשאתה יודע שאתה הולך לקבל מכשיר שהוא פחות טוב ממה שמוכרים בארץ, שאתה תשלם עליו במכס (ואתה תשלם), אתה רוצה לשקר\לרמות ולהבריח את הנגן, כשאתה מבין שזה לא ילך (וזה לא ילך) אתה רוצה פתאום לקנות לך נגן אחר...ולי כבר נהיה כאב ראש מכל הסיפור הזה ^_^ אז כמו שאמרתי לך לבאג תגיד להם : אני רוצה H10!!!

weird dust

New member
היא אינה משמשת כדיסק נייד

ויש לה עוד דברים פחות חשובים. חוץ מקריאת שירים קנויים ברשת אין לה שום דבר טוב.

למעלה