שלום

Silly LoveSong

New member
למה שאני יאכל?

למה כולם חושבים שרק בבשר יש חומרים חיוניים שאי אפשר לקבל בדרכים אחרות?

שובל09

New member
כמו שידוע לי...

בבשר יש חומרים שעוזרים להתפתחות הגוף והעצמות. ורופאים רבים ממליצים לאנשים שלא אוכלים בשר בכלל לאכול תחליפים, אני אומר את זה מהכירות עם הרבה אנשים צימחוניים שהתייעצו עם רופאים.

Silly LoveSong

New member
"חומרים שעוזרים להתפתחות העצמות"...

חלבון? יש הרבה מקורות צמחיים העשירים בחלבון (טופו לדוגמא) בדיוק כמו בשר, ואף יותר ממנו.

לילב

New member
ויטמים B12

את לבטח יודעת שמבשר הוא הכי זמין ולגוף הכי קל לקבל אותו...

Silly LoveSong

New member
אז?

יש אותו בכל המרכיבים מן החי - חלב, ביצים, גבינות... ואפילו במרכיב צמחי - טופו. ותאמין לי, ה-ר-ב-ה יותר בריא לאכול טופו בשביל לקבל ויטמין B12 מאשר בשר. חוץ מזה יש גם ויטמינים בגלולות.

לילב

New member
ויטמין B12

אני לא אומרת שאין מקורות אחרים ל - B12, אבל! מבשר הכי קל לגוף לפרק את ה - B12 והוא מגיע לגוף הכי מהר.. בשר זה לא דבר רע לגוף... הוא טעים, מזין ובריא.. וכמו כל דבר בחיים בכמויות גבוהות הוא מזיק... לדעתי, כל דבר שאדם עושה מתוך מטרה של "לעשות עולם טוב יותר" אם ברמה הפרטית ואם ברמה היותר אוניברסלית הוא מבורך... ויפה שאת רואה לנכון לא לאכול בשר מתוך איכפתיות לחיות... אבל מכאן ועד לפסול את כל אוהבי הבשר כ"לא אוהבי חיות" - זה קצת קיצוני... אני מאד אוהבת בעלי חיים, עושה המון למענם.. וכן, אחד מבעלי החים האהובים הוא עלי הוא סטייק... לכל אחד יש את הדרך שלו לעשות - משהו...

תקשיבי

יש סיבה שהאדם אוכל בשר. יש סיבה שמערכת העיכול שלנו מסוגלת לעכל בשר. אדם נועד לאכול בשר, ולא משנה מאיזו סיבה וכמה זמן לוקח לחוסר בבשר להשפיע על הגוף שלך. עובדה שהקיבה שלך מסוגלת לעכל בשר, אם לא היית צריכה לאכול את זה, היא לא הייתה עושה כך.

Silly LoveSong

New member
אז לא קראת את מה שכתבתי

אדם נועד להיות צמחוני. אם את רוצה הוכחות, תקראי את כל ההודעות שלי.

אני לא צריכה הוכחות

בשביל לדעת שאני אוכלת בשר ועזבי, גם אם נועדנו להיות צמחוניים, בשביל מה האדם נולד עם יכולת מחשבה ובחירה? תעשי מה שטוב לך, אני צריכה את מלאי ה-B12 שלי בשבוע, מצטערת

ספוקי

New member
לא כל אוכלי העשב מעכלים תאית...

פרות לא מסוגלות לעכל תאית. יש להם בקיבה (השלישית אם אני זוכר נכון) מיקרואורגניזם שמעכלים עבורם את התאית. פילים גם לא מסוגלים לעכל תאית. למען האמת, את רוב האוכל שהם אוכלים ביום הם מוציאים בצורת גללים. אלו לפחות מי שאני יודע שלא מעכל תאית. לא יודע לגבי בעלי חיים אחרים אם כן או לא, לא עניין אותי אף פעם אז לא חקרתי לעומק. אין קשר בין הודעה זו לבין הדיעה האישית שלי, זו היתה סתם הערה.

ilanbt

New member
כל השרשור הזה נסחף קצת ../images/Emo8.gif

במיוחד שליוויתנים ודולפינים רחוקים מצמחונות וחלקם הם טורפים דיי מרשימים וכל מי שראה להקה של אוקות טורפת ליוויתן אפור יודע על מה אני מדבר.

ספוקי

New member
או במילים אחרות...

כל מי שראה את "The blue planet" של ה-BBC? חובה לכל חובב ים באשר הוא.

לילב

New member
צודק

רק לא כך כל הבנתי איך זה קשור באמת אחת התוכניות היותר משובחות שנוצרו

ספוקי

New member
זה קשור כי...

כי הסצנה שאילן הזכיר, קטלנים שטורפים גור של לוויתן אפור, מצולמת במיני סידרה הזו.

ilanbt

New member
../images/Emo45.gif

ויותר מדי אנשים נוטים לשכוח שדולפינים וליוויתנים הם סה"כ חיות טורפות לרוב בראש פירמידת המזון.

למעלה