שליטה ובחירה - חוקים וחופש

0Pandemonium0

New member
וההגדרה שאתה נתת זהה להגדרה של גילי:

"כלא מחשבתי הוא מצב שבו המוח נעול על קונספציה מסויימת ומסרב לקבל תפיס(שׂ)ה רחבה יותר של העולם." "מצב שבו ההחלטות שלנו נשלטות ע"י החברה והחוקים שלה." מצא את ההבדלים.

Gilliana

New member
אגיד לך מה ההבדל

מוח נעול על קונספציה מסויימת לא נובע דווקא מהחברה ומהחוקים שלה, אלא יכול לנבוע מאלף ואחת סיבות אחרות. לדוגמה: אדם שחושש מפני גילויים מדעיים חדשים שאותם הוא אינו מסוגל להבין ואשר מפחידים אותו מעצם הווייתם, לא משום שהם נוגדים חוק או כלל חברתי כלשהו.

0Pandemonium0

New member
וממה הפחדים של האדם הזה נובעים? לא מדרך

החינוך שלו? לא ממה שהנחילו לו הוריו/מוריו/הסביבה שלו?

אני אסביר לך

ההבדל הוא שבכלא מחשבתי - גירסת גילי - אתה לא מסוגל לחשוב בצורה מסויימת. ובגירסה שלי אתה פשוט לא יכול לפעול בצורה שאתה רוצה.

0Pandemonium0

New member
ומה אם אתה "פשוט לא יכול לפעול בצורה שאתה

רוצה", בגלל ש"אתה לא מסוגל לחשוב בצורה מסויימת"? אולי אם היית חושב אחרת, היית מסוגל לפעול כמו שאתה רוצה? אולי אם היית חושב אחרת, לא היית רוצה לפעול כמו שאתה רוצה לפעול כשאתה חושב בצורה אחרת?

0Pandemonium0

New member
גם אני מסכים שאת רוב האנשים בעולם מחזיקה רק

מערכת החוקים המשטרית, אם כי ישנם מעטים שפועלים ב"ניגוד" לה. במרכאות, כמובן, מאחר שחוקים אינם קיימים באמת ואין יכולת לפעול בניגוד למשהו שאינו קיים. אבל מערכת החוקים היא רק סורג אחד בכלוב שלנו, שמורכב מהרבה מאוד "נסיבות", כמו שאני אוהב לקרוא לזה. בין היתר גם חוקי מוסר, שהם לא חוקי מדינה, וכן חינוך, נורמות התנהגות ומצבי סטטוס קוו שונים שאנשים בדרך-כלל לא מפרים. ובואו לא נשכח: גנטיקה. ישנה הסתייגות קלה בנוגע למשפט האחרון: ריסון יכול לעצור את רוב האנשים, לא משנה מה ירצו לעשות ועד כמה הם רוצים לעשות זאת. נסו ותיווכחו, צריך להיות אדם שונה כדי להוציא מן הכוח אל הפועל משימות מסוימות. לחשוב זה תמיד קל, גם לחשוב על הרג של מישהו. הביצוע קשה פי מאה, תלוי בבן-אדם. לא כולם ירצחו, לא כולם יאנסו ולא כולם ישרפו, לא משנה עד כמה הם רוצים לעשות זאת. לנסיבות יש כוח חזק מאוד עלינו. למעשה, אני מאמין שמאחר שכוח הנסיבות גדול כל-כך הוא עצר בעצם כל התפתחות אמיתית של האנושות. וכן, אנחנו מתפתחים בלי הפסקה בתחומי המדע, הטכנולוגיה, הפסיכולוגיה ותחומים נוספים, אבל תמיד נישאר נעולים בתוך הקופסה הזו שנקראת "אנושות". כרגע, תשעים ותשעה אחוזים מבני-האדם לעולם לא יוכלו לעבור למצב תודעה אחר, ולכן הם נשארים ויישארו כלואים.

תסכים איתי

שגם חוקי מוסר, גם חינוך, גם נורמות וגם הסטטוס קוו מגבילים אותך בהנחה שאתה רוצה להשאר בחברה ולזכות בביטחון שבה. (הייתה לי תגובה יותר מפורטת אבל היא נעלמה ואני ממהר....)

0Pandemonium0

New member
לא. אני מאמין שאפשר לזכות בביטחון גם בצורה

אחרת. קרא את שאר התגובות שלי לגילי: האם אנחנו באמת צריכים לאיים על האנשים בנקמתה של המדינה?

Gilliana

New member
אתה שוב חוזר למושג השגוי נקמה

קרא את תגובתי הקודם ואת ההסבר שנתתי ל-"עונש". עונש הוא בפירוש לא נקמה, אפילו לא דומה.

למעלה