שליטה ובחירה - חוקים וחופש

שליטה ובחירה - חוקים וחופש

בואו נמשיך מפה. איפה היינו? כמובן - פה. "אני חושבת שמערכת החוקים נחוצה עדיין, לפחות עבור מרבית האוכלוסיה. היא כלא דמיוני שעוזר לחלק מהאנשים לחשוב פעמיים ושלוש לפני שהם עושים משהו, ולברור רק את הדברים שבאמת חשוב להם לעשות מתוך קשת רחבה. רוב בני האדם דמיינו שהם הורגים מישהו בשלב זה או אחר של חייהם, ואילו היו פועלים מתוך הדחף הרגעי הזה היה המצב בעייתי. רוב בני האדם לא מודעים לריסון הזה, אבל אם מישהו באמת באמת ירצה לעשות משהו, אני לא חושבת שריסון כלשהו יוכל לעצור בעדו." אני מסכים עם רוב מה שהיא כתבה אז ברשותכם - לא אגיב.

Gilliana

New member
מערכת החוקים היא לא "כלא דמיוני"

היא כלא אמיתי מאד.

אז את אומרת

שאת מעדיפה לחיות בעולם שבו אם מישהו רוצה לעשות לך משהו - הוא צריך לחשוש רק מהנקמה שלך?

פשוט מאוד

מה עוד יעצור מישהו מלקחת ממך/לעשות לך מה שהוא רוצה? ואל תגידי לי מוסר, שנינו יודעים שמוסר לא קיים אצל כל האנשים, בטח שלא באותן רמות.

Gilliana

New member
הפחד מהעונש כמובן

לא שלי, של מערכת החוק. אין שום קשר לנקמה.

Gilliana

New member
כן, אבל איפה כאן הכלא המחשבתי?

לפחות עפ"י מה שאני הבנתי - הטענה היתה שחוקים יוצרים כלא מחשבתי, ואני טענתי שהכלא הוא לא מחשבתי אלא מאד מוחשי שכן מדובר באיום של כליאה פיזית.

זה היה כיוון אחד שהנושא נטה אליו.

זה מה שקורה בדיונים כאלו. הרבה אנשים + הרבה שרשורים באותו פתיל = הרבה בלגן.

Gilliana

New member
חחחח, אבל הפעם...

דווקא לא נראה לי שהיה באלאגן - אם אני לא טועה (ותקן אותי אם כן) הועלתה טענה שחוקים יוצרים כלא מחשבתי. אני באתי ואמרתי לעומת זאת, שחוקים הם לא כלא מחשבתי משום שהם מציבים איום מוחשי מאד של כלא אמיתי ולכן אין כאן כליאה מחשבתית מלכתחילה אלא הכל מתקיים במישור הפיזי. איפה טעיתי? (אם טעיתי...)

Gilliana

New member
לא, עונש הוא לא נקמה

ולמרות שהרבה אנשים לא מפחדים מהעונש, עדיין יש הרבה מאד כלו שכן חוששים מהעונש, ואלמלא היה איום בעונש כזה - העולם שלנו היה תוהו ובוהו.

0Pandemonium0

New member
עונש פירושו "להחזיר" למישהו בפגיעה, על פגיעה

שגרם לנו. נקמה פירושה "להחזיר" למישהו בפגיעה, על פגיעה שגרם לנו. איפה ההבדל?

Gilliana

New member
ההבדל הוא בהגדרה שלך לעונש

עונש זה לא להחזיר למישהו בפגיעה על פגיעה - עונש נועד למנוע פגיעה דומה ו/או אחרת בעתיד, להגן על נפגעים וללמד לקח באופן כזה שימנע מהפוגע לחזור על מעשיו בעתיד. הפרשנות שלך שגויה לחלוטין, מצטערת.

0Pandemonium0

New member
המטרה של עונש ברורה, והיא מה שהגדרת.

את בעצמך אומרת "עונש נועד", כלומר, את מדברת כאן על הייעוד שלו, מדוע הוא קיים. את לא עונה על השאלה "מהו עונש?" כאשר אנחנו מכניסים רוצח לכלא לתקופה מסוימת, האם אין כאן פגיעה בו, בגלל שהוא פגע בנו? ודאי שהמטרה היא "ללמד אותו לקח", אבל העונש הוא פגיעה בפוגע. זו נקמה!

Gilliana

New member
ממש לא!

איך הגעת לזה??? אין שום פגיעה - יש ריסון. אני לא מסוגלת לתפוס בכלל איך אתה קורא לעונש נקמה וההיפך - אלו שני דברים שאין ביניהם שום קשר, אפילו לא מקרי.

0Pandemonium0

New member
לכלוא אדם בתא קטן בתנאים גרועים הרחק מהמשפחה

והחברים שלו, בלי שיוכל לצאת ולעשות כרצונו, בלי טלוויזיה או מחשב, בלי כסף או רכב, זו לא פגיעה?

למעלה