שמע ,
שמע ג'סטין , ראשית כל רצוי שתלמד לאיית " ראל " ולא " ראול " , זה לא צריך להיות מסובך במיוחד . כעת ברצינות - העולם הפנימי של בני האדם שונה מבין כל אחד ואחד , שונה ללא היכר , אני הראשון שיעיד בדבר התופעה ואני גם הראשון שיטען שאין ביכולתו של אדם X לדעת על אדם Y יותר מאשר Y יודע על עצמו בכל רגע נתון , אתה טועה לגביי במישור הזה - אף על פי שאני כן מבדיל בין המישור האובייקטיבי לבין המישור הסובייקטיבי. סובייקטיבית כל אחד מאיתנו אדם שונה עם מערך מנטלי-רגשי-רוחני שונה ללא היכר מאדם לאדם , מבחינתי האמירה " האדם הוא תבנית נוף הולדתו " היא שטויות במיץ - האדם הוא במקור אינדיבידואל אשר הוא הוא בלבד בוחר למי יהיה רוחנית ורגשית גם יחד , מה גם שברנש פוחז ופזיז כמוך שידו קלה על הלשון ( או על המקלדת ) עוד בטרם הצליח לקלוט מה מנסים להסביר לו , רק מרחיקה אותך מהידיעה שאני האחרון שיטען שיש צורך לקבל אי אלו מוסכמות אנושיות , אני לא סובל קונפורמיזם ושום דבר אינו נתון אצלי תחת קטלוג של שנוי במחלוקת . על אף זאת , אני כן מחזיק בדעה לגבי האמת - אותה האמת שבאם לא תנהה אחריה , ובאם לא תחקור ותעבוד כדי למצוא - אליה לא תהיה מיודע לעולם , בין אם נוח לך ותואם את רצונותיך להאמין בדבר מה או אחר תחת התירוץ שכל האמיתות שוות בערכן - הבל הבלים וביזיון מחשבתי . אנא , היות והידע שלך באסטרו-פיסיקה רב מאשר שלי - התייחס לטענה שהעלתי בדבר גלילאו וקופרניקוס . שני אנשים אשר הוכיחו שהקונספט של הארץ כמרכז היקום ופלטה שטוחה כמו גם שטויות אחרות הוא שגוי בבסיסו . אני מניח שכשהם טענו זאת , גם אז היו ניו אייג'רים חכמים בלילה כמוך שהיו טוענים שהם מקשקשים ואין דרך אחת למצוא ולהגדיר את מבנה הארץ , אבל עובדה שהיו כאלו שמצאו זאת . בסופו של דבר , לשמחתי ושביעות רצוני אתה לא נוטה להיות אלים נגד דעות שנוגדות את הבועה שאתה שרוי בתוכה , אינך אדם אלים אבל אני מציע לך להקשיב יותר מפעם ויותר מפעמיים לפני שאתה שולל במחי יד בצורה עילגת וילדותית שלא תואמת את האינטליגנציה הגבוהה שלך ( באמת ) .