שלום

איפי1

New member
היא לא משנה את החיים שלי,

אני סתם לא אוהבת כשמשקרים. ואם נראה לי שמישהו משקר, זה די מעצבן אותי. ומה לעשות שהיא לא נראית לי מחוננת כמו שהיא טוענת. (כמה פעמים אפשר להסביר משהו לבנאדם???)

RichardSmith

New member
היא דיברה עימך בפרטי?

כי אני רואה רק 4 הודעות שלה בפורום. לא צריך להתעצבן.

איפי1

New member
אז אולי זה בגלל שאני עייפה...

וזה גורם לי למצב רוח לוחמני.ועוד יותר בגלל ששאמא שלי צעקה לי באוזן... אולי אני צריכה להתחיל ללמוד מדיטציה או משהו... כל מי שעושה את זה נראה כל כך רגוע...

RichardSmith

New member
זה כנראה יקרה...

אפילו לא צריך להמתין בסבלנות... אפשר לחיות עד אז...

RichardSmith

New member
אוה...

רבים מתים מאוחר מדי, כמה מוקדם מדי. עדיין נשמע מוזר הרעיון: `למות בזמן המתאים!` מות בזמן המתאים - ככה מלמד זרתוסטרא. כדי להיות בטוח, הוא אשר לא חי בזמן הנכון, איך הוא יכול בכלל למות בזמן הנכון? האם זה לא עדיף שהוא בכלל לא היה נולד מלכתחילה! - זאת העצה שלי עבור המיותרים. אבל אפילו המיותרים עושים רעש על המוות, אפילו האגוז החלול ביותר רוצה להשבר. כולם חושבים על המוות כדבר כל כך חשוב אבל עדיין המוות אינו זמן לפסטיבל. האנשים עדיין לא למדו להתחיל פסטיבלים מעולים בצורה מהודרת. המוות המושלם אשר אותו אני מציג לפניכם, אשר דוחף ומבטיח עבור החיים. במותו, המת בצורה המושלמת מנצחת, מוקף במתפללים ומבטיחים. ככה אחד צריך ללמוד למות; לא צריך להיות פסטיבל בו מת אחד לא הבטיח הבטחות של החיים! זאת הצורה הכי טובה למות; הדרך השניה למות היא בקרב ולהקריב נשמה כבירה. אבל ללוחם אשר שווה ליריבו המר, הוא המוות המגחך אשר גונב בלילה כמו גנב - אבל עדיין, מגיע כאדון. המוות שלי, משבח אני אותך, המוות מבחירה, המגיע אלי מכיוון שברצוני אותו. ומתי ארצה אותו? הוא אשר הגיע למטרתו ויש לו יורש, רוצה במוות בזמן המתאים כי הוא הגיע לפסגה. ומתוך כבוד למטרה וליורש, הוא לא ימשיך להתלות בקצות אצבעותיו במחסה החיים. באמת, לא למכיני החבלים אני אדמה: הם מחזקים את חבלם, ככה עוברים אחורנית. הרבה גם מושחים את חייהם מעבר לקצה, מעבר לאמת ולהצלחה; פה חסר שיניים אין לו את ההצדקה להגיד כל אמת. ולכל מי שרוצה לקבל תהילה, חייב לפרוש בכבוד ולהתאמן על האמנות הקשה של לפרוש בזמן הנכון. אחד חייב להפסיק להמשיך להיות כמאכל כאשר אחד נמצא בטעם הכי טוב שלו, זה ידוע ע`י אלו שרוצים להיות נאהבים לאורך זמן. תפוחים רקובים יש שם, אין ספק, כאשר התוכנית שלהם היא להשאר עד היום האחרון של הסתיו ואז באותו הזמן הם נהפכים לבשלים, צהובים ומקומטים. לפעמים הלב הולך ראשון, לפעמים הרוח. חלק מתלבנים בצעירותם, אבל אלה שמתבגרים אחרונים נשארים צעירים להרבה זמן. להמון גברים, החיים הם כישלון. כמו תולעת רעילה בליבם. אז תן להם לראות שהמוות שלהם יותר מוצלח. הרבה לעולם לא הופכים להיות מתוקים; הם נרקבים אפילו עוד בקיץ. זאת פחדנות אשר קושרת אותם לענפים. למשך יותר מדי זמן הם נצמדים לענפים. האם זאת הסופה אשר תבוא ותנענע את כל הרקובים ואכולי התולעים מהעץ?! האם בעבר הגיעו מטיפים למוות המהיר? אלו יהיו הסערות המתאימות והמעצבנים של עץ החיים! אבל אני שומע רק מטיפים עבור המוות האיטי, סבלנות עם כל מה ש`ארצי`. Ah! ye preach patience with what is earthly? This earthly is it that hath too much patience with you, ye blasphemers! Verily, too early died that Hebrew whom the preachers of slow death honour: and to many hath it proved a calamity that he died too early. As yet had he known only tears, and the melancholy of the Hebrews, together with the hatred of the good and just--the Hebrew Jesus: then was he seized with the longing for death. Had he but remained in the wilderness, and far from the good and just! Then, perhaps, would he have learned to live, and love the earth--and laughter also! Believe it, my brethren! He died too early; he himself would have disavowed his doctrine had he attained to my age! Noble enough was he to disavow! But he was still immature. Immaturely loveth the youth, and immaturely also hateth he man and earth. Confined and awkward are still his soul and the wings of his spirit. But in man there is more of the child than in the youth, and less of melancholy: better understandeth he about life and death. Free for death, and free in death; a holy Naysayer, when there is no longer time for Yea: thus understandeth he about death and life. That your dying may not be a reproach to man and the earth, my friends: that do I solicit from the honey of your soul. In your dying shall your spirit and your virtue still shine like an evening after-glow around the earth: otherwise your dying hath been unsatisfactory. Thus will I die myself, that ye friends may love the earth more for my sake; and earth will I again become, to have rest in her that bore me. Verily, a goal had Zarathustra; he threw his ball. Now be ye friends the heirs of my goal; to you throw I the golden ball. Best of all, do I see you, my friends, throw the golden ball! And so tarry I still a little while on the earth--pardon me for it! Thus spake Zarathustra. צריך לסיים לתרגם...

איפי1

New member
מאיפה הבאת את זה???

אני רוצה למות רק כשאני אגמור את כל מה שאני רוצה לעשות בחיים. ועד אז--- טוב... אני אקרא את התרגומים שלך...

RichardSmith

New member
לא עשיתי על הקטע הגהה...

אף על פי שהתחלתי לתרגם אותו לפני די הרבה זמן. זה קטע מספרו של ניטשה: "כה אמר זרתוסטרא". אפשר להגיד שמה שאמרת בנוגע לכך שאת רוצה למות רק לאחר שסיימת לעשות את כל מה שאת רוצה לעשות הוא דומה לבעיה הכלכלית, הרצון אינסופי אבל המשאבים סופיים. אי אפשר לעשות הכל. גם אין טעם לעשות הכל. מבחינתי, העשיה האנושית מתחלקת לשתי קטגוריות עיקריות: מדע ואומנות. כאשר המדע נועד בראש ובראשונה לייצר סביבת מחיה יותר טובה. כמו כן לבאר את הסביבה עבור האדם. האמנות היא האוכל עבור התודעה. אפשר להכניס קטגוריה של ספורט, פיתוח גוף וכו', אבל זה קצת משני.

sagima

New member
אפשר אפילו להגיד

שמדע נועד להקל על חייהם של אנשים, אומרנות נועד לתת להם סיבה לחיות.

איפי1

New member
ואני חשבתי...

שמדע אמור לתת לנו תשובות לשאלות בחיים, ואומנות לספק את השאלות...

RichardSmith

New member
לא ממש.

אמנות מייצגת את הרגש. המדע מתאר את העולם הקר... וכמובן יש תחומים בהם הם מתחברים, כמו פרקטלים.

sagima

New member
בטח התכוונת matrix.

ולא אני מתכוון לעולם האמיתי, או שאולי... אין עולם אמיתי? רק עולם של שקר?

איפי1

New member
אני יודעת שמטריקס...

באה מהמילה מטריציה. מה התרגום של המילה הזאת בעברית???

RichardSmith

New member
ענית על זה...

הכוונה של מטריצה במתמטיקה היא סידור מרובע של מספרים. כאשר יש אותו מספר איברים בטור ובשורה המטריצה נקראת ריבועית. מקווה שהאנגלית שלך מספיק טובה... http://mathworld.wolfram.com/Matrix.html

למעלה