שלום, תגידו, יש לי שאלה חשובה

weird dust

New member
אותו דבר בעיקרון

לא יכול לשמש כדיסק נייד (או כדיסק און קיי). קריאה קצת שונה. זה פחות טוב אבל אם כבר קונים פלאש באמריקה ניתן גם לקנות אייאודיו שהם מאוד טובים או כמה נגני פלאש אחרים.

meidos

New member
מה הכוונה שהוא לא משמש כדיסקאנקי?

כאילו, פשוט אי אפשר לשים עליו קבצים שהם לא שירים או תמונות?!?

עוד משהו קטן..

אז לגבי המכס: אם הוא 17% אז ההפרש הוא 300 שקל, ואם הוא 35% אז אין כמעט.. ולא משנה אם יש הפרש או אין אני חושב ש-300 שקל שווים את האחריות.

kubeb2112

New member
מנסיון בעבודה מול מכס נתב"ג

לידעתכם הכללית... המוצרים הכי נחשקים ע"י המוכסים בנתב"ג הם פריטי דיוטי פרי ישראלי משמע סיגריות מעל המותר(שני פקטים לאדם) ומשקאות (1 ליטר לאדם). דברי אלקטרוניקה קטנים לא מענינים אותם. אני באתי לשדה ורציתי להצהיר על לפטופ ומצלמה דיגטלית וזה לא ממש ענין אותם. כל עוד לא תבוא עם קופסת ענק של טלוזית פלזמה 42" ואתה לא נראה כמבריח סמים (ויש להם פרופילים של אנשים כאלה) אז לא צריכה להיות בעיה.(אלא אם כן נפלת על עיצומים שאז הם פותחים כל מזוודה. כשאני טס לחו"ל אני טס עם ציוד סנובורד או קייט שעולה יותר מ6000 ש"ח. נראה לכם שאני צריך להצהיר על זה? (אין מצב). במקרה הכי גרוע שים את זה עליך כמובן בלי קופסאות מקוריות ותלך רגוע. אני כבר נכנסתי לארץ עם לפטופ (שלא רצו שאני אצהיר עליו) מצלמה דיגיטלית ופלייסטישין 2 חדש שקניתי בניו יורק הערה: כל הנאמר פה אינו המלצה להברחת פריטים לארץ.

kubeb2112

New member
תשובה רשמית מאגף המכס

שאלתי את המוכסים מהי הגדרת נגן MP3 שכן הוא לא מופיע בטבלת הפריטים שלהם. אז ככה הם מגדירים אותו כמיני דיסק וזוהי תשובתם המצוטטת: "אם מידות הנגן/מיני דיסק MP 3 לא יעלו על 170 מ"מ /100 מ"מ/45 מ"מ שיעור המס יהיה 17% מע"מ. במקרה ומידות (גם אם מדובר רק במידה אחת) הנגן גדולות מהמידות המצוינות, יחול שיעור מס של 35% מערכו בתוספת הוצאות משלוח לפי קביעת המעריך ביום השיחרור"

יאיר B

New member
מסקנה:

בנסיעה הבאה שלי לחו"ל - פריט החובה שלי הוא . . . . . . . . . . . . . . . . . סרגל!

למעלה