שלום:]

מהיכן המידע?

יש שם שתי קולות, אחד בבירור נשמע כמו הקול של גילמור וקול נוסף ברקע, מסונתז, יכול להיות שזה הקול של ווטרס שעבר סינתוז. אני לא הצלחתי לשמוע שם את הקול של ווטרס, קיים סיכוי נמוך שווטרס שר ברקע חלש. מה שבטוח, הקול הראשי בשיר הוא גילמור.

לא לימדו אותך לאמת מידע עם כמה מקורות?

אני לא יודע עד כמה האתר הזה אמין, בטוח פחות אמין מהאזניים שלי.

The Walrus

New member
להפך

האתר הזה ידוע כאתר מאוד מאוד מהימן, מן האתרים האלה שיושבים למעלה עם פליטינג גלימפס ובריין דאמג'. ועם כל הכבוד לאוזניים שלך, שתי הקולות מאוד מסונטזים (וזה מאומת לפי ראיון עם ווטרס), ואתה אמנם מכיר את הקולות שהם שרו בהם בחלק מהשירים, אבל מאיפה אתה יודע שזה כל הקולות שהם יכולים לעשות? שמעת את the trial פעם, איזה מגוון קולי ענק יש לווטרס? בנוסף רוב האנשים שהיו שומעים את the long and winding road וhelter skelter בלי להכיר את השירים לא היו מנחשים שאותו בנאדם שר אותם! הקול זה דבר מאוד מגוון... יאללה חפרתי... מקווה שהבנת מה ניסיתי להגיד.

אין לי מושג מי שר מה שם

אבל אני מבקשת שלא לרדת לפסים אישיים. אל תאלצו אותי להתערב.

גילמור. נקודה.

אני דיי סומך על האוזניים שלי, ליתר בטחון בדקתי באמצעות תוכנה. השוואתי את הקול של גילמור בקטעים שידוע שהוא שר בהם( comfortably numb, Fat old sun, wish u were here) , והתוצאה הייתה דיי דומה ל-welcome to the machine.

Anuerysm

New member
מה נקודה? אולי אתה חושב שזה גילמור

כי האוזניים שלך אומרות לך, אבל שלי אומרות לי שגם רוג'ר שר, זה אומר שזה מאה אחוז רוג'ר?

לא רק אני חושב

בדקתי את זה במחשב. לכל אחד יש תדירות מסויימת בקול. והתדירות בקול ב-welcome to the machine מזכירה יותר את התדירות של גילמור מאשר של ווטרס. עם האוזניים שלי אתה יכול להתווכח, עם האוזניים של המחשב קצת פחות.

FunkyMonk

New member
מה אתה מתמטיקאי?

לכל אחד יש את המנעד שלו, ובד"כ המנעדים חופפים. אתה מתכוון לדבר שנקרא "גוון", וזהו דבר מופשט שמחשב לא יכול להבין.

FunkyMonk

New member
חח מצטער שלא הסברתי את עצמי

המשפט "... עם האוזניים של המחשב ..." נשמע כמו משפט של מתמטיקאי. ^_^ ובוודאי ובוודאי שמתמטיקאי אינה מילת גנאי! הייתי מת שיקראו לי מתמטיקאי.

אני מדבר על תדירות

לכל צליל יש תדירות מסויימת, ואין לזה שום קשר לזה אם אני מתמטיקאי או לא. השירה ב-welcome to the machine היא דומה לתדירות הקול של גילמור הרבה יותר מאשר הקול של ווטרס, מה שמבסס את הערכתי כי גילמור הוא הסולן בשיר הזה ולא ווטרס. קאפיש?

The Walrus

New member
אבל שוב:

1. הקול מסונטז קשות ועבר עריכה שכוללת EQ, קומפרסור, ריברב ושאר ירקות. 2. אין ביכולתך לבודד את הקול של גילמור משאר השיר, כך שהתדירות שאתה רואה כוללת גם את שאר כלי הנגינה. 3. הבדיקה שלך מסתמכת על ראייה בלבד ולא על הוכחה ממשית. בקיצור, עד שתהיה הוכחה ממשית אי אפשר לקבוע בוודאות מי הסולן בשיר.

כמובן שיש.

יש אפשרות לבודד את הקול של גילמור משאר השיר. התדירות של הקול האנושי שונה מתדירות של גיטרה, סינתיסייזרים תופים וכל כלי נגינה אחר. אני אמנם משתמש בכמה תוכנות חובבניות שלא עושה את העבודה בצורה מקצועית, אבל עדיין זה מספיק לי בשביל להשוות ולהגיע לתוצאות הנדרשות.

The Walrus

New member
איך אתה עושה את זה?

אחי, זה בלתי אפשרי אלא אם כן יש לך את הטייפ המקורי מחולק לטראקים. אני תמיד חלמתי להוריד גיטרות משיר ולנגן אותם בעצמי, לדוגמה. לצערי זה בלתי אפשרי... לבודד = לשמוע לבד בלי שום ליווי מכלי אחר.

FunkyMonk

New member
זה אפשרי

הוא צודק, וזה אפילו לא מסובך להוריד תופים ובס. גיטרה זה בעיה, בגלל שלעיתים התדרים חופפים עם השירה.

למעלה