שלום

הפילוסוף טען שאלוהים הוא המוסר/מצפון בעצמו, הפרכתי את טענתו בכך שטענתי שיש אנשים שאינם מאמינים בו ולמרות זאת הם מוסריים ומצפוניים, זו ההוכחה שהמוסר והמצפון אנושיים הם, לא אלוהיים.

אני יודע על יהודים שהמירו דתם לנצרות כדי להיות under grace במקום under judgment, גם אחד נחשב ואם יש אחד יש עוד. האיש התחתן עם בחורה נוצריה שאבא שלה כומר פרוטסטנטי, הרעיון שכל מה שהוא צריך זה לקבל את ישוע כמושיעו ולהתוודות בפניו כדי שכל חטאיו ימחלו קסם לו. הוא גם הוטבל לנצרות. אותו בחור לא היה חילוני הוא היה דתי. דווקא החילונים נוטים פחות להמיר את דתם, כי מלכתחילה לדת אין תפקיד חשוב בחייהם.
זה נקרא בעיית אותיפרון.. וזה עדיין בעיה שמעסיקה פילוספים..

נניח ליבוביץ טען שמה שאלוהים ציווה צריך לקיים.
ומוסר, זה החלטה של בני אדם

Harrington

Well-known member
מנהל
הפילוסוף טען שאלוהים הוא המוסר/מצפון בעצמו, הפרכתי את טענתו בכך שטענתי שיש אנשים שאינם מאמינים בו ולמרות זאת הם מוסריים ומצפוניים, זו ההוכחה שהמוסר והמצפון אנושיים הם, לא אלוהיים.
לטעמי אין בכך ראיה, שהרי גם האתאיסט נחשף במהלך חייו לאלוקות. הוא אולי לא מאמין בה, אבל הוא לא יכול לחיות את חייו בלי להיחשף לה, להכיר אותה ואת היבטיה וכו'. כך שלגמרי יתכן שהמוסר היא באלוקות והאדם שאינו מאמין לקח אותה משם ושילב אותה בחינוכו, גם אם בעצמו אינו מודע לכך.

ai27

Well-known member
לטעמי אין בכך ראיה, שהרי גם האתאיסט נחשף במהלך חייו לאלוקות. הוא אולי לא מאמין בה, אבל הוא לא יכול לחיות את חייו בלי להיחשף לה, להכיר אותה ואת היבטיה וכו'. כך שלגמרי יתכן שהמוסר היא באלוקות והאדם שאינו מאמין לקח אותה משם ושילב אותה בחינוכו, גם אם בעצמו אינו מודע לכך.
בפורים פגשתי ילד חילוני שלומד בגן, והוא שר את השיר הזה:
"השם יתברך - תמיד שונא אותי
ותמיד יהיה לי רק צנון...
עוד יותר צנון, ועוד יותר צנון"

אז האתאיסט בהחלט נחשף לדת - אבל באופן שלילי. נסיון להצדיק את ריחוקו ממנה.
כמו שאמר הנביא עמוס: "הוֹי הַמִּתְאַוִּים אֶת יוֹם ה', לָמָּה זֶּה? לָכֶם יוֹם ה' הוּא חֹשֶׁךְ וְלֹא אוֹר"

ובעצם מרגע שיש מדינה חילונית, אתאיסטים יהודיים - כבר לא מייחלים לגאולה,
מבחינתם היא כבר הגיעה,
כמו שמבחינת נוצרים - המשיח הגיע לפני אלפיים שנה,
וכך כל "גאולה" ושיפור מהווים מבחינתם חושך.

Harrington

Well-known member
מנהל
בפורים פגשתי ילד חילוני שלומד בגן, והוא שר את השיר הזה:
"השם יתברך - תמיד שונא אותי
ותמיד יהיה לי רק צנון...
עוד יותר צנון, ועוד יותר צנון"

אז האתאיסט בהחלט נחשף לדת - אבל באופן שלילי.
זה שאיזה ילד שר שיר מפגר שמבוגר מבגר השמיע באוזניו, לא אומר שכל האתאיסטים בעולם נחשפים לדת באופן שלילי.

למעלה