שלום:]

....

יש אין סוף תוכנות שיעשו את העבודה הזאת, חפש באימיול. (הייתי אומר לך את השם של הקובץ באימיול, אבל ניראה לי שלא חוקי לפרסם כאן שמות של תוכנות מוגנות) וזה דיי הגיוני שזה יהיה אפשרי, לכל כלי יש תדירויות אופייניות לו. למיתרי קול אנושיים יש תדירות מסויימת, לתופים יש תדירות מסויימת וכו'. אתה במילים אחרות, מבקש מהתוכנה לבודד רק את התדירויות שאתה מעוניין בהן. דיי פשוט.

זה אפשרי בתנאי מעבדה

שלאף אחד מאתנו אין. בכל מקרה, הדיון הזה נראה לי חסר תוחלת. הכי פשוט, פשוט לשאול את המעורבים מי מהם שר.

holo

New member
דיברתי עכשיו עם גילמור בטלפון

הוא בכלל אומר שמייסון שר את זה...

שטויות

כל תוכנה פושטית יכולה לעשות את זה בצורה גרועה-בסיסית. נכון שאם היה לי ציוד מקצועי התוצאות היו יותר טובות מהתוצאות שקיבלתי שהיו דיי גרועות, אבל עדיין מספיקות בשביל לבסס את טענתי. כן, מחר אני ארים טלפון לגילמור על הבוקר, הרבה זמן לא דיברתי איתו, אני אשאל אותו...

זה לא שטויות.

אתה יכול להמשיך לטעון שלדעתך זה א', ואחרים יטענו שזה ב'. לכל אחד מכם בדיוק אותם הכלים.

FunkyMonk

New member
Cubase

זו מילת הקסם. או המעבדה. או מה שמתחשק לכם. אני יכול בלי שום בעיה, לקחת שיר, ולהוציא ממנו הכל חוץ מהגיטרה. זה דורש סבלנות רצון וידע בסיסי לפחות, אבל זה אפשרי ועושים את זה הרבה.

וכמה חכם זה לעשות רדוקציה לשיר

לתנודות על גבי מוניטור? האם זה עוזר לנו להבין את השיר טוב יותר? להתחבר אליו יותר מאשר מקודם? קחו רגע צעד אחד אחורה, ותסתכלו על השרשור הזה.

FunkyMonk

New member
לא לא לא

אין ממש לא מסכים עם אף אחת מההודעות של אלעד. רק רציתי לציין שמה שהוא טוען - כן אפשרי.

לא עוזר בכלום

רק על מנת לספק את יצר הסקרנות. לא ממש מזיז לי מי שר את זה, רייט, מייסון, גילמור או ווטרס. איך אמרו רבים לפניי? על הזין שלי.

The Walrus

New member
וואלה מגניב

יש מצב אתה שולח לי במסר הוראות יותר מפורשות איך עושים את זה?

The Walrus

New member
עם כל הכבוד

ויש הרבה כבוד, אי אפשר להשוות קולות כאלה בהקלטת דיסק. כל הקולות בwttm מסונטזים, ובנוסף ישנם eq, קומפרסור, ריברב ושטויות כאלה בכל הקלטה שאתה שומע. כל אחת. וכדי לעשות השוואה מדוייקת אתה צריך לבודד את הקולות. התדר שהמחשב שלך מראה זה לא התדר של הקול של גילמור אלא התדר של הקול שלו ושל כל שאר כלי הנגינה יחד. כמובן ששאר כלי הנגינה (גיטרה אקוסטית עדינה בפאט אולד סאן לעומת אפקטים וסינטיסייזרים בשיר המכונה) עושים הבדל ענק. ואחרי הכל, ה"בדיקה" שאתה עשית אינה בדיקה של ממש, אלא פשוט ראית שהתדרים נראים לך דומים. שוב, עם כל הכבוד לאוזניים שלך אתה רק בנאדם, ובנאדם יכול לטעות, ובנוסף ההיכרות שלך עם הקול של גילמור היא דרך הקלטות מוזיקליות בלבד, שבהם הוא עובר עריכה רבה יותר ממה שנדמה (גם בהקלטות הופעה). ושוב, אני יכול לתת לך עשרות דוגמאות של שירים שאותו אדם שיר והם נשמעים שונה לגמרי (אם כבר גילמור, אז כמו שאמרו פה, fat old sun וnot now john. גם מקרטני דוגמה מצויינת). ושוב, יש סיכוי גדול שאתה צודק, אבל עד שאין הוכחה ממשית אתה לא יכול לקבוע עובדה נחרצת על פי שמיעה והשוואה מוגבלת במחשב...

ב-welcome to the machine

יש שתי קולות, הקול המוביל ועוד קול מסונתז ברקע. בודדתי את הקול המוביל, ואין שום ספק שמדובר בקול של גילמור.

FunkyMonk

New member
אני יכול להישבע

שהקולות ב Willow Farm ב-Supper's Ready זו נקבה, או לפחות - לא פיטר גבריאל. כן, כן, לכולנו יש תהיות כאלו ואחרות, ותתפלא מה ניתן לעשות עם הקול האנושי. עכשיו אני לא אומר לך שזה לא גילמור, יש מצב שכן, אבל אתה כל כך נחוש שזה משגע.

...

מנעד. יש לו מנעד עצום אם הוא מצליח להישמע כמו בחורה, (בהנחה שהקול הרגיל שלו נשמע גברי, כן?
) הלוואי על כולנו. נדמה לי שבעבר שמעתי על זמר עם מנעד של 4 וחצי אוקטבות, נשמע לא אנושי. ובקשר ל-welcome to the machine גילמור לא שר בצורה גבוהה מדיי או מיוחדת, הוא שר שם רגיל, כמו שהוא שר בשירים אחרים. התדירות של הקול שלו הייתה מאד קרובה להרבה שירים אחרים (השוואתי עם הרבה קטעים אחרים). לעומת זאת, כשהשוואתי את זה לתדירות של ווטרס בחמישה קטעים אחרים, התוצאות היו מאד רחוקות. מה שלא משאיר מקום לספק שגילמור הוא הסולן ב-welcome to the machine.

One After 909

New member
תקשיב

למה שלא שפוט תניח לכל הרעיון? אתה בעצמך יודע שגילמור שר אז תן לאנשים לחשוב מה שהם רוצים וזהו, פשוט עזוב את זה. אני לא שולל את הרעיון שגילמור שר, אני אפילו חושב כמוך שהוא זה ששר שם אבל אין לך שום דרך להוכיח את זה.

FunkyMonk

New member
לא...

כי: השמיעה שלך לא קבילה. רק אתה ראית/שמעת את ה"הוכחות". אלו לא הוכחות כלל וכלל כיוון שאין בהן שום טיעון.

תקרא שוב את ההודעות שלי

ואם לא תבין את ההוכחות שהבאתי, תאמר לי ואנסה להסביר לך יותר לעומק. מה בדיוק לא קביל בהוכחות שהבאתי?

למעלה