שלום...

onlyblack

New member
שלום...

אני מאוד מתחבר לפאגאניזם... אני אפילו שוקל להמיר את דתי רק שאני לא מתחבר לסגידה לאלה ולאל... אני מאמין בהרמוניה של הטבע ובהתחברות איתו... אבל ממש לא מתחבר לאלים... אני יכול להתחבר לטבע... לעץ לפרח לסלע לאדמה... אבל לא לאל... לא לתת שם ולא תמונה או פסל... אני פשוט לא מתחבר טיפה עם זה... אני לא בטוח בכלל מה השאלה שלי כאן... אולי יש עוד פה אנשים במצב דומה...

Wing Chan

New member
אז אני לא חושב שזה דווקא פגאניזם...

ז"א, יש המון אנשים ש-"מתחברים" לטבע (ואני לא מדבר על כול מיני ניו אייג'רים סרוחים) שהם לא פגאניים. מצד שני, אני מכיר גם פגאניים שלא שמים יותר מדי זין על הטבע
.

onlyblack

New member
...

אני פשוט מתחבר לחגים הפאגאניים... ולהרבה מדרך החשיבה הפאגאנית...

graciella

New member
ברכות

בוא אספר לך סוד ידוע אני וויקנית כבר 7 שנים במשך השנתיים הראשונות של לימוד והפנמה לא התחברתי לאלים כלל וכמוך מה שמשך אותי לוויקה /פגאניזם היה ההשתוממות לטבע האדיר אז לכל האנשים מסביב המקובעים בחוקים איך להיות פגאן ובמה להאמין אומר: פגאניזם לא לומדים נולדים איתו, ה קשר המיסטי המהמם עם הטבע זהו האלמנט החשוב והאמיתי עבור הפגאניזם המחודש, החיבור לאלים בעבור חלק מהאנשים הנו תהליך ארוך של התנסות והפנמה, אמונה נוצרת עקב ההתנסות והחוויה. ואם באמת אתה נמשך ל- ירוק, הירוק הזה... תקשיב לליבך תלמד להכיר את האנרגיות מסביב, תהנה מחוויות המגע עם הטבע והסביבה... מצידי אתה פגאן(מחודש) החלק בסוגרים כדי לא לפגוע בפגאנים קוממיים

EvilFlame

New member
עד כמה שאני יודע

יש הרבה אנשים שאוהבים את ה"ירוק" הזה והזה והזה... אגב בקשר לנושא. אתה יכול לחגוג את החגים הפגאנים אני לא רואה איסור למה לא ואתה גם יכול להישאר בדת שלך מה שהיא לא היא ולעשות מה בראש שלך. גם כך מהיותך פגאן אתה כבר קובע מה הם האלים שלך.

נדב פ1

New member
גרסיאלה ,

סליחה , אבל כיצד אפשר להגדיר משעול אשר לא כולל בתוכו את הנהייה ומטרה סופית בדמות האלים כפאגאניזם ? אפילו בדתות המונותיאיסטיות , או לכל הפחות בעלות אי אלו גוונים מונותיאיסטים בהן אולי ה-מטרה היא הגעה לידי יחסים , אהבה , קירבה כמו גם כבוד עבודה/סגידה כלשהי - לא משנה אם מדובר בהרא קרישנה , סופיזם מוסלמי , יהדות חסידית , נצרות ישועית או שטניזם תאיסטי ומה לא , אפילו בהן קיימת ההנחה שלא די בטבע עצמו . מדהים ככל שיהיה , לא די בו בלבד . אם הבחור מעוניין " להשתומם " על נופים ועצמת הטבע אך לא בשל או לחילופין לא מעוניין או פתוח מספיק תודעתית כדי לבוא בקשר עם האלים - שיקרא National Geographic או ילך לטיול תירות לסקוטלנד . הדאותיאיזם זה בין כה וכה חוסר כבוד לאלים - לפחות שיהיה מוכן לקראתם בדרך כלשהו , אחרת הוא עשוי להיות אדם רוחני , אכן תודעתו מפותחת והוא עשוי להתגלות כאדם מדהים ורחב אופקים הן חומרית והן תודעתית , על אף זאת - אני לא מבין מדוע לכנות אותו פגאן .

Heathen Dawn

New member
הטבע

הטבע, נדב, הוא הדבר היחיד שכל האנשים מסכימים עליו שהוא לא יציר האדם. והמדע גילה לנו שהוא גם יוצר האדם. הטבע הוא האלוהות אשר אין עליה ויכוח. לעומת זאת, אתה תתקשה לשכנע המון אנשים שהאלים שאתה מאמין בהם אינם פרי רוחו של האדם. ובאשר לחוויות מערכת היחסים שיש לך עם האלים, הנוצרים יגידו שאלה שדים שבאים להוליך אותך שולל והמטריאליסטים יגידו שאלה הפרעות בפעילות החשמלית הסדירה של המוח. הטבע, לדעתי, הוא לב ליבו של הפגאניזם. יש פגאניזם ללא אלים אך מלא סגידה לטבע, והוא פגאניזם לכל דבר, ויש כאלה המתקראים פגאנים אך הם כמו בחורי הישיבות שלנו ספונים בחדריהם הוגים בכתבי "קודש" כל היום, ועל אלה אני אומר שהם לא ראויים להיקרא פגאנים כלל.

נדב פ1

New member
בחייך ,

הבחורים שלומדים ברצינות תיאולוגיה , טקסטים , כמו גם מתרגלים עבודה תודעתית נרחבת ומקיפה ב"חדרי ישיבות" כדבריך אינם פגאנים כלל וכלל , גם באם הפנתאון שלהם מגוון עוד מגוון ? מספיק עם השטויות שלך , אם הטבע בשבילך היא היא האלוהות אזי נותר לי אך להציע לך שתי אפשרויות בסיסיות ותו לא : 1 ) ע"ע פנתאיזם . 2 ) קח חופשה ליערות רומניה הירוקים . אני בטוח שתאהב לסגוד לאלוהות הדשא , הבוץ והחצץ .

נדב פ1

New member
תראה ,

אם מתחשק לך ונוח לך להשתחוות בפני עציץ מריחואנה כאמת הגבוהה ביותר תחת התירוץ שכל אמיתה היא לא פחותה בערכה מזו אחרת - אשריך , ביום שתרצה להגיע אל משהו מעבר לדת של עציצי מריחואנה אז אני בהחלט מציע לך לפתוח את כתבי הקודש ( כולל הקוראן שאתה מכיר טוב ממני ) ולגלות שם את אשר אני מדבר עליו מזה ימים ימימה , ידידי היקר . נדב . נ.ב- האמירה לגבי מריחואנה אין בה כדי להעיד עליך או לטעון להיותך מסומם חלילה , האמירה היא רטורית ותו לא לצורך הדיון האינטלקטואלי סביב דפי הפורום הנוכחי .

Heathen Dawn

New member
ילד,

אתה יודע כמה שנים של הגייה בכתבי "קודש" יש לי? לפחות עשור וחצי של קריאה בתנ"ך, ועשור של קריאה בקוראן. לא מצאתי שום דבר חוץ ממחשבותיהם של בני אדם. כל אדם יכול לכתוב את הדברים האלה. שום דבר אלוהי אין שם. ביום שתרצה להגיע אל משהו מעבר לדת של פיסות דיו על גבי גופיהם הרצוח והמעובד של עצים, אני מציע לך ללכת קצת אל הטבע (פה בארץ, לא צריך ללכת רחוק) ולהקשיב קצת אל העצים החיים. אתה תגלה אז את האמיתות הנשגבות אשר אי אפשר להביע אותן במילים.

נדב פ1

New member
ובכן ,

כאמור , כבר הייתי בקטע הזה בשנות הילדות שלי ואני יודע טוב מאוד על מה אתה מדבר שלומי , על אף זאת אני אישית מסופק יותר מהאלוהים מאשר מעציצי מריחואנה . שוב , הטבע הוא נהדר . בהחלט . אלא שבאם עיוור אתה אינך רואה אותו , מה גם ששריפה הקטנה ביותר משחיתה כל חלקה טובה בטבע מוערץ זה בידיך אשר בוחר לסגוד לו . אם זה המצב , קטונתי מלהביע דעה .

RainBird

New member
שני דברים: כשאתה עיוור אתה יכול לחוש אותו בחושים אחרים- ואולי ביותר עוצמה, ושריפה זה חלק מהטבע. במידה ולא ידעת ישנם זנים של צמחים שצריכים את השריפה השנתית שלהם כדי להפיץ את הזרעים שלהם לכל עבר. וגם אם תלך בשדה אחרי שריפה אתה תגלה שהנמלים ושאר חרקים חוגגים על הזרעים החרוכים- ואפר יקירי הוא דשן מצויין לאדמה. מניסיון. כל שאר הוויכוח הוא ילדותי וחסר משמעות משתי סיבות: 1. אין אמת אוניברסלית ויש סיבה שיש הרבה דתות, וזרמים. אם היה צורך רק באחת- הייתה רק אחת. בניגוד לטבע, הדת היא צורך אנושי ונוצרה על ידי האדם. בין אם הוא כתב ספרי קודש ובין אם הוא אמר כמה משפטי חכמה בטבע. 2. מלחמת תפישות בפורום לא תביא אותנו לשום התקדמות. אתה חושב נדב שתיאולוגיה השוואתית זו הדרך להארה, ושלומי חושב שלהקשיב לרוח בין ענפי העצים זו הדרך להארה, ונחשו מה? לדעתי שניכם תגיעו להארה בדרך שלכם. כי זאת מהות ההארה, היא בלב האדם, ולא בחיצוניות המטעה של טבע/כתבי קודש. באור ואהבה, שינאה וחושך- ארדן.

gwizard

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

Heathen Dawn

New member
לא

לא, אם הם לא מתייחסים לטבע כאל האלוהות בהתגלמותה, אז הם לא פגאנים בעיניי. נקודה. פנתאיזם? יפה אמרת. אני פגאני פנתאיסטי. באשר לחופשה ברומניה, בשביל מה אני צריך לצאת לחו"ל? חסר מקומות ירוקים פה בארץ? והדשא, הבוץ והחצץ קיימים לבטח, דבר שאי אפשר להגיד בביטחון על רוחות הרפאים האנתרומורפיות שאתה כל כך מהלל אותן. אם אתה רוצה מערכת יחסים, בשביל זה יש בני אדם.

נדב פ1

New member
אהא ,

באם אינם מתייחסים לטבע כאל האלוהות בהתגלמותה אזי הם אינם פגאנים ? אני חולק עליך נקודה . אם אתה רוצה לראות את האלוהות בטעם התפוז המענג , בניחוח הפריחה הנשגב ובעלים הירוקים האלוהיים - אני לא מתכוון לעצור אותך - אני מניח שתוכל למצוא לך מכנה משותף נפלא עם הקיבוצניקים דרי הפרדסים לשעבר של שנות ה60 . בסך הכל אני מבין את הכוונה שלך טוב מאוד . ומדוע זאת לדעתך ? התשובה היא - בגלל שאני בעצמי הייתי שם , פשוטו כמשמעו . על אף זאת , במשך הזמן למדתי שאכן יש בטבע צדדים מדהימים , ידוע לי היטב על הצורך להתרפק עליו , למצוא בו נחמה , אומץ , יופי ועונג , על אף זאת - האלוהות היא מעבר לזאת , שכן בסך הדברים האלוהות היא פרסונלית ומעבר לברהמן . אגב , יופיו של הטבע בלתי נתון לספק ולמחלוקת , אלא שבאם יוצא לך לקרוא חדשות לעיתים - וודאי נוכחת לדעת כבר ש80 אחוז מאוכלוסיית העולם הם אנשים עניים שאין לידם לכלכל לחם ושתיה בסיסיים בצורה בטוחה וקבועה , בכל 3 שניות נפטר ביבשת השחורה ילד מרעב/מלחמה/מחלה אשר אין לידו לממן לעצמו תרופה בנוגע אליה , 500 מליון ילדים רעבים באסיה , שחיתות , פשעים , אלימות , רוע , צביעות , סבל , מלנכוליה , מלחמות , רעב , מחלות , זוועות , התאכזרויות וגרידיות לשמה - את אלו יותר נפוץ למצוא בעולם . כך ידידי , אם לשיקולך עדיף לך לבסס כל כולך על הטבע ופילוסופיית הפרדס על אף היותו של העולם הזה מקום קשה מנשוא - אך נותר לי לאחל לך כל טוב ובהצלחה , כמדומני בעברך גם אתה הבנת בשלב כלשהו שהעולם אינו מקום קל ואף ריח פרחים לא ינחם אותך ממציאות קשת יום זו .

Heathen Dawn

New member
אהההההה!!!!!

כלומר, אתה דוחה את את רעיון הטבע כאלוהות בהתגלמותה בגלל הזוועות שאנו מוצאים בטבע. כלומר, הייתי מוכן לקבל את הטבע כאלוהות רק אילו הוא היה הכל אור ואהבה ומתיקות. זה נקרא להיות ניו-אייג'ר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! V

נדב פ1

New member
הא הא הא הא !

הא הא , לא , אינני דוחה את הרעיון שהטבע הוא הוא האלוהות בגלל שהוא רווי זוועות נוראיות . אני תופס אותו כמות שהוא , ודווקא בגלל זה ניסיתי להבהיר לך שהראייה שלך היא נאיבית מאוד , כך שאתה אפוא הניו אייג'ר ולא אני . מעניין מאוד שהחברות שלא היו מוכנות להגיע אל מעבר לתנאי הטבע הבסיסיים היום מתרפסות על ברכיהם כדי לקבל מהתמיכה המדעית והטכנולוגית המערבית , מעניין גם שבהתבסס על גישה שכזו לולא התפתחות המדעים היינו כעת מדברים בתוך מערה , או כמובן - פילוסופיית הפרדס .

Heathen Dawn

New member
ושאסביר לך למה הם לא הגיעו?

...למה הם לא הגיעו אל מעבר לתנאי הטבע הבסיסיים? בגלל שהן היו עסוקות בהגשת מנחות לאלים ופיתוח "תודעה גבוהה יותר" במקום בלמידת הטבע ועל-ידי כך פיתוח המדע. וכן גם, ראיית הטבע כדבר מת שהאלים שולטים עליו ונתנו אותו לאדם לנצל היא שמביאה אנשים (כמו החרדים והמוסלמים) להתרבות מעבר ליכולת לכלכל את עצמם, ועל-ידי כך לעוני.

נדב פ1

New member
אני לא מצדיק אמונה עיוורת .

אינני מצדיק אמונה עיוורת כלל וכלל . אלא שהיסטורית אתה טועה מכל וכל - ביפן גם כן יש דת פוליתיאיסטית שינטואיסטית מבוססת אמונה באלי הקאמי , אלא שיפן היא נכון להיום הכוח הכלכלי השני בחוזקו בעולם והכוח הטכנולוגי הראשון בחוזקו , כך שטיעונך אפוא קורס כעת כליל לקרשים .

למעלה