שלום...

Berethor

New member
לא ממש ביצה ותרנגולת

אני לא רוצה לכנס פה בכלל לדיון הזה, אבל אני יסביר לך תדברים הבאים. קודם כל זה לא האמרקאים הגיעו, זה הייתה האמפריה הבריטית, דבר שני אם אותם פרימיטיביים לא פיתחו כלום בעצמם, אינדיינים או אפרקאיים, זה מראה בדיוק מה הם שווים. העולם זה לא גנון ולא קרקס, החכמים, החזקים ובעלי העיתרון הטכנולוגי והמספרי הם אלה שמתקדמים ושורדים, אני לא מצדיק תתקיפה של השבטים הפרמיטיביים ללא כל סיבה, מצד שני אני גם לא חושב שמישהו חייב להם משהו, לא חינוך ובטח שלא לתת להם להרוס תמדינה שלך. דווקא היום במערב מפסיד לברברים(כמו מוסלמים למשל), בגלל שהוא לא חכם מספיק, לא חזק מספיק ו"יפה נפש" יותר מדיי. טוב ורע זה רק מילים, האמת היא תמיד באמצע, אף אחד לא טוב או רע, אפילו מלאכים הורגים שצריך. הבחירה היא בין הרע לנורא, בין הישרדות להיכחדות. ואגב אם את חושבת שאם לאוייב יש עיתרון כזה ואחר הוא לא מנצל או היה מנצל אותו את טועה בגדול, במלחמה מנצלים יכולות, השאלה אם המלחמה ההיא הייתה מוצדקת, זה נושא אחר. יכולת שלנו יש ולהם אין ? מה לעשות המלחמה לא הוגנת.

Berethor

New member
היתרון

כן גם אני נכנס לדיכאון קליני כל יום, בגלל שאין פה כפתור עריכה..בעצם ווטאוור..

inbardaf

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

אמריקאים הם במקור בכלל בריטים - צודק בהחלט. הם התנתקו בהממלכה הבריטית בשלב מאוחר יותר - במלחמה שהיתה למעשה סוג של מרד. חשוב להעמיד דברים על דיוקם ועל כך תודה. בכל אופן זה לא הדיון. "העולם זה לא גנון ולא קרקס, החכמים, החזקים ובעלי היתרון הטכנולוגי והמספרי הם אלה שמתקדמים ושורדים, אני לא מצדיק תתקיפה של השבטים הפרמיטיביים ללא כל סיבה, מצד שני אני גם לא חושב שמישהו חייב להם משהו, לא חינוך ובטח שלא לתת להם להרוס תמדינה שלך." את ההבדל הזה ביני לבינך כבר ראינו. אני לא חושבת שהעולם הוא גנון או קרקס, ונכון שהחזקים (לא רק פיזית), הם אלה שלרוב שורדים, ואני לא חושבת שאני חייבת משהו למישהו ובטח שלא להרוס את המדינה שלי. אבל!
ופה יש אבל גדול!
כמו שכבר ציינתי בעבר, העובדה שיש למישהוא כוח כלשהו על מישהו אחר (פיזי, טכנולוגי, נפשי ומה שזה לא יהיה) יכולה לאפשר לו שני דברים: או להתנהג כמו חיה ולהגיד שהחזק שורד ולהשתמש בכוח שלו כדי לדרוך על אחרים. או להתנהג כמו בן-אנוש, לזכור שאנחנו לא חיות ואנחנו יודעים להגן גם על החלשים מכל צורה שהיא ולהשתמש בכוח שלי כדי לעזור להם. ממה שאתה אומר אפשר להבין שאין צורך למשל, ליצור נגישות לנכים. כי רק החזקים שורדים ואתה לא חייב כלום לאף אחד. אני מאמינה שכבני אנוש יש לנו אחריות חברתית ואסור לנו להיות אדישים כלפי בעיות, קשיים וצרכים של אנשים חלשים. להיפך. ולכן, גם אם אני מגיעה ליבשת חדשה שיש בה אנשים פרימיטיביים שלא התקדמו, כבן-אדם אני יכולה להגיע עליהם ולקדם אותם ובסופו של דבר כולם יצאו מזה נשכרים (win win) או להשתמש ביתרון שלי עליהם, לנצל אותם ולהנציח את החולשה שלהם. בסוף זה יחזור אלי כבומרנג בדמות פשיעה וכד' שפוגעת גם בי. כולנו רקמה אנושית אחת. "ואגב אם את חושבת שאם לאוייב יש יתרון כזה ואחר הוא לא מנצל או היה מנצל אותו את טועה בגדול, במלחמה מנצלים יכולות, השאלה אם המלחמה ההיא הייתה מוצדקת, זה נושא אחר. יכולת שלנו יש ולהם אין ? מה לעשות המלחמה לא הוגנת." יש הבדל בין להגן על עצמך לבין גרום נזק בעצמך. אני לא מצפה מהיריב שלי להיות הוגן. נהפוכהו. אם הוא נלחם בי, רוב הסיכויים שהוא לא הגון. אני מצפה מעצמי, לא להיות זו שפוגעת, רק מפני שאני יכולה. אלו שני דברים שונים. אני גם לא מאשימה אף אדם חלש בזה שתקפו אותו. אני מכירה בחולשתו ומנסה להגן אליו. גם ע"י זה שאתן לו כלים להתמודדות, עד כמה שהוא יכול, ובעיקר ע"י זה שאני עצמי ואנשים אחרים שהם מספיק חזקים, יגינו עליו. " הבחירה היא בין הרע לנורא, בין הישרדות להיכחדות." - מצטערת, לא מסכימה. הבחירה היא בהחלט בין רע לטוב ובין אגואיסטיות והישרדות עצמית לבין התפתחות ואחריות חברתית. זה שאני טובה לא בהכרח הופך אותי לחלשה ולנכחדת. אני מאמינה שדברים בסופו של דבר חוזרים אליך. אולי בטווח הקצר, 'עדיף' להיות רע, אבל הטווח הרחוק, אנשים רעים נופלים. כמו ששקר סופו להתגלות. והמוסלמים התחילו בעולם שהיה בו הרבה חוכמה ותרבות נכון לאותם ימים. את האלגברה פיתחו הערבים. (ומכאן השם) עד שיום אחד קם מישהוא וסיפר על חזיון והלך לכל המקומות בהם היו החלשים וחסרי עמוד השידרה והשיג קהל מאמינים וכך התחיל האיסלאם. הכי קל לנצל חלשים. זה לא הופך אותך לטוב יותר. זו לא גבורה גדולה. זה חייתי באותה מידה כמו מיניות.

Berethor

New member
כנראה שלא הבנת אותי נכון

או שהחלטת לקחת תדיון למקום אחר. בכל אופן דברתי על עובדות, לא על מה עושים בכל מצב או מתיי משתמשים בכוח ועל מי. איך הגעת למסקנה שצריך לשתמש בכוח כדי לרמוס כל מי שחלש, זה בכלל לא על מה שדברנו, פשוט בפועל זה מה שבדרך כלל קורה. לשתמש בכוח להגן על החלשים ? זה משהו שעושים בכל מקרה, כל חייל או שוטר בדיעבד מגן על החלשים, האזרחים. אבל זה לא אומר שלכל חלש מגיע שיגנו עליו או שצריך להגן על כל חלש, ובטח שלא חלש זר או חלש אוייב. אנחנו ממש לא " רקמה אנושית אחת", אנחנו גופים שונים, כל עם, כל משפחה וכל אדם. יש גם אחוות המערב מול אחוות הברברים או אחוות האיסלם אבל זה כבר נושא אחר. לא ממש לא חייבים לעזור לפרמיטיביים, ואל אחת כמה וכמה לא לתת להם רובים וללמד אותם ללחם, זה רק הופך פרמיטיבי מסוכן פחות לפרמיטיבי מסוכן יותר, זה טעות שאנשים כמוך ממשכים לעשות כל פעם מחדש, הם נשארים אותו דבר רק מסוכן יותר ולבוש אחרת. ההפך ממה שאמרת, הפשיעה מתחילה מרגע שהם מקבלים תאפשרות, הפשיעה היא למעשה הכוח והחופש שלהם שבא לידי ביטוי. הפשרה היחידה היא להיות יותר חזק מאותם ברברים ולשמור על ההיתרון, ולחיות בנפרד. אני חוזר על זה לא אמרתי לרמוס אף אחד בלי סיבה, מצד שני הכוח שם כדי לשתמש בו שצריך, כוח שלא משתמשים בו זה כוח שלא קיים, ישראל הוכיחה את זה יותר טוב מכל מדינה אחרת בכושר "ההרתעה" שלה. עם כוח באה אחרויות, אבל אנחנו לא רוצים שכוח או נשק הרסני זה או אחד היה בידיים של חיות, לדוגמה פצצה גראינית לאיראן, ברור לכולם מה יקרה ברגע שהם ישיגו אותה, וכאן זה לא כוח, זה פשוט נשק הרסני. אז בסדר inbardaf תמשיכי לרחם ולהצדיק פרמיטיביים למינהם, מה אני יגיד לך, אם זה גורם לך להרגיש טוב ולהרגיש חכמה יותר, בסדר. בקשר לאיסלם נראה לי שאת לא יודעת כמעט כלום על הדת הזאת, או שאת פשוט מבלבלת בין דת אחרת לאיסלם, מוחמד לא אסף שום כת של מאמינים, למעשה העיפו אותו מהעיר ואף אחד לא הקשיב לו, מוחמד אסף חמולה כבש תעיר ואחרי זה היה מצרף עליו עוד ועוד אנשים בשיטת התאסלם או תמות, כמה לא התאסלמו אי אפשר לדעת, הם במלא רק היסטוריה. ככה הוא כבש עיר אחרי עיר עד שכבש את כל ערב הסעודית בחרב. מאוחר יותר הם גם פלשו לאדמות נוצריות במטרה להשמיד את כל הדתות האחרות ובעיקר תנצרות והיהדות. פרסו תזרועות לכל מקום שאפשר לכבוש וכבשו את כל המקומות שבימנו הם מוסלמים. רק הכוח הצבאי של אירופה ועוד כמה מקומות אחרים שהם לא הצליחו לכבוש עצר אותם, במלחמה אין סופית והודנות זמניות. המחבלים של ימנו הם סך הכל ממשיכי דרכו של מוחמד, כמו שנאמר תהרוג את כל הלא מוסלמים. לא רוצה להרחיב בנושא, גם כי אני לא מצפה לידע או דעות כמו שלי בפורום בנושא, אגב המוסלמי בתמונה בצד כנראה מאוד לא מחונך ומשכונת עוני קשה לא ? כן זה מסביר הכל.. כמו תמיד. כיבוש, שיבוש וחימוש, תרוצים לחיות אדם תמיד תמצאו. For the Cause of Allah

inbardaf

New member
המרחם על האכזרים, סופו

שיתאכזר לרחמנים. זה משפט שבהחלט מנחה אותי ואני מאמינה בו בכל ליבי. אני מניחה שגם אתה, למרות שדעיתנו נחלקות בנקודה מסויימת. קשה לי לשים עליה את אצבע, כי כל פעם שאני מנסה את זה אתה הולך כמה צעדים אחורה וכותב משפטים כמו: "ואל אחת כמה וכמה לא לתת להם רובים וללמד אותם ללחם, זה רק הופך פרמיטיבי מסוכן פחות לפרמיטיבי מסוכן יותר," - צודק לחלוטין ולא לזה התכוונתי. " זה טעות שאנשים כמוך ממשכים לעשות כל פעם מחדש," - אנשים כמוני לא עושים דברים כאלה. אנשים כמוני, אם הם כבר עושים משהו, זה לרוב בחינוך. בשינוי גישה ותפיסה ודיעות. בפתיחת אופקים ועיניים ולב כדי לראות שיש גם צד שני. מה לזה ולרובים? לתת רובים לאנשים ברברים זה רחוק מלעזור להם. זה לעשות בדיוק את ההיפך וכמו שאמרת, להפוך אותם למסוכנים יותר. כמו שלא נותנים לתינוק חפצים מסוכנים, כי הוא עדיין לא יודע איך להשתמש בהם ולהזהר ולא לפגוע. תחנך אותם. תעזור להם לגדול.. בסופו של דבר גם אתה תרוויח מזה. "אז בסדר inbardaf תמשיכי לרחם ולהצדיק פרמיטיביים למינהם, מה אני יגיד לך, אם זה גורם לך להרגיש טוב ולהרגיש חכמה יותר, בסדר." - אין פה שום עניין של לעשות משהו "כי זה גורם לי להרגיש יותר טוב". זה מה שעושים אנשים שמשלים את עצמם שאיכפת להם ושהם עלאק אוהבים וכאלה. זה סוג האנשים שירחמו על אכזרים ויתאכזרו לרחמנים. אלו הם יפי הנפש. אני לא כזו ואני לא מהססת להחטיף למי שצריך. זה לא סותר את העובדה שאני לא חושבת שזה יביא לפתרון הסופי ושאני לוקחת אחריות על העולם שאני חיה בו ולא אומרת וחושבת ש: "הפשרה היחידה היא להיות יותר חזק מאותם ברברים ולשמור על ההיתרון, ולחיות בנפרד." זו בעיני יכולה להיות מקסימום שלב בניים כדי להגיע לדבר האמיתי. קודם כל תפגין נוכחות ועוצמה כדי שלא ינסו לדרוך עליך וירכשו כלפיך כבוד והערצה. אח"כ, תוכל לקדם דברים בצורה שקולה ומבלי לסכן את עצמך. אח"כ תוכל לצמוח ולהצמיח אחרים. מקווה שהפעם הובנתי יותר. לגבי האיסלם - מודה שאין לי ידע עמוק בנושא. למען האמת הוא פשוט לא מעניין אותי. מספיק לי להבין כמה הוא רע כדי לא להתעניין מעבר. את הדברים שכתבתי, כתבתי על סמך דברים שנאמרו לנו בטיול בירדן שהיה בעקבות אתרים היסטורים. ובכל זאת: "מוחמד לא אסף שום כת של מאמינים, למעשה העיפו אותו מהעיר ואף אחד לא הקשיב לו, מוחמד אסף חמולה כבש תעיר ואחרי זה היה מצרף עליו עוד ועוד אנשים בשיטת התאסלם או תמות," החמולה שאסף מוחמד, היא בדיוק כת מאמינים, והוא אסף אותם מהשוליים. וזה מה שכתבתי. (והלך לכל המקומות בהם היו החלשים וחסרי עמוד השידרה והשיג קהל מאמינים וכך התחיל האיסלאם.) וכל זה עדיין לא סותר את העובדה שהתרבות שהייתה סביבם באותה תקופה היתה מפותחת באופן יחסי. מה גם שבהתחלה בכלל לא היה העניין של 'תתאסלם או תמות'. זה נהיה אח"כ (בדיוק כמו בנצרות). בהתחלה היה אפילו מושג של 'עם הספר' שזה היהודים, שרכשו להם כבוד. בכל מקרה זה לא משנה לצורך העניין ואין טעם להכנס לזה.

Berethor

New member
../images/Emo207.gif הודעה שיש בדף הראשי של הפורומים כרגע

יש פה משהו שכתבה אישה שבוגדת בבעלה עם ערבי, מעניין מה החברים כאן חושבים, על הבוגדת הכפולה. הבתולה ה72 של אחמד

Xylophone

New member
ת'אמת

זה מה זה לא מעניין אותי. יש דברים הרבההה יותר מעניינים לקרוא. היא נעל מה לעשות
זה לא משהו ששווה להקדיש לו מחשבה. אני כבר שנים לא נכנסת לדף הפורומים הראשיים

snoopytush

New member
ובכן

אם היית לומדת סוציולוגיה היית רואה שאין פלא שלשחורים ציונים נמוכים מהלבנים כי הרי שואלים אותם על התרבות של הלבנים כשהם באו מתרבות אחרת. יש סיבה לכל דבר. אם היו שמים את הלבנים בתנאים של השחורים המצב לא היה שונה . עשו להם דברים נוראים. חוץ מזה גילו שציוני השחורים והלבנים שבאו משכונות עוני היו כמעט די זהים. עשית לי חשק ללמוד סוציוללוגיה לעומק כדי להתווכח איתך. ואם את מדברת על הספר עקומת הפעמון תדעי שלא לחינם הוא נחשב לספר גזעני. אם את היית בנעליים שלהם לא היית רוצה שיתייחסו אלייך כפרימיטיבית. יש אנשים חכמים יותר ופחות אז מה נשעבד את הבינוניים שישרתו את הגאונים ונרביץ להם? זו דוגמא קיצונית אבל מה שאני מנסה להגיד זה שכולנו בני אדם , ושנסיבות חיים מסויימות היו יכולות לגרום לנו להיות בדיוק כמו הצד השני ככה שאנו לא עד כדי כך שונים.

Berethor

New member
איזה דיון נדוש

למה לשים לבנים בתנאים של שחורים, לא שאלת את עצמך למה ללבנים יש תרבות ולהם אין ?. זה ההוכחה הכי טבעית וברורה, בכל אופן אותו דבר אנחנו לא. אני גם לא חושב שמישהו כאן בעד שעבוד, אבל יש לזכור שזה היה קיים בכל העולם, וקיים עד היום בארצות האיסלם ואפריקה!!! שחורים משעבדים שחורים, אז מעניין שלבנים מאשמים על מה שקרה לפני 200 שנה ושחורים עדיין מעזים לתרץ בזה את הפשעים שהם עושים בהווה. איזה קל לתרץ התנהגות ולומר שזה בגלל שהוא מסכן, גם אין שום תרוץ להרס שהם עושים במדינות. "ושנסיבות חיים מסויימות היו יכולות לגרום לנו להיות בדיוק כמו הצד השני" לא שום תנאים לא יגרמו לי לרקוד מסביב למדורה, לאכול בשר אדם ולתחתן עם חמישה נשים. לשעבד לא צריך, גם לפלוש לא צריך, ובטח שלא לחיות ביחד. כל עם לעצמו.

snoopytush

New member
האמת שאין לשחורים תרבות כי הלבנים הרסו להם

את התרבות שלהם בדיוק כמו שהם הרסו את התרבות לבני המאיה. שינו את שמותיהם, אסרו עליהם לקיים את תרבותם ורק דרך שיריהם הם הצליחו לשמר חלקיקי תרבות זעירים אבל כמובן שזה אינו מספיק. גם לגבי החתונה עם החמש נשים יש הסבר סוציולוגי אבל אין לי כוח להכנס לזה .ודווקא אני חושבת שאם כל עם היה יכול לחיות עם העם השני בשלום זה היה נהדר כי כל אחד היה מפרה את תרבותו של השני ויש לזה גם יתרונות אבולוציוניים שכן לכל עם יש את התחלואות הגנטיות שלו למשל טיי זקס אצל היהודים האשכנזים והוכח שגיוון גנטי מגדיל את סיכויי האורגניזם לשרוד בסביבה שהיא כאמור דינמית ומשתנה תדיר.אני גם לא בעד לבחור בפשע אבל אמרתי שאני יכולה להבין גם אם לא באופן חוויתי את הסיבות שגרמו להם להתדרדר לזה. ושבאותה מידה כן זה יכולת להיות גם אתה.

Berethor

New member
כן איך לא חשבתי על זה, תמיד הלבנים אשמים

מוזר שאף אחד לא מדבר על כמה תרביות הערבים הרסו וכמה תרבויות המונגולים הרסו וכמה תרביות הפרמטיביים הרסו לעצמם. בתרבות של מאיה היה נהוג להקריב קורבנות אדם למשל, ובכלל זה תרבות מתקדמת יחסית לברברים לא יחסית למערב. גם זה בעיקר בגלל המבנים שהם הצליחו לבנות ולא בגלל התרבות עצמה. אפרקאיים אף אחד לא הרס כי אין שם מה להרוס. והסיבות שהם פושעים נמצאות במולדת, תראי מה הולך באפריקה ותביני למה שחורים פושעים, תראי מה קורה בארצות ערב ותביני למה הערבים רוצחים. הכי פשוט לראות זה לפי הסביבה הטבעית וביחד עם בני מינם. התרוצים על הרס ועבדות שקריים, עבדים לא יכולים לפשוע. להפך כאן טבעם האמיתי בא לידי ביטוי. שלום שלך זה לא שלום שלי, שלום זה שהגבול בטוח וסגור, שלום שלך זה לתערבב עם האוייב ועם כל אחד. שום יתרון אין ל'גלובלזציה' מרוב 'תרבויות' אין תרבות. להפך, מה גורם לך לחשוב שזה ירפא ת'תחלואה' הגנטית, להפך כמה שיותר תחלואות יש לך בגנים ככה את יותר בעלת נטיה לחלות במחלות רבות(זה מצתבר לא מתחלף), גיוון גנטי קיים בכל מקרה, כן מוטציות בעלות יותר חסינות וסיכויים לשרוד, השאלה מה המחיר, מה תופעות הלוואי. ואני חושב שזה ברור לכולנו מה הם, לא תודה אני ישאר עם הגנים "שלנו" ומעדיף להיות בעל "יותר סיכוי לחלות" ולחיות בסביבה פחות או יותר יציבה(ולהיות יציב בעצמי) ומתאימה לי. תראי לי איפה זה הוכח בדיוק, נראה לי סתם מחקר שקרי וחובבני, כדי לעודד אנשים לעשות טעיות תורשתיות. זה גם סותר תטענה שלך "שכולם אותו דבר". אם לא היה שונה אם מי היית מתבוללת ?. כל עם שלם כמו שהוא ואין לו מה לחפש בשדות זרים.

inbardaf

New member
כמה שיותר מוקדם יותר טוב...

אני לא חיושבת שגיל 17 וחצי הוא מוקדם מידי. אני חושבת שהבנה של עצמך בכלל ובתחום הזה בפרט, חוסכת הרבה כאב בהמשך. אני גליתי את הפורום הזה לפני כמה שבועות ואני כבר בת 32. כל השנים האלה, חשבתי שמשהו בי דפוק, וחפשתי כל הזמן סיבות (אמא שלי, אבא שלי בלבלבלההה, גברים שנתקלתי בהם בחיי וכמו שכולם אוהבים להגיד: עדיין לא פגשתי את האחד) מכיווןן שחשבתי שמשהו בי דפוק, נסיתי כל הזמן למצוא את הדרך להנות מזה. זה רק יצר תסכול על תסכול על תסכול. ברגע שהגעתי לכאן והבנתי מה אני, הרגשתי סוף סוף סוג של שלווה. זה גם לא מטריד אותי יותר הלמה. ככה אני. מה איכפת לי למה? זו המציאות כרגע ומי שרוצה להיות איתי יצטרך לקחת את זה בחשבון (וגם אני כמובן..) לגבי הספור הזה עם האחד: זו בעיני הטענה הכי לא רלוונטית. לפי התיאוריה הזו, עושים סקס רק מתוך אהבת עולם. זה באמת מה שאת רואה סביבך? אנשים עושים סקס גם סתם בשביל הכיף מתוך דחף מיני טהור לחלוטין ללא קשר לאהבה. איך הם נהנים מזה אם זה לא האחד ואת לא? פשוט, כי זה לא קשור.. אחרת, לא היה דבר כזה: יחסי מין מזדמנים. זה נכון גם שבנות הם יותר א-מיניות מבנים באופן טבעי (או נכון יותר, בנים הם יותר מיניים מבנות) ולכן בנות פחות יחפשו יחסים מזדמנים מבנים. עדיין הן יוכלו לחוש משיכה ורצון. ובימינו, גם הבנות הפכו ליותר מיניות בעקבות ההחצנה של הנושא באופן חברתי כללי. ואני אישית מאמינה שכל דבר הוא בר שינוי. שנים לא נגעתי באבוקדו. שנים! פתאום יום אחד זה הפך להיות המאכל האהוב עלי ביותר. סתם דוגמא שטחית, אבל אני מאמינה שאנשים יכולים להשתנות מהותית. זה קורה הרבה פחות מסתם שינוי בטעם. וזה לרוב תהליך ארוך שמתרחש כתוצאה מדברים מסויימים שאותו אדם עובר, אבל זה קורה. לרצות להיות מינית רק כי כולם - אני לא הייתי ממליצה לך. אני באמת חושבת שזו ברכה. זה נכון שקשה בקטע הזוגי, אבל גם למיניים לא הכי קל. למצוא בן-זוג מתאים וטוב זו אחת המשימות הקשות ביותר לכולם. אני חושבת שזה לא משנה מה הסיבה למה כרגע לא מעניין אותך מין והאם זה ישאר לנצח. פשוט כרגע זה ככה וקבלי את זה. זה לא מפחיד ולא אומר כלום על העתיד. זה אומר על עכשיו ועל מה שאת מרגישה. והכי חשוב: אל תעשי דברים שאת לא רוצה, לא חשוב עם מי, רק כי... בהצלחה!

למעלה