שלום...

graciella

New member
נדב

ראשית הניו פגאניזם - וויקה שונה מכל דת (ובכך אנילא מכלילה את כל הוויקנים וניו פגאנים האחרים החושבים אחרת) השוני שוויקה במיוחד אינה דת תיאולוגית - אין בה ספר קדוש, אין מצוות, אין נביאים אין גורו/רב/כומר בתור שכזה ונא לזכור אני מתכוונת לניו-פגאניזם האלים הנם ארכיטיפים בעלי אנרגיות שונות המתיחסות לכל אלה/אל, האלים לא נמצאים אי שי וצריך לסגוד ולהתפלל אליהם או לרצות אותם במצוות, קורבנות או ספגנות האלים עולים מתוכנו אנו מעלים את האנרגיות ומחוברים לארכיפיט באורך אנרגתי, פיזי, רוחני, נפשי ופיכולוגי, לכן קשר מסובך ומורכב שכזה לא נוצר בין יום, חודש, שנה אלה בתהליך ארוך ועיקבי, איך ניתן להתחבר אל אותה אלה או אל - נוסף להכרות מתוך קריאה על אופיים במיתולוגיות, יש צורך לתרגל את האנרגיות, לחוות אותן והכנס במודע למצב תודעה אחר, נגיד מדיטטיבי מה החיבור הראשוני אצל ניו פגאנים וויקנים - חיבור לטבע והיסודות הטבע הנו חלק בילתי נפרד מה"אני", היקום הנה יישות חייה, תורת גאיה מוכרת לך? לכן אני שוב טוענת כי ניו פגאניזם לא נלמד זהו חלק בילתי נפרד מהאישיות או שאתה נולד עם זה או שלא. לעומת דתות מונוטאיסטיות אשר רוחניותן מתבססת על אמונה עיוורת באל אחד ובמוסד רבני/כנסיתי וכו' ואם אתה לא מאמין באל אז אתה לא דתי איש אמונה בניו פגאניזם יש אפשרות לבחור בצורה מודעת ומתוך בחירה חופשית מהו בסיס רוחניותך ולמי אתה תתחבר כדי לעבוד על גדילה רוחנית נטו כלומר היום אתה תתחבר ל- אפולו ומחר עקב XXX נסיבות תתחבר ל אנוביס. הטבע הוא בסיס יסודי וחיוני לנו הכל קשור בכל ורק מי יכול חוות בליבו, נפשו ותודעתו את קצב האדמה, מילמול העצים, עוצמת זרמי המים ועוד.... יודע ומבין את עצם הקסם והמיסתורין בניו פגאניזם טוב כתבתי יותר מידי ואני מקווה כי טיפ-טיפה הבנת אותי.

gwizard

New member
שאלה

האם את חושבת כי אדם אשר לא מאמין באלים (=אטאיסט) או כזה המאמין באל אחד בלבד (=מןנוטאיסט) אך כן מתחבר לטבע יכול להיות ניו-פאגאן ?

graciella

New member
אתאיסט/מונותאיסט

החיבור לטבע אינו חיבור אידאולוגי, כפי שציינתי זהו חיבור רוחני, אני לא בטוחה כי אדם שאין לא יסוד רוחני יוכל להיות פגאן האתאיסט המוחלט בדרך כלל לא מתחבר לרוחניות כל שהיא, השפקתו הנה מדעית בלבד, אז אולי יהיה גנן ואקטיביסט אקוסביבתי, כיוון שמניעיו הנם מעשיים לשמר את הטבע והסביבה, אבל מבחינה רוחנית לא "ירגיש" את אנרגיות הטבעיות ולכן אני בספק אם הוא פגאן. המונוטאיסט הנו אדם מאמין באל והשתייכותו למוסד דתי כגון רבנות וכו הטבע והסביבה הנם אמצעי לפילוסופיה שלו כלומר יצירה של אלוהיו יש לנו עדות חייה, בימים האחרונים כל אותם מפונים מגוש קטיף נלחמו על אדמתם המניעים היו כי זו מצוות אלוהים לעבוד את אדמת ארץ הקודש וכו ולא מתוך חיבור ישיר רוחני לטבע. זה מאד כללי, הרי אתה יודע כי ניו פגאניזם מורכב מעוד אלמנטים כגון- טקסים, מגיה וכמובן שרובינו פוליטאיסטים.

gwizard

New member
יפה

כלומר אנו מסכימים כי לא כל אדם אשר מתחבר לטבע ניתן לשייך אותו לקהילת הפאגאנים, נכון ? אם כן, אז על סמך אילו קריטריונים את גורסת כי פותח שרשור זה נראה בעיניך פאגאן ? נא לשים לב כי אני לא מנסה לשלול שום דבר או לפגוע במישהו. אני רק מנסה להבין את דרך המחשבה שלך.

RainBird

New member
על פי ארדן להיות פאגן זה רצון להשתייך למושג. זה הזדהות עם מערכת מושגים מסויימת ולא דבר מדעי או כרוני סטייל 0 או 1 של מחשבים. אולי שינטואיסט יחליט שהוא פאגן, ואולי הוא לא. אני לא פה לקטלג או לשים תוויות על אף אחד. אני מאמין שאני פאגני, ואני מאמין לאנשים אחרים שהם אומרים שהם פאגנים (במידה מסויימת, קשה לי להאמין שאדם הוא פאגן אם הוא חובש כיפה או עושה פעולות טרור ופיגועים) אולי פאגניזם זו צורת מחשבה בעצם, שמשלבת באמת את החיבור הרוחני לטבע והקשר למאגיה ולפולחן... אני לא יודע. ואולי אני לא רוצה לדעת. ארדן.

gwizard

New member
על פי אלון להיות מנהל רשתות

זה רצון להשתייך לקבוצת האנשים אשר קוראים להם מנהלי רשתות. אולי מתכנת יחליט כי הוא מנהל רשתות או אולי לא. עכשיו תאר לעצמך את אותו מתכנת הולך להגיש קורות חיים למשרת מנהל רשתות ושואלים אותו שאלה טריוויאלית למקצוע שכל אחד עם טיפה ניסיון וידע יודע והמתכנת לא יודע לענות כי הוא מעולם לא התעסק בזה. אבל העיקר שהוא קרא לעצמו מנהל רשתות, כי ההגדרה העצמית היא החשובה מכל, לא ? כישורים, ניסיון וידע (או במקרה שלנו אמונה) לא ממש קשורים לעניין, נכון ?

gwizard

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif אתה מפגר

אבל אנו כבר יודעים את זה.

Heathen Dawn

New member
המממ

ג'סטין קלע למטרה, ואתה יודע את זה, ואין לך טיעון נגד זה (כי פשוט אין טיעון נגד זה) ולכן אתה עונה לו בקללה. עשה V, ג'סטין.

gwizard

New member
אז גם אתה מפגר

1. אני לא צריך טיעון למשהו שאין לו בסיס ממילא. 2. מפגר זו מילה המתארת מצב נפשי, זוהי לא קללה. 3. קודם כל תגבש דעה בוגרת לגבי מה ש-*אתה* מאמין בו ורק אז תלך לשפוט אחרים, מר אני-רוצה-להיות-אביר-ג'דיי.

Heathen Dawn

New member
=

1. אל תנסה להתחמק. התגובה שלך לארדן הראתה שאתה מתייחס לדת כמו אל מקצוע - שאתה משליך משלילת ההגדרה העצמית במקצועות (שבהקשר זה זה הולם) אל דתות (שכאן אין זה מתאים כלל וכלל). ג'סטין קלע בול בתגובה שלו. 2. רק אם האדם באמת סובל מפיגור שכלי. אם לא, זה בפירוש קללה. 3. אתה שוב מנסה לברוח. הדיון לא עליי באופן ישיר, הוא על הגדרת הפגאניזם. הוא התחיל כאשר אמרת לאדם שהגיע לכאן שהוא חייב אמונה ביותר מאל אחד כדי להיות פגאני. ברגע שאמרת את זה, הזמנת אותי לחוות את דעתי שכנגד. קפיטו?

gwizard

New member
OK, אם אתה מתעקש

תקרא בבקשה את התגובה האחרונה בשרשור זה ותבין למה אני בהחלט לא משווה דת למקצוע, אלא מראה בעזרת אנאלוגיה שלכל מסגרת יש כללים המגדירים את אותה המסגרת. אני את דעתי על מסגרת הפאגאניזם אמרתי כבר. אתה אמרת את שלך. אין צורך לנסות להשמיץ אותי כמו שג'סטין מנסה כבר הרבה זמן. לו יש סיבה טובה לעשות זאת - לי יש כל מה שהוא חולם עליו כבר הרבה זמן. לו אין. פיגור שכלי זה מושג יחסי. אני יכול לומר בבטחה כי אתה מפגר ביכולת השכלית שלך לעומת...בודהה, לדוגמה. אז זוהי בהחלט לא קללה. אם הייתי רוצה לקלל אותך הייתי יכול להשתמש במילים יותר פיקנטיות אשר הגיעו אלי עם המורשת הרוסית שלי :-> נכון מאוד, דיון זה הוא על הגדרת הפאגאניזם. שוב. ושוב לא נראה לי כי מישהו מאיתנו יסכים אחד עם השני. אתה תופתע לדעת, אך אני קראתי הרבה מן המאמרים באתר שלך. רואים בבירור שאתה לא סגור על עצמך וממשיך לחפש את דרכך. גם רואים בבירור שהדיונים האלה שלרוב נהיים מכוערים ומלאי אמוציות גורמים לך לחשוב ולשאוף לדעת יותר. וזאת בדיוק המטרה. אני עדיין חושב שאדם חייב להאמין ביותר מאל אחד כדי להיקרא פאגאני. זה לא אומר שאני חושב כי אותו אדם לא חייב להאמין בכוחו של הטבע. אם תזכר במאמרים אשר כתבתי בנושא, אתה תראה כי אמונה שאלוהות שוכנת בכל זה חלק בלתי נפרד ממה שרוב הפאגאנים מאמינים בו. אני אחכה שאתה תכתוב עוד מאמר ותחשוב קצת על העניין. לאחר מכן נמשיך שוב.

graciella

New member
איזון עדין

כיוון ואני גיבשתי פחות או יותר פרופיל (זאת דעתי האישית בלבד) לניו פגאנים בעקבות הכרות והתנסות במשך השנים ופיתוח מידת אינטואיציה אני מאמינה כי אדם שמתחיל ללמוד ולהלך בדרך ניו הפגאניזם הקושי והתלבטות הראשונים יהיו לגבי האלים והדרך להכיר אותם ולא ישאל לעומת זאת איך אני יוצר כישוף לאהבה, או מה הם מרכיבי השיקוי להפוך צפרדע לנסיך אני חוזרת כי בשאלתו של מתחיל שירשור זה, הוא הביעה 2 דברים: הראשון מוכנות והכרה רוחנית בטבע כי אם הוא היה אקולוגיסט הוא לא היה מחפש פילוסופיה רוחנית כגון ניו פגאניזם ושנית הוא מוטרד או נבוך בעקבות חוסר חיבורו לאלים - שוב חיפוש רוחני.

Heathen Dawn

New member
לא, אנחנו לא מסכימים

ואני אפילו לא מסכים עם הדיעה שדרושה התייחסות מאגית-אנרגטית לטבע כדי להיות פגאני. בעיניי, התרבות הנאופגאנית מתבטאת, למשל, אפילו בפרטים קטנים כמו ישיבת נשים וגברים ביחד במקום בהפרדה. אני מביא מאמר אחד שלי להמחשה.

gwizard

New member
שלום שלום

אחד מן הדברים שמייחד את המונח פאגאניזם זו אמונה ביותר מאל אחד. אחרת זה לא פאגאניזם. לאהוב טבע ולהתחבר עליו זה טוב ויפה, אבל זה לא עושה אותך לפאגאן. אגב, אנו לא סוגדים לפסלים או לתמונות. אלים הם סך הכל ייצוג רוחני לכוחות הטבע והיקום, ארכטיפים ליישויות העליונות המנחות אותנו בהתפתחות הרוחנית שלנו. כמו כן לא כולם סוגדים לאלים שלהם באותה צורה, זה בכלל לא דומה ליהדות או דתות מונוטאיסטיות אחרות. אדם אחד ירצה לבנות מזבח ולהתפלל לאליו ולהביא לו מנחות. אדם אחר יראה שקיעת שמש יפה ויאמר בלבו בשקט "תודה" לאלים על כך שאיפשרו לו לראות מחזה כה יפה. אדם שלישי יטייל ביער ואם יראה חבלים הקשורים לעץ, ישחחרם ויטפל בעץ. גם זו צורה של סגידה. שורה תחתונה - פאגאניזם, אלים, סגידה - זה לא מה שאנשים חושבים ורואים בטלויזיה בסרטי הוליווד המעוותים להפליא.

Heathen Dawn

New member
המונח פגאניזם

המונח פגאניזם, אין לו משמעות אובייקטיבית. משמעותו משתנה בהתאם לנטיות ליבו של הדובר, ומלמדת עליו ולא על הפגאניזם. יש המגדירים את הפגאניזם ככל דת חוץ משלוש דתות אברהם (יהדות, נצרות ואסלאם). הגדרה זו שמה גם את הבודהיסטים ואת הסיקים בתור פגאנים, דבר שאני לא מסכים איתו. ומנגד, יש המגדירים את הפגאניזם כפולתאיזם, אמונה ביותר מאל אחד ועבודת האלים האלה. אבל ראיתי אתאיסטים שהם לדעתי הרבה יותר פגאניים מהרבה פוליתאיסטים, ועל כן גם את ההגדרה הזו אני לא מקבל. ההגדרה שלי לפגאניזם היא "פוליתאיזם או סגידה לטבע או שניהם ביחד", כשהמכנה המשותף ההכרחי לכל הפגאנים הוא דחיית המילה הכתובה כמקור ללמידת המיסתורין (כלומר, אנשים שיש להם כתבי קודש אינם נחשבים בעיניי פגאנים). זו הגדרתי, וכמו שאמרתי, היא מלמדת עליי ולא על אמיתתו של המונח "פגאניזם". באשר לחיי הדת, יש דרכים רבות לזה, והן משתנות מאדם לאדם, ממקום למקום ומזמן לזמן. אני אישית סוגד ליסודות הטבע - עצים, אבנים, כוכבים ונחלים. להאמין באלים ולסגוד להם זה הכל טוב ויפה, אבל זה לא בהכרח עושה אותך לפגאני. אני לא מאמין באלים, הפגאניזם שלי כולו מבוסס על סגידה לטבע. שמישהו יגיד לי שאם כך אז אני לא פגאני, זה בסדר מבחינתי, הרי גם לי יש רשימה של דברים שבעטיים אני אומר על אנשים שהם לא פגאניים.

gwizard

New member
../images/Emo46.gif אתה שוב לא חושב

תחשוב רגע מה היה קורה אם אתה בתור אדם שרוצה לקבל קצת מידע על תהליכים המתרחשים בך היית מקבל הודעה כזו... אתה סתם מבלבל את הבן אדם אם הגדרות ריקות מתוכן וממבו ג'מבו שלא מביא לשום תועלת בשלב זה. מג'סטין הייתי יכול לצפות להתנהגות כזו כי הוא דפוק בשכל, אבל ממך ציפיתי ליותר.

Heathen Dawn

New member
אז לא הבנת את המצב

אני רואה בן-אדם שרוצה האם ההימשכות שלו לטבע היא דבר פגאני. אחרי זה אני רואה אותך אומר לו שזה לא הדבר שעושה את הפגאני - עבודת האלים היא העושה את הפגאני, כך אמרת. והדבר הזה אינו מקובל עליי. אתה מנסה למשוך אותו למה שבעיניך הוא הפגאניזם. אני מסב את תשומת ליבו לכך שההגדרה של הפגאניזם אינה אחידה, שהיא סובייקטיבית לחלוטין. אתה מצמצם לו את האפשרויות, אני מרחיב לו אותן. זה הסיפור כאן.

למעלה