שלום...

inbardaf

New member
ולא מעט אנשים מיניים שמבינים את הבעיתיות

שביצר הזה, פנו אלי בנסיון להבין איך להפוך לא-מיני (צר לי, אני יכולה להפנות למקורות בדתות שונות, אבל אני לא עשיתי דרך כדי להגיע לזה ולכן אני לא יכולה לעזור להם) אותם אנשים מסתכלים עלי בהערכה על התכונה הזו ואף בקנאה. הם אולי לא רבים, אבל הם סוג האנשים שהייתי שמחה להכיר. מה שמזכיר לי ספור ישן: פעם מישהוא אמר לי שאני אדם מאוד אמיץ. עניתי לו שאני בעצם מאוד מאוד מפחדת, אבל בכל זאת עושה. הוא שאל אותי אם אני יודעת מה ההבדל בין אמיץ לטיפש? מה? שאלתי. אמיץ מכיר בסכנה ויכול לה. טיפש פשוט לא מודע אליה... ולמקרה שהאנלוגיה לא היתה ברורה: אתה יכול להיות מיני ולשקוע במיניות ולא להבין מה רע בה. ואתה יכול להיות מיני ולדעת שזה יצר ששולט בך ולעשות כל מה שאתה יכול כדי לשלוט בו ולזכות בחירותך. או שתהיה טיפש ותזרום, או שתכיר בסכנה ותוכל לה כמה שתוכל.

לצחוק או לבכות? (וילדה - אני איתך לגמרי!)

בחיי שאני לא מבינה אנשים כאלה. זה כמו שאדם שמן שמתקשה לרזות יקנא באדם רזה חסר תיאבון (כי חסר לו המנגנון הביולוגי שגורם לרעב, נגיד) או באדם שאיבד את חוש הטעם. יש כאלה, אין לי ספק, והם אנשים שאוכלים מתוך צורך הישרדות נטו. אבל כמו מין, גם כאן מדובר בצורך בסיסי שהאבולוציה פיתחה בכל היצורים החיים כדי שהם ישרדו... אז אפשר לקנא באדם שלא מרגיש צורך לאכול, אז קל לו נורא לשמור על המשקל. אבל למה לעזאזל לקנא בו? כל אחד מאיתנו שמחזיק בחוש טעם בריא, יודע איזה כיף זה להתענג על ארוחה טובה, כמה עונג טמון באכילת משהו טעים באמת, ואנחנו לא מרגישים רע עם זה. למה שנרגיש? זה הכי טבעי בעולם! מה אני מנסה להגיד? כן, חשוב וכדאי לדעת איך לאכול נכון, ובלי קשר לאוכל או למין, שליטה עצמית היא דבר שכל אדם צריך ללמוד לפתח. אבל לטעון שאתה נעלה יותר רק כיוון שאין לך יצר בסיסי שיש לרוב מוחלט של בני הגזע שלך? נו באמת. מין לא צריך להיות מסוכן יותר מאוכל. העובדה שיש חולירות וסוטים בעולם, ובכן, זה לא קשור רק או דווקא למין, וזה ודאי שלא אומר שהנושא כולו "טמא" או "לא ראוי". מי שרוצה להתנזר כי זה גורם לו להרגיש טוב / נעלה / טהור יותר – שיהיה לבריאות. אבל אני לא חושבת שיש בזה שום דבר כזה. למעט דוגמאות קיצוניות (וכאלה יש בכל תחום), רוב האנשים המיניים אינם עבדים ליצר המיני שלהם. תסתכלו ימינה ושמאלה: האנושות התקדמה לא רע, לא? אפילו המציאו אינטרנט ופורומים לדבר בהם...
זה לא כיוון שכולם היו א-מיניים, אלא כיוון שגם אנשים מיניים מצליחים לנהל חיים תקינים שבהם הם יוצאים מהמיטה...

inbardaf

New member
אני אוכלת כדי לשרוד

אני שונאת לאכול
שונאת עוד יותר את כל ההתעסקות באוכל. אני יכולה להסתובב יום שלם בלי לאכול ובלי להרגיש צורך הזה. (לשתות אני חייבת) ולא - אני לא אנורקסית. אני חולה על שוקולד!
(זה לא בוקס. זה שוקולד!) או כמו שסיכמתי את זה פעם אחרי שנמאס לי מכל השאלות האלו שחזרו על עצמם: (ממה את חיה?, מה את אוכלת? מה את כן אוהבת?) אני חיה מהאוויר, אוכלת את הלב ואוהבת את עצמי.
ומי שיש לו בעיה עם זה - בעיה שלו. "זה כמו שאדם שמן שמתקשה לרזות יקנא באדם רזה חסר תיאבון (כי חסר לו המנגנון הביולוגי שגורם לרעב, נגיד)" - למה שלא יקנא? הוא לא מצליח לסתום את הפה. הוא לא מצליח לשלוט ביצר תאוות החיך שלו. למה שלא יקנא במי שאין לו את היצר הזה? במי שיכול לבחור מה לאכול ומתי לאכול ולא כבול ליצרים של גופו? יש הבדל בין להנות מטעם טוב ולבין להיות עבד שלו. מין מסוכן יותר מאוכל - עובדה. אדם שאוכל ללא הבחנה פוגע בעצמו בלבד. מין גורר כל כך הרבה חוליים ופגיעות חברתיות שלי לפחות, קשה בכלל לתפוס. מה שאת כנראה לא מבינה, שזה לא כזה בשוליים. לא אמרתי שהנושא כולו טמא. אמרתי שעדיף בלי, מאשר עם - בלי שליטה. אמרתי שכל היצרים שייכים לחלקים נמוכים שבנו שמשותפים לנו ולעולם החיות (כולל היצר לאכול) ואמרתי שאנשים שמתפתחים מתקרבים יותר לדרגת המלאכים. מלאכים לא צריכים סקס ולא צריכים אוכל. (ואלה שחשקו בבנות האדם - הוגדרו כמלאכים שנפלו) זה בכלל לא משנה עם יש מלאכים או לא. זו יכולה גם להיות מטפורה בלבד ליעד שאליו יש לשאוף. למודל שמעלה אותך מעולם החיות. כשאני מדברת על התפתחות, אני מדברת על התפתחות רוחנית, לא על התפתחות טכנולוגית. האנושות יכולה לפתח אינטרנט וכל טכנולוגיה אחרת. אם היא לא תהיה מפותחת מוסרית/רוחנית, היא תעשה בטכנולוגיה הזו שימוש לרע - והאינטרנט הוא דוגמא מצויינת!!!! פדופילים חוגגים ברשת. ולא רק הם. כל-כך הרבה דברים רעים מתאפשרים 'תודות' לרשת. טכנולוגיה זה סוג של כוח. כוח ללא התפתחות מוסרית מוביל לנזקים גדולים. מוביל למקום שגרוע יותר מעולם החיות... אנשים רוצים להתנזר, כי הם מרגישים כמה נמוך היצרים שלהם לוקחים אותם. למה שאני לא אשמח שאני לא צריכה להתנזר, כי אני כבר שם?

יקירתי, זה לא שחור לבן

כידוע לך, רוב האנשים המיניים אינם עבדים ליצר שלהם, וזה עלבון צורב לאנושות לנסות לטעון שזה המצב הרווח. העובדה שיש סוטים בעולם לא קשורה אך ורק למין, ובכל מקרה, הם המיעוט שאינו מעיד על הכלל. את אוכלת כדי לשרוד? מצוין; אבל השאלה היא האם את גם נהנית כשאת אוכלת. אם את אוכלת באופן מוכני, מכניסה אוכל לפה רק כי "צריך", אני מצטערת שאני מתנשאת, אבל רחמיי עלייך. אם אתה כבר אוכל, למה לא ליהנות מזה? לא צריך להיות עבד לתיאבון כדי להתענג על ארוחה טובה. אני חולקת עלייך לחלוטין: היצרים של בני האדם לא מקרבים אותנו לחיות. אנחנו לא מלאכים, אנחנו אנושיים, לטוב ולרע. מי בכלל רוצה להיות מלאך? אני חיה במציאות, אני רוצה לטעות אותה, להרגיש אותה, לחוש אותה, לחוות אותה. אני מניחה שאת רואה את זה אחרת כיוון שקיבלת חינוך דתי, שאני פשוט לא שותפה לו. אני לא אדם מאמין, ואני לא מאמינה בעולם הבא. אני חושבת שמה שיש עכשיו זה מה שיש, וצריך להפיק ממנו את המיטב כי חיים רק פעם אחת. זו לא הצדקה לעשות דברים לא מוסריים; זה פשוט אומר שבעיניי אין טעם להתנזר ממה שעושה לך טוב, כל עוד זה חוקי ולא פוגע באף אחד. אם טוב לך להתנזר – שיהיה בכיף. בעיניי אף נזיר אינו מלאכי או אלוהי יותר משאר בני התמותה.

inbardaf

New member
שליטה עצמית היא דבר שכל אדם צריך ללמוד לפתח

זה משפט שלך. וזה אולי משפט המפתח. לחיות ולבני אדם יש יצרים מולדים שדוחפים אותם לפעולות כאלו ואחרות (מין, אוכל וכד') חיות לעד יהיו נדחפות על ידי אותם יצרים (ששמם הנרדף לא במקרה: דחפים) בן-אדם, יכולים לתת ליצרים אלה לשלוט בחייהם, כמו חיות, ולעשות בין השאר גם דברים שפוגעים באחרים. לחילופין, הם יכולים ללמוד לשלוט בדחפים האלו - כמו שאמרת בעצמך!!! כדי לא לפגוע לא בעצמם ולא באחרים. על זה בדיוק אני מדברת. מה לדעתך עושה נזיר? כל מה שהוא עושה, זה לקחת את השליטה הזו עד הסוף. הוא לא אומר, אני אשלוט ביצר המין שלי, כדי שלא לאנוס, אבל כל עוד אני מקיים יחסי מין ממקום נכון אני יניח להם. הוא רוצה שליטה מוחלטת. חירות מוחלטת. אין לי שום בעיה עם אף אחד שמקיים יחסי מין בריאים ותקינים. ביננו, זו עוד דרך לשלוט ביצר. לנווט אותו למקום שבו זה אפשרי. אבל עדיין יש לו יצר. עדיין יש לו משהו שהוא צריך לשלוט בו ולשמור עליו. אדם ללא יצרים, הוא אדם חופשי לחלוטין. לכן אני רואה התכונה הזו משהו טוב יותר. הוא לא צריך להתחיל 'מלמטה' ללמוד לשלוט וכו'. הוא כבר שם. וכן, אין ספק, שאם יש לך תפיסה רוחנית לחיים, כל הדיון הזה מקבל משנה תוקף. אבל גם בלי זה, אני לא רואה סיבה לראות ביצר, או הכל דבר אחר שלוקח את חירותו של האדם, משהו סתמי שאין בו בעייתיות כזו או אחרת. וכל זה לא קשור לשאלת היומרנות.

"לשלוט ביצר"?

מדברייך משתמע כאילו כל אדם מיני הוא אנס בפוטנציה שצריך ללמוד לשלוט בעצמו...
"אין לי שום בעיה עם אף אחד שמקיים יחסי מין בריאים ותקינים. ביננו, זו עוד דרך לשלוט ביצר. לנווט אותו למקום שבו זה אפשרי." למה את יוצאת מנקודת הנחה שמדובר כאן על שליטה ועל ניווט, ולא על יצר בריא ותקין של אדם נורמלי (ולא סוטה) ובדיוק כמוך, שלא צריכה להתאמץ כדי לשלוט, גם הוא לא צריך, אלא שזה בדיוק מה שהוא רוצה? רוב האנשים המיניים לא חושבים על מין 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע 365 ימים בשנה, בין אם הם במערכת יחסים ובין אם לא. הם לא כורעים תחת נטל השליטה ביצר, כי זה לא איזה שד רע שמשתולל כמו שור שצריך להכניע. אדם ללא יצרים הוא אדם חופשי לחלוטין? אולי; יכול להיות שיש דברים אחרים שכובלים אותו, אבל נניח לזה. אדם ללא יצרים הוא גם אדם שמפספס הרבה מההנאות הקטנות בחיים. הנאה פיזית אינה דבר בזוי, נמוך או טמא והיא אינה נופלת מהנאה רוחנית אלא משתלבת בה בסינרגיה מופלאה. קטונתי מלשפוט או לבקר, אבל אם חונכת או פיתחת כזו גישה (לגבי הנאות פיזיות של הגוף) לא מפתיע אותי שאין לך צורך ממשי באוכל או במין, ואגב, זה יכול לבוא ממקום פסיכולוגי לחלוטין. בן אדם שמאמין שהנאות כאלה הן דבר בזוי ששמור בעיקר לחיות לא יכול להגיע לרמת השחרור הנדרשת כדי לאפשר לעצמו ליהנות מהן. זה קשה מאוד ליהנות ממשהו שאתה מאמין שהוא לא ראוי / לא נכון / בזוי / נחות / השלם את החסר / מחק את המיותר.

Berethor

New member
היא לא מפסידה אם היא לא מרגישה ככה

בהחלט מי שלא שולט ביצר יכול להיות אנס או סתם מופקר, דווקא רוב המיניים שולטים ביצר, אפילו אלה שנראה שלא שולטים בו. אנשים לומדים לשלוט בעצמם בכל תחום, לא רק המיני. וא-מיני לא צריך בנושא הזה כי יש לו דבר רע אחד פחות. אדם ללא יצרים בהחלט חופשי, הבחירות באות יותר ממנו ולא מהיצרים, כאן בעצם החופש. אם דברים אחרים כובלים אותו זה לא רלוונטי. אדם שלא עושה דברים שהוא צריך או דברים שנכונים לעשות אוליי מפספס, אבל יצרים הם לא מה שאמור להניע אותך, וחבל שזה כך. ההנאות הקטנות חסרות משמעות, ובעיקר אם זה בא על חשבון דברים חשובים באמת. את באה בגישה המטופשת הזאת של "תאכל ותשתה כי מחר נמות" ואדם שמבין קצת יותר ממך יגיד לך מה הטעם אם מחר נמות, ובכלל הגישה שלי למשל זה אם חיים פעם אחת אז תחיה תחיים האלה כמו שצריך. ואם אין עולם הבא אז במלא הכל חסר משמעות, ההנאות הקטנות וגם הגדולות הכל נמחק יחד אתך. כל הגישה הזאת היא של אדם שלא חושב הרבה, חושב רק איך להנות כמה שיותר עד שיתפגר, מרוץ נגד הזמן. ההנאה הפיזית היא כן דבר בזוי, במיוחד אם היא לא כוללת שום הנאה רוחנית, ובאה על חשבון הרוח. בחיבור ליצר ולחיה שבך והתנהגות בהתאם. הנאה היא דבר בזוי, אם את עושה משהו רק לשם הנאה זה בזוי אם את חושבת שהנאה נותנת לגיטימציה זה בזוי, אם ההנאה באה כחלק ממשהו נכון אז זה לא בזוי. גם מין אם הוא חלק מ' ולא הסיבה ל', זה הרע המיעוטו. ממש סדנת שנטי מה שהולך פה, שחרור, הנאות ששמורות לחיות, אפשר לחשוב מה היא "מפסידה". מין מזדמן והשמנת יתר. אני בטוח שהיא יכולה לחיות טוב מאוד גם בלי זה, ועם הנאות גדולות ולא קטנות, שבאות במחירים גדולים, ועל חשבון הנפש.

לא טענתי שום דבר אישי/ספציפי כלפיה.

יש לך איזושהי השקפת עולם מוצקה שאתה לוקח איתך מדיון לדיון ובכל פעם שנדמה לך שמישהו מתנגד לה אתה מסתער עליו במלוא המרץ. לא משנה אם הוא באמת אמר או התכוון את מה שהחלטת לייחס לדבריו; העיקר שתוכל לתקוף כל מי שלא חושב כמוך. אתה לא מכיר אותי, אתה ללא ספק לא מבין אותי, ואתה שוב ושוב מייחס לי דעות והשקפות שאין לי, או חושב שאני חיה את חיי באופן מסוים שרחוק מהמציאות, כי ככה החלטת בנחרצות אין קץ. בחיי שאין לי חשק להדיין איתך, זה חסר טעם. (אני רק תוהה ביני לבין עצמי מה קדם למה: הא-מיניות לתיעוב מהמיניות, או להיפך...?)

inbardaf

New member
כשאין תפיסה רוחנית של הדברים, ככה זה נראה..

אהבתי: "בהחלט מי שלא שולט ביצר יכול להיות אנס או סתם מופקר, דווקא רוב המיניים שולטים ביצר, אפילו אלה שנראה שלא שולטים בו. אנשים לומדים לשלוט בעצמם בכל תחום, לא רק המיני. וא-מיני לא צריך בנושא הזה כי יש לו דבר רע אחד פחות. אדם ללא יצרים בהחלט חופשי, הבחירות באות יותר ממנו ולא מהיצרים, כאן בעצם החופש. אם דברים אחרים כובלים אותו זה לא רלוונטי." "ואם אין עולם הבא אז במלא הכל חסר משמעות, ההנאות הקטנות וגם הגדולות הכל נמחק יחד אתך." - כי מעפר הגעת ואל עפר תשוב... הרוח, היא הדבר היחיד הנצחי. היחיד שממשיך איתנו הלאה. ככל הנעשיר יותר את הרוח כך ייטב. ככל שנעסוק יותר בפיזי על חשבון זה, נמצא בעליבותינו אחרי מותינו. "אפשר לחשוב מה היא "מפסידה". מין מזדמן והשמנת יתר. אני בטוח שהיא יכולה לחיות טוב מאוד גם בלי זה, ועם הנאות גדולות ולא קטנות, שבאות במחירים גדולים, ועל חשבון הנפש. "
גדול! ספר טוב גורם לי להרבה יותר הנאה מאוכל - למשל. אפשר להנות ממזון לגוף ואפשר להנות ממזון לנפש. לשמוע את טאריה זה מזון לנפש..
אני מניחה שהדיון הזה נעצר בנקודה שמיס דייזי ציינה שאין לה תפיסה רוחנית והיא רואה הכל כביולוגיה ותורת דרווין. זו נקודת המוצא של המסקנות בהמשך של שני הצדדים. אני יכולה לתת טיעונים פסיכולוגיים שמתעלמים מקיומה של הרוח, כדי לחזק את דיעותי, אבל ברגע שאין הכרה ברוח, זה לא יחזיק. קודם כל בגלל העובדה הפשוטה שללא הכרה ברוח, קשה בכלל לדבר על נעלה יותר ופחות. על התפתחות אנושית במובן שהוא יותר מביולוגיה, יותר מההבדל בין הקוף לאדם. על התפתחות תרבותית שבעיני קשורה בהכרח לרוח שבאדם. (לטוב ולרע..)

* דופקת את הראש בקיר מראש יאוש *

"מיס דייזי ציינה שאין לה תפיסה רוחנית"? סליחה?! זו מסקנה פרטית שלך, יקירתי, אני לא ציינתי שום דבר כזה. יש לי תפיסה רוחנית, היא לא קשורה לדת והיא לא דומה לשלך. זה שאני מאמינה באבולוציה לא אומר שאני נעדרת תפיסה רוחנית (אני פשוט לא חשה צורך לחלוק אותה כאן, עמכם הסליחה). ובפעם האחרונה: אני לא רואה הכול כביולוגיה. זה היה בניסיון להבהיר נקודה מסוימת בדיון מסוים, במישור מסוים ותו לא. אם עדיין לא הצלחתי להבהיר את זה, אני מרימה ידיים. די, עייפתי.

inbardaf

New member
הסקת מסקנות שגויה? ../images/Emo12.gif

"אני לא אדם מאמין, ואני לא מאמינה בעולם הבא. אני חושבת שמה שיש עכשיו זה מה שיש, וצריך להפיק ממנו את המיטב כי חיים רק פעם אחת." טוב, נראה שלא ממש הבנתי. את לא אדם מאמין, אבל כן יש לך תפיסה רוחנית? זה דבר והיפוכו, כי תפיסה רוחנית היא אמונה. אלא אם כן, יחסת אותה לתחום הכל כך צר של אמונה בדת היהודית... ואם יש לך תפיסה רוחנית, איך זה משתלב עם אמונה שאין עולם הבא? אז איפה הרוח? אבל כמו שאמרת, את לא רוצה לחלוק את תפיסתך איתנו וזה באמת לא המקום. מצטערת שהבנתי אותך לא נכון. אני חושבת שכמו שכתבת את הדברים, כל אדם ממוצע בעל תפיסה רוחנית היה מבין אותם כמוני. מה גם שלאורך כל הדרך הסברת את תפיסתך ממקום פיזי-ביולוגי לחלוטין וכל פעם שניסיתי להסביר את התפיסה שלי מתוך התמונה הכוללת של עולם רוחי, שללת את זה וחזרת לעולם הטבע.

snoopytush

New member
לא אוהבת את המושג נעלה

מתעבת את המושג נעלה! אני חושבת שזה מקסים שחוסר הזדהותך עם העולם המיני הביאה אותך להזדהות עם תרבות אחרת שבאמת חבל שהיא לא מראה נוכחות יותר בתרבות השלטת של המיינסטרים. עם זה ליבי איתך כי השירים ברדיו הטלויזיה די נשמעים אותו דבר. אני גם מקבלת את ההנחה שמכיון שאני אמינית רומנטית אני מתחברת לשירי אהבה קיצ'ים כי זה עושה לי משהו ברגש. אבל המונח נעלה אינו מתאים לשום מקום לאף מצב. שונה כן, לא בראש שלך כן. תפיסת עולמינו מושפעת מהמונחים אותם אנו דוברים בצורה עמוקה לא לחינם הייתה העבדות של השחורים למשל כשהמונח נעלה הוזכר על רקע גזע. אז הכול רק בבקשה לא נעלה פיתחתי אלרגיה למושג.

inbardaf

New member
אם מסתכלים על נעלה כיומרני ומתנשא

אז זה עושה אלרגיה. בשפה יש מילים נרדפות לא זהות. הסיבה שהם נרדפות ולא זהות, היא בדיוק בגלל ההבדלים הדקים ביניהם. מישהו יכול היות ידיד שלך או חבר שלך. זה מאוד מאוד דומה, אבל זה לא זהה. אם הוא חבר שלך, הוא קרוב אליך יותר. לא כל דבר נעלה הוא יומרני ומתנשא, שזה לדעתי מה שמפריע לכן. אתם רואים באמירה הזו: שא-מיניות היא נעלת יותר, משהו יומרני ומתנשא. זה הפירוש הרחב שלכם שיש בו הגיון ואני בטוחה שרבים יחשבו כמוכם, אבל לא זו הכוונה. א-מיניות היא נעלה, היא גבוהה היא שלב אחד נוסף כלפי מעלה. היא לא הופכת אף אחד למושלם. אדם הוא מכלול של תכונות

איך אפשר להסתכל על זה אחרת?

הרי 'נעלה' בהגדרה, הוא משהו מרומם יותר, נשגב, טוב יותר; 'התנשאות' היא לטעון שאתה טוב יותר מאחרים. מכאן נובע שאם מישהו טוען שהוא X, ורוב האנשים Y, ו-X נעלה יותר מ-Y, הרי שהוא בהגדרה, מתנשא. ואני אומרת? לא נעלה ולא נעליים. זה מופרך בדיוק כמו לטעון שלהיות ג'ינג'י זה נעלה יותר מלהיות ברונטי, או שלהיות גבוה זה נעלה יותר מלהיות נמוך. אין כאן עניין של דירוג, מי יותר או מי פחות. יש כאלה ויש כאלה, וכל אחד יחליט איך הוא מגדיר את עצמו ומה עושה לו טוב. לטעון שזה שאתה ככה וככה (על אחת כמה וכמה כשמדובר בתכונות שאינן בשליטתך) זה "נעלה" יותר מלהיות כזה וכזה, זו אכן התנשאות לשמה.

inbardaf

New member
אממ...

"מכאן נובע שאם מישהו טוען שהוא X, ורוב האנשים Y, ו-X נעלה יותר מ-Y, הרי שהוא בהגדרה, מתנשא" אני מציעה לך לחזור וללמוד פסיכומטרי. לפחות את החלק שדן בשאלות האם קבוצה A כלולה בקבוצה B. זה שאני אומרת שא-מיניות נתפסת בעיני תכונה טובה יותר, לא הופך אותי ליומרנית. יכולתי באותה מידה להיות מינית ולומר את זה. ויש כאלה. אז גם הם יומרניים? אה, הבנתי. כל חטאי הוא בעובדה שאני עצמי מכילה את התכונה הזו... יומרני (מתוך בבלילון) = פרטנסיוזי, שחצני, שיש בו יומרה, הולך בגדול, יהיר, רברבן, לא מציאותי איפה פה אני מתרברבת ומשתחצנת? מה, הלכתי ברחוב וצעקתי שאני טובה יותר? הסתובבתי עם נוצות טווס ואף למעלה וטענתי שכל המיניים נחותים ממני? אני אדם חכם. חוכמה בעיני, טובה יותר מטפשות. (מקווה שלפחות כאן את מסכימה איתי). אז עכשיו אני שוב יומרנית? אז זה אוטומטית אומר שאני אדם טוב יותר משאר האנשים? מה, חסרים אנשים פחות חכמים ממני, וטובים ממני כאדם? והעובדה שיש לי תכונה טובה, יתרון בתחום מסויים, לא אומר שאני טובה בהכל. אני אדם חסר סבלנות בצורה מחרידה ועם נטיה גדולה לעצבנות. זו החולשה שלי. אחת הגדולות. אז עכשיו אני נחותה? אני מעריצה אנשים בעלי סבלנות אין קץ ושלווה שממית. זו תכונה טובה יותר מחוסר סבלנות ועצבנות. אז הם יומרניים? איך הגדרה/תפיסה של תכונה מסויימת כטובה יותר, הופכת את האדם שאומר את זה, רק בגלל שהוא בעל התכונה הזו, ליומרני? מתנצלת מראש שאני כזו... ומה שבכלל מצחיק בכל הספור, שאני אפילו לא כזו א-מינית. אני א-מינית סוג ב'...
ואין קשר בין זה לתכונות כמו ג'ינג'י ועיניים כחולות. אלו לא תכונות אופי. אלו לא תכונות שמעידות משהו על טיבו של האדם. על נפשו ורוחו.

inbardaf

New member
כדי לחדד את ההבדל בין יומרני לנעלה

הנה התרגום של המילה 'נעלה' (גם מתוך בבילון): נישא, רם, מרומם, גבוה, מתרומם, עליון, נשגב, בכיר, מכובד, נכבד לא כתוב כאן יומרני או כל דבר דומה (כמו שחצנות והתנשאות). אני מבינה שלהרבה אנשים, 'מרומם' ו'נשגב', נתפס כיומרני. הקו בין להיות עליון לבין להיות יומרני הוא דק מאוד... פשוט, התרגלנו שאנשים בעלי תכונות עליונות, ישר מפתחים יומרנות ושחצנות. (וכל המושג של גזע עליון רגיש לכולנו..) זה טבע האדם. זה עדיין לא אומר שאי אפשר להגדיר תכונה כנעלה ומרוממת יותר מאחרת רק מפני שעלולים ליחס לנו יומרנות. (כמו בדוגמא הקלאסית מהימים שבהם היינו ילדים קטנים. איך הילדה הכי יפה בכיתה, היתה 'המלכה' השחצנית שלעגה לאלו שבשוליים. זה לא חייב להיות ככה. את יכולה להיות יפה, חכמה, מצליחה וכו' ועם כל זאת בעלת ענווה וקבלה וידיעה כמה הכל שברירי ואיך מכל אחד אפשר ללמוד משהו. כל אחד!) ועל תשכחי, שהגרמנים למשל, בנו את תורת הגזע העליון בצורה הפוכה. כלומר: קודם החליטו שהם טובים יותר ונעלים יותר ואז גזרו את התכונות שלהם כתכונות נעלות. (ככה אפשר להגיע למסקנה המפגרת שצבע עיניים כחול טוב יותר מחום) אני לא אומרת שאני אדם טוב יותר, שאני גזע עליון, ולכן א-מיניות היא תכונה נעלה שכולם צריכים להגיע עליה. כל מה שאני אומרת זה, שא-מיניות, כתכונה בפני עצמה, טובה יותר. היא מרחיקה אותנו מעולם החיות, מעולם היצרים והתשוקות ומאפשרת לנו חירות, ולו בנושא הקטן והצר שניקרא: חיי מין.

Xylophone

New member
זה שאת לא אוהבת

לא אומר שזה לא קיים. לכול דבר יש סיבה. יצא לי לשמוע שבמבחני אייקיו גילו שלשחורים יש אייקיו פחות גבוהה. הרבה יותר פשע. הרבה שכונות עוני כדוגמת הרלם. ובתקופה של העבדות השחורים לא ידעו קרוא וכתוב והיו "פרימיטיבים". זו כמובן לא סיבה לשעבד אותם, אבל אפשר להבין למה האמריקאים ראו בהם נחותים ובעצמם נעלים. הייתה לזה סיבה. שוב, אני לא בעד גזענות! אני שונאת גזענות. כול יהודי חייב לשנוא גזענות בגלל מה שהיה בשואה. אבל הבנת למה התכוונתי.

inbardaf

New member
הדוגמא שלך זה קצת ביצה ותרנגולת

כי אייקיו נגזר גם מתרבות, לא רק גנים. ואיפה שיש עוני וחוסר השכלה - תהיה גם פשיעה. האמריקאים הגיעו ליבשת מנותקת עם שבטים פרימיטיביים(למשל אינדיאנים) - זה נכון. הבעיה שלהם זה שהם הפכו את היתרון שלהם והקידמה שלהם מנעלות ליומרנות והתנשאות. במקום לעזור לאותם אנשים ולפתח אותם, הם ניצלו והשפילו וגרמו להם להתדרדר עוד יותר. זו דוגמא טובה לאיך יכולת שיש לך על אחר יכולה להיות מנוצלת על ידך לעשית טוב או לעשית רע. ועדיין זו יכולת שיש לך ולהם לא...

Xylophone

New member
נכון,

מה שהיא כתבה לי מלכתחילה לא כול כך קשור. אני דיברתי על להיות נעלה מבחינה תרבותית, אינטליגנציה, נפש. היא כתבה לי על נעלות מבחינה גנטית וגזעית. שתי הדברים האלה שונים לחלוטין. לשפוט נעלות של אדם ע"פ גזע בלבד זה לא מוצדק לחלוטין. בעוד שפיטה ע"פ אייקיו, אינטליגנציה, רמה אישית זה סיפור אחר לגמרי...

למעלה