שלום

smadarbi

New member
מה שמוזר

עם סבתא,זה כשקראתי את פולחני כשף ואחיות הגורל קיבלתי את הרושם שמכש]ות הן לא בדיוק מכשפות אלא נשים עם הרבה ידע באנשים וחכמת הנסתר אם אפשר לקרוא לזה ככה בעולמו של פראצ'ט אבל במכשפות בחו"ל ( שממש אהבתי אגב, נהנתי מל הירידות על האגדות) היא ממש חזקה. ממש. למרות שעכשיו תוך כדי שאני כותבת אני נזכרת שבפולחני יש לה איזה דוקרב מענין עם האיש באוניברסטיה, אל תתגרו בי, אני לא זוכרת מי.

זה לא מוזר

הוא מתיחס אליהם כמו נשים רגילות, מכשפות לא צריכות להיות על טבעיות. במיוחד לא בעולם הדיסק. הוא מפריד בין מכשפים למכשפות (witch ו wizard). אני זוכר שהיה איזה פעם שסבתא הדליקה אש ע"י זה שהיא התסכלה על הבול עץ עד שהוא נשפרף מבושה. דברים כאלה עושים אנשים מכשפות, דברים פשוטים שמשנים אותם למטרות אחרות. גם אני נורא אהבתי את מכשפות בחו"ל קראתי אותו השנה, למרות שהוא היה אצלי בבית אולי שנתיים.

Maladict

New member
מוזר...

כשאני מסתכל על בול עץ הוא מתקווץ ומתחיל לברוח בזעקות.

ויימס

New member
אבל סבתא כן עושה קסם בפולחנים.

היא פשוט לא משתמשת בו לעתים קרובות, היא גם אומרת את זה במכשפות בחו"ל כשמאגרט רבה איתה. בדרך כלל היא פשוט מציקה לאנשים, כהגדרתה של מאגרט.

ויימס

New member
קסם זה בהגדרה משהו על טבעי.

או אל טבעי, תלוי איזה סוג של קסם.

תלוי איזה סוג של קסם

אין סיבה שנריב על זה, לא נשכנע אחד את השני. זה תלוי איך מסתכלים על זה. כל אחד יכול לראות את זה אחרת.

עושים לך דווקא

בטח כי לא אוהבים את הניק ניים שלך אבל אני לא עשיתי כי לא ראיתי את השאלה הזאת בכלל... למה אתה מתכוון באיזה דמות אני?

ויימס

New member
בהודעה עם הטקס קבלה יש קישורים

ל-3 'בחן את עצמך' איזה דמות אתה. אה, ואני בת.

Maladict

New member
ברוך בואך

אני לא חושב שאם תשחק במשחק הראשון זה יהרוס לך משהו אבל אני חושב שתהנה יותר אם קודם תקרא ואז תשחק כי אז תכיר את הדמויות. ומה הבעיה עם פירמידות ספר חמוד לאללה.

כן!

למה להתביש? זה בסדר שאני מצפה ליותר מזה הוא ספר נורא יבש... לא כיף לקורא אותו. אני חושב שהנושא שלו טוב, אבל הוא פיספס כל כך הרבה דברים... זה היה ספר מיאש.

אני לא רציתי שהוא ישעמם אותי

אבל הוא כן ספר מאוד יבש, וזה לא בגלל המדבר לא קורה שם כלום. הדמות הראשית לא משנה דברים כמעט כל הספר ודיוס פועל כמו רובוט. זה כמו להסתכל בשיגרה שלהם.

DviRincewind

New member
ימוגרו החדשים מהפורום!

קודם כל יש לצין שאני בצבא וכותב פה דרך הסלולרי. איך יורדים פה שורות לעזאזל!? בכל אופן, פירמידות ספר גאוני ומי שלא אוהב אותו פשוט

DviRincewind

New member
המשך

לא מבין אותו. זה כמו לא לאהוב מעשי קסמים או לאכול שוקולד מריר. סליחה על חוסר הידידותיות אבל אני בדיוק שומר בשג...

נכון

גם אמרתי שאני לא מבין אותו, ובעיקר את הסוף. וגם ביקשתי שתסבירו לי... לא שללתי את ההצעה לקרוא אותו שוב. אני חושב שאני אעשה את זה. רק לא עכשיו. אז תסביר לי בבקשה. אני מאוד רוצה הסבר. אם אתה שומר בש"ג אתה יכול להיות כמה לא ידידותי שאתה רוצה. במיוחד בשעה כזאת.

ויימס

New member
ספויילר לפירמידות...

הם נכנסו למימד האחר הזה שבו לאמונה שלהם יותר כוח כי הם התעסקו עם הזמן- חלל יותר מדי. הם בנו את הפירמידה הגדולה ולא נתנו לה לבעור, לכן היא התפוצצה. בסוף טפיק גרם לה לבעור, נדמה לי, והם חזרו לעולם הרגיל. ודיוס מת. ז'תומרת, לא, הוא לא מת, הוא חזר אחורה בזמן.

הבנתי את זה....

חוץ מהחלק של המימד שעושה יותר כוח. חשבתי שזה יותר בסגנון שבגלל מה שקרה הם מאמינים יותר, אולי בגלל פחד ולכן יש לאמונה גם יותר כוח. (מזכיר קצת את בלאק אנד ווייט) גם לא הבנתי את מה שבדיוק קרה לדיוס. אבל זה לא משנה את הספר, אני לא חושב שזה מה שלא הבנתי שגרם לו להיות לא מעניין עבורי.

למעלה