גם אני מסכים שאת רוב האנשים בעולם מחזיקה רק
מערכת החוקים המשטרית, אם כי ישנם מעטים שפועלים ב"ניגוד" לה. במרכאות, כמובן, מאחר שחוקים אינם קיימים באמת ואין יכולת לפעול בניגוד למשהו שאינו קיים. אבל מערכת החוקים היא רק סורג אחד בכלוב שלנו, שמורכב מהרבה מאוד "נסיבות", כמו שאני אוהב לקרוא לזה. בין היתר גם חוקי מוסר, שהם לא חוקי מדינה, וכן חינוך, נורמות התנהגות ומצבי סטטוס קוו שונים שאנשים בדרך-כלל לא מפרים. ובואו לא נשכח: גנטיקה. ישנה הסתייגות קלה בנוגע למשפט האחרון: ריסון יכול לעצור את רוב האנשים, לא משנה מה ירצו לעשות ועד כמה הם רוצים לעשות זאת. נסו ותיווכחו, צריך להיות אדם שונה כדי להוציא מן הכוח אל הפועל משימות מסוימות. לחשוב זה תמיד קל, גם לחשוב על הרג של מישהו. הביצוע קשה פי מאה, תלוי בבן-אדם. לא כולם ירצחו, לא כולם יאנסו ולא כולם ישרפו, לא משנה עד כמה הם רוצים לעשות זאת. לנסיבות יש כוח חזק מאוד עלינו. למעשה, אני מאמין שמאחר שכוח הנסיבות גדול כל-כך הוא עצר בעצם כל התפתחות אמיתית של האנושות. וכן, אנחנו מתפתחים בלי הפסקה בתחומי המדע, הטכנולוגיה, הפסיכולוגיה ותחומים נוספים, אבל תמיד נישאר נעולים בתוך הקופסה הזו שנקראת "אנושות". כרגע, תשעים ותשעה אחוזים מבני-האדם לעולם לא יוכלו לעבור למצב תודעה אחר, ולכן הם נשארים ויישארו כלואים.