שלום...

gwizard

New member
אני אכן אמרתי

שאם אתה מאמין רק באל אחד או לא מאמין באל בכלל - אתה לא פאגאני. מי מאמין באל אחד ? דתות מונוטאיסטיות. מי לא מאמין בכלל באל ? אטאיסטים (על זה יש ויכוח שאני לא רוצה להיכנס עליו) מכאן עליך להסיק מסקנה שפאגנים הם אלו אשר מאמינים ביותר מאל אחד. משוואה מתמטית פשוטה, לא ממש מסובך, אפילו בשבילך.

gwizard

New member
תתעלם מההודעה הקודמת

עכשיו קראתי שוב את ההודעה המקורית שלך וקלטתי את הראש. אני לא הולך להתווכח איתך על מונחים / הגדרות ושאר הירקות. פשוט נמאס לי כבר מזה ויש לי דברים הרבה יותר חשובים לעשות. אל תגיב.

נדב פ1

New member
ביזיון ../images/Emo31.gif

ברור כשמש שישנם פגאנים רציניים הן בפורום זה והן ברחבי המדינה , אך אני מזועזע קשות מהגדרתם של אנשים כאן את עצמם כפוליתיאיסטים סוגדי טבע? מדוע מתפלאת אחר כך Tory Master בכל הנוגע להיענות האלים לדרישותיה כל עוד רוווח במדינה הזאת מצב בו פאגאניזם זו התפלשות בבוץ ובעשב ? אחת המטרות הסופיות והנעלות ביותר צריכה להיות יחסים , בלעדי זה מדובר בהחלט במצב תודעתי משובח ביחס להדיוטות של ארץ הקודש , אבל לא באמת בדת רצינית , כי אם בגרסה סוג ב' לסרטי טבע של סקס , סמים ו Cry Of The Celts .

Heathen Dawn

New member
../images/Emo31.gif אדוני הנכבד

אתה לא תקבע לכל האנשים מה זו מטרה סופית ונעלה ומה זו דת רצינית. זה דבר שרק אותו אדם יכול לקבוע לעצמו. הבנת את זה?

נדב פ1

New member
שוב ,

אני לא מכתיב לך מה לעשות - זוהי בחירה שלך בלבד , אני רק ציינתי את דעתי הכנה והאמיתית . יתרה מזאת , אדם יכול לקבוע לעצמו שכדור הארץ הוא פלטה שטוחה שמהווה את מרכז היקום , כמו גם השמש סובבת סביבה . האם זה יהפוך את הדבר לנכון ?

Heathen Dawn

New member
מציאות אובייקטיבית?

אתה מציג את כל דעותיך כמציאות אובייקטיבית. אפילו אין פה קמצוץ disclaimer של "לדעתי". וגם המשפט הזה על כדור הארץ מלמדת שאתה חושב על הדברים כעל מציאות אובייקטיבית, נכונה לכולם. צורת העולם היא עניין של מציאות אובייקטיבית ונכונה לכולם. כך גם כל המדע - האבולוציה נכונה לגבי כולם, גם לאלה שלא מקבלים אותה. לא כן העניינים הרוחניים: אלה הם עניינים סובייקטיבים, נכונים לבעל החוויה בלבד ולא לאף אחד אחר. אם אתה רוצה שאקח אותך ברצינות, עליך נטל ההוכחה שדבריך נוגעים למציאות אובייקטיבית.

נדב פ1

New member
שלומי ,

חוקית אתה צודק - חוקית מותר לך להגדיר את עצמך כפי שנכון בעיניך ובהתאם לשיקול דעתך האישי בלבד , אלא שרוחנית זהו צעד שגוי מן היסוד והרסני מכל וכל .

Heathen Dawn

New member
שאלה

שאלה (גם אלון יכול לענות אם הוא רוצה): אתאיסט יכול להיות פגאני - כן או לא?

gwizard

New member
לא

אני גורס כי תנאי הכרחי לאדם להיקרא פאגאן זה להאמין ביותר מאל אחד. מכיוון שההגדרה של אטאיזם זה שלילת אמונה בכל אל כלשהו, אז לדעתי אטאיסט לא יכול להיות פאגאן ולא משנה כמה הוא אוהב טבע. זוהי דעתי, אני לא מנסה לכפות אותה על אף אחד, שכל אחד יעשה את החשבון נפש עם עצמו. הערה שכדאי שכולם יפנימו כבר: אדם המגיב בפורום תמיד מספר את דעתו (אלא אם כן צויין אחרת). כל הניסיונות של מחרחרי הריב למיניהם לתאר כאילו זה אומר שאדם זה כופה על אחרים את דעתו שגוי מן היסוד ומעורר רחמים.

Justin Angel

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif אתה מקשקש.

פשוט, אתה מקשקש. הגדרה עצמית היא אחת מהעקרונות שמנחים נאו-פאגאנים. ואולי בזמן שהתורת-משה מסיני שלך (או תורת-ראול מראוליה) מגדירה אחרת - אין אמת אחת אבסולוטית לאיך לעשות דרך אישית ופרטית. כל ניסיון להגדיר סט של כללים להתקדמות\התפתחות אישית נידון להיכשל היות וכל אדם מכיל בתוכו עולם משל עצמו שאינו כפוף לשום מוסכמות אנושית שתנסה לכפות עליו.

נדב פ1

New member
שמע ,

שמע ג'סטין , ראשית כל רצוי שתלמד לאיית " ראל " ולא " ראול " , זה לא צריך להיות מסובך במיוחד . כעת ברצינות - העולם הפנימי של בני האדם שונה מבין כל אחד ואחד , שונה ללא היכר , אני הראשון שיעיד בדבר התופעה ואני גם הראשון שיטען שאין ביכולתו של אדם X לדעת על אדם Y יותר מאשר Y יודע על עצמו בכל רגע נתון , אתה טועה לגביי במישור הזה - אף על פי שאני כן מבדיל בין המישור האובייקטיבי לבין המישור הסובייקטיבי. סובייקטיבית כל אחד מאיתנו אדם שונה עם מערך מנטלי-רגשי-רוחני שונה ללא היכר מאדם לאדם , מבחינתי האמירה " האדם הוא תבנית נוף הולדתו " היא שטויות במיץ - האדם הוא במקור אינדיבידואל אשר הוא הוא בלבד בוחר למי יהיה רוחנית ורגשית גם יחד , מה גם שברנש פוחז ופזיז כמוך שידו קלה על הלשון ( או על המקלדת ) עוד בטרם הצליח לקלוט מה מנסים להסביר לו , רק מרחיקה אותך מהידיעה שאני האחרון שיטען שיש צורך לקבל אי אלו מוסכמות אנושיות , אני לא סובל קונפורמיזם ושום דבר אינו נתון אצלי תחת קטלוג של שנוי במחלוקת . על אף זאת , אני כן מחזיק בדעה לגבי האמת - אותה האמת שבאם לא תנהה אחריה , ובאם לא תחקור ותעבוד כדי למצוא - אליה לא תהיה מיודע לעולם , בין אם נוח לך ותואם את רצונותיך להאמין בדבר מה או אחר תחת התירוץ שכל האמיתות שוות בערכן - הבל הבלים וביזיון מחשבתי . אנא , היות והידע שלך באסטרו-פיסיקה רב מאשר שלי - התייחס לטענה שהעלתי בדבר גלילאו וקופרניקוס . שני אנשים אשר הוכיחו שהקונספט של הארץ כמרכז היקום ופלטה שטוחה כמו גם שטויות אחרות הוא שגוי בבסיסו . אני מניח שכשהם טענו זאת , גם אז היו ניו אייג'רים חכמים בלילה כמוך שהיו טוענים שהם מקשקשים ואין דרך אחת למצוא ולהגדיר את מבנה הארץ , אבל עובדה שהיו כאלו שמצאו זאת . בסופו של דבר , לשמחתי ושביעות רצוני אתה לא נוטה להיות אלים נגד דעות שנוגדות את הבועה שאתה שרוי בתוכה , אינך אדם אלים אבל אני מציע לך להקשיב יותר מפעם ויותר מפעמיים לפני שאתה שולל במחי יד בצורה עילגת וילדותית שלא תואמת את האינטליגנציה הגבוהה שלך ( באמת ) .

Justin Angel

New member
נדב, (אזהרה: הודעה לא ידידותית)

מצטער, לא הבנתי מה ניסית להגיד ברוב ההודעה שלך. בנושא הנקודה היחידה שמוחי הפוחז, האלים והעילג כן יכול לקלוט - אם אתה עושה איזהשהי אנאלוגיה בין התפתחות המדע לבין התפתחות אישית - אין לך מושג על מה אתה מדבר. כל הניסיון הדמגוגי החוזר ונשנה הזה של אנשים שמרגישים שהם צריכים לקבל חיזוק מהחברה על האמונות האישית שלהם - פשוט עצוב בעיניי. אז אלון יושב ועושה אנאלוגיות איך דת זה בדיוק כמו מקצוע, ואתה יושב ואומר איך דת זה בדיוק כמו מדע, וכרמית מברברת על הצורך לאחידות במושגים דתיים כאילו זה בכלל משהו חוץ מ Non-issue - ואף אחד לא קולט שאין דרך אחת לעשות משהו נכון. כולכם מנסים לשכנע אנשים לחיות את החיים שלהם בדרך שאתם מצאתם לנכון לחיים שלכם וזה פשוט מעורר רחמים. מצאת רעיון שמתאים לך אישית? סבבה. רק אל תנסה לכפות את זה על כל שאר העולם.

נדב פ1

New member
אתה לא מצליח לקלוט .

אני לא מנסה לשכנע אף אחד , אני יידעתי לגבי תפיסתי אותה אני רואה כנכונה , ותו לא . מעבר לזאת - במישור המאגי - יש המוני שיטות מאגיות ברחבי העולם , אני לא ביקורתי כלפי אף אחת מהן , אני אישית אדם שאוהב מאוד רבגוניות ( וחבל שלא קלטת זאת בגלל ההתפרצויות שלך ) ומבחינתי כל המרבה הרי זה משובח , בכל תחום וגוון ברחבי היקום ומעבר לו . על אף זאת , אני כן ניסיתי תוך הדיון התיאולוגי להבהיר לך שטעות בידך באם אתה מחזיק בגישה המדוברת , אשר בסופו של דבר גורמת לך לדעיכה והישארות במקום בו אתה נמצא - שכן אינך חוקר ומתקדם . אתה לא מודע לכוונות שלי , אז בבקשה נסה לפתח שיחה עמי לפני שאתה תוקף אותי בצורה פוגענית ולא מכובדת שכזו ! נ.ב - לכבוד הוא לי אם כללת אותי באותה הרשימה עם אלון וכרמית , שהם במקרה בין הרציניים שפגשתי בקהילה הוירטואלית . ולא , איני מיודד עמם כלל וכלל .

Heathen Dawn

New member
צורה פוגענית ולא מכובדת...

...היא הצורה שבה אתה מתייחס לנתיבים השונים מזה שאתה הולך בו, כמו נתיב הסגידה לטבע שלי. טול קורה.

נדב פ1

New member
שוב פעם ,

אין לי בעיה עם נתיבים שונים משלי כהוא זה , אני חולק עליך תיאולוגית , ואילו תודעתית מבחינתי תתפתח בכל כיוון אשר עולה בראשך הקודח ורוחך היצירתית , הבלתי נלאת והנהדרת . לי פשוט צרם מאוד האופן שבו דיברת על אנשים שלא סוגדים לטבע , על כן הגבתי בדבר עציץ המריחואנה .

נדב פ1

New member
../images/Emo140.gifואני מתנצל בזאת ,

אוה , אנא סלח לי ידידי היקר על שהעזתי להטיל ספק באלוהותו של הטבע , סלח לי על אשר כפרתי באל המריחואנה הגדול ובאלי הקנאביס !

Heathen Dawn

New member
אני נאלץ להפסיק כאן

בגלל שבלילה ראיתי משהו שהכניס אותי למשבר. איתכם הסליחה.

למעלה