שלום

אם פי 3

New member
אבל

א. ההתקדמות לא לינארית. זה שהתקדמת עד עכשיו מעט או הרבה, לא נותן לך שום אינדיקציה על כמה זמן נשאר. ב. לכל מטבע יש שני צדדים - הדכאון של לגלות שלא התקדמת... זו נקודת שבירה של הרבה נשים, אפילו אם רגע אח"כ הן יגיעו לפתיחה מלאה (כך קרה לי: בדיקה בפתיחה 5, אח"כ עוד אחת בפתיחה דומה, יאוש, ותוך רגע צורך ללחוץ).

rjf

New member
נכון -

אני הייתי תקועה על פתיחה של שש המון זמן ובסוף נשברתי ונכנעתי לאפידורל - שעד שקיבלתי אותו כעבור שעה בערך הייתי בפתיחה של יותר משמונה ועד שהוא עבד הייתי כבר ב10..... אבל שבר אותי לגמר חוסר ההתקדמות ובעיקר בגלל זה אני לא מעוניינת בבדיקה הזאת - כי או שאת מצליחה או שאת נכשלת. יש או אין

אם פי 3

New member
בדיקות פנימיות - עוד מיתוס

עוד דבר שברוב המקרים הוא מיותר לחלוטין. הוא נחוץ במקרים מאד מאד מצומצמים (לפחות בלידה טבעית). בדרך כלל - אין שום צורך לדעת באיזה שלב בדיוק הלידה. זה לא נותן שום מידע משמעותי האם הפתיחה היא 5 או 7, כי לידה לא מתקדמת באופן לינארי, ולמידע הזה אין שום משמעות (למעט אם צריך להחליט על סוג התערבות, ואז לפעמים זה כן רלוונטי). גם אם רוצים לדעת, בדרך כלל מספיק להסתכל על היולדת, ויש עוד כל מיני טכניקות עממיות, לבדיקת ההתקדמות ללא בדיקת פתיחה. אפשר לדעת בבירור (וראיתי את זה, למרות נסיוני המועט בלידות) אם מדובר על שלב אקטיבי, שלב המעבר, או כבר השלב השני, שלב הלחיצות. זה נראה ומתנהג אחרת. זה רק דורש להיות עם היולדת יותר מחצי דקה בכל פעם... ולהיות קשובים. כך שדולה יכולה לזהות מה המצב גם בלי בדיקת פתיחה, אבל יש בזה משהו "טריקי" - כשמגיעים לפתיחה מתקדמת, הרבה פעמים הלידה מתקדמת במהירות רבה - למשל, אצלי, מיד לאחר בדיקה שאמרה שאני בפתיחה של 5-6 הרגשתי צורך עז ללחוץ, ובבדיקה הבאה כבר הייתי בפתיחה מלאה (כלומר, סביר שעברתי מפתיחה 5-6 לפתיחה מלאה תוך דקות ספורות). ולנסוע לבי"ח בפתיחה מתקדמת - זה לא תענוג גדול. מצד שני, לשהות בבי"ח בפתיחה לא מתקדמת, זה לא מוצלח, ומגדיל את הסיכון להתערבויות מיותרות. כמו כן, לדולה אין כלים לנטר את העובר, כפי שמיילדת בית עושה (בעזרת דופלר, כמה רגעים בערך אחת לשעה, אם הכל תקין), וכבר קראתי על לידות שאבחון של ירידות דופק מתגברות, בלידה שהתקדמה לאט, היו הגורם להחלטה לעבור לבי"ח, ואח"כ בבי"ח, לנתח (מה שכנראה היה נחוץ, לאור המצב - תינוק נחלש, בלידה שלא מתקרבת לקיצה), או לזהות מצבים הדורשים התערבות. כלומר, באופן אבסורדי, הגישה של להשאר בבית עד שלב מאוחר, מתאימה יותר למי שבגישתה תעדיף לידת-בית-עצמאית, כלומר ללא מיילדת... (גישה שטוענת שהידע, האם המצב תקין או לא, בא מבפנים, ולא ממכשירי מדידה).

Manty

New member
שוב ערב פה, אך הבטחתי..

כל הדיון מעלינו מדבר על איך אחרים יכולים לזהות את שלב הלידה. כיולדת עצמית, כמובן שאין לידיעת השלב שום חשיבות בלידות (בבית), אך מעבר לזה, הקשבה לגוף, לקול הפנימי, ולתינוק, יכולים, לדעתי, לתת ליולדת את כל הנתונים להן היא זקוקה. טוב, בעצם אולי זה לא תקף לגבי יציאה לבית חולים ללידה מתוכננת.. <הסתבכתי
>

שָׂרָה

New member
אין פה שום צורך באונברסיטה

כדי לדעת שאת בלידה. כאשר את בלידה את פשוט רוצה למות ולא יכולה יותר וכל הגוף לוחץ בטירוף, ואת מרגישה שאיזה אבן יורדת למטה ואת הולכת להתפוצץ אם לא תלחצי ודי. ככה היולדות העצמיות יודעות שהן בלידה על באמת.

swann

New member
יופי, עכשיו בכלל עשית לי חשק...

ולא, אין סיכוי שזה יקרה אצלי. (ובכל מקרה יש עוד זמן לפעם הבאה). אבל.... כשתגיע הפעם הבאה, אשתדל לא להעזר במיילדת למרות שהיא תהיה שם. וזה משהו שאגיד לה מראש. מלידה ללידה לומדים....

אשכר ש

New member
טוב, לא באמת העצבת אותי ../images/Emo3.gif

לפי מה שהבנתי מדברייך הראשונים, את כן חושבת על לידת בית אבל דוחה את זה ללידה הבאה. ממה שכתבת עכשיו אני מבינה שזה לא ממש ככה, כלומר, את פחות מתחברת לזה כרגע, ואולי בעתיד זה יתאים לך יותר. בכל מקרה, אם את עומדת ללדת בבית חולים ורוצה לידה טבעית ופעילה, אני מאוד ממליצה על הרבה ידע מקדים על מה בדיוק את רוצה בלידה, ולהכין גם את בן הזוג בהתאם. קורס הכנה טוב יעזור מאוד וכמובן שגם כדאי לשקול לקיחת דולה שיכולה להעשות פלאים. להגיע מאוחר לבית חולים, זה מצויין. אבל כמו שבלינקה כתבה, את לא תמיד תדעי באיזה שלב את, ודולה מנוסה תוכל יותר לכוון למתי כדאי לצאת.

רחל צ

New member
יש דברים שדורשים תהליך...

ויש דברים שהם בנויים בנו לחלק מהדברים שבנויים בנו נדרש תהליך הפוך בגלל סטיגמות/ נהלים/ אי ידיעה שבאה ממקור של חוסר התנסות. בעבר לא עשיתי דברים כי לא חשבתי שאני טובה בהם, עכשיו אני יכולה גם להשתתף בתחרות שברור לי שאגיע אחרונה (טוב לא ממש עכשיו...
) יש דברים שלא עשיתי מעולם ואני מרגישה שהם חלק ממני כשאני פוגשת בהם ויש דברים שצריכים להתבשל, בקשר ללידת בית, אישית אני אצטרך לבשל זאת קצת יותר זמן ואולי הבישול יקרה בהמשך , אני לא מזרזת תהליכים אישיים שדורשים את הזמן שלהם גם אם "פיספסתי את המועד הקרוב" כי המוכנות האמיתית תגיע בזמן הנכון. דולה כבר יש
תודה

למעלה