שלום

שלום

רציתי לשאול... האם אתם צמחונים/טבעונים/קונים רק מוצרים שלא נוסו על בעל"ח/לא הולכים לגני חיות/לא הולכים לדולפינריומים ולוויתנריומים/פעילים במחמל"י? סתם מתוך עניין מי הם אלה אשר מדברים בפורום "דולפינים ולוויתנים"

Matanhirsch

New member
אמממ...האמת שאני לא..

אני לא מבין מה רע בדולפינריומים... אבל אני לא צמחוני..

Silly LoveSong

New member
בוא ואני אספר לך מה רע בהם

כשציידי לוויתנים מפרידים משפחות שלמות אחת מהשניה על מנת לחבוק איזה לוויתן צעיר וחזק - זה גורם להרס המשפחה, וברוב המקרים זה מסתיים גם בטביעת גורים צעירים/לוויתנים קשישים עקב הסתבכות ברשתות הלוכדים. כידוע, לוויתנים נולדים לתוך משפחה - משפחה בה הם חיים במשך כל חיים, עד למותם, משפחה בה הקשרים בה הם קשרים חזקים, תומכים ואוהבים במחזיקים מעמד למשך כל חייהם. הפרדת לוויתן אחד ממשפחה גורמת לטראומה קשה לו ולמשפתחו!
לוויתנים שוחים מאות קילומטרים ביום. בדולפינריומים יש להם מיכל פיצפון של כמה עשות מטרים (במקרה הטוב!). המקום הקטן משפיע עליהם באופן רגשי ותחושתי - המון לוויתנים שנתפסו החלו לחבוט את ראשם בדפנות הבריכה בה הוחזקו בדולפינריום ללא כל סיבה, ומתו לאחר מכן כתוצאה מפגיעה מוחית קשה.
מה לעשות, אבל זה פשוט לא טבעי ללוייתן ללמוד כל מיני "טריקים" ו"תעלולים". זה לא בטבע שלו.
החמדנות של מנהלי הדולפינריומים גורמת להם לעיתים קרובות להעדיף כסף על פני חיי הלוויתנים (נו כמובן...). היה איזה סיפור של לוויתנה שמתה ללא סיבה, אבל מנהל הדולפינריום המשיך לתפוס לוויתנים שונים ולהציג אותם כאותה הלוויתנה. אז אין שום דבר רע בדולפינריומים? אל תתחבא מאחורי האמת - תפקח את עיניך, ידידי.

ortly

New member
אתה צודק אבל...........

אוכליות הדולפינים הולכת וקטנה והדולפינריום האלה הם מקום לשמור על האוכלסיה עד שלא יפסיקו לצוד לוויתנים ודולפינים לתפוס 2 לוויתנים או דולפינים שיקימו משפחה זה לא הדבר הכי נורא ואני לא מדברת על המקרה הקיצוני שנתנתה שהלויתן או הדולפין מת לא משנה מאיזה סיבה כי ככה זה כולם מתים בסופו של דבר

Silly LoveSong

New member
הצחקת אותי

זעומים הדולפינריומים בהם יש פרוייקטים של רבייה (ושלא נדבר על שיחרור לטבע...). רוב היכחדות היונקים הימיים באים דווקא מבעלי דולפינריומים חמדניים שלוקחים את החיות מהבטבע (כי זה הרי בחינם, לא צריך לקנות משום מקום).

לוויתן ורוד, שלום לך הגעת לפורום

הנכון, תנו קצת לפורום להתגלגל, קצת להשתפשף. בקרוב נקיים סקירת משתתפים.

nir hadar

New member
אני מאוכלי הבשר בחבורה

ומהפחות ירוקים. אי במחמלי כי אני אוהב את הים ושם אני עובד, ודולפינים שהם חלק בלתי נפרד מהים, שבו אותי וחיברו אותי למחמל"י בתחילת לימודי במכללה הימית במכמורת.

Silly LoveSong

New member
אני צמחונית

רוצה מאוד להפוך לטבעונית. אני לא חושבת שיש לנו זכות לקחת את חייו של יצור חי אחר (מי הפך אותנו לאלוהים?). מה שהכי מרגיז אותי אלה אנשים אומרים שהם "אוהבים בעלי חיים מאוד", אבל לא איכפת להם לאכול אותם לארוחת הערב. למה "בעלי חיים" מסתכמים רק בכלבים וחתולים? כל החיות שוות - כולן מרגישות כאב. לכולן יש נשמה.

Silly LoveSong

New member
ואני כן מתנגת לגני חיות

ודולפינריומים, למרות שאני כן אלך למרכזי חיות שעוסקים בריבוי והצלת מיני בעלי חיים בסכנת הכחדה (כמו למשל פארק "המצפה התת-ימי" באילת הפועל לגידול וריבוי צבי-הים והחזרתם לים).

שובל09

New member
את כל כך טועה...

מה מרגיז אותך באלה שאוהבים חיות אבל אווכלים אותם?? חיות הן חלק בלתי נפרד מהחיים שלי! והם תמיד ישמיכו להיות! אבל עם זאת, אני אוכל בשר... ולמה? כי יש דבר שניקרא שרשרת המזון, ואנחנו חלק ממנה, ומוגדרים שם כאוכלי כל, ואפילו נמצאים בראשה (הקטע שאנחנו נמצאים בראשה מפריע לי), לא צריך להפסיק לאכול בשר, אבל צריל לתת לאותן חיות יחס נכון וצודק, לתפח אותן ולטפל בהן עד הרגע שהן מתות, פה אפשר לשנות דברים, ולהכניס מודעות לאנשים שבעל חיים שמיועד למזון גם לו מגיע יחס הוגן. אז אל תפסיקו לאכול בשר, כי זה המזון שלנו, אבל גם אל תגזימו. בקשר לדולפינריומים, אני ממש נגד, וזה תהחיל שלקחו אותנו שנה שעברה שהייתי בחוץ לארץ לראות הופעה של כלבי ים, ופתאום היה נראה לי שהם ממש ממש רעבים ועושים את התרגילים רק בשביל לקבל חתיכת דג מסכנה, והם בכלל לא נראו לי שמחים, ממש ריחמתי עליהם, ובאמצע ההופעה יצאתי החוצה ומאז אני לא הולך לכאלה דברים.

Silly LoveSong

New member
אז בוא ואני אספר לך....

נכון, בני אדם עומדים בראש שרשרת המזון. אבל אנחנו לבד הגענו לשם, תוך התעלמות ברורה מחוקי הטבע. להלן כמה הוכחות מדעיות המעידות על כך שבני אדם הם במקורם צמחוניים:
שמעת על החלק בגוף שלך שנקרא "תוספתן"? זו מין "תולעת" כזאת שנמצאת לפני המעי הגס. לפעמים מתפתחת שם דלקת, ואז מסירים אותה, מן הסיבה הפשוטה שאין לה שום תפקיד או תפקיד בגוף, היא לא עושה כלום, נאדה, סתם יושבת שם. לעומת זאת, אצל בעלי החיים הצמחוניים התוספתן לוקח חלק פעיל בעיכול הצמחים. מסקנה
מן הסתם הופעת תפספתן מעידה על כך כי האדם במקורו הוא צמחוני שהתחיל לאכול בשר כנגד הטבע וכעת התוספתן שלו יצא מכלל שימוש עקב שינוי התזונה.
שיניים. אתה אומר שאנחנו "אוכלי כל". ה"אוכלי בשר" נכנס בהגדרה של "טורפים", מה שנכנס ל"אוכלי כל" (שאוכלים הכל, גם מן הצומח וגם מלך החי - בשר). האמת שמת לב פעם, אילו שיניים יש לטורפים האמיתיים? יש להם ניבים גדולים,חזקים וחדים, המיועדפים לקריעת בשר. ולנו? לנו יש שיניים של אוכלי עשב!!!. עם זה אתה לא יכול להתווכח. ומהי הסיבה?
איננו יכולים לאכול בשר נא, לנן עלינו לבשל אותו לפני אכילתו - השיניים שלנו יכולים להתמודד רק עם בשר מבושל! אם אתה טוען שאנחנו טורפים ("אוכל כל"...), אז למה אנחנו "עוקפים" את הטבע באכילת הבשר? אנחנו "מעגלים פינות" ועוברים על "חוקי" הטבע. אתה רוצה לאכול בשר? תאכל אותו נא, בדיוק כמו בעלי החיים הטורפים בטבע. אתה הרי מגדיר את בני האדם גם כ"טורפים", לא?
אתה רוצה לאכול בשר? בבקשה, לך תצוד אותו בעצמך. אנא ממך, אל תקנה בשר שבא מפרה שירו לה בראש והפשיטו את עורה בעודה חיה. אל תקנה תרנגול שתלו אותו במהופך והכניסו אותו למכונה להסרת נוצות כשהוא בהכרה מלאה. אתה מוזמן להרחיב את השכלתך ולקרוא את המאמר של אנונימוס. (ובאותה ההזדמנות קפוץ לעמוד הסרטונים ותראה קצת איך שוחטים פרות). על הקשר שבין אהבת בעלי חיים לאכילתם, תוכל לקרוא כאן, במאמר המצויין הזה. אתה עד כדי כך אוהב בשר ומנסה כל כך הזמן למצוא תירוצים ללמה לא להפסיק לאכול אותו?

שובל09

New member
כמה דברים שכנראה

פיספסת בהודעה שלי: א. כשאמרתי שאנו עומדים בראש שרשרת המזון, אמרתי שאני לא אוהב את החלק הזה. ב. כשאמרתי שאפשר לאכול בשר, ציינתי במפורש! שיש לתת לבעלי חיים אלה את הכבוד המגיע להם עד שהם מתים. עכשיו כמה נק' למחשבה: את יודעת שאפילו אריה היה בעברו הרחוק רחוק רחוק תא קטן ובודד? שמעת פעם על אבולוציה? על שינויים במערכות בגוף שנועדו בשביל שיהיה אפשר לשרוד בתנאים הסביבתיים באותה תקופה? אני מניח שבחרת להתעלם מחלקים אלו בדיעה שלך... עם מערכת העיכול שלנו פיתחה חומרים המסוגלים לפרק בשר אז כנראה שאנחנו כן מותאים... אני לא מנסה להכריח אותך לאכול בשר אלה אומר את דעתי... :)

Silly LoveSong

New member
בקשר לסעיף ב'

אז איך אתה מסוגל לאכול בשר כשעושים לבעלי החיים את מה שעושים להם??? אתה אומר במפורש ש"צריך לתת לבעלי החיים את הכבוד המגיע להם". אבל לא נותנים! אז איך אתה עדיין מסכים לאכול בשר? מערכת העיכול שלנו התפתחה לצורך אכילת בשר מבושל, שוב. אם תאכיל בכוח בעל חיים צימחוני בבשר, אני מבטיחה לך שהוא לא ימות כתוצאה מזה. אלו הן טענות מתחמקות וחסרות פשר לחלוטין, מצטערת.

שובל09

New member
לא ימות?

איך החלטת את זה? הוא ימות אחרי זמן מסויים מכיוון שאין שם את חומרי המזון שהוא דורש... אני לא הולך להפסיק לאכול בשר, כי אני אוהב בשר, וזה בריא... אבל אפשר לעשות משו אחר, אפשר לנסות ולשנות את הדברים, ואת דרכי הגידול, ולאט לאט זה קורה, ושאני יהיה יותר גדול עם קצת יותר השפעה וזמן, אני בטוח שאני יתרום את חלקי במלחמה הזאת. את יודעת, שאת אוכלת ירקות, אז מגדלים אותם בשטחים גדולים, שבעבר הלכו שם בעלי חיים, ולא רק שלקחנו להם את השטחים האלה, גם הרסנו אותם, וברגעים אלו ממש אפילו מרעיילם חיות כדי שאת תוכלי לאכול חסה טעימה או עגבנייה, זה בסדר? לא חושב... אז אולי תפסיקי לאכול... אל תגזימי עם הדברים תיהי ראלית!

Silly LoveSong

New member
אם חיה צמחונית תמות מפני

שהיא לא תקבל את כל חומרי המזון להם הגוף שלה זקוק (אם למשל נאכיל אותה בכוח בבשר), אז מצטערת, אבל לך לא יקרה כלום אם לא תאכל בשר. בריא? לא חושבת. הכלוסטרול זה לא הדבר הכי בריא שיש (ותאמין לי, זה משהו שמוצאים בכמויות גדולות בבשר). חלבונים ניתן לקבל מהצומח. ויטמין B12 מחלב, ביצים או טופו. עם כל מרכיבי הבשר אתה מקבל גם כל מיני הורמוני גדילה ורעלים אותם הזריקו לבהמות כדי שיגדלו יותר מהר. כל הדברים האחרים שיש בבשר - ניתן למצוא אותם בשקט ובשלווה במקור צמחי. הטענה "בריא" ממש לא במקום. רוב הרופאים ממליצים להימנע מאיכלת בשר - עובדה. אז אל תנסה להיתחבא מאחורי טענות טיפשיות כמו שבשר זה "בריא", כי זה ממש לא.

שובל09

New member
את...

את לא תצליחי לשכנע אותי אחרת ואני לא אותך. חבל על הויכוח המיותר הזה, כל אחד ודרך החיים שלו, ואני מכבד את דרך החיים שלך, ואני חושב שהעובדה שאת צמחונית באה ממקום טוב, ומראה שבאמת איככפת לך מחיות, אבל זה לא אומר שלי לא איכפת, וכמו שאמרתי, חיות הן חלק בלתי נפרד מהחיים שלי, ואני יעשה הכל כדי שיהיה להן טוב, אבל אני גם חושב שמותר לנו לאכול בשר בלי רגשות אשמה. אז אני סוגר פה את הויכוח, וכל הכבוד לך על הדרך שבחרת בה.

חומד

לשם מה יש בשר אורגני? אמנם קשה למצוא ויקר לקנות, אך קיים דבר כזה ואין שום סיבה שאדם יפסיק להיות צמחוני (ודי עם השטויות - זה לא בריא לא לאכול בשר בכלל, צריך לפחות פעם בחודש מנת בשר) אם הוא יכול לקנות בשר שלא ירו לו בראש יום לפני אלא מת בביתו הטבעי מיתה טבעית

Silly LoveSong

New member
"צריך"...

אני לא אוכלת בשר כבר מס' שנים ובריאותי מצויינת. לא מתתי עדיין. אני הבת הכי טוב בשיעור חינוך גופני (אפילו יותר טובה מכמה בנים בכושר שלי). אז דיי כבר עם הבולשיט הזה ש"צריך" בשר והגוף "חייב" בשר ושבר זה "בריא".

למעלה