שלום

איפי1

New member
האנגלית שלי טבה מספיק...

השאלה היא אם אני אבין את המתימטיקה!

RichardSmith

New member
אם יש משהו לא מובן...

אנחנו כאן.

RichardSmith

New member
אז קדימה לשנות זאת.

זה לרוב עניין של הרגל לתפוש את הדברים הפשוטים. צריך כישרון לתפוש מתמטיקה באמת מסובכת...

איפי1

New member
הבעיה שלי היא....

עוד מהיסודי... בכתות ז-ח-ט עוד הסתדרתי בהקבצה א', אבל המורה היתה כל כך גרועה שרוב ההקבצה הלכה ל3 יחידות... (כולל אני...) עכשיו יש רק איזה 3 בנות מהמחזור שלי שב5 יחידות, והציונים שלהן בסביבות ה...50-

RichardSmith

New member
לא חשבתי שזה מינוס חמישים ../images/Emo3.gif

אני מניח שיש לך זמן, תלמדי לבד. מורה פרטי מקסימום. אם היית קרובה לירושלים... הקטע הוא שמבחינת ציון הבגרות, עדיף לעשות 5 יחידות מתמטיקה בציון מעולה מאשר 3 יח'... מבחינת הבונוס באונ'. כמו כן, יש בונוס רציני יותר להבין חשיבה מתמטית עמוקה יותר, מה שיש ב 5 יח' לעומת 3... כמובן אין מה להשוות 5 יח' לעומת מה שלומדים באונ'...

איפי1

New member
לא משהו מיוחד...

סתם כל מיני דברים- קריאה, אכילה, שתיה, שינה, שיטוט באינטרנט... אבל היום אני מעדיפה את זה על פני השתעממות בבית ספר.

RichardSmith

New member
אוקי

מביה"ס, מלבד ממוצע הבגרות שצריך להיות גבוה והרגלי למידה, עדיף לצאת עם הבנה די טובה של מתמטיקה ואנגלית. אפשר "לזרוק" במקצועות של קצת יחידות כמו ספרות ותנך אבל להשקיע במגמות ולעשות אנגלית ומתמטיקה 5 יח' (או יותר). אילו ספרים את קוראת מלבד פנטזיה?

איפי1

New member
עכשיו אני קוראת...

צופן דה וינצ'י (כן... עוד לא קראתי אותו לפני כן...) וספר שאבא שלי הביא לי לקרוא- רעש אדמה. עד סוף היסודי קראתי את כל חסמב"ה, קופיקו, צ'יפופו, דני דין, ועוד פול סדרות... (רק בחסמב"ה יש יותר מ30 ספרים) ובשנים האחרונות- מהחטיבה עד עכשיו אני קראתי כל מני אנציקלופדיות מדעיות שהיו לנו בבית וספרי מתח מהספריה של הקיבוץ שלי. (ולבוק רפורט קראתי די הרבה...- ביניהם האלכימאי, הארי פוטר, DIADEM ועוד...) באיזה שהוא שלב נמאס לי והפסקתי לקרוא למשך שנה-שנתיים, (כמה כבר אפשר לסבול מדימוי של תולעת ספרים שיודעת הכל???) והפכתי להיות הליצנית של הכתה... ואז, בסוף שנה שעברה חזרתי לעצמי ולספרים. אז עכשיו- אני קוראת/חורשת על העיתון של שבת, (לצערי ההורים שלי ביטלו את המנוי היום יומי) ואני מעדיפה את סוגי הפנטזיה והקומדיה... בגלל שלא מצאתי ספר פנטזיה כלשהו לקחתי רק קומדיות- ועכשיו אני בחיפוש אחרי הפנטזיות... בקיצור- אני יכולה לקרוא כל סוג חוץ מאחד... דרמה. דרמה זה הסוג השנוא עלי. יש בו יותר מדי מציאות, ולפי דעתי הספרים לא נועדו לזה. לא הספרים ולא הסרטים... זהו... נראה לי שסיימתי.

איפי1

New member
הייתי אומרת ש...

ממש בקצת, כי העלילות בספרי מתח ממש קיצוניות יחסית למציאות. אבל זה רק לפי דעתי... (ועוד לא הברזתי היום... יש לי פנוי\הפסקה די גדולה כרגע.)

RichardSmith

New member
הפסקה די גדולה בעשרה לשמונה?...

את לא מכירה את האימרה, "המציאות עולה על כל דמיון"?

איפי1

New member
כן... ההפסקה היתה גדולה כי...

כולם הלכו לתפילה ואני קיבלתי פטור. (נקטתי טקטיקה פסיכולוגית שקשה לעמוד נגדה...)

RichardSmith

New member
טוב, אני לא נכנס לנושאים...

שבין אדם לאלוהיו. (לפחות לא באופן אישי).

למעלה